Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας - Νίκος Ταγαράς «…δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα, να χωριζόμαστε μεταξύ μας»

 















Συμπαραστάτης, βοηθός, αρωγός, φίλος, είναι λέξεις που αποδίδουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Κορινθίας, στο Νομάρχη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, Νίκο Ταγαρά, κάθε φορά που τον συναντούν. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Νίκος Ταγαράς με την στάση του τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως Νομάρχης, το έχει κατακτήσει με την συμπεριφορά του και τη δράση του. Η υποδοχή που του επιφυλάσσουν κάθε φορά είναι θερμή και εγκάρδια. Έτσι και τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, οκόσμος στο Καστράκι, τη Δάφνη, το Κούτσι και τη Νεμέα που επισκέφθηκε,έδειξε την αμέριστη εκτίμηση στο πρόσωπό του.
Ο Νίκος Ταγαράς ενημέρωσε τους κατοίκους για το έργο της οκτάχρονης θητείας του, αλλά και για τις προτάσεις και το όραμα του για τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση. Είναι στάση ζωής για τον Νίκο Ταγαρά η συνεργασία και η ενότητα προς κάθε κατεύθυνση. Όλα αυτά τα χρόνια, είχε άριστη σχέση και συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους φορείς της Κορινθίας, χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την υλοποίηση έργων. Το Φράγμα του Ασωπού, θα δώσει νέα πνοή στους αγρότες της Κορινθίας. Δεν είναι όμως το μοναδικό έργο προς την κατεύθυνση αυτή.

Πλειστηριασμός Δημοτικού Οικοπέδου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εφημερίδα «ΣΦΗΚΑ» στο φύλλο της 23ης Οκτωβρίου κάνει θέμα το γεγονός ότι εργολάβος για οφειλές από τον Δήμο Ξυλοκάστρου βγάζει στον πλειστηριασμό Δημοτικό ακίνητο.
Ο Δήμαρχος Αντ. Κλαδούχος εκδίδει ανακοίνωση και δηλώνει :
«Για γέλια και ανάξιο σχολιασμού το δημοσίευμα»

Στην συνέχεια δηλώνει:
α) προέτρεψε τον εργολάβο να προβεί σε πλειστηριασμό του Δημοτικού
οικοπέδου.
β) προσέφυγε εναντίον της ενέργειας του εργολάβου που έπραξε ότι ο ίδιος ο
Δήμαρχος τον  προέτρεψε!!!
γ) φταίει ο επίτροπος που δεν εγκρίνει την πληρωμή, (αλλά δεν λέει γιατί.)
«Τρικυμία εν κρανίω;» Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η απάντηση του απερχόμενου Δημάρχου στο γεγονός ότι βγάζουν στο «σφυρί» πολύτιμο Δημοτικό οικόπεδο;
Υπενθυμίζουμε ανάλογες απαντήσεις του απερχόμενου Δημάρχου.
-          10 Αυγούστου 2010, η ΔΕΗ στέλνει έγγραφο στον Δήμο για διακοπή
ηλεκτροδότησης στην ΔΕΥΑΞ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών 150.000 ευρώ.
Απάντηση Δημάρχου: «άμα το κόψουν να μου γράψετε!»
-          17 Αυγούστου 2010, ο ΟΤΕ αξιώνει πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών 27.000  ευρώ.
Δήμαρχος: «Κολοκύθια με τη ρίγανη»
Τώρα για τον πλειστηριασμό Δημοτικού οικοπέδου από εργολάβο.
Δήμαρχος: «Είναι για γέλια, φταίει ο Επίτροπος»
Συμπέρασμα: φταίει ο Επίτροπος, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι δημοσιογράφοι, η αντιπολίτευση, οι αντίπαλοί του, το κράτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ
ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ , ΠΟΤΕ Ο  κ. Κλαδούχος!!!

Υπερκομματικός  Ενωτικός Συνδυασμός
«Δημοτική Αναγέννηση»
Γραφείο Τύπου

Η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Αθήνα στους ετεροδημότες της Περιφέρειας που κατοικούν στην πρωτεύουσα

Με μια ενωτικού χαρακτήρα πρόσκληση προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας ή πολιτικής προέλευσης, ξεκίνησε την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απευθυνόμενος στους ετεροδημότες της Περιφέρειας που κατοικούν στην πρωτεύουσα.
Αφού πρώτα παρουσίασε ονομαστικά τους ανθυποψηφίους του Αντιπεριφερειάρχες, Ντία Τζανετέα, για τη Λακωνία, Βαγγέλη Γιαννακούρα για την Αρκαδία, Γιώργο Δέδε για την Κορινθία, Χρήστο Μαλαπάνη για τη Μεσσηνία και Τάσο Χειβιδόπουλο για την Αργολίδα, καθώς και του υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" περιέγραψε την ταυτότητα του συνδυασμού: "Δίνουμε τα χέρια, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, γιατί ο τόπος μας, μας έχει όλους ανάγκη. Εκφράζουμε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που δεν ξεκίνησε από κάποια σκοτεινά κομματικά γραφεία, αλλά πορεύεται από την ίδια την κοινωνία. Και σ’ αυτήν μόνο λογοδοτεί. Αυτήν και μόνον αυτήν υπηρετεί."

Κ. Κόλλιας: «Τα μηνύματα δεν τα δίνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός μέσα από συνεντεύξεις»



Πολιτική βαρύτητα στις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου θέλησε να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου, με τη διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα. Ο κος Παπανδρέου αποδίδει χαρακτηριστικά πολιτικής ψήφου εθνικών εκλογών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θέτοντας το διακύβευμα «ή συνεχίζουμε μπροστά για τη σωτηρία της χώρας ή πάμε πάλι στη χρεοκοπία». Να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία.

«Τα μηνύματα δεν τα δίνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός μέσα από συνεντεύξεις αλλά ο κόσμος όπως και θα πράξει στις ερχόμενες εκλογές για να δείξει στην Κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αλλάξει δρόμο στην πολιτική της», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Ο ίδιος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει να προτείνει εναλλακτική πολιτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ αναφέρθηκε και στο ότι ενώ η κυβέρνηση αρχικά έδινε το βάρος των εκλογών στον Καλλικράτη, τώρα δίνει άλλο πολιτικό νόημα στις περιφερειακές εκλογές θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες…

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ TΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Ο πρώτος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα είναι ο Δημήτρς Δράκος» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο μήνυμα που απηύθυνε στον Πελοποννησιακό Λαό, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 25/10, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στην Καλαμάτα, ανάμεσα σε μία πλημμυρίδα κόσμου που είχε κατακλύσει το εσωτερικό του, αλλά και όλο τον χώρο έξω, σε μεγάλη ακτίνα, ζητώντας παράλληλα από τους ψηφοφόρους του κόμματος «να έχουν σύμπνοια, ενότητα και συσπείρωση». Ο Αντ. Σαμαράς, τόνισε ακόμη ότι δεν επιτρέπεται η αποχή σε αυτές τις εκλογές, τονίζοντας την πολιτική σημασία τους.
Απαντώντας, ο Δημήτρης Δράκος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη στην υποψηφιότητά του και τόνισε ότι «θα κάνει τα πάντα προκειμένου να δώσει στην Πελοπόννησο την ανάπτυξη και προοπτική που χρειάζεται για να γίνει πραγματικά ΔΥΝΑΤΗ», χειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Παρόντες ήταν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Στη συνέχεια, Αντ. Σαμαράς, Δ. Δράκος, Σωτ. Παναγιωτόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και όλα τα στελέχη του κλιμακίου της περιοδείας μετέβησαν στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, όπου επισκέφθηκαν δεκάδες καταστήματα και συνομίλησαν με έναν πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων. Φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, έγιναν και πάλι δεκτοί από ένα μεγάλο πλήθος παρευρισκομένων που επιδόθηκε σε θερμές εκδηλώσεις. Τελευταίος σταθμός του κοινού διήμερου προγράμματος των Αντ. Σαμαρά και Δ. Δράκου στη Μεσσηνία, ήταν τα γραφεία της ΝΟΔΕ, όπου προήδρευσαν σύσκεψης με στελέχη του κόμματος.
Να σημειωθεί ότι στην αρχή της ημέρας οι Αντ. Σαμαράς, Δ. Δράκος και Σωτ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που ταλανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αναφορικά με τα μεσσηνιακά προϊόντα, τονίστηκε η ανάγκη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως η άριστη ποιότητά τους.
Το απόγευμα της Δευτέρας 25/10, ο Δ. Δράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» περιοδεύουν στα χωρία της Μεσσηνίας Σκάλα, Βαλύρα, Εύα και Ανδρούσα.

Την Τρίτη 26/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντά τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Βασίλη Σωτηρόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, για περιοδεία στο νομό Αργολίδας. Το πρωί θα βρεθούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου όπου αναμένεται να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με ένα μεγάλο αιρθμό κατοίκων του νομού, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν μία σειρά επισκέψεων σε χωριά. Συγκεκριμένα, αρχίζοντας από το απόγευμα στις 5.30, οι Δ. Δράκος και Βασίλης Σωτηρόπουλος πρόκειται να επισκεφθούν κατά σειρά Λευκάκια, Ασίνη, Τολό, Κάντια, Ίρια, με κατάληξη στο Δρέπανο, όπου θα πραγματοποιηθεί και ομιλία.

Ζητήματα ηθικής τάξης για Τατούλη, θέτει η Φωτεινή Πιπιλή













Μείζονα θέματα ηθικής τάξεως για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, Πέτρου Τατούλη έθεσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 100,4 και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα, η Βουλευτής, με αφορμή τη συζήτηση για τις οικονομικές απολαβές περιφερειαρχών και δημάρχων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και επειδή χρονικά περιθώρια για την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο δεν υφίστανται, κατήγγειλε τον κ. Τατούλη και περιμένει απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:
Πώς είναι δυνατόν, με κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα «όχι αλλά χαμένα χρόνια», ο υποψήφιος κ. Τατούλης να αυτοπαρουσιάζεται τους τελευταίους πέντε μήνες ως ο κήνσωρ της πολιτικής ηθικής, ως ο αγγελιοφόρος της κάθαρσης, ως ο πολέμιος του σάπιου και παλιού συστήματος, όταν ο ίδιος είναι κατεξοχήν ευνοημένος άθλιων και προσβλητικών για την κοινωνία νόμων του ΠΑΣΟΚ;
Κάλεσε λοιπόν η κα Πιπιλή τον κ. Τατούλη σε ηθικό ξεκαθάρισμα.
Γιατί κάνει χρήση του σκανδαλώδους νόμου του ΠΑΣΟΚ 1759/88, όπου ιδιώτες γιατροί που διετέλεσαν έστω και για μια ημέρα βουλευτές διορίζονται αποκλειστικά σε προσωποπαγή θέση διευθυντή του ΕΣΥ, επιλέγοντας μάλιστα οι ίδιοι όπου τους αρέσει;
Τονίζεται μάλιστα ότι σε αυτό τον άθλιο νόμο για τους πρώην βουλευτές-διευθυντές του ΕΣΥ δεν ισχύει προηγούμενος νόμος του 1986 για το όριο ηλικίας, όπως ισχύει για το σύνολο των άλλων ιατρών.
Ερωτάται λοιπόν ο κ. Τατούλης: όλο το προηγούμενο διάστημα από τις 18 Μαΐου 2010 που διορίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», επιλέγοντας μάλιστα τη θέση του Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής, ενώ ο ίδιος είναι Γενικός Χειρουργός, εάν προσήρχετο κανονικά στο ωράριο του, εάν υπέγραφε κανονικά στο βιβλίο, εάν εξέταζε δεκάδες ασθενείς την ημέρα, όπως είναι αυτονόητο, εάν ελάμβανε κανονικά τις αποδοχές του και εάν συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της κλινικής, όπως οι άλλοι γιατροί. (Διοικητής του «Γιώργος Γεννηματάς» είναι ο αδερφός του παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ  Γιώργου Ανωμερίτη, Λεωνίδας).
Επίσης, γιατί ο κ. Τατούλης και μάλιστα αυτή την εποχή είναι ταυτοχρόνως και συνταξιούχος βουλευτής, κάνοντας χρήση ενός παλαιότερου συντεχνιακού νόμου ότι οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από… τα 55 τους χρόνια!
Εν κατακλείδι, είναι δυνατόν ένας πολιτικός άντρας που επαγγέλλεται την κάθαρση να είναι και συνταξιούχος βουλευτής με παχυλή σύνταξη και αργόμισθος επί της ουσίας Διευθυντής νοσοκομείου του ΕΣΥ;
Εκτός λοιπόν από το γνωστό «νόμιμο και ηθικό» υπάρχει και «νόμιμο και ανήθικο»;

http://www.ddrakos.gr/

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ << ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ >>

ΔΗΜΟΣ   ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί έμποροι, επαγγελματίες και ασχολούμενοι με τον Τουρισμό
του νέου Δήμου μας,
καταρτίζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού μας για την περίοδο 2011-2014, σας καλούμε σε ανοικτή συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων και τον σχεδιασμό δράσης και πολιτικών που θα οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης το νέο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Την Δευτέρα 25  Οκτωβρίου στις 6.30 στο Ξενοδοχείο Απόλλων
Πιστεύουμε ειλικρινά πως η αγορά είναι η ραχοκοκαλιά κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Θέλουμε τη συνεργασία και τις απόψεις σας, πέρα και πάνω από κόμματα Δημοτικές παρατάξεις και προσωπικές συμπάθειες.
Τώρα είναι η ώρα του σχεδιασμού και του προγραμματισμού.
Η συμμετοχή σας θα συμβάλλει αποφασιστικά τον καλύτερο προγραμματισμό για την σωστή ανάπτυξη
του  νέου Δήμου μας.
Σας περιμένουμε
Φιλικά,
Δημήτρης Σκούρας
Υποψήφιος Δήμαρχος

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Πρόγραμμα Ομιλιών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΜΕΡΑΤΟΠΟΣΩΡΑΧΩΡΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
26/10/2010ΤΡΙΤΗΛΥΓΙΑ7:00μμΚΑΦ. ΝΙΑΡΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ8:00μμΚΑΦ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ...



 




Το πρόγραμμα των ομιλιών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2010
ΘΑΛΕΡΟ 7μμ
ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ 8μμ

ΤΡΙΤΗ 26/10/2010
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ 8μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2010
ΑΘΗΝΑ 9μμ
ΚΑΦΕ ΒΕΓΚΕΡΑ
ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 15

ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2010
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 7μμ
ΡΟΖΕΝΑ 8μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10/2010
ΠΥΡΓΟΣ 7μμ
ΛΥΓΙΑ 8μμ
ΣΤΟΜΙ 8:30μμ
ΔΕΡΒΕΝΙ: ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ
BOLERO 10μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2010
ΖΟΥΓΡΑ 6:30μμ
ΔΕΝΔΡΟ 7μμ
ΡΕΘΙ 7:30μμ
ΡΙΖΑ 8μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2010
ΖΕΜΕΝΟ 10:30πμ
ΣΤΥΛΙΑ 7μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11/2010
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ 7μμ
ΠΙΤΣΑ 8μμ

ΤΡΙΤΗ 2/11/2010
ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 8μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/11/2010
ΚΑΜΑΡΙ 7μμ
ΛΟΥΤΡΟ 8μμ

ΠΕΜΠΤΗ 4/11/2010
ΔΕΡΒΕΝΙ 8μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/11/2010
ΜΕΛΙΣΣΙ 8μμ

Αν ο κ. Παπανδρέου «εκβιάσει» σήμερα με εκλογές το λαό...

Ενα πράγμα δεν έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας άρχοντες. Ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Αν ο κ. Παπανδρέου «απειλήσει» σήμερα με εκλογές, θα έχει κάνει ένα μεγάλο και σοβαρό λάθος. Οι πολίτες νιώθουν ήδη πιεσμένοι. Αν τους «εκβιάσει», θα τους στείλει στην... απέναντι όχθη. Θα έχει υπογράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την αγορά μιας μεγάλης ήττας.
Επιχειρείται από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο. Καταρχήν αυτό το γεγονός από μόνο του κρύβει έναν παραλογισμό. Ουδέποτε στο παρελθόν εξήχθησαν αξιόπιστα συμπεράσματα από δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή.
Αν πράγματι οι δημοτικές εκλογές καθόριζαν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, τότε το ΚΚΕ θα ήταν στην κυβέρνηση από την δεκαετία του '80. Ας πάρουμε παράδειγμα την κάθοδο του κ. Τατούλη στην Πελοπόννησο. Ο κ. Τατούλης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Αρκαδία. Αν λοιπόν εκεί συγκεντρώσει ποσοστά της τάξης του 70% (λέμε τώρα), αυτό θα σημαίνει ότι οι πολίτες της Αρκαδίας επικροτούν την πολιτική της κυβέρνησης;
Στα γραφεία των κομμάτων γνωρίζουν καλά τις πιθανότητες του κάθε υποψηφίου. Έχουν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις. Οι πληροφορίες, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δεν θα περάσουν ιδιαίτερα καλά στις επικείμενες εκλογές ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις. Το ερώτημα είναι τί εξυπηρετεί μία «απειλή» εκλογών από τον κ. Παπανδρέου με τις πιθανότητες να είναι ήδη εναντίον των εκλεκτών του; Κι όταν μάλιστα διατρέχει τον κίνδυνο να εξαγριώσει τους ψηφοφόρους και να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών του κόμματός του.
Μήπως πίσω από αυτή την επιλογή κρύβεται μία στρατηγική επιλογή; Μήπως ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, πιστεύοντας ότι θα ανανεώσει την λαϊκή εντολή; Είναι πιθανόν να τον έχουν πείσει οι σύμβουλοί του ότι …apneagr.... http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4716.html

Η περιοδεία Τατούλη στην Αργολίδα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο νομό Αργολίδας περιόδευσε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΔΡΩΝΗ

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» θα περιοδεύσουν την Τρίτη 26/10 στα χωριά ΕΚΚΛΗΣΟΥΛΑ, ΤΡΙΛΟΦΟ, ΒΑΓΓΟΥ, ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ, ΛΥΚΟΧΙΑ, ΠΑΥΛΙΑ, ΖΩΝΗ, ΠΑΛΑΜΑΡΙ, ΨΑΡΙ, ΣΥΡΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ, ΚΟΤΥΛΙΟ, ΚΟΥΡΟΥΝΙΟΥ, ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ, ΘΩΚΝΙΑ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΜΑΥΡΙΑ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΙΣΙΩΜΑ, ΚΑΣΤΑΝΟΧΩΡΙ, ΑΝΩ ΚΑΡΥΕΣ, ΛΥΚΕΙΟ, ΛΥΚΟΣΣΟΥΡΑ, ΒΑΣΤΑ, ΙΣΑΡΙ.

Οι περιοδίες του Γιώργου Δέδε


Σφοδρή επίθεση κατά της απερχόμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εξαπέλυσε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Γιώργος Δέδες στις ομιλίες του εν όψει των επερχόμενων εκλογών στο Θαλερό, το Μελίσσι, τη Συκιά, τα Καρυώτικα και τα Γεληνιάτικα, κατηγορώντας τη για απουσία έργου και απουσία οράματος.

Απάντηση Συνδυασμού Δ. Σκούρα στον Α. Κλαδούχου για το Μαύρο Δημοτικό Ταμείο

.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις εξαιρετικά άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εις βάρος του απερχόμενου Δημάρχου από τον Τηλεοπτικό διάλογο στις 22 Οκτωβρίου στο TV SUPER σχετικά με την κακοδιαχείριση και το Μαύρο Δημοτικό Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στις 23 Οκτωβρίου.

Αν και λαβωμένος έχασε δύσκολα ο Αστέρας Δερβενίου , 0 – 2 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου



Λαβωμένος από τις πολλές απουσίες (έλειπαν για διάφορους λόγους 7 παίκτες) ο Αστέρας ηττήθηκε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ στο Ξυλόκαστρο από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με σκορ 0 – 2.
Το μόνο που έμεινε από τον αγώνα ήταν το πάθος και η αγωνιστικότητα που έβγαλαν στο γήπεδο οι εναπομείναντες παίκτες του Αστέρα (η δεύτερη αλλαγή ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας που έπαιξε σαν φορ προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Αστέρας είχε κλείσει στην εστία του τον Ολυμπιακό κερδίζοντας τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ). Ο Ολυμπιακός ήταν ποιοτικότερη ομάδα, αλλά έφτασε στο δεύτερό του τέρμα μόλις στο 93’ και με το ρευστό, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αποτέλεσμα έδωσε στον Αστέρα δικαίωμα ελπίδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Το ξύλο της αρκούδας το 6ο αλλά το θρίλερ στον 7ο



Το «θρίλερ» στην κορυφή του 7ου ομίλου καλά κρατεί, με τη Θήβα και τον Αστέρα Μαγούλας να δίνουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να τους χωρίζει μόνο ένας βαθμός. Η πρώτη πραγματοποίησε την 5η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 του Παναργειακού, και παρέμεινε στο «ρετιρέ». Καθοριστική στιγμή του αγώνα η αποβολή του τερματοφύλακα του Παναργειακού, Κοψαχείλη, στο 57’ στη φάση του πέναλτι απ’ όπου και προήλθε το πρώτο γκολ. Στη θέση του μπήκε ο νεαρός γκολκίπερ της ομάδας Μιχαλόπουλος, ο οποίος δέχτηκε άλλα δύο γκολ στο 60’ από τον Μπινιάκο και στο 81’ από τον Μπούνα. Εντυπωσιακή νίκη με 4-0 πραγματοποίησε ο Αστέρας Μαγούλας επί του Παναρκαδικού, με τον Λούπα να στέλνει για ακόμη ένα παιχνίδι την μπάλα στα δίχτυα και να παραμένει πρώτος σκόρερ του ομίλου με οκτώ γκολ. Από κει και πέρα, ξεχώρισε το διπλό των Βρασιών με 1-0 επί του Κρανιδίου, με την ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου να εντυπωσιάζει για ακόμη μία φορά με την εμφάνισή της.

Το ξύλο της αρκούδας
Τα επεισόδια στον αγώνα του Διαγόρα Βραχνέικων με την Καλαμάτα (1-2) στο προάστιο της Πάτρας επισκίασαν την 7η αγωνιστική.
Ολα άρχισαν όταν η Καλαμάτα στο 21’ έχασε πέναλτι, με έναν παράγοντα της γηπεδούχου ομάδας να πηγαίνει προς τη μεριά των φιλοξενούμενων οπαδών και να σκίζει ένα πανό τους. Οι τελευταίοι κινήθηκαν εναντίον του και για πέντε λεπτά υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς. Ομως υπήρξε και συνέχεια, όταν στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν 50 περίπου άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες και κράνη και άρχισαν να πετούν πέτρες στους οπαδούς της Καλαμάτας, οι οποίοι βγήκαν έξω από το γήπεδο και υπήρξαν νέες συμπλοκές, που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα.
Να σημειωθεί ότι παράγοντας του Διαγόρα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Ελληνικοί γλωσσοδέτες

Στην ελληνική λαογραφία ο όρος γλωσσοδέτης ή γλωσσολύτης ή και "καθαρογλώσσημα" αποτελεί συνήθως μια πρόταση, την οποία πρέπει κανείς να επαναλάβει ή να επαναλαμβάνει συνεχώς ταχύτερα, με λέξεις που μοιάζουν μεταξύ τους, περισσότερο όμως πλαστές, και που καθίστανται έτσι δυσπρόφερτες προκαλώντας τα γέλια με τους αποτυχόντες την ορθή επανάληψη. Παλαιότερα αποτελούσε και "τεστ" προφορικών εισαγωγικών εξετάσεων στις στρατιωτικές Σχολές.


Μερικοί γλωσσοδέτες για να μπερδέψετε τη γλώσσα σας:

Ανεβαίνω, κατεβαίνω, μπαινοβγαίνω κι ανεβομπαινοβγαινοκατεβαίνω.

Βρίσκω πόρτες κλειδωτές, κλειδωμένες και κλειδαροαμπαρωμένες.

Της καρέκλας το ποδάρι ξεκερεκλοποδαρώθηκε και την πήγαν στον ξεκαρεκλοποδαροτή να την ξεκαρεκλοποδαρώσει.

Ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας, ο τζιτζιμιτζιχότζιρας ανέβηκε στη τζιτζιριά, τη μιτζιριά, τη τζιτζιμιτζιχοτζιρια κα έριξε τα τζίτζιρα, τα μίτζιρα, τα τζιζτιμιτζιχότζιρα.


Είχαμε μια συκιά ορτή, και βερικοκυκλωτή, κι έκανε σύκα ορτά, και βερικοκυκλωτά, και πάει ο σκύλος ο ορτός, ο βερικοκυκλωτός, να φάει τα σύκα τα ορτά, τα βερικοκυκλωτά. Πάω να βρω μια βέργα ορτή, και βερικοκυκλωτή, να δείρω τον σκύλο τον ορτό, τον βερικοκυκλωτό, μη φάει τα σύκα τα ορτά, τα βερικοκυκλωτά.

Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη.

Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή. Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;

Μια πάπια μα ποια πάπια; Μια πάπια με παπιά.

Ο γιος του Ρουμπή, του Κουμπή, του ρουμποκομπολογή, βγήκε να ρουμπέψει, να κουμπέψει, να ρουμποκομπολογέψει, και τον πιάσαν οι ρουμπήδες, οι κουμπήδες, οι ρουμποκομπολογήδες.


Η συκιά μας η διπλή, η διπλογυριστή, κάνει τα σύκα τα διπλά, τα διπλογυρι-γυριστά. Πάει ο σκύλος ο διπλός, ο διπλογυρι-γυριστός, να φάει τα σύκα τα διπλά, τα διπλογυρι-γυριστά.

Eφαγα και χόρτασα, ζεστά, ξερά, σκαστά κουκιά, με τη ζεστή, ξερή σκαστή κουτάλα.

Βαρέλι νεροβάρελο, ποιος σε νεροβαρελόδενε; Του νεροβαρελοδέτη ο γιος.

Της καρέκλας το πόδι ξεκαρεκλοποδαριάστηκε. Ε! το ξεκαρεκλοποδαριασμένο!

Νερό, λινάρι, νερολίναρο, νεροκαθαρολίναρο.

Μια κούπα καπακωτή, μια κούπα ξεκαπάκωτη, μια κούπα καπακωμένη, μια κούπα ξεκαπακωμένη.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν βρήκε... ψαχνό η Κόρινθος και το Ρουφ έμεινε μόνο στο «ρετιρέ» Πρώτο και... υπερκομματικό



H Kόρινθος μετά την ήττα στη Σαλαμίνα με 3-0 είχε όρεξη να φάει ψαχνό. Διαφορετικά ήξερε πως δύσκολα θα παρέμενε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν το κατάφερε. Aπέναντι στον Hρακλή Ψαχνών έμεινε στο 0-0 στο Δημοτικό Στάδιο Kορίνθου και έπεσε από την πρώτη θέση του 1ου ομίλου της Football League 2. H ομάδα του Kουρμπανά έδειξε διάθεση, αλλά όχι και... ουσία , δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ αλλά σε καμία οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να σημειώσουν το γκολ που θα έκανε τη διαφορά και θα τους έδινε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν τη νίκη. Δεν βρήκε δίχτυα και ο Hρακλής, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του ομίλου έως τώρα, έφυγε ικανοποιημένος με τον βαθμό που πήρε από το φαβορί για άνοδο..
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Φραγκάκης, Φίλης, Ψυχογιόπουλος, Μαντάς, Ντόμας, Ζάρκος (76 Μπιτσάκος), Σπ. Παππάς (46 Παπαευθυμίου), Παυλίδης, Ιακωβάκης, Καφαντάρης (66 Γιαννούλης).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μιχελής, Ζουλιώτης, Μπαλαμπάνης, Ρεπετσάς, Παπαϊωάννου, Γούναρης, Θ. Μεθενίτης (66 Ελά Φαρούκ), Τσοκάνης (60 Ντελέκος), Μάτσος, Σέγγος, Τριανταφυλλάκης (75 Σ. Μεθενίτης).

Υπό την παρουσία του Δημάρχου Αθηνών, Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ 2-0 τον Παναιγιάλειο
Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι και ο Πρόεδρος του ΠΑΟ Ρουφ Θανάσης Καφέζας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη, τότε... διακιώνεται απολύτως ο τίτλος μας.

Ανακοίνωση του blog

6 μήνες αδιάκοπης λειτουργίας και συνεχής ενημέρωση....
Πανω απο 150 ημερίσιες επισκέψεις (ξεχωριστές IP), με περιπτώσεις που έχουν φτασει και στις 350...
Πανω απο 34000 συνολικές επισκέψεις.....
Πάνω απο 1350 άρθρα.....
Θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε για την προτίμηση σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και να σας ενημερωνουμε συνεχώς.
Οι "Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" θέλοντας να συμβάλουν στην προβολή και διάδοση της Κορινθίας καθώς και των κορινθιακών πεπραγμένων και όχι μόνο, προσφέρουν την δυνατότητα να διαφημηστείτε στο blog.
Ετσι αφενός κερδίζετε εσείς γιατί εκμεταλεύστε την επισκεψιμότητα μας, διαφημίζοντας απλά την ιστοσελίδα σας ή και την επιχείρηση σας, αφετέρου κι όλοι εμείς γιατί προβάλλουμε επιχειρήσεις και ιστοσελίδες του τόπου μας.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 6976224162 ή στείλτε εμαιλ στο xristoslalos@gmail.com

ΔΗΛΩΣEIΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στις πρόσφατες και πληκτικά επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των μονίμως απόντων από τη ζωή και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, που τώρα θυμήθηκαν, σχεδιάζοντας νέους πολιτικούς ρόλους και ψάχνοντας για σωσίβια πολιτικής επιβίωσης, να αναρωτηθούν για το έργο που επιτέλεσε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, πρόεδρος της ΕΝΑΕ και αυριανός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μια είναι η απάντηση μας.
Το έργο του Δημήτρη Δράκου στο νομό Μεσσηνίας είναι γνωστό στους ενεργούς πολίτες της Μεσσηνίας, που το επιβράβευσαν εκλέγοντας επανειλημμένα με συντριπτικά ποσοστά τον Δημήτρη Δράκο Νομάρχη. Με τα ίδια συντριπτικά ποσοστά που προηγείται και τώρα στη Μεσσηνία ο Δημήτρης Δράκος, σύμφωνα με πραγματικές, επίσημες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν εμπρόθεσμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΕΤΡΗΣΗ» ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΑΤΟΥΛΗ

Στις μεθοδευμένες προσπάθειες παραπλάνησης της κοινής γνώμης, και αλλοίωσης της πολιτικής εικόνας της αναμέτρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα στα τατουλικά όνειρα και σενάρια φθινοπωρινής νυκτός, ο συνδυασμός μας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ», δεν θα παραμείνει παθητικός θεατής.

Αντώνης Κλαδούχος : Xυδαιογραφήματα, χυδαιολογίες

Με ανακοινώσεις της μέσω της ιστοσελίδας του συνδυασμού του ο νυν Δημαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος απαντά μεταξύ άλλων στις καταγγελίες Σκούρα, ότι «ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.», ενώ για δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΣΦΗΚΑ» αναφέρει, «Για γέλια και ανάξιο σχολιασμού, είναι ο πηχαίος τίτλος της εφημερίδας ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου δεν έχει 35.000€ να πληρώσει εργολάβο !!!!»

Νικητής και με διαφορά στο τηλεοπτικό "ντιμπέιτ" του TV Super ο Δημήτρης Σκούρας

Νίκη κατά κράτος πέτυχε ο Δημήτρης Σκούρας έναντι του βασικού αντιπάλου του στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, νυν Δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχου στο τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» που πραγματοποιείθηκε στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ των 4 Υποψηφίων Δημάρχων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ( Δημήτρη Σκούρα , Αντώνη Κλαδούχου , Ανδρέα Ζάρρου και Ηλία Μπράβου) στο τηλεοπτικό κανάλι TV Super και την εκπομπή «Απέναντι σε όλα» της Τζένης Σουκαρά στις 22/10/2010.
Ο πρώην Δήμαρχος ήταν δριμύς και επανέλαβε τις καταγγελίες του για «μαύρο χρήμα» στο Δήμο, για «σημεία και τέρατα» στη διαχείριση του, για παράνομο έργο με συγκεκριμένο παράδειγμα κατηγορίες στις οποίες ο νυν Δήμαρχος (σε εμφανή θέση άμυνας) δεν έδωσε ούτε μια πειστική απάντηση επαναλαμβάνοντας ότι είναι «χυδαιολογίες» και ότι όσοι καταγγέλουν τέτοια πράγματα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες του κ. Σκούρα έχουν δημοσιευθεί και αναπαραχθεί τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και στο σύνολο σχεδόν των blogs που αναφέρονται στην Κορινθία, παρόλα αυτά ο Δήμαρχος δεν έχει δώσει πουθενά κάποια απάντηση αν και στην «τηλεμαχία» ανέφερε σε κάποιο σημείο ότι «λόγω τιμής» αυτά δεν ισχύουν.
Παρακολουθείστε τα κυριότερα αποσπάσματα από την αντιπαράθεση του Δημήτρη Σκούρα και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου:Δείτε τα VIDEO που ακολουθούν ΕΔΩ