Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αν και λαβωμένος έχασε δύσκολα ο Αστέρας Δερβενίου , 0 – 2 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου



Λαβωμένος από τις πολλές απουσίες (έλειπαν για διάφορους λόγους 7 παίκτες) ο Αστέρας ηττήθηκε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ στο Ξυλόκαστρο από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με σκορ 0 – 2.
Το μόνο που έμεινε από τον αγώνα ήταν το πάθος και η αγωνιστικότητα που έβγαλαν στο γήπεδο οι εναπομείναντες παίκτες του Αστέρα (η δεύτερη αλλαγή ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας που έπαιξε σαν φορ προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Αστέρας είχε κλείσει στην εστία του τον Ολυμπιακό κερδίζοντας τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ). Ο Ολυμπιακός ήταν ποιοτικότερη ομάδα, αλλά έφτασε στο δεύτερό του τέρμα μόλις στο 93’ και με το ρευστό, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αποτέλεσμα έδωσε στον Αστέρα δικαίωμα ελπίδας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να παραχωρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Ολυμπιακό, αμυνόμενος όμως σωστά και σύνεση. Τα πολλά man-to-man που είχε επιλέξει ο προπονητής του Αστέρα κ. Καρυώτης για να σταματήσει τους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού και η αυταπάρνηση με την οποία αγωνίζονταν οι παίκτες του Αστέρα, κρατούσαν μάλλον εύκολα τους παίκτες του Ολυμπιακού μακριά από την εστία τους. Και φορές που αυτοί τα κατάφεραν, πότε ο Ρουμελιώτης (δύο τρεις φορές) και πότε η αστοχία τους κράτησε το σκορ στο 0 – 0. Στο 36’ όμως, όταν ο Αστέρας είχε ανέβει σε κερδισμένο πλάγιο φάουλ, ο Βορινιώτης κυκλωμένος από δύο αντιπάλους, έχασε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και στη γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Ολυμπιακού, ο Στεφάνοφ σκόραρε από πλάγια δεξιά (δοκάρι και μέσα στην απέναντι γωνία). Ακολούθησαν άλλες δύο ευκαιρίες από πλευράς Ολυμπιακού μέχρι να λήξει το ημίχρονο.
Στο β’ ημίχρονο ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ρουμελιώτη να σταματά και πάλι τον Ολυμπιακό. Αλλά και ο Αστέρας με κύριο εκφραστή τον Γερμάνοφ έφτασε με αξιώσεις τρεις φορές κοντά στην επίτευξη τέρματος. Μάλιστα σε μια από αυτές ο Πετρόπουλος σούταρε ψηλά και άστοχα από πλάγια θέση, ενώ τον περίμεναν τρεις αμαρκάριστοι συμπαίκτες του στην περιοχή του πέναλτι. Προς το τέλος του αγώνα, ο Αστέρας στρίμωξε για τα καλά τον Ολυμπιακό στην περιοχή του κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή, όμως τα σουτ των παικτών του είτε κοντράρισαν είτε έφυγαν λίγο άουτ. Και σαν να μην έφτανε η αστοχία τους, στο 93’ σε φάση που ξεκίνησε από το κέντρο με χέρι του Σάντος Σίλβα (ο καταλογισμός του φάουλ θα σήμαινε και αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα) βρέθηκαν ακάλυπτοι τρεις Λουτρακιώτες και ο Μπασιώτης σκόραρε από κοντά με σουτ σε κενό τέρμα.
Ο Αστέρας παίζοντας με ενδεκάδα ανάγκης και χωρίς βοήθειες από πουθενά υποτάχθηκε φυσιολογικά. Η αγωνιστικότητα των παικτών του δεν έφτανε. Η ποιότητα των παικτών που απουσίαζαν δεν αναπληρώθηκε και μοιραία οι αρχικές πιθανότητες για την εξέλιξη του αγώνα επιβεβαιώθηκαν. Πλέον ελπίζει στην ανασύνταξη των δυνάμεών του με την επιστροφή αρκετών απόντων σε συνδυασμό με το ευκολότερο πρόγραμμα που ακολουθεί.
Ο διαιτητής κ. Ρούσσος “πρόσεξε” τον Ολυμπιακό κυρίως στις δυνατές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου – δεν ήταν αυστηρός με παίκτες του, αλλά οι όποιες χαριστικές αποφάσεις του δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. Οι βοηθοί του κ.κ. Χρυσάνθου και Θεοδώρου άφησαν τον Αστέρα μάλλον αδικημένο σε κάποιες φάσεις οφσάιντ.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μερκούρης, Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Λαφαζάνος, Πετρόπουλος (62’ Πεθαίνος), Τοτώνης (84’ Ζώης), Γώγος, Δάνης, Γερμάνοφ.

asterasderveniou.gr