Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

5ήμερη οδική εκδρομή στη Βουλγαρία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μεσινού

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
6-10 Σεπτεμβρίου 2010
5ήμερη οδική εκδρομή

ΣΟΦΙΑ - ΒΙΤΟΣΑ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ -ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ –ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Αιγιάλεια: Στήριξη σε Δ. Τριανταφυλλόπουλο από Μπεκίρη, Νικολόπουλο, Ράγιου, Ψωμιάδη


ΠΗΓΗ : thebest.gr

Οι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ παίρνουν θέση υπέρ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου. Επιστολές στήριξης προς τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο απέστειλαν χθες - μεταξύ άλλων - ο τ. Υφυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ο Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και η πρώην Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ κ. Νατάσσα Ράγιου.

Συνέλαβαν σπείρα αλλοδαπών στο Δερβένι

Είχαν «ρημάξει» πολλά σπίτια υπό απειλεί όπλου στην Δυτική Κορινθία


Από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθησαν στο Δερβένι δύο άνδρες αλλοδαποί ηλικίας 23 και 25 ετών οι οποίοι, μαζί ομοεθνή συνεργό τους που δεν έχει συληφθεί, την 29-07-2010 μπήκαν σε σπίτι ατόμου Ελληνικής Υπηκοότητας στη Λυγιά και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.

Στήριξη της ΝΟΔΕ Αχαΐας στο Δμήητρη Τριανταφυλλόπουλο

ΠΗΓΗ : ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ
Σαφές μήνυμα στήριξης, στην προσπάθεια του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου για τον Δήμο Αιγίου, στοχεύει να δώσει η τοπική Νέα Δημοκρατία, διοργανώνοντας αύριο το απόγευμα νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας.
Αυτή η απόφαση πάρθηκε χθες το πρωϊ, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαϊας, υπό την προεδρία του Ανδρέα Μαζαράκη, παρουσία του προεδρείου της ΝΟΔΕ, των μελών της οργάνωσης και της Νομαρχιακής Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΕΛΥΩΣΕ ΑΡΓΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΕΡΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Του υπ. Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
Στέλιου Μάρκελλου


Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου : Ιδρύθηκε το έτος 1924 απ τον Μητροπολίτη Κορίνθου και μετέπειτα Αντιβασιλέα της Ελλάδος Δαμασκηνό. Έκλεισε το 1971 απ τους Στρατιωτικούς και επαναλειτούργησε το 1977. Στις 30.06.2010 έπαυσε οριστικά, συγχωνευόμενη στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρχαία Νεμέα

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας . Επί τόπου επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη.

Συναυλία εγχόρδων στο Δερβένι


Κυριακή 8 Αυγούστου , Δερβένι , ώρα 9.30 μ. μ.
«Συναυλία με την Νεανική ορχήστρα Εγχόρδων της πόλης Πουχχάιμ.»
Η ορχήστρα αποτελείται από 35 βιολιά.
Μαέστρος ο Peter Michielsen

Πρόγραμμα :
Mozart : Diverimenti in D-Dur 1ο μέρος.
Batrok : Divertimento 1ο μέρος.
Mendelssohn : Η δέκατη συμφωνία βιολιών.
Σκαλκώτας : κλέφτικος χορός

Ο Δερβενιώτης Καρδιολόγος Ανδρέας Καρούζος, εκθέτει την ζωγραφική του , στο Ξυλόκαστρο


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί
στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ιατρού κ. Ανδρέα Καρούζου
"Εκθέτω τη ζωγραφική μου"
στο ξενοδοχείο Αρίων την Τρίτη 3 Αυγούστου και ώρα 21:30 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης 3-10 Αυγούστου 2010 ,
ανοιχτή από 20:00 μ.μ. έως 23:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Καίγεται δάσος στην Αρχαία Νεμέα


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί, σε λοφίσκο στο ύψος του κόμβου της Αρχαίας Νεμέας, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως
Η πυρκαγιά, που κατακαίει δασική έκταση, βρίσκεται σε εξέλιξη και μάχη για την κατάσβεσή της δίνουν ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 8 οχήματα, 17 άνδρες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη - δύο "Canadair" και δύο" PZL".

Στις 6 Αυγούστου πανηγυρίζει η Σωτήρα στα Μεντουργιάνικα


Την Παρασκευή 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Δ. Δ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Την Πέμπτη 5 Αυγούστου θα τελεστεί Εσπερινός , ενώ ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

Αποκατάσταση της αδικίας στους χαμηλοσυνταξιούχους



Άρθρο του Αντώνη Σπηλιώτη
Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας


Παρά τις τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας, μέσω του επικοινωνιακού μπαράζ «καλών ειδήσεων», η πραγματικότητα εξακολουθεί να υψώνεται αμείλικτη μπροστά στα μάτια των πολιτών. Η ύφεση, που τα μέτρα της κυβέρνησης, ελέω μνημονίου, επιτείνουν, οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στο «λουκέτο», στρατιές εργαζόμενων στην ανεργία, την κοινωνία στην απόγνωση.

ΜΕΣΙΝΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ


Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης


από το Μεσινό Φενεού


Αυτό το χωριό ξέρει να δίνει ρέστα, ξέρει να γλεντάει, ξέρει να αγαπάει, και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Κατάφερε να μετατρέψει μια χορευτική εκδήλωση σε ένα πρωτόγνωρο γλέντι σε ένα μοναδικό ΑΝΤΑΜΩΜΑ.

Αμβρόσιος για Ιερώνυμο: "Η σιωπή του είναι νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ"

Απίστευτη επίθεση μέσα από το προσωπικό του μπλογκ


ΠΗΓΗ : thebest.gr

Αφού για μια ακόμη φορά επιτίθεται στα ΜΜΕ, ο μπλόγκερ Αρχιεπίσκοιπος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ασκεί κριτική μέσω του προσωπικού του blog και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατηγορώντας τον για στάση σιγής και χαρακτηρίζοντάς τον αριστερό στις πολιτικές πεποιθήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αναστάτωση και Διαμαρτυρίες στο Ρέθι για την Αλεξανδράτου


ΠΗΓΗ : ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τις αντιδράσεις κατοίκων του χωριού Ρέθι έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γνωστή (για πολλά και διάφορα) Τζούλια Αλεξανδράτου θα εμφανιστεί (για μία και μοναδική φορά) στο γραφικό χωριό της Κορινθίας Ρέθι σε μία συναυλία, μαζί με την Έφη Θώδη. Κάτοικοι του χωριού ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι και έστειλαν στον Δήμαρχο και το Δ.Σ. του δήμου Ξυλοκάστρου την παρακάτω επιστολή: