Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δεν κοιμήθηκαν, έμειναν στο Σύνταγμα όλη νύχτα – Τουλάχιστον 25.000 “αγανακτισμένοι” στην Αθήνα, δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα

- Στις 07:00 αποχώρησαν οι τελευταίοι από την πλατεία
- Κανονικά η κίνηση από τις 06:00 στο Σύνταγμα
- Δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα στις 18:00
- Απλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με τα παιδιά τους, με τα ποδήλατα στο Σύνταγμα
- Τα συνθήματα είναι κατά της κρίσης, του μνημονίου και των ελλήνων πολιτικών
- Mοναδική ατμόσφαιρα με συζητήσεις και ... μπύρες
Μοναδική παραφωνία η ... φούρια της τροχαίας να ανοίξει το δρόμο στις 05:50 και έτσι προκλήθηκε μια μικρή ένταση με κάποιους πολίτες που παρέμεναν στο δρόμο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Άμεσα οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και ουσιαστικά η ένταση έληξε σχεδόν πριν αρχίσει.

Χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά βλέπουν στις τηλεοράσεις τους πολιτικούς να οδηγούν τις ζωές τους, κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να τους πουν ένα "ΦΤΑΝΕΙ". Πάνω από 20.000 άνθρωποι άφησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και έδωσαν το πιο όμορφο και βροντερό παρών στην πλατεία Συντάγματος και έδειξαν ότι οι Έλληνες είναι τελικά ξύπνιοι και δεν κοιμούνται.

Όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν κατέβει με τις σημαίες των κομμάτων, δεν είναι συνδικαλιστές, δεν έχουν κάποιο αξίωμα, αλλά έχουν κατέβει με μοναδικό γνώμονα την ψυχή τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν άλλο να αντέξουν τα δυσβάστακτα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν απίστευτη οργή, γιατί πληρώνουν αμαρτίες άλλων με αποτέλεσμα να υποθηκεύεται το ίδιο τους το μέλλον. Ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους, με τα μωρά τους σε καροτσάκια, παππούδες με τα εγγόνια τους, νέοι άνθρωποι από κάθε περιοχή της Αθήνας, από κάθε κοινωνική τάξη, έφθασαν στο Σύνταγμα και δεν φεύγουν από εκεί μέχρι η φωνή τους να φτάσει στα αυτιά όλων όσων βρίσκονται μέσα στη Βουλή.



Στα αξιοσημείωτα της μεγαλειώδους διαδήλωσης είναι ότι κανείς από όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν είχε για αρκετή ώρα πρόσβαση στο διαδίκτυο. Aυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερφόρτωση του δικτύου, καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές στέλνουν συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, αλλά είναι άγνωστο ακόμα εάν υπάρχει κάποια άλλη αιτία, ακόμα και εκείνη του σαμποτάζ.Ο κόσμος που φτάνει στο σημείο είναι από όλες τις ηλικίες, ήσυχοι και απλοί άνθρωποι που με αυτό τον τρόπο θέλουν να διαδηλώσουν ότι δεν αντέχουν άλλο με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έστειλαν μήνυμα και στους "συναδέλφους Ισπανούς" με ένα πανό που γράφει: "Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγετε".
Φυσικά δεν έλειψαν και παραδοσιακά σύμβολα όπως η μαγκούρα, ενώ ανά δέκα λεπτά όλος ο κόσμος τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο και καλούν τους πολιτικούς να βγουν έξω από τη Βουλή και να φύγουν από τη χώρα.

Δείτε το βίντεο


newsit.gr

Συνάντιση τρόικας με Σταύρο Δήμα και οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Δήμα, συναντήθηκε με την τρόικα, συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και ανέλυσαν πτυχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκεσε 2,5 ώρες"

“Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς”