Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αιγείρα: "Να είναι και το χρόνου τόσο καλό το Καρναβάλι μας, όσο και το φετινό"



Με απόλυτη επιτυχία, και με σύμμαχο τον καλό καιρό ολοκληρώθηκε το Καρναβάλι της Αιγείρας, εκδήλωση-θεσμό τα τελευταία 20 χρόνια! Οι καρναβαλιστές και το δ.σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια ακόμα χρονιά! Φετινή βασίλισσα του Αιγειράτικου Καρναβαλιού η ... πανέμορφη Δέσποινα Ψαρράκου! Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το φετινό Καρναβάλι, και όλοι στο τέλος εύχονταν: "Να είναι και το χρόνου τόσο καλό το Καρναβάλι μας, όσο και το φετινό"!

thebest.gr

Ο Αμβρόσιος τα έβαλε με τον καρναβαλιστή που ντύθηκε...παπάς και τον καλεί να μετανοήσει




Με καρναβαλιστή που ντύθηκε παπάς τα έβαλε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. ο οποίος κάνει για άλλη μια φορά το...θαύμα του στο blog του, καλώντας τον να... μετανοήσει.
Αναφέρει συγκεκριμένα: "Μέ πόνο ψυχής το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. από το κανάλι TV Super live είδαμε την εξής αθλιότητα. Σε χορό μεταμφιεσμένων συμμετείχε και ένα νεαρό άτομο, που είχε μεταμφιεσθή σε ιερέα, φορώντας ράσο και πετραχείλι! Εκφράζουμε τη λύπη μας για την σημειωθείσα ασέβεια. Σκηνές γελοιοποιήσεως του ιερού Κλήρου συνέβαιναν παλαιότερα στην κομμουνιστική Ρωσσία. Είναι απαράδεκτο να γίνωνται στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Ο νεαρός, που είχε αυτή την ατυχή έμπνευση, προσέβαλε την αγαθότητα του Κυρίου μας. Ας εκδηλώσει μετάνοια, για να αποφύγει την τιμωρία του Θεού".

thebest.gr

Κώστας Κόλλιας: «Κινδυνεύουν ζωές από τις πολιτικές της Κυβέρνησης στο θέμα της αιμοδοσίας»



Με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Κορινθία σε εθελοντικές αιμοδοσίες, καθώς και καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σχετικά με απαράδεκτες ακυρώσεις αιμοδοσιών, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Εγκρίθηκαν οι πρώτες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2011


Τις πρώτες 1.183 προσλήψεις, από το σύνολο των 10.660 προσλήψεων που θα γίνουν το 2011, στο δημόσιο τομέα ενέκρινε σήμερα με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Πρόκειται για προσλήψεις επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών, μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αφορούν τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι το σύνολο των προσλήψεων πρέπει να υπακούει στο «ένα προς πέντε», ενώ συμπληρώνεται ότι οι πρώτες προσλήψεις εγκρίθηκαν βάσει και της Κοινής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.

Η κατανομή των διοριστέων στα παραπάνω Υπουργεία θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:

Υπουργείο Υγείας

Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου ΕΣΥ)

Εξακόσιες ογδόντα μία (681) θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων.

Τομέας Υγείας

Πληρώματα Ασθενοφόρων (66 θέσεις)

Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Προσωπικό (70 θέσεις)

Τεχνικό Προσωπικό (12 θέσεις)

Διάφορες Ειδικότητες (22 θέσεις)

Βοηθητικό προσωπικό (10 θέσεις)

Τομέας Πρόνοιας

Νοσηλευτικό προσωπικό (63 θέσεις)


Υπουργείο Δικαιοσύνης

Απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (16η Εκαιδευτική Σειρά)

α. Τριάντα οκτώ (38) άτομα Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης και

β. Είκοσι τέσσερα (24) άτομα Διοικητικής Κατεύθυνσης

Υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

α. Ογδόντα (80) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

β. Εξήντα οκτώ (68) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ένδεκα (11) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Tριάντα οκτώ (38) θέσεις Ειδικών Επιστημόνων
tanea.gr

“Λευκή” νύχτα στο κέντρο της Αθήνας

Χιονίζει σε πολλές περιοχές της Αττικής, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Μεγάλη προσοχή εφιστούν οι αρχές στους οδηγούς και τους πολίτες καθώς μέσα στη νύχτα θα σχηματιστεί πάγος στους περισσότερους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους: Στηρίξτε την, συμμετάσχετε!

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη

Όσοι δεν ασχολείστε επαγγελματικά με την πολιτική, συγκρατήστε τον τίτλο της ανεξάρτητης «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου»(Ε.Λ.Ε) επί του ελληνικού δημόσιου  χρέους, διότι παρουσιάστηκε δημόσια στις 3 Μαρτίου και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Την έκκλησή της, υπογράφουν ήδη πάνω από 200 προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Βουλευτές, πολιτικοί, συνδικαλιστές, αγωνιστές του εργατικού κινήματος, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, νομικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι, αγωνιστές των κινημάτων (μεταξύ των οποίων Νόαμ Τσόμσκι, Ταρίκ Αλί, Σλαβόι Ζίζεκ, Λόταρ Μπίσκι, 15 ευρωβουλευτές και βουλευτές χωρών της Ε.Ε)

Θέλει πολύ αγώνα για να λειτουργήσει ο Καλλικράτης

Του Παναγιώτη Ψωμιάδη, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 Μελετούμε τη διοικητική μεταρρύθμιση εδώ και χρόνια και από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τα κενά του Καλλικράτη. Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), αποτελούμενη από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης από όλους τους πολιτικούς χώρους, είχε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά η οποία δυστυχώς αγνοήθηκε παντελώς από τον κ. Ραγκούση. Είχαμε μιλήσει για δεκάδες προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν και κατηγορηθήκαμε γι' αυτό. Όμως ήταν αλήθεια και τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Δώσαμε μάχη, διεκδικήσαμε. Κάποιες αλλαγές πέρασαν, κάποιες όχι. Βάλαμε μια τελεία. Για το καλό του τόπου, για το καλό της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όμως τα κενά που προκύπτουν στην πράξη είναι πάρα πολλά και η ταλαιπωρία για τη διοίκηση και τους πολίτες πολύ μεγάλη. 

Προτάσεις για διαφάνεια και αυστηρό έλεγχο στα οικονομικά κομμάτων - βουλευτών

 5 νέες δημοσκοπήσεις (MRB, Καπα Research, Marc, Alco, Public Issue): Εκπλήξεις αλλά και ντέρμπι Του Φώτη Κουβέλη, Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς
Η κρίση της πολιτικής είναι παρούσα, όπως και η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος. Αυτή την κρίση τη γέννησε και την τροφοδότησε, μεταξύ άλλων, και η οικονομική συμπεριφορά των κομμάτων και των πολιτικών.
Η αμφισβήτηση των κομμάτων, όπως με έμφαση σήμερα καταγράφεται, μετά την πίεση που ασκεί η ανάδειξη των υποθέσεων - σκανδάλων και η κοινωνική αποδοκιμασία, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν τα ίδια τα κόμματα δεν προσφέρουν διαφάνεια για τα δικά τους οικονομικά.

Το ναυάγιο του «Συμπαραστάτη του Πολίτη»


Του Νίκου Χρυσόγελου*

Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι επιδιώκει μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη. Όμως, αποδεικνύεται στο ξεκίνημά του ότι έχει πολλά προβλήματα, κενά και αδυναμίες, κάτι που είχαμε επισημάνει οι Οικολόγοι Πράσινοι εγκαίρως. Όμως, μέσα στο χάος που υπάρχει, ο προβλεπόμενος θεσμός διαμεσολάβησης, του "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης" (στους Δήμους) και του "Συμπαραστάτη του Πολίτη" (στις Περιφέρειες), θα μπορούσε να συμβάλλει στην αλλαγή της σχέσης των πολιτών με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, προωθώντας διαφάνεια και αμεροληψία, αλλά και να δώσει ερεθίσματα, πληροφορίες και προτάσεις για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και δημοκρατικότερη οργάνωση των δυο επιπέδων αυτοδιοίκησης.

Κ.Οικονόμου - Για την ημέρα της γυναίκας


Image


Γράφει η Κ.Οικονόμου, Γ.Γ. Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Δ.Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων -
                                       Περαχώρας,
Υπεύθυνη Τμ. Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κορινθίας


Εκατό χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας ,και για την ακρίβεια  του πρώτου ουσιαστικού  και παγκόσμιου βήματος των γυναικών στο μακρύ και δύσβατο δρόμο της επίτευξης της ισότητας και της χειραφέτησης,η σημερινή μέρα πρέπει να αποτελέσει ίσως περισσότερο από ποτέ - και πέρα από θεωρητικές αναγωγές - ημέρα μνήμης  των ιστορικών και πολλές φορές αιματηρών  αγώνων των γυναικών για την κατοχύρωση των πολυεπίπεδων δικαιωμάτων τους
αλλά και ημέρα τιμής των ιστορικών κατακτήσεών τους.

Aλαλούμ ανάμεσα στους Δήμους και τις Περιφέρειες για το ποιος είναι αρμόδιος γιά την λειτουργία ή μη των σχολείων σε περίπτωση κακοκαιρίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους.
Του απάντησα ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα  και σε κάθε ευκαιρία:

Στα «λευκά» και στο σκοτάδι η ορεινή Κορινθία


Η χιονόπτωση που επικρατεί από χθες το απόγευμα στα ορεινά χωριά της Κορινθίας έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους κατοίκους. Πολλά χωριά για αρκετές ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ αργά χθες το απόγευμα εγκλωβίστηκαν και οχήματα στη περιοχή του Σουλίου.

Κ. Φαρμάκη: ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Το Υπουργείο Υποδομών, απαντώντας στην Βουλευτή κα.Κατερίνα Φαρμάκη, δεσμεύτηκε εγγράφως να προχωρήσει στην κατασκευή κλιματιζόμενου χώρου αναμονής επιβατών και επιπλέον καθισμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στο Σταθμό του Προαστιακού στο Κιάτο. Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργείου είναι το ακόλουθο:
«Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κιάτου έχει 4 τροχιές διέλευσης αμαξοστοιχιών, τόσο για τη διέλευση των αμοξοστοιχιών του Προαστιακού, όσο και για τις αμαξοστοιχίες που εξυπηρετούν το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου.
Με το σημερινό εφαμοζόμενο «μοτίβο» των δρομολογίων του Προαστιακού χρησιμοποιείται η 4η τροχιά, διότι είναι η μόνη σηματοδοτούμενη και η μόνη που επιτρέπει την ασφαλή επι - αποβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού τύπου 460/Desiro, λόγω του ότι η υψομετρική απόσταση σιδηροτροχιάς / αποβάθρας είναι 76 cm. Μελλοντικά θα γίνεται μόνιμα η χρήση της τροχιάς αυτής.
Η εν λόγω τροχιά είναι η πιο απομακρυσμένη από το κτίριο του σταθμού και τις παρεχόμενες σε αυτόν Υπηρεσίες σε σχέση με την 1η τροχιά επι - αποβίβασης.
Η 1η τροχιά, όμως, δεν επιτρέπει την ασφαλή επι - αποβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού, επειδή έχει ανυψωθεί με σκύρο για την ανταπόκριση σε συρμούς του δικτύου Πελοποννήσου, και έτσι η υψομετρική απόσταση σιδηροτροχιάς - αποβάθρας είναι 38 cm. Επίσης, η τροχιά δεν είναι σηματοδοτούμενη.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, προτιθέμεθα να προβούμε στην κατασκευή μικρού γυάλινου και κλιματιζόμενου θαλάμου αναμονής επί της αποβάθρας της 4ης τροχιάς, καθώς και στην τοποθέτηση επιπλέον καθισμάτων.
»

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

«Ματώνουν» οι πολίτες




Γράφει ο  Κώστας Μίχαλος / Πρόεδρος ΕΒΕΑ
 Ο Μάρτιος θα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους μήνες για την ελληνική οικονομία. Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις 25 Μαρτίου, θα είναι καθοριστικά για το μέλλον του ευρώ, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κρίνουν την πορεία του ελληνικού χρέους, αλλά και των μέτρων της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εκτιμάται ότι δεν θα είναι τα αναμενόμενα για τη χώρα μας, καθώς κυρίως η γερμανική πλευρά επί της ουσίας ανθίσταται στη δημιουργία Μηχανισμού Στήριξης των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, θέτοντας τέτοιες προϋποθέσεις για τη δημιουργία του, που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την έγκαιρη σύστασή του.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η κυβέρνηση έκανε έναν ακόμη λάθος χειρισμό, καθώς δεν κατάφερε να αποσυνδέσει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών μας, όπως και τη μείωση των υψηλών επιτοκίων από τη συνολική ευρωπαϊκή λύση. Κατά συνέπεια, για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε, έτσι όπως έχουμε δεσμευθεί, τις υποχρεώσεις μας ως χώρα, θα κληθούμε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι. Το πακέτο των νέων μέτρων που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε, σύντομα τουλάχιστον, καμία οικονομική βοήθεια ουσίας. Παραφράζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, πιστεύω ότι οι δανειστές μας πριν αποφασίσουν να μας χορηγήσουν οποιαδήποτε στήριξη, επιδιώκουν πρώτα να «ματώσουμε» ως λαός. Η ελληνική αγορά διανύει περίοδο ύφεσης με σοβαρά προβλήματα και μεγάλη ανασφάλεια. Το πόσο θα αντέξει είναι απρόβλεπτο. Το πόσο απαραίτητο, όμως, είναι να της δοθεί «ανάσα» και προοπτική είναι παραπάνω από προφανές.

e-typos.com

Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.



Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Γράψτε στην πρώτη σελίδα την αφιέρωση σας ή το μήνυμα σας
και στείλτε το με ένα απλό γραμματόσημο (κόστος γραμματ. από 1,90 έως 2,12ευρώ)
στοιχεία παραλήπτη: Δημοτικό Σχολείο Καστελορίζου ΤΚ85111 (συμμετοχή στην εκστρατεία του www.24grammata.com).
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Το Καστελόριζο είναι μακριά, γιατί ποτέ δε μάθαμε που, ακριβώς, βρίσκεται (απέχει πέντε ώρες, ακτοπλοϊκώς, από τη Ρόδο). Ήταν πάντα στο υποσυνείδητο του Έλληνα ως η δυσμενής μετάθεση, ή απειλή τιμωρίας για τον ατίθασο Δημόσιο Λειτουργό.
Και ξαφνικά... ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας.
Αλλά όχι ως ευλογημένος ελληνικός τόπος που περιμένει τα παιδιά του για να τα ταΐσει και να τα ποτίσει από τη γη του.
Τώρα οι απανταχού ρήτορες και ρητορίσκοι μιλάνε για “λεκάνες Μεσογείου”, για “κοιτάσματα”, για “γεωπολιτική αξία”, για “πλούτο”, για “αρπαχτές” και για “κονόμα”
Τώρα κινδυνεύει, πραγματικά, το Καστελόριζο!!!
Αυτό φοβηθήκαμε και για αυτό στα www.24grammata.com,
αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε, πριν από οποιαδήποτε ρητορεία, την ιστορία και τον πολιτισμό του πανέμορφου νησιού σε ένα μοναδικό αφιέρωμα 40 άρθρων σε 4 γλώσσες. Συγκεντρώσαμε, για πρώτη φορά, τον πολιτισμό αυτού του νησιού στις 4 πρώτες σελίδες του www.24grammata.com. Στο τέλος, όλο το υλικό του αφιερώματος θα κυκλοφορήσει με τη μορφή free e-book.
Διαβάστε ορισμένα από τα 40 άρθρα του αφιερώματος και μετά, αν το επιθυμείτε, δηλώστε το παρόν στην παρακάτω εκστρατεία του www.24grammata.com:
Από τη βιβλιοθήκη σας στο Καστελόριζο
Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Μαθαίνω για το Καστελόριζο. Δηλώνω παρών.
Ας γίνει το βιβλίο, που κιτρινίζει στη βιβλιοθήκη σας, η αόρατη κλωστή που θα σας δέσει για πάντα με το ωραιότερο νησί του Αιγαίου.
Ενεργοποιήστε την ευαισθησία των παιδιών σας.
Δώστε το πρότυπο ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί.
Προωθήστε παντού αυτή την πρωτοβουλία σε συλλόγους, φίλους, επαφές μέσω mails
Στείλτε κάθε είδους βιβλίο (Παιδικό, Εκπαιδευτικό, Λογοτεχνικό, Ιστορικό, Επιστήμης). Τα βιβλία δεν απευθύνονται μόνο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου αλλά σε όλους τους κατοίκους του νησιού (δεν είναι και πολλοί άλλωστε).
Τα www.24grammata.com ενήργησαν με την έγκριση του Δημάρχου Καστελορίζου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης

ΥΓ: παραλίγο θα ξέχναγα την εβδομαδιαία ετυμολογική αναφορά. Η λέξη Καστελόριζο, λοιπόν, παράγεται από την Ιταλική φράση Castello Rosso (: κόκκινο κάστρο) από τα κοκκινωπά βράχια που περιβάλλουν το περίφημο κάστρο του νησιού
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ www.24grammata.com

ΒΗΜΑ 1ο...

 


Καταθέσαμε σήμερα αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για να μας γνωστοποιήσουν τους ελέγχους που έχουν γίνει σχετικά με την στατική κατάσταση του 1ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
Περιμένουμε τις απαντήσεις και θα επανέλθουμε... Όλα θα μπουν στη σωστή τους βάση!

Ο Πελοπίδας Καλλίρης και πάλι πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου


Την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, πέτυχε με αυξημένη πλειοψηφία ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
«Η επανεκλογή αυτή στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δίνει στους Οικονομολόγους της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης δύναμη και προοπτική για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο και την οικονομία γενικότερα».αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΚΙΟ.
Το Ο.Ε.Ε. είναι ένα από τα μεγαλύτερα Επιμελητήρια της Χώρας με 92.000 μέλη.  Η προσκείμενη στην Νέα Δημοκρατία παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο. ανεδείχθη στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2010 πρώτη δύναμη

Κλειστά τα σχολεία στον Πύργο, στη Μάνα και στο Παναρίτι από τα χιόνια



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Έχοντας υπόψη:
  1. Την παρ.4 εδαφ.27 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α΄ )
  2. Το άρθρο 58 του του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α΄ ) σχετικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου
  3. Το υπ΄ αριθμ. 126/3-2-2011 έγγραφο της Α/θμιας Δ/νσης Εκπ/σης Κορινθίας.
  4. Το γεγονός των έκτακτων καιρικών συνθηκών (ψύχος και συνεχής χιονόπτωση) που επικρατούν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
  5. Την αριθμ. 1/2011 απόφαση Δημάρχου περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Τη διακοπή των μαθημάτων στα παρακάτω Σχολεία του Δήμου μας 8/3 και 9/3/2011.
  1. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μάννας.
  2. Δημοτικό και Γυμνάσιο Παναριτίου.
  3. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πύργου.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Ικανοποιημένος ο Κλαδούχος με την επιτυχία στο καρναβάλι στο Καμάρι και στο Δερβένι αλλά ο καιρός χάλασε... τα κούλουμα στο Ξυλόκαστρο



Punk FairyΦέτος, και στο Καμάρι και στο Δερβένι το καρναβάλι σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το παρακολούθησε αρκετός κόσμος.
Μας έδωσαν την ευκαιρία να χαρούμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε.
Επιτυχία είχε και το έθιμο της φωτιάς στον Άνω Αιγιαλό και παρά τη βροχή ο κόσμος το γλέντησε. Χόρεψε, ήπιε, διασκέδασε.
Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.
Είναι εκδηλώσεις εθελοντισμού και συμμετοχής των πολιτών, που με τη συμπαράσταση του Δήμου, προσπαθούμε να ζωντανέψουμε το παρελθόν, να διατηρήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, να τα εμπλουτίσουμε με μεράκι και φαντασία και να υπερβούμε την καθημερινότητα.
Χρόνια Πολλά - Καλή Σαρακοστή
Υ.Γ. Οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν φέτος να κάνουμε τα κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας….του χρόνου πάλι!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αχαΐα




Προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία και στην Αχαΐα, στα ορεινά της οποίας η χιονόπτωση είναι έντονη, ενώ ισχυροί  άνεμοι πνέουν στα πεδινά χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα και σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρας να υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία από το λιμάνι της Πάτρας, ενώ ανοικτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρίου.
Λόγω της χιονόπτωσης χρειάζονται αλυσίδες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων, ωστόσο υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορους δρόμους του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ λόγω του χιονιού κλειστά είναι και σχολεία στα ορεινά της Αχαΐας.
Ολική είναι η διακοπή της κυκλοφορίας στην Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Πούντας, από τη χιλιομετρική θέση 4.600. Το ίδιο ισχύει και για την Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας από το χωριό Καταρράκτης. Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε σύμφωνα με την αστυνομία και στην επαρχιακή οδό Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, αλλά και στην επαρχιακή οδό Λουσσών και Πριολίθου.

Δεν θα κοπάσει ως το βράδυ ο χιονιάς - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές - Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες


Το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει ειδικά από την Λαμία και κάτω σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Τάσο Αρνιακό. 'Οπως πρόβλεψε μέσω του Νewsit, "σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη. Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στα πελάγη 9 και κατά τοπους 10 μποφόρ. Στην Αττική το έχει στρώσει στα Βόρεια πρόστια αλλά μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα δούμε να το στρώνει και σε πιο πεδινά σημεία του νομού κυρίως μεσα στη νύχτα.Ο χιονιάς, πάντως μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική εχει δεχθεί περισσότερες απο 60 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Πολύδροσο.

Ρέππα παραιτήσου και εσύ και οι τζαμπατζήδες εργολάβοι σου

 

Στη Μελβούρνη πέρυσι παραιτήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής της τροχαίας επειδή τη χρονιά που ήταν υπεύθυνος, είχανε 2 παραπάνω νεκρούς από πέρυσι. Παραιτήθηκε δηλαδή γιατί δεν μείωσε τα τροχαία  Σε μας εδώ φαίνεται σαν ανέκδοτο ... Και πως να μη φαίνεται σαν ανέκδοτο από τη στιγμή που έχουμε μάθει να τους ανεχόμαστε ; Νομίζεις "κύριε" Ρέππα ότι με
το συγγνώμη "καθάρισες" ;
Είδαμε όλοι μας πως έτρεξες να υπερασπιστείς τους εργολάβους σου από τους "δεν πληρώνω"... στη βουλή ... Μέχρι τσαμπατζή δες μας είπες ... Τώρα μας ταλαιπωρείς και νομίζεις με ένα συγγνώμη ότι το κατάπιαμε ; Αλήθεια για πόσο βλάκες έχεις περάσει τους πολίτες ; Ντροπή σου προσωπικά σε σένα κύριε Ρέππα . Ντροπή σου ! Περιμένουμε να κάνεις ότι έκανες να υπερασπίσεις τους εργολάβους σου και για τους πολίτες ... 
peramatozoa

Πάνος Παναγιωτόπουλος: «το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Νταβούτογλου σε βάρος της χώρας μας».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
                                                                           Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,ΤΑΧΑΛΙΑ,tomearchis exoterikon,neas dimokratias panos panagiotopoulos,milaei apokleistika,tachalia
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τη συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή ο κ. Νταβούτογλου –παρ’ όλο που χρησιμοποίησε διαφορετικό ύφος– δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου σε βάρος της χώρας μας, προκαλεί απορία το γεγονός ότι το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να αποδοκιμάσει, με τον τρόπο που έπρεπε, τις δηλώσεις αυτές».