Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση Συνδυασμού Δ. Σκούρα στον Α. Κλαδούχου για το Μαύρο Δημοτικό Ταμείο

.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις εξαιρετικά άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εις βάρος του απερχόμενου Δημάρχου από τον Τηλεοπτικό διάλογο στις 22 Οκτωβρίου στο TV SUPER σχετικά με την κακοδιαχείριση και το Μαύρο Δημοτικό Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στις 23 Οκτωβρίου.

Ο κ. Κλαδούχος αναλίσκεται στην δήλωσή του σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και χάνει την ψυχραιμία του.

Για το επίμαχο θέμα, ύπαρξη Μαύρου Δημοτικού Ταμείο, σε όλη την ανακοίνωσή του αναφέρει μόνο 4 λέξεις «τα ταμεία του Δήμου είναι κάτασπρα και διαφανέστατα».

Τίποτα άλλο, καμία συγκεκριμένη απάντηση.

Για την ύπαρξη του Μαύρου Δημοτικού Ταμείου, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/3/2010, αποδείχτηκε και παραδέχτηκε (υπάρχουν τα πρακτικά) ότι έκανε τεράστιο και πολυδάπανο μαύρο έργο για προστασία των ακτών ρίχνοντας ογκόλιθους χωρίς μελέτη, χωρίς άδεια και εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας που οι νόμοι ρητά ορίζουν για Δημοτικά έργα. Αυτά είναι ξεκάθαρα και τα έχει παραδεχτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα έργα προϋποθέτουν χρήματα και νόμιμες διαδικασίες για να πληρωθούν οι δαπάνες, αγοράς, μεταφοράς και τοποθέτησης των ογκόλιθων στις ακτές. Επομένως αφού όλα αυτά έγιναν παράνομα εκτός νόμιμου Δημοτικού προϋπολογισμού, είναι προφανές ότι πληρώθηκαν με μαύρο χρήμα, έτσι λέγονται αυτές οι παράνομες πληρωμές.

Σχετική ερώτηση για μαύρο χρήμα στο έργο των λιθοριπών έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/3/2010, και αντί απάντησης ως όφειλε, περίλουσε με προσωπικές χυδαίες ύβρεις την αντιπολίτευση του Δήμου που έκανε το ερώτημα.

ΚΥΡΙΕ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Δεν είστε υπεράνω κριτικής, δεν είστε υπεράνω ελέγχου, πρέπει να το αποδεχτείτε επιτέλους.

Σας ερωτώ λοιπόν δημόσια και σας καλώ να απαντήσετε στα ερωτήματα χωρίς υπεκφυγές και προσωπικές ύβρεις για να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό.

1. Έγινε πράγματι από το Δήμο μεγάλο πολυδάπανο έργο με ρίψεις ογκολίθων στο παραλιακό πεζοδρόμιο του Κεντρικού Ξυλοκάστρου στην Μαρίνα, το Καμάρι, το Μελίσσι;

2. Το έργο αυτό όπως παραδεχτήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι νόμιμο, δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες, δεν είναι στον προϋπολογισμό του Δήμου και δεν μπορούσε να πληρωθεί από τον Δημοτικό προϋπολογισμό, είναι αλήθεια ή ψέματα;

3. Ποιος καθόρισε την έκταση, τα σημεία και τις ποσότητες των λιθοριπών αφού δεν υπήρχε μελέτη για το έργο και ποιος επιτέλους ευθύνεται για τις συνέπειες αυτών των αυθαίρετων παρεμβάσεων; Ήδη και στον Πευκιά έχουμε έντονη διάβρωση.

4. Το κυριότερο, ποιος και με ποια διαδικασία, με τι χρήματα πλήρωσε τις σημαντικές δαπάνες του έργου των λιθοριπών αν δεν υπάρχει μαύρο ταμείο;

5. Ακόμα ποιος επιλέγει και πως πληρώνει (με τι χρήματα) τους ανασφάλιστους εργάτες του Δήμου που κατά κόρον χρησιμοποιείτε;

Κύριε απερχόμενε Δήμαρχε, τα ερωτήματα αυτά είναι υποχρέωσή σας να τα απαντήσετε δεν είναι χυδαία ούτε άθλια, είναι απλά ερωτήματα για την διαχείριση των Δημοτικών χρημάτων και έργων.

Σε περίπτωση που και πάλι θεωρήσετε τον νόμιμο έλεγχο και τα συγκεκριμένα ερωτήματα ανάξια απάντησης, τότε κ. Δήμαρχε μας δίνετε το δικαίωμα να βεβαιωθούμε ότι οι καταγγελίες μας για το μαύρο ταμείο είναι αληθέστατες.

Υπερκομματικός Ενωτικός Συνδυασμός


«Δημοτική Αναγέννηση»


Γραφείο Τύπου