Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δερβένι.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια,εορτάστηκε στo Δερβένι η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αλλά και Σύμβουλοι από τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης και πλήθος κόσμου.

Ακριβώς, στις 10:00 τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη  Δερβενίου από το Ιερατείο, ενώ ο καθηγητής του Γυμνασίου Δερβενίου κ.Βασίλειος Ταρνάρης  εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας .

Μετά την δοξολογία εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και  ακολούθήσε η κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων του Δερβενίου και φορείς της πόλης. Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων. Η τελετή εκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την πάντα της Φιλαρμονικής Δερβενίου.
Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στις 11:00 επί της κεντρικής οδού Γεωργίου Μπαλή, έμπροσθεν της κεντρικής πλατείας Δερβενίου. από την οδική γέφυρα του Ζαχολίτικου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου, την οποία παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας. Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρήλασαν υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δερβενίου.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.