Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

5ήμερη οδική εκδρομή στη Βουλγαρία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μεσινού

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
6-10 Σεπτεμβρίου 2010
5ήμερη οδική εκδρομή

ΣΟΦΙΑ - ΒΙΤΟΣΑ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ -ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ –ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

1η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΝΕΟΣ - ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για σύνορα Προμαχώνα. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό στον Πλαταμώνα.
Κάνοντας μια σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για τη Σόφια, που είναι χτισμένη σε ένα πολύ μεγάλο οροπέδιο, σε υψόμετρο γύρω στα 520μ. Άφιξη στο ξενοδοχείο το απόγευμα, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ (ξενάγηση πόλης) - ΒΙΤΟΣΑ
Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης, κατά την οποία θα απολαύσουμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και το ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία).
Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βίτοσα, το όμορφο όρος στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται η Σόφια- Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (300χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική Φιλιππούπολη την πόλη που ίδρυσε ο βασιλιάς Φίλιππος Β'. Πεζή περιήγηση στην παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στη Σόφια το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Πρωινό και αναχωρούμε για το βουνό Ρίλα, όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό ομώνυμο μοναστήρι του 10ου — 11ου αιώνα, το οποίο έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενο μνημείο από την Ουνέσκο.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να γνωρίσετε την πόλη. Παρατηρείστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών, δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι και συνεχίστε με περιπάτους στον πεζόδρομο και την πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΣΚΥ - ΦΕΝΕΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα σύνορα. Άφιξη στο Φενεό το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτή τη μοναδική εκδρομή.

Τιμή κατ’ άτομο (σε δίκλινο δωμάτιο) 270,00€ (ΜΟΝΟ!)

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
-Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 δείπνα).
-Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
-Ολοήμερη εκδρομή στη Φιλιππούπολη. -Ελληνόφωνος Τοπικός ξεναγός.
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα και ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
1) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010.
3) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697-6343084 697-6343084