Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ αύριο στις 12:00 για τον πόλεμο σε Ισραήλ και Γάζα

Συνεδριάζει αύριο στις 12:00 εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση θα γίνει σε συνέχεια των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που ξεκίνησε μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Ποιούς επέλεξε ο Κασσελάκης για τη “σκιώδη κυβέρνηση”

 Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε του τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ.

Ευχαριστήριο μήνυμα Γιάννη Σκέρου Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης με την "ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ" και τον Βλάση Τσιώτο.

 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την στήριξη σας και την βοήθεια σας. Υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε το Δήμο στο επίπεδο που του αξίζει. Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου δεν παίζουμε με το μέλλον της Ευρωστίνης και του Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή ψηφίζουμε Δύναμη Προοπτικής Τσιώτο Βλάση .
Γιάννης Σκέρος



ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Οκτωβρίου , 20:30: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΒΛΑΣΗ ΤΣΙΩΤΟΥ στην Κεντρική πλατεία Αγίου Βλασίου

 

Φίλες και φίλοι,
Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την εμπιστοσύνη σας και συνεχίζουμε τη σταθερή και δημιουργική πορεία του Δήμου μας, ζητώντας τη στήριξή σας.
Σας προσκαλούμε στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Βλάση Τσιώτου, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου στο #Ξυλόκαστρο‼️
📆 Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
🕰 20:30 📍 Ξυλόκαστρο - Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων

 

Φίλες και φίλοι,

Θέλουμε υψηλότερα προσόντα και απαιτήσεις, περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία, υγιή κίνητρα για κρίσιμες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο; Αυτό ακριβώς κάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάσαμε με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη και το οποίο θεσπίζει α) νέο πλαίσιο επιλογής Διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και β) πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησής τους.

Ποιους φορείς αφορά;

Επίσκεψη Πρωθυπουργού & Προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, στην Τρίπολη, Πέμπτη 12/10


Σας ενημερώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός & Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 12/10/2023 και ώρα 18:30 το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στην Τρίπολη (Εθνικής Αντιστάσεως 10).


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 



4ο Διεθνές Συνέδριο The BIM Conference: αύριο το συνέδριο για τη μοντελοποίηση κατασκευαστικών πληροφοριών

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται φέτος το 4ο The BIM Conference, την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023, στο Novotel Athens (αίθουσα Νύμφες), από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Επαγγελματίες μηχανικοί, θεσμικοί εκπρόσωποι, ακαδημαϊκοί και ειδικοί του κλάδου των κατασκευών και υποδομών θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία, εμπειρίες και καλές πρακτικές σχετικά με την εφαρμογή και λειτουργία του τεχνολογικού οικοσυστήματος Building Information Modeling (BIM) στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η φλεγμονή τι είναι; Eξετάσεις που τη δείχνουν. Ποιες τροφές καταπολεμούν τις φλεγμονές;

 της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Σύμφωνα με έρευνες οι φλεγμονές συνδέονται με την εκδήλωση δεκάδων παθήσεων και είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

Συχνά αναπτύσσονται στον οργανισμό μας κάνοντας τη ζημιά τους «σιωπηλά», αφού δεν εκδηλώνουν κάποιο σύμπτωμα για να γίνουν αντιληπτές. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τη συμβολή τους στην εμφάνιση πολλών παθήσεων, όπως οι καρδιοπάθειες, οι φλεγμονές έχουν συνδεθεί ακόμη και με την εμφάνιση μορφών καρκίνου, όπως είναι αυτοί του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. «Ένοχοι» και στις δύο αυτές περιπτώσεις θεωρούνται οι ιοί.

Η φλεγμονή είναι η τοπική αντίδραση του οργανισμού που εκδηλώνεται μετά από ένα τραύμα ή μια ασθένεια ή σε ερεθισμό, βλάβη ή λοίμωξη (μικρόβια). ...................

read more

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2023: Κλειστά τα σχολεία στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί Β’ γύρος

Την  Κυριακή θα πραγματοιηθεί ο Β’   γύρος των αυτοδιοικητικών  εκλογών,  κάποια σχολεία   δεν θα λειτουργήσουν όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας.  

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, σε όλες τις περιοχές της χώρας που θα διεξαχθούν επαναληπτικές Περιφερειακές ή Δημοτικές εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.