Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παναιτωλικός 4Χ4 διέλυσε την Καλλονή

Παναιτωλικός 4Χ4 διέλυσε την Καλλονή

Καταιγιστικός ο Παναιτωλικός επικράτησε με 4-0 της Καλλονής στο Αγρίνιο στο ματς που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής. Χορταστικό θέαμα και αρκετά γκολ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο του Αγρινίου.
Παναιτωλικός και Καλλονή μπήκαν μα επιθετικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπόγιοβιτς στο 6΄και τον Λαμπρόπουλο στο 9΄.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πανηγυρίσουν πρώτοι όταν μετά το φάουλ του Γκάλο ο Μπόγιοβιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 15΄΄. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Καλλονής και έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Καμαρά στο 33΄. Δύο λεπτά αργότερα οι νησιώτες έχασαν την ευκαιρία να μπουν και πάλι στο παιχνίδι αλλά ο Μπρακάλι και το δοκάρι έσωσαν τον Παναιτωλικό στο σουτ του Λεοζίνιο.
Τελικά, η ομάδα του Μάκη Χάβου πήγε στα αποδυτήρια με αέρα τριών τερμάτων αφού ο Τζούνιορ σκόραρε με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 37΄.
Ουσιαστικά το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάθε ελπίδα για να διεκδικήσουν κάτι όταν στο 55΄ο Ποντάνι αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπόγιοβιτς χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ κάνοντας το 4-0 μετά το λάθος του Χωριανόπουλου.
Παναιτωλικός (Χάβος)
: Μπρακάλι, Μελισσάς, Κούσας, Μπικέ, Γκάλο, Τζούνιορ, Γοδόι (46' Σφακιανάκης), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (69' Ιωάννου).
ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία, Μαρσέλο, Χουάνλου (68' Λίμα), Λεοζίνιο, Λαπρόπουλος, Αγρίτης (21' λ.τρ. Αγρίτης).

Η Βαθμολογία
( Σε 9 αγώνες)
Ολυμπιακός          29 - 3   25
ΠΑΟΚ                  18 - 6   22
Ατρόμητος           15 - 7   17
Παναθηναϊκός     11 - 10 14
Εργοτέλης           10 - 7   14
Αστέρας Τρ.       14 - 11 13
Ξάνθη                 12 - 14 13
Πανθρακικός      10 - 11 13
Παναιτωλικός      9 - 5   13
Πανιώνιος         10 - 11 12
ΠΑΣ Γιάννινα   10 - 11 11
Καλλονή             7 - 14   9
Πλατανιάς           9 - 14  8
Λεβαδειακός       7 - 19   8
Αρης                    6 - 12   8
Απόλλων            11 - 18  7
Βέροια                 8 - 16   6
ΟΦΗ                    5 - 12   6

Θρίλερ με αλιευτικό γεμάτο λαθρομετανάστες ανοιχτά της Πύλου!

Θρίλερ με αλιευτικό γεμάτο λαθρομετανάστες ανοιχτά της Πύλου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό κινείται 110 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου και κατευθύνεται προς την Ιταλία. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, μέσα βρίσκονται 120 - ίσως και περισσότεροι - λαθρομετανάστες.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου με τον κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ωστόσο συχνά η κατάσταση αυτών των σκαφών δεν είναι τέτοια που να είναι οι επιβαίνοντες σε αυτά ασφαλείς.

Η ακτοφυλακή έχει δεσμεύσει ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Δανίας ώστε να παρακολουθεί το σκάφος μιας και βρίσκεται προς το παρόν σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή που είναι στην αρμοδιότητας της χώρας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.


 

Η «Γιορτή Κάστανου» στην Άρνα Λακωνίας


Όπως κάθε τελευταίο Σαβατοκύριακο του Οκτωβρίου έτσι και φέτος έγινε το καθιερωμένο φιλόξενο φεστιβάλ στην Άρνα Λακωνίας «Γιορτή Κάστανου»  από την Παρασκευή 25 έως και σήμερα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνας
Καλλιτεχνικά δρώμενα, υπαίθρια αγορά, καζάνεμα και ένα υπέροχο φθινόπωρο με τους ντόπιους πλάϊ από τον τεράστιο πλάτανο του χωριού να προσφέρουν φιλόξενα, ψημένα κάστανα στο "μεγαλύτερο τηγάνι" που υπάρχει στην Ελλάδα, βραστά στο παλιό χαρανί και ζεστό τσίπουρο κατευθύαν από το καζάνεμα.

Το φετινό τετραήμερο φεστιβάλ του κάστανου ήταν ντυμένο από καλλιτεχνικές δημιουργίες που όπως κάθε χρόνο εκθέτονται γύρω από τον γεροπλάτανο αλλά και με μία μουσική επένδυση που μας ταξίδεψε  μέσα από τα μονοπάτια του Τάϋγετου στους μουσικούς δρόμους του κόσμου.

Ρουμάνος ο «Μπεν»


Στις κυπριακές αστυνομικές αρχές εμφανίστηκε αυτοβούλως το απόγευμα της Δευτέρας, ο νεαρός που φέρεται ως ο «Μπεν» που χάθηκε το 1991 στην Κω. Ο άνδρας, παρουσιάστηκε μόνος του όταν τον πληροφόρησαν για το βίντεο, που έδειχναν τα τηλεοπτικά κανάλια και στο οποίο υποτίθεται ότι απεικονίζεται ο εξαφανισμένος Μπεν. Μάλιστα, φόρεσε και τα ίδια ρούχα για να μην αφήσει καμία αμφιβολία.

Ο νεαρός άνδρας εξέφρασε έκπληξη για την ιστορία, δήλωσε πως είναι Ρουμάνος, 22 ετών, ότι δεν έχει καμία σχέση με Ρομά και προσέθεσε πως βρίσκεται στην Κύπρο, με την επίσης Ρουμάνα σύντροφό του, προκειμένου να εργαστεί. Οι γονείς του συμπλήρωσε, βρίσκονται στη Ρουμανία και ότι ο ίδιος δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι ο νεαρός έδωσε και δείγμα DNA, ενώ σχετικά με τα άτομα που εμφανίζονται μαζί του στο επίμαχο βίντεο, ο 22χρονος είπε πως πρόκειται για θείους και θείες της συντρόφου του.

H κυπριακή ιστοσελίδα tothemaonline παρουσιάζει φωτογραφία του νεαρού, ο οποίος φοράει τα ίδια ρούχα με αυτά στο βίντεο.

.koproskyla.com

Αποδοκιμασίες και εντάσεις στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην περιφέρεια

Οι αποδοκιμασίες και η ένταση δεν έλειψαν ούτε στις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου με τα μέλη της κυβέρνησης να μπαίνουν στο στόχαστρο.

Στο Ηράκλειο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Σύμφωνα με το Cretalive, δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες του κόσμου τη στιγμή που γινόταν η κατάθεση στεφανιών, αλλά και όταν οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο σημείο που έχει στηθεί η εξέδρα.

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Στην Πάτρα το κέντρο της πόλης είχε μετατραπεί από νωρίς σε «φρούριο» προκειμένου να μην σημειωθούν επεισόδια κατά την παρέλαση.

Σύμφωνα με το Patrastimes, με την ολοκλήρωση της παρέλασης μέλη αριστερών συσπειρώσεων, φοιτητές και αντιεξουσιαστές μπήκαν στην οδό Αγίου Ανδρέου και πραγματοποίησαν πορεία.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», ενώ οι επίσημοι αποχώρησαν από την εξέδρα.

Στην Κατερίνη, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τριών μελών της Χρυσής Αυγής, αφότου αυτοί κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο της πόλης.

Η Αστυνομία παραμέρισε το στεφάνι τους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.
Newsroom ΔΟΛ

Χωρίς απρόοπτα, αλλά και χωρίς κόσμο η στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ήταν τόσο αυστηρά, που ουσιαστικά λίγοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση. Ηχηρές ήταν οι απουσίες από την εξέδρα των επισήμων, λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ.Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Απουσίασαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντ.Γρέγος παρακολούθησε την παρέλαση από το πεζοδρόμιο,
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Σε απόσταση 200μ από την εξέδρα των επισήμων και απέναντι από αυτή δεν επιτρεπόταν η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στη συγκεκριμένη ζώνη γινόταν μόνο με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Αμυνας, φέτος μετά από 3 χρόνια επέστρεψαν στις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα έγιναν πτήσεις F-16, Mirage 2000 και A7Corsair, ωστόσο λόγω ομίχλης στη συμπρωτεύουσα δεν έγιναν ορατά από όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση στο ύψος της εξέδρας των επισημων. Αντίθετα, ορατά έγιναν τα ελικόπτερα απάτσι και τα σινούκ που πέταξαν σε πιο χαμηλό ύψος.
«Ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι το μήνυμα που στέλνει η σημερινή μέρα σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα. Να σταματήσουμε να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά» συνέχισε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δυσκολία, όπως πολλές άλλες στο παρελθόν.

Newsroom ΔΟΛ

Ναύπακτος: Τα παιδιά νηπιαγωγείου που συγκίνησαν μια ολόκληρη πόλη - Φωτό και βίντεο!


ΦΩΤΟ από nafpaktianews.gr
Οι όμορφες εικόνες που θα δείτε έρχονται από το Τρίκορφο Ναυπακτίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου...
ΦΩΤΟ από nafpaktianews.grΜε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στο Τρίκορφο Ναυπακτίας η επέτειος του ΟΧΙ. Μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, ο πρόεδρος της κοινότητας Τρικόρφου και η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία του Χωριού.
Το Δήμο Ναυπακτίας εκπροσώπησε ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαλαζιάς.


ΦΩΤΟ
και το βίντεο από το nafpaktianews.gr...


Πάτρα: Οδύνη στην κηδεία του δικηγόρου Γιάννη Γκότση που ''έφυγε'' στα 41 του χρόνια

Πάτρα: Οδύνη στην κηδεία του δικηγόρου Γιάννη Γκότση που ''έφυγε'' στα 41 του χρόνια
Θρήνος το μεσημέρι στην Μητρόπολη Πατρών, στην κηδεία του Πατρινού δικηγόρου Γιάννη Γκότση ο οποίος έφυγε χθες (27-10-2013) μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε για τη ζωή του.

Ο Γιάννης Γκότσης ήταν μάχιμος δικηγόρος, είχε αναλάβει αρκετές σοβαρές υποθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως την υπεράσπιση του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία του Πάνου Τσίρκα, της πολύκροτης υπόθεσης της νύχτας, κ.α.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του, μετέβη στην Γερμανία και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να νικήσει. Ο Γιάννης Γκότσης ήταν παντρεμένος με την Στέλλα Κουμανάκου και απέκτησαν έναν γιο, τον Σωτήρη, τον οποίο και λάτρευε.

H Τρίπολη τίμησε την επέτειο του ''Όχι'' - Βίντεο από την παρέλαση!

Αρκαδία: Έτσι τίμησε η Τρίπολη την επέτειο του ''Όχι'' - Βίντεο από την παρέλαση!

Με την καθιερωμένη παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του μεγάλου «ΟΧΙ» των Ελλήνων.

Αρχικά, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και ακολούθησε συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου έγινε επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η παρέλαση της φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, των Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οδό Τάσου Σεχιώτη (πρώην Κέννεντυ).

Μετά στην πλατεία Άρεως χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Τρίπολης.
Δείτε το βίντεο από το kalimera-arkadia.gr...

Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δερβένι.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια,εορτάστηκε στo Δερβένι η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αλλά και Σύμβουλοι από τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης και πλήθος κόσμου.

Ακριβώς, στις 10:00 τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη  Δερβενίου από το Ιερατείο, ενώ ο καθηγητής του Γυμνασίου Δερβενίου κ.Βασίλειος Ταρνάρης  εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας .

Μετά την δοξολογία εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και  ακολούθήσε η κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων του Δερβενίου και φορείς της πόλης. Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων. Η τελετή εκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την πάντα της Φιλαρμονικής Δερβενίου.
Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στις 11:00 επί της κεντρικής οδού Γεωργίου Μπαλή, έμπροσθεν της κεντρικής πλατείας Δερβενίου. από την οδική γέφυρα του Ζαχολίτικου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου, την οποία παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας. Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρήλασαν υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δερβενίου.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Ο δημοφιλέστερος Έλληνας επιχειρηματίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Gerasimos-Sklavenitis
Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης αναδείχτηκε δημοφιλέστερος Έλληνας επιχειρηματίας, στο περιθώριο της έρευνας “Επιχειρηματικότητα και οικονομική κρίση”, που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”.
Η κατάταξη έχει ως εξής:
1. Γεράσιμος Σκλαβενίτης
2. Γιώργος Γεράρδος
3. Απόστολος Βακάκης
4. Μιχάλης Σάλλας
5. Θεόδωρος Βασιλάκης
6. Ευάγγελος Μυτιληναίος
7. Σπύρος Θεοδωρόπουλος
8. Πάνος Γερμανός
9. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος
10. Ιβάν Σαββίδης

Πέντε νεκροί στην πλατεία Τιενανμέν στην Κίνα

chinaambulance
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους μια τουρίστρια από τις Φιλιππίνες, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Πεκίνο όταν όχημα έπεσε πάνω σε τουρίστες και αστυνομικούς στην πλατεία Τιενανμέν, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα κινεζικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Qianlong.net, ο οδηγός του οχήματος, το οποίο πήρε φωτιά και δυο επιβάτες του έχασαν τη ζωή τους, όπως επίσης μια φιλιππινέζα τουρίστρια και ένας κινέζος τουρίστας.
Μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις ακόμα άνθρωποι από τις Φιλιππίνες-δυο γυναίκες και ένας άνδρας- αναφέρει η ίδια πηγή.
Το νέο απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σούρλας: Ακόμα μια επέτειος με άταφους πεσόντες

sourlas_10_10
«Γιορτάζουμε ακόμη μια επέτειο του έπους 1940-41, ενώ παραμένουν επί 73 χρόνια άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι πατριώτες που έπεσαν μαχόμενοι στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων, Γ. Σούρλας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στην γειτονική Αλβανία.
Όπως επεσήμανε ο κ.Σούρλας, “γιορτάζουμε ενώ βρίσκονται επί 73 χρόνια σε ομαδικούς τάφους στην Πρεμετή με 1.400 και στην Κλεισούρα με 400 μαχητές, με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών. Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική εκκρεμότητα. Οι ήρωες περιμένουν να ανταποκριθούμε στις θρησκευτικές, εθιμικές και εθνικές μας υποχρεώσεις, να κάνουμε το ιερό μας καθήκον, όπως το επιτάσσει η ιστορική μας κληρονομιά. Τότε μόνον θα αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Τα 7976 κεράκια, όσοι δηλαδή και οι πεσόντες, που ανάψαμε στο στρατιωτικό κοιμητήριο των Βουλιαρατών, ας μας φωτίσουν να πράξουμε επιτέλους το καθήκον μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ηρώων μας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

ysterografa.gr

Παπούλιας προς Ευρώπη: Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς

Karolos-Papoulias
Ηχηρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, και της απαίτησης των Βρυξελλών για τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, μετά το πέρας της οποίας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
Το ΟΧΙ των Ελλήνων ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης. Την αφύπνισε. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα.
Η σημερινή Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχνάει τις θυσίες των Ελλήνων.
Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει σήμερα κάτι περισσότερο για να ξεπεραστεί η κρίση. Ό, τι ήταν να δώσουμε, το δώσαμε.
Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Πολύδωρας: Δεν περνάει η δήμευση των χωραφιών μας

Vyron-Polydoras
Νέο χτύπημα από τον Βύρωνα Πολύδωρα, καθώς με άρθρο που υπογράφει, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής βάλει κατά της κυβέρνησης για το θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.
Το άρθρο του Βύρωνα Πολύδωρα έχει ως εξής:
“Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του. Είναι όρος και όριον και ορισμός. Του ελεύθερου Έλληνα. Δεν είναι μόνον απλή μνήμη και ανάμνηση. Είναι μνήμα των προγόνων του. Δεν είναι στοιχείο της λογιστικής. Είναι «στοιχειό» της ψυχής και λογισμός του νου. Του Έλληνα. Είναι η ίδια η χώρα μας στο χαϊδευτικό υποκοριστικό της: Χωράφι.
Όχι «αγροτεμάχιο», πράγμα που είναι κάτι διάφορο, που καταχρηστικά υπάρχει όχι ως χωράφι, κτήμα ή περιβόλι, αλλά ως μέτρο και μέσο εξωαγροτικής συναλλαγής. Όχι τέτοια τεχνάσματα. Και για να δουν οι αρμόδιοι το βαθμό της βαρβαρότητας της πράξεως ας πουν την αλήθεια ή ας επιγράψουν τον νόμο με το όνομά του – αν το τολμούν – ήτοι, «φορολογία χωραφιών». Θα εννοήσουν τότε την ηθική διαφορά! Στα χωράφια βρίσκει κανείς το εμπράγματο νόημα του Σαλαμίνειου παιάνα που μας παραδίδει ο Αισχύλος, ο οποίος πολέμησε εκεί και τον τραγούδησε ο ίδιος:

Πορτοσάλτε​: Στο τέλος του πολέμου... σκοτωθήκαμ​ε μεταξύ μας


Aris-PortosalteΜια διαφορετική διάσταση της ιστορικής μνήμης, με τον σημερινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου του “ΟΧΙ” έδωσε ο Άρης Πορτοσάλτε μέσω σχετικού μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
“Γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου γιατί βρεθήκαμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ σε αντίθεση με το τέλος που σκοτωθήκαμε μεταξύ μας.ΟΧΙ στη διχόνοια!Χρόνια Πολλά”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο διευθυντής του ραδιοφώνου του “skai”, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.

Τζήμερος: Το λιμασμένο κράτος εισέβαλε στα σπίτια μας

 
Thanos-TzimerosΈνα μήνυμα με νόημα έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία Ξανά” Θάνος Τζήμερος, μέσω σχετικής ανάρτησης στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.
“Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι πριν έλθουν οι πεινασμένοι μικροεγκληματίες, πριν έλθει η μαφία των καλάσνικωφ, έχει ήδη εισβάλλει το ίδιο το λιμασμένο κράτος στα σπίτια μας;”, αναρωτήθηκε ο Θάνος Τζήμερος.

ΥΠΕΣ: Ασκήσεις επί χάρτου για την απόλυση 4.500 δημοτικών υπαλλήλων – 3.000 από Αθήνα, Πειραιά, Θεσ/νικη

Σε ασκήσεις επί χάρτου με στόχο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, να γεμίσουν τη «δεξαμενή» των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων με 5 έως 6.000 υπαλλήλους επιδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών μετά το «κόλλημα» της αξιολόγησης στους Δήμους. Στο πλαίσιο αυτό η γνωστή «ομάδα Ραπακούλια» (του διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου) για την οποία έγραψε πρόσφατα η aftodioikisi.gr προχωρά σε (μονομερή) καταγραφή του (δήθεν;) πλεονάζοντος προσωπικού. Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτό είναι άγνωστα μέχρι στιγμής στους ίδιους τους δημάρχους στους οποίους δεν έχει δοθεί «ούτε ένα φύλλο χαρτί», όπως λέει στην aftodioikisi.gr μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προσθέτοντας με έμφαση: «Μόνος στόχος είναι να βρεθούν από τους δήμους οι υπάλληλοι που θα καλύψουν τις ανάγκες της κυβέρνησης για απολύσεις και διαθεσιμότητες».

Η ώρα της κρίσης για 6.000 συμβασιούχους σε δήμους, Δημόσιο

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν τον Νοέμβριο οι υποθέσεις 6.000 συμβασιούχων που παραμένουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο εδώ και χρόνια, χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και τώρα πρέπει ή να δικαιωθούν τελεσίδικα ή να απολυθούν.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» (ρεπορτάζ: Άρης Χατζηγεωργίου), δεκάδες δίκες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, με στόχο την εκδίκαση των κύριων αγωγών που έχουν κατατεθεί από δεκάδες ομάδες συμβασιούχων.
Πρόκειται για εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει εδώ και χρόνια, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται καθώς προσέφυγαν στα δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή τους.
Η διαδικασία της προσφυγής περνά από τρία στάδια: την προσωρινή διαταγή, τα ασφαλιστικά μέτρα, την εκδίκαση της κύριας αγωγής.
Ελάχιστοι έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο, ενώ για τους εν λόγω 6.000 συμβασιούχους, η Δικαιοσύνη απεφάνθη θετικά στα αιτήματα των δύο πρώτων σταδίων.
Πίσω από την προσπάθεια ξεκαθαρίσματος και λύσης των «εκκρεμοτήτων» υπάρχει το σκεπτικό της κυβέρνησης να αποφύγει απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων.
Περισσότεροι από τους 6.000 συμβασιούχους υπολογίζεται ότι εργάζονται σε δήμους της χώρας, ενώ πάνω από το 20% (1.277) υπηρετούν στον Δήμο Αθηναίων και άλλοι 500 στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά, στον Δήμο Αθηναίων παραμένουν είτε με ασφαλιστικά μέτρα είτε με προσωρινές διαταγές:
  • 730 άτομα στη Διεύθυνση Καθαριότητας
  • 271 στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
  • 161 στον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού
  • 88 στη Διεύθυνση Πρασίνου
  • 23 σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες
  • 4 από τη διαδικασία των Stage.
Επισημαίνεται, ότι οι παραπάνω είναι εκείνοι οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται, ενώ είναι σχεδόν άλλοι τόσοι, αυτοί που έχουν καταθέσει αγωγές, που παραμένουν όμως εκκρεμείς, χωρίς να έχουν δικαιωθεί δικαστικά.
Πηγή: news247.gr

ΝΔ: Η υποψηφιότητα Αμυρά για το Δ. Αθηναίων και οι δύο «γραμμές» σε Μαξίμου, Συγγρού

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι ο ποδηλάτης Γιώργος Αμυράς, ο οποίος ως ανεξάρτητος υποψήφιος το 2010 είχε πάρει πάνω από 14.000 ψήφους ή 7,37% είναι πιθανόν να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2014. Το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο «πρώτο θέμα» δεν διαψεύσθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ή τη Συγγρού, καταδεικνύοντας ότι στη ΝΔ υπάρχουν δύο «γραμμές» σε σχέση με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η πρώτη, η οποία υποστηρίζεται, κυρίως, από παλαιούς κομματικούς, ανάμεσά τους και συνεργάτες του πρωθυπουργού και συγκλίνει στην άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να στηρίξει δικά της στελέχη τουλάχιστον στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Σύμφωνα με αυτή την άποψη «δεν είναι δυνατόν η ΝΔ που είναι κυβέρνηση και πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των πολιτών να στηρίζει υποψηφίους που δεν βρίσκονται στις τάξεις της»
Η δεύτερη, στο πλαίσιο της οποίας κινείται και η υποψηφιότητα Αμυρά, υποστηρίζεται από νεώτερα στελέχη που θεωρούν ότι η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να υποστηρίξει και ανεξάρτητες υποψηφιότητες που «κερδίζουν» ακόμη και σε μεγάλους δήμους και σε περιφέρειες.
* Στη φωτό ο Γ. Αμυράς με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιος ακόμη και ως ανεξάρτητος, στις εκλογές του Μαΐου του 2014. Ερωτηματικό παραμένει αν θα στήριζε μία υποψηφιότητα Αμυρά με τον οποίο διατηρούν διαύλους επικοινωνίας.

aftodioikisi.gr

Ο Σόιμπλε αλλάζει... για να μην τον αλλάξουν

schΟ υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μοιάζει να έχει απεμπολήσει την επιμονή του να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος της χώρας από το 2015 και κατόπιν, δεχόμενος να επικεντρωθεί στους στόχους της αποτροπής του περαιτέρω δανεισμού της χώρας και της αποφυγής της αύξησης των φόρων.
Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρόκειται να δημοσιευθούν στο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus αναμένεται να δώσουν στην παράταξη των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μεγαλύτερα περιθώρια όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που ζητούν να δοθεί ώθηση σε επενδύσεις σε υποδομές όπως το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι διαφορετικοί “επίλογοι” της Άννας Μπουσδούκου

Anna-Bousdoukou
Η Άννα Μπουσδούκου, στην οποία έχει επενδύσει η τηλεόραση του “ΣΚΑΪ” για να φέρει έναν άνεμο ανανέωσης στην πρωινή ζώνη, αλλά και συνολικά στη ροή ενός τηλεοπτικού προιόντος, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να καθιερώσει το δικό της στυλ.
Και με σταθερά βήματα, προχωρεί στο επόμενο στάδιο, που είναι το συγκεκριμένο στυλ να το αγκαλιάσουν και να το έχουν ως επιλογή τους οι τηλεθεατές της πρωινής ζώνης της τηλεόρασης, εκεί όπου ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός.
Στο πλαίσιο αυτού του νέου ύφους λοιπόν, η Άννα Μπουσδούκου έχει καθιερώσει ένα διαφορετικό κλείσιμο, στον επίλογο κάθε εκπομπής της. Επιλέγοντας ένα βίντεο με θεματογραφία διαφορετική από τη συνηθισμένη, που τις περισσότερες φορές είναι… μουντή, ώστε να στείλει ένα μήνυμα για να κοντοσταθεί κανείς, και να συνεχίσει στη συνέχεια τη δύσκολη καθημερινότητά του.

ysterografa.gr

Κικίλιας: Μήπως να καταργήσου​με και τον... Εθνικό Ύμνο;

Vassiis-Kikilias-Zarko-Paspalie
Η σημερινή δήλωση του Τάσου Κουράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έρθει στην εξουσία, θα καταργήσει τις παρελάσεις, έδωσε το πάτημα στον Βασίλη Κικίλια να πάει… πιο μακριά τη συλλογιστική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: Γιατί όχι και τον Εθνικό Ύμνο;”, αποδομώντας με τον τρόπο αυτό τη συγκεκριμένη ρητορική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στη συνέχεια, σε νεώτερο tweet του, στο πλαίσιο διαλόγου που είχε, ο Βασίλης Κικίλιας δεν έκρυψε τα λόγια του για το θέμα των παρελάσεων υπό… περιορισμό.
“Σε κάθε περίπτωση εγώ παρελάσεις με κάγκελα που να μη μπορεί να παρακολουθήσει ο κόσμος δε γουστάρω! Βγάλτε τα κάγκελα κύριοι!”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

ysterografa.gr

Τα ΟΧΙ του Αργύρη Χιόνη


Στην αρχή λίγοι έδωσαν σημασία στον ομιλητή, ο οποίος σύντομα κέρδισε το ακροατήριό του επανακαθορίζοντας καταλυτικά τα νοήματα της 28ης Οκτωβρίου.
Γράφει ο Ανδρέας Ζάρρος

Στις 28 Οκτωβρίου 2011 βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Αργύρης Χιόνης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και σε όλα τα παιδιά έδωσαν ένα βιβλίο του. Ανέβηκα λοιπόν στο Θροφαρί για να τον πάρω, και μετά την απαραίτητη στάση στο Intro Art Cafe, φτάσαμε στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός. Καθίσαμε και περιμέναμε να τον καλέσουν στο βήμα.

Κάποια στιγμή βγάζει τα χαρτιά που είχε γράψει κι ενώ τους ρίχνει μια τελευταία ματιά με ρωτάει: «Το κωλογλείψιμο είναι κακιά λέξη;». «Όχι», απαντάω αμέσως και χαμογελάω πονηρά. «Α, εντάξει» είπε και μετά από λίγο ανέβηκε στο βήμα.

Στην αρχή -τα παιδιά κυρίως- δεν μπορώ να πω ότι πρόσεχαν τον ομιλητή. Λίγο μετά, όλο το θέατρο είχε βουβαθεί και άκουγε ευλαβικά. Δεν ήταν ένας συνηθισμένος λόγος. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι; Ίσως αυτοί που δεν τον ήξεραν να περίμεναν ν’ ακούσουν τετριμμένες νουθεσίες ενός «σοφού» μεγάλου προς τους νέους. Όμως, ήταν διαφορετικά. Ευτυχώς μου έκοψε και πάτησα την ηχογράφηση στο κινητό, τη μαγνητοφώνησα κι έτσι την έχουμε σχεδόν όλη. Πέρα από την εισαγωγή (όπου ευχαριστούσε για την πρόσκληση) και μια δυο λέξεις που δεν ακούγονται, όλη η άλλη είναι αυτούσια:

Σοφία Βέμπο: Τραγούδαγε την Ελλάδα και όλη η Ελλάδα τραγουδούσ​ε μαζί της- Διαβάστε στο Πινάκιο πως «γεννήθηκα​ν» τα «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά>>..​. - Τη φυλάκιση της από τη Γκεστάπο - Τη φυγάδευση της στη Μ. Ανατολή


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή της κορώνα-γράμματα. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι η ζωή της έγινε εφιαλτική, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Άγγελο Έβερτ (διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών) και το Αγγλικό Επιτελείο Μέσης Ανατολής, την φυγαδεύουν στην Μέση Ανατολή. Η Βέμπο τραγουδά για να εμψυχώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τραγουδά σε στρατόπεδα, αεροπορικές μονάδες, καταστρώματα πολεμικών πλοίων, νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δίνει τα πάντα για τον αγώνα. Καλλιτεχνικά και οικονομικά. Και για όλη αυτή τη δράση της δεν πήρε δεκάρα από το Ελληνικό κράτος.
Όμως κέρδισε κάτι άλλο, ακόμη πιο πολύτιμο. Την αγάπη, τον σεβασμό, το χειροκρότημα ενός ολόκληρου λαού μαζί με τον τίτλο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».

Κυκλοφόρησε το 4o τεύχος του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ



Διαβάστε ΜΟΝΟ στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ που κυκλοφορεί, μία ενδεκάδα με SUPER ΘΕΜΑΤΑ:

1. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ έρχεται η νέα ΑΕΚ του τίγρη
2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ : Έρχομαι να σηκώσω τίτλο στην "Αγιά Σοφιά"
3. CRASH TEST . ΒΟΥΡΑΣ VS ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ : Οι δύο πορτιέρο της ΑΕΚ σε μία κοινή συνέντευξη φορώντας τα γάντια ... του μποξ.
4. Ο στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανιδη και γνωστός κωμικός Γιώργος Μητσικώστας μιλά στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ και αποκαλύπτει: "Ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις ο Τίγρης".
5. Η Γενική Διευθύντρια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Ελπίδα Στεβή, μιλά για όλους και για όλα
6. Η σύζυγος του Sexy Bruno, ηθοποιός Ελένη Ασημακοπούλου σε μία εκ βαθέων συζήτηση αποκαλύπτει: Ο Μπρούνο δίνει πάντα το 100%.
7. Η γνωστή αοιδός Μαριάντα Περίδη μεταξύ άλλων δηλώνει: Οι ΑΕΚτζήδες είναι πιστοί.
8. Τι απαντούν οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων της ΑΕΚ σε ενδεχόμενη επιστροφή Τζιμπούρ.
9. Στιγμές Ιστορίας γραμμένες από τον Μπάμπη Καρανούτσο: Πως έκανε τις μετεγγραφές ο Λουκάς Μπάρλος.
10. SUPER ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ : Μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που υποβιβάστηκαν και επανήλθαν με τίτλους.
11. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ: Τα κανόνια του Δέλλα .
 
ΚΑΙ ΣΤΑ ¨ΚΙΤΡΙΝΩΠΑ¨ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.

Στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ που κυκλοφορεί μόνο με 1 ευρώ

Ο Τενεάτης μόνος στην κορυφή της Α2 Κορινθίας

Ο Πανευρωστινιακός πήρε "Χ" στο Αγγελόκαστρο
 
Ο Τενεάτης Αθικίων με την νίκη του με 4 - 1 επί των Νέων Στιμάγκας, κατά τη 5η αγωνιστική στη Α2 κατηγορία Κορινθίας έμεινε μόνος επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα, μετά την ήττα με 0 - 1 του Ηρακλή Λεχαίου από τον Άρη Αρχαίας Κορίνθο. Στο Βραχάτι ο ΑΟ Ζευγολατιού επικράτησε με 2 - 1 επι του ΑΟ Σολομού, ενώ με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Λάσκου επέστρεψε ο Πανευρωστινιακός από το Αγγελόκαστρο μετά το 2-2 που απέσπασε με τον τοπικό Αετό , σε αγώνα  
Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" η Κόρινθο '06 ήταν σαρωτική με το 0 - 7 επί του Ισθμιακού , ενώ στον Άγιο Βασίλειο η Πρόοδος επικράτησε με 1 - 0 επί του  Ολυμπιακού Άσσου. Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε με 2 - 0 τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στον Άσσο η Προοδευτική Περιγαλίου επικράτησε με 3 - 1 επί του Εθνικού Ξυλοκερίζης.

Η 5η αγωνιστική
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ      2 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0 - 1
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                   2 - 1
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ     1 - 0
ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                           0 - 7
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ      2 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.                         3 - 1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                          4 - 1
 
Βαθμολογία
1. ΤΕΝΕΑΤΗΣ 13
2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. 10
3. ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 10
4. ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 10
5. ΣΟΛΩΜΟΣ 9
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 8
7. ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. 8
8. ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. 8
9. ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. 7
10. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 7
11. ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 5
12. ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. 5
13. ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 3
14. ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. 1
15. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1
16. ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. 0

Πέραχώρα και Ταρσινα στην κορυφή των ομίλων της Β Κορινθίας



Για το πρωτάθλημα της Β1 Κατηγορίας Κορινθίας, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής η Περαχώρα εκμεταλλευόμενη και την ήττα με 1 - 0 του ΑΣ Λουτράκι από την ομάδα του Αγίου Γεωργίου, μετά το 0-3 επί του Αστέρα Κορίνθου, έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία σημειώνοντας το 5Χ5
Στο Σολομό ο ΑΟ Μαψού επικράτησε με σκορ 3 - 2 επί του Σοφικού '05, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε και ο Ποσειδών Κυραβρύσης τον ΑΟ Ρομά. Συντριπτικό κτύπημα με σκορ 9 - 1 σημείωσε ο Άρης Κορίνθου επί του Αίαντα Κορίνθου. Τέλος σε αγώνα του Σαββάτου ο Αίας Αγιονορίου πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τη Δάφνη Εξαμιλίων, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.

5η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 2 - 2
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.       3 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ          9 - 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ. - ΑΟ ΡΟΜΑ                        3 - 2
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                1 - 0
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05                             3 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ   0 - 3

Βαθμολογία
( Σε 5 αγώνες)
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 15
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 12
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 11
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 10
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 9
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 8
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 7
Α.Ο ΜΑΨΟΥ 7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 6
ΣΟΦΙΚΟ '05 4
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 3
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2
Α.Ο. ΡΟΜΑ 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0


Β2 Κατηγορία
Κατά την 5η αγωνιστική στη Β2 Κορινθίας τα Ταρσινά '97  πέρασαν με 0 - 1 από τον Φενεό επί του Παμφενεατικού και εκμεταλλευόμενα την ισοπαλία με σκορ 1- 1  του Απέσσα στον Ασπρόκαμπο, έμειναν μόνα πρώτα στη βαθμολογία  του 2ου ομίλου και στο +3. Τώρα η ομάδα του Χαλκίου ισοβαθμεί με την Δάφνη Πουλίτσας σκόρπισε την Λαύκα με 6 - 0 και τον Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών που σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη  με σκορ 2 - 5 επί του  ΠΑΟ Κουταλά. Ο ΑΟ Λεχαίου πήρε 0 - 3 α. α. τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου, ενώ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Θύελλας Λεοντίου με σκορ 2 - 4 πέτυχε ο Άρης Βοχαϊκού
Τέλος ρεπό είχε η ομάδα του ΑΟ Λυκοποριάς.

5η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                0 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ      2 - 4
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ               6 - 0
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97                   0 - 1
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΦΩΚΑΣ                              2 - 5
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ                    1 - 1
ΡΕΠΟ Ο ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

 Η βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 13
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 10
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 10
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ 10
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 8
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 7
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 6
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 5
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 4
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 3
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 3
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ -6

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ


"Η διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος ευχαριστεί θερμά τους φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα στην αναμέτρηση με την Αχαϊκή και βοήθησαν με το δικό τους τρόπο για να έρθει η σπουδαία νίκη. Η εμφάνιση ήταν εξαιρετική και μας γεμίζει με ελπίδες για τη δύσκολη συνέχεια. Αυτή είναι η Κόρινθος που ονειρευόμαστε όλοι μας και παλεύουμε καθημερινά.
Από εδώ και στο εξής η διοίκηση, θα είναι πολύ αυστηρή σε θέματα πειθαρχίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως προέχει το καλό της ομάδας. Με υπομονή, σκληρή δουλειά και πειθαρχία, όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι για να πετύχει η Κόρινθος τους στόχους της".