Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η περιοδεία Τατούλη στην Αργολίδα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο νομό Αργολίδας περιόδευσε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Το πρόγραμμα του κ. Τατούλη ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Αχλαδόκαμπο και στη συνέχεια το Άργος. Εκεί συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσο Χειβιδόπουλο και τους περιφερειακούς συμβούλους, περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης για αρκετή ώρα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κόσμο που τον χαιρετούσε και του ευχόταν καλή νίκη, όπως και στο εκλογικό κέντρο της περιοχής.

Επόμενος σταθμός το Ναύπλιο, όπου οι Ναυπλιώτες του επεφύλασσαν θερμή υποδοχή. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης περιηγήθηκε για αρκετή ώρα στα μαγαζιά της παραλίας του Ναυπλίου, άκουσε τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών, και συνομίλησε μαζί τους παρουσιάζοντας τους τις προτάσεις για την επιχειρηματικότητα του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «σε μία δύσκολη για το μέλλον της χώρας συγκυρία, έχουμε για πρώτη φορά την ουσιαστική ευκαιρία, να χειριστούμε σε περιφερειακό επίπεδο τα προβλήματά μας και να καρπωθούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας».
Μετά το Ναύπλιο, ο κ. Τατούλης πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στην Ασήνη και στο Δρέπανο και το απόγευμα έφτασε στο Λυγουριό για την προγραμματισμένη ομιλία του που παραχώρησε στις 18.00. Ο κόσμος που τον περίμενε στο Πνευματικό κέντρο, μέσα αλλά και έξω στο δρόμο είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Τον Πέτρο Τατούλη προλόγισε ο Αντπεριφερειάρχης, Τάσσος Χειβιδόπουλος
Ο κ.Τατούλης σχετικά με τον τουρισμό στο Λυγουριό τόνισε μεταξύ άλλων: «το Λυγουριό είναι ένα μέρος προικισμένο από το θεό. Γόνιμη γη. Πολιτισμός. Και θάλασσα. Όλα αυτά φτιάχνουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Αν καταφέρουμε να τα αξιοποιήσουμε θα φτιάξουμε αυτήν την μικρή κωμόπολη κέντρο πολιτισμού, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Το Λυγουριό μπορεί να γίνει ένα ισχυρό, ξακουστό κέντρο πολιτισμού. Το Λυγουριό έχει όλες τις δυνατότητες για να φτιάξει εκείνο που οι ειδικοί του μάρκετινγκ ονομάζουν «μπραντ νέιμ» ή με απλά ελληνικά όνομα φήμης. Μια διαδραστική ιστοσελίδα, η οποία θα προβάλει συνολικά αυτό το αγαθό και θα είναι δυναμική μπορεί να συνεισφέρει εξαιρετικά στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης αυτής της φήμης».
Αναφερόμενος στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής του Λυγουριού, ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι: «θα δημιουργήσουμε το Περιφερειακό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την άσκηση Περιφερειακής Πολιτικής αλλά κυρίως για την προώθηση των πελοποννησιακών προϊόντων, αφού θα εξασφαλίσει/αφενός τη «μείωση της απόστασης» μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και αφετέρου θα εγγυάται τον «αφοπλισμό» του καρτέλ των μεσαζόντων, οι οποίοι στρεβλώνουν μέχρι σήμερα την αγορά/ και καρπώνονται υπερκέρδη εις βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή».
Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι υποστηρικτές του συνδυασμού, που ξεπερνούσαν τα 600 άτομα, στην πάνω πλατεία Κρανιδίου, όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε στις 20.30 το Σχέδιο Δράσης του συνδυασμού εξειδικεύοντας σημεία του για την περιοχή Κρανιδίου.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωσε συγκεκριμένα ότι: «Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που εκκρεμούν είναι ασφαλώς για την Αργολίδα σημαντική προτεραιότητα. Πρέπει να βελτιωθεί η σύνδεση με την Αθήνα και το Ναύπλιο, αλλά και οι επαρχιακές οδοί, που αυτή τη στιγμή δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας. Χωρίς τις υποδομές δεν μπορεί να έχουμε ολοκληρωμένη τουριστική. Σημαντική είναι η ανάπτυξη μιας σύγχρονης μαρίνας στην Ερμιονίδα, προκειμένου να μπορούν να ελλιμενίζονται περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη. Επίσης, θα δρομολογήσουμε άμεσα/ και σε πρώτη προτεραιότητα/ να έλθουμε σε συμφωνία με τις ακτοπλοικές εταιρείες προκειμένου να πάψουν να είναι τόσο ακριβά τα ναύλα σύνδεσης με τα νησιά του Αργοσαρωνικού».
Επίσης ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με το νερό, διευκρινίζοντας ότι: «Παράλληλος στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων υφαλμύρωσης των νερών,/ ειδικά στην Αργολίδα, που αποτελεί μια από τις παραγωγικότερες περιοχές της χώρας. Η Ερμιονίδα είναι, όπως γνωρίζουμε καλά όλοι, η πιο άνυδρη περιοχή του νομού. Σε πρώτη φάση πρέπει να συνεχίσουμε με την κατασκευή φραγμάτων, ενώ η οριστική λύση θα δοθεί με την ολοκλήρωση του έργου του Αναβάλου. Στον κρίσιμο τομέα τώρα της αγροτικής ανάπτυξης , ο οποίος αφορά εξαιρετικά τη Λακωνία, το σχέδιο μας είναι ολοκληρωμένο».