Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συνέλαβαν σπείρα αλλοδαπών στο Δερβένι

Είχαν «ρημάξει» πολλά σπίτια υπό απειλεί όπλου στην Δυτική Κορινθία


Από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθησαν στο Δερβένι δύο άνδρες αλλοδαποί ηλικίας 23 και 25 ετών οι οποίοι, μαζί ομοεθνή συνεργό τους που δεν έχει συληφθεί, την 29-07-2010 μπήκαν σε σπίτι ατόμου Ελληνικής Υπηκοότητας στη Λυγιά και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.
Αρχικά οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και γιατί στη κατοχή του ενός βρέθηκε ένα πιστόλι κινεζικής προέλευσης με εφαρμοσμένο το γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι είχαν συγκροτήσει σπείρα με διαρκή και δομημένη δράση, οι οποίοι κατ’ επάγγελμα διέπρατταν ληστείες με την απειλή του ίδιου πιστολιού και διαρρήξεις σε κατοικίες νυχτερινές κυρίως ώρες, όπου οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κορινθίας.
Η ίδια σπείρα είχε διαπράξει ληστεία σε εξοχική κατοικία την 21-05-2010 και από τότε μέχρι την 31-7-2010 είχαν διαπράξει 9 ακόμα διαρρήξεις σε κατοικίες.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες με απόλυτη βεβαιότητα και πολλά από τα κλοπιμαία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη και την εξιχνίαση περεταίρω κλοπών.Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου