Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

O Πιερρακάκης, το gov.gr και η απελευθερωτική αίσθηση της αξιοπρέπειας

  

Ο ίδιος ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν πολυθέλει να ακούγεται, είναι και αστικά ευγενής οπότε έχει ένα έμφυτο δείκτη σοβαρότητας (κι ένα ανάλογο κόφτη υπερβολής), αλλά, ευτυχώς για εμάς όλους είναι έτσι και πολύ μας αρέσει, ακόμη και αν η αναφορά του «δυσκολεύει» τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για «τα τρία και κάτι ψιλά χρόνια του gov.gr» είναι, στην ουσία, η επέτειος της αναγέννησης του ελληνικού κράτους, της «επανίδρυσης του κράτους» αν θυμάστε ένα παλιό σύνθημα της πρώτης δεκαετίας στο ξεκίνημα του εικοστού πρώτου αιώνα, που το πήρε μετά στα χέρια του ένας Πάκης και το έκανε σαν τα μούτρα του!

Καρύδης - Λέκκας: Σεισμό σαν της Τουρκίας δεν πρόκειται να δούμε ποτέ στην Ελλάδα

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-02-14/karydis4.jpg 

Φαινόμενα όπως αυτά που καταγράφηκαν στην Τουρκία με κτίρια να προσγειώνονται πάνω σε αυτοκίνητα και άλλα να καταρρέουν ακαριαία δεν πρόκειται να δούμε ποτέ στην Ελλάδα ανέφεραν σήμερα στην ΕΡΤ οι καθηγητές Ευθύμιος Λέκκας και Παναγιώτης Καρύδης που επισκέφθηκαν την Τουρκία και μελέτησαν τις καταστροφές που προκάλεσε ο εγκέλαδος.

Τόσο ο κ. Λέκκας όσο και ο κ. Καρύδης αναφέρθηκαν στην καλή σεισμική θωράκιση των κτιρίων στην Ελλάδα για να υπογραμμίσουν ότι στην χώρα μας δεν πρόκειται να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα.

Mυστηριώδεις «σκιές» εμφανίστηκαν στους δακτυλίους του Κρόνου - Η NASA δεν μπορεί να τις εξηγήσει

 Πλανήτης Κρόνος 

Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει τις αλλαγές στους δακτυλίους του Κρόνου σε τακτά χρονιά διαστήματα, αλλά δεν γνωρίζουν το γιατί και το πώς συμβαίνουν

Την απάντηση σε έναν μεγάλο γρίφο αναζητούν οι επιστήμονες της NASA, μετά τον εντοπισμό «σκιών» στους δακτυλίους του Κρόνου.

Τις «σκιές» εντόπισε το τηλεσκόπιο Hubble και σύμφωνα με τους αστροφυσικούς, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια απάντηση για την εμφάνισή τους.

Ηλεία: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό 30 μέτρων

   

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη γέφυρα της Τσεμπερούλας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 30 μέτρων.

Σύμφωνα με το ilialive, καλά στην υγεία του ανασύρθηκε από το γκρεμό ένας ηλικιωμένος άντρας περίπου 70 ετών.