Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιά με «τρελό» καιρό στην Ευρώπη – Σπάνε τα ρεκόρ ζέστης το ένα μετά το άλλο – «Καυτό» Δεκέμβριο πέρασε και η Ελλάδα

 holland-m 

Σήμερα, 1η Ιανουαρίου, η Βαρσοβία ήταν πιο ζεστή από την Αθήνα.

Ενώ στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία μετά βίας σκαρφάλωσε στους 17 βαθμούς, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας άγγιξε τους 19, πέντε ολόκληρους βαθμούς πάνω από το ρεκόρ για τον πιο θερμό Ιανουάριο που κρατούσε 30 χρόνια.

Η Πολωνία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου τα ρεκόρ ανώτατων θερμοκρασιών πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Σχεδόν όλη η ήπειρος, όπως και η Ελλάδα, έκανε Χριστούγεννα με λιακάδα και αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η Πρωτοχρονιά δεν ήταν καθόλου διαφορετική.

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 

Τα σχολεία έκλεισαν… πέρυσι, δηλαδή την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πότε, όμως, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του 2023 για τους μαθητές;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μπορεί να πέρασαν, αλλά υπάρχει και συνέχεια: Τα Φώτα. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα σχολεία θα υποδεχτούν ξανά τους μαθητές τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023.

Ως γνωστόν, οι σχολικές αργίες έχουν ως εξής:

Διακοπές Χριστουγέννων – 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Διακοπές Πάσχα – Από Μεγάλη Δευτέρα έως και Κυριακή του Θωμά.

Καλοκαιρινές διακοπές – Από 1η Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου.

 

2 Ιανουαρίου: Τι θα είναι ανοιχτό και τι όχι τη Δευτέρα

2 Ιανουαρίου: Τι θα είναι ανοιχτό και τι όχι τη Δευτέρα 

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, αύριο, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: «Με την είσοδο της νέας χρονιάς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών σε κάθε γωνιά της Αττικής θα βρίσκονται και πάλι πίσω από τους πάγκους τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες των καταναλωτών που παραδοσιακά τις εμπιστεύονται για τα ψώνια τους, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο ποιότητα-ποικιλία-τιμή που σε κάθε λαϊκή αγορά συνδυάζεται ιδανικά,

Εκλογές: Η ανακοίνωση της απογραφής «έδειξε» την ημερομηνία της πρώτης κάλπης

 Εκλογές: Η ανακοίνωση της απογραφής «έδειξε» την ημερομηνία της πρώτης κάλπης 

Η είδηση στα ψιλά γράμματα της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ και η επίσπευση της αύξησης στον κατώτατο μισθό για την 1η Απριλίου

Η φράση «αντίστροφη μέτρηση» για τις εκλογές είναι κάτι περισσότερο από ένα δημοσιογραφικό κλισέ πλέον. Τουλάχιστον αυτό επιτρέπεται να εικάσουμε από την χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την απογραφή.

Η χτεσινή επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την απογραφή και την αλλαγή του εκλογικού χάρτη με τη νέα κατανομή των εδρών έκρυβε μια είδηση στα «ψιλά γράμματα» της ανακοίνωσης.

Κλήρωση Πρωτοχρονιάτικου λαχείου - Οι τυχεροί αριθμοί για τα 3 εκατ. ευρώ

 laxeia 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μεγάλη κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου 2023.

Ο αριθμός 81947 Σειρά: 3η κερδίζει 2 εκατ. ευρώ.

Από 250.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί: 81946, 81948,81949, 81950.

Αριστοτέλης Διβάνης: Πέθανε ο δημιουργός των ξενοδοχείων Divani Collection

 hotel-divani-synthesi 

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ένας εκ των κορυφαίων της ελληνικής οικονομίας, θεμελιωτής του ελληνικού τουρισμού και ηγέτης της ξενοδοχίας της χώρας για πολλά χρόνια, ο Αριστοτέλης Διβάνης.

Πρόκειται για την προσωπικότητα που έδωσε οντότητα, τον έβγαλε από την αφάνεια και οδήγησε τον ξενοδοχειακό χώρο και εν γένει τον ελληνικό τουρισμό -μέσα από τη θέση του ηγήτορος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τις κρίσιμες δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση- θέτοντας τις βάσεις ούτως ώστε ο τουρισμός να διεκδικήσει και να αναδειχθεί σε λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ : ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/271156591_445612260524965_2672876554977051864_n.jpg?stp=c0.29.200.200a_dst-jpg_p200x200&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=7206a8&_nc_ohc=yago37TMMyQAX9MJvqy&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfByerBWJ13V7z6L20bl9lS0GSpptdDB4T_6gs_tw5Ac5w&oe=63B68FA6 

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/287702780_549291656823691_1497863486828733134_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=DBNW150lt8kAX_RvEkd&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfCl-8nXMh2ZUvcoXC0RC416TwpaFbc4VSPZjO-DWdly-A&oe=63B6502D

Από όλη την Ακαδημία Ευρωστίνης, σάς ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε ένα ευτυχισμένο νέο έτος, γεμάτο ιδέες, δημιουργία,υγεία και χαρά.

Ακαδημία Ευρωστίνης

     

Πρωτοχρονιά 2023: Ο κόσμος γιορτάζει κανονικά για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια, με ελπίδες για μια καλύτερη χρονιά

syntagma-m4 

Κάθε χρονιά μπαίνει με τις πιο θερμές ευχές – και το 2023 δεν είναι εξαίρεση σε αυτό. Φέτος, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, οι προοπτικές για τη χρονιά που θα καλωσορίσει ο πλανήτης ίσως είναι καλύτερες από τις προηγούμενες.

Στην Ελλάδα ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους, εκμεταλλευόμενος και την καλοκαιρία, για να ψωνίσει, να ταξιδέψει και να γιορτάσει την πρώτη κανονική Πρωτοχρονιά ύστερα

Με πυροτεχνήματα υποδέχθηκαν το 2023 Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 Collage_Maker-01-Jan-2023-12_45-AM 

Η Αθήνα γιορτάζει την πιο λαμπρή νύχτα του χρόνου με ένα θέαμα υψηλής αισθητικής στην πλατεία Συντάγματος και ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι για όλους και όλες, στην εμβληματική αγορά της Βαρβακείου αγοράς.

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε βίντεο

 

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά». Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά». Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.
5770187

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά». Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά».
Η έλευση της νέας χρονιάς σήμανε την έναρξη μιας μεγάλης χαρούμενης γιορτής σε κάθε γωνιά της Αθήνας με μουσική, χαρά, πυροτεχνήματα. 

Στην πλατεία Συντάγματος, τη μουσική σκυτάλη παρέλαβε η high energy χορευτική cover band των Bejeezus που θα απογειώσει τη διάθεσή με pop, swing, latin και rock ‘n' roll ρυθμούς για ατέλειωτο χορό.

Λίγο πιο μακριά αλλά πάντα στην καρδιά της Αθήνας, στη στοά της Βαρβακείου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς djs της Αθήνας δημιουργούν ένα ανοικτό πάρτι που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, χρωμάτων και σχεδίων υποδέχθηκε και η Θεσσαλονίκη τη νέα χρονιά, το 2023.

Η είσοδος στο 2023 συνοδεύτηκε από ένα εξάλεπτο σόου χιλιάδων πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από θαλάσσης από ειδική φορτηγίδα και ξεκίνησε ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου, φωτίζοντας τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.










ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ