Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

"Τζάμπα" το πέρασμα των βουλευτών από τα διοδια


Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, οι βουλευτές της επαρχίας -οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους από και προς τις εκλογικές τους περιφέρειες- θα μπορούν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το χρηματικό αντίτιμο. Όπως τόνισε η προεδρεύσουσα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά προς το Σώμα, στους βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι θα παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αεροπορικών εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων διοδίων για τη μετάβαση τους στις προεκλογικές τους περιφέρειες. Η εκχώρηση αυτή θα γίνεται με ανέκκλητη δήλωση του βουλευτή

Ένταση στη σύσκεψη για το ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός

aionia siskepsi
Το επερχόμενο ντέρμπι αιωνίων στην Λεωφόρο στις 2 Νοεμβρίου ξεκίνησε ουσιαστικά από σήμερα, Πέμπτη (24/10) με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας και δεν μπορούμε να πούμε πως όλα κύλησαν ομαλά, ούτε ότι έγινε “σε καλό κλίμα”, όπως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντιθέτως είχαμε κόντρες, διαξιφισμούς και διάφορα ευτράπελα στην 4ωρη σχεδόν σύσκεψη…

Ο Σαμαράς τα είπε με τη Μέρκελ στο ΕΛΚ – “Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”

Antonis-Samaras-in-Brussels
Twitter@EmOikonomidis
H Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες, έχει όλες τις προϋποθέσεις να μην είναι παρόμοια με εκείνες τις… αφόρητα βαρετές και κουραστικές του πρόσφατου παρελθόντος, ότι η πολιτική καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης έμοιαζε να λειτουργεί περίπου σε αυτόματο πιλότο.
Με την ισχυρότερη χώρα της ηπείρου, εκείνη που διαθέτει τη μεγαλύτερη οικονομία, να μην έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συγκροτήσει κυβέρνηση, και τις υπόλοιπες “μεσαίες δυνάμεις” της Ευρώπης να επιχειρούν να κερδίσουν μια καλύτερη τοποθέτηση σε σχέση με το παρελθόν, ενόψει του σύνθετου (αν όχι δύσκολου) μέλλοντος που έρχεται, η Ελλάδα βρίσκεται εκ των πραγμάτων και πάλι στο επίκεντρο.
Όχι τόσο επειδή η τρόικα εμφανίζει τις νηπιακές ασθένειες κάθε διαπραγμάτευσης που οδηγεί σε εκταμίευση δόσης, αλλά επειδή ο Αντώνης Σαμαράς πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή σε δυο παράλληλα “σενάρια”: Με την επιθετική εξωστρέφεια που επέδειξε ταξιδεύοντας ως την Ιταλία και τη Μάλτα, έστειλε ένα σαφές μήνυμα απόπειρας συγκρότησης ενιαίου μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, εκείνων που στο ξεκίνημα της βαθιάς κρίσης της ευρωζώνης το 2010 είχαν περιγραφεί απαξιωτικά ως “PIGS”.
Το δεύτερο “σενάριο” αφορά στην επικείμενη Προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να γίνει και πάλι η φυσική πρωτεύουσα της σύγχρονης Ευρώπης, μια θέση που ουσιαστικά δεν έχασε ποτέ στη συνείδηση λαών και κοινωνιών, όσων τουλάχιστον διατηρούν ακόμη στοιχειώδη ιστορική μνήμη.
Στο περιθώριο λοιπόν μιας κρίσης που… δεν τελειώνει, ο Πρωθυπουργός ξεκινάει το πρώτο ημίχρονο της πολιτικής διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει σε μόνιμη, βιώσιμη λύση του ελληνικού ζητήματος-προβλήματος. Καλύτερα, ξεκινάει το… ζέσταμα. Που όπως σε κάθε αναμέτρηση, είναι απόλυτα σημαντικό και κρίσιμο.
Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τετ-α-τετ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενημερώνοντάς την για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ενώ οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν και στις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Βερολίνο ανάμεσα στο CDU/CSU και το SPD, για τον σχηματισμό κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: “Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε”.

υστερογραφα.

Συλλήψεις στην Κορινθία

Συνελήφθη , χθες (23.10.2013) το μεσημέρι , σε τοπική κοινότητα της Κορινθίας , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , ένας 44χρονος ημεδαπός , για παράβαση των Νομοθεσιών περί Ναρκωτικών και Βεγγαλικών !!!
Ειδικότερα , χθες το μεσημέρι ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση , πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 44χρονου , τα οποία βρίσκονται σε τοπική κοινότητα της Κορινθίας , όπου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
2 δενδρύλλια κάνναβης , ύψους 2,9 και 1,1 μέτρων , τα οποία καλλιεργούσε και εκριζώθηκαν.
2 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης , ύψους 1,15 και 1,05 μέτρων.
Μικροποσότητα κάνναβης.
12 κροτίδες.
Ο 44χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθησαν , χτες (23.10.2013) το μεσημέρι , στην Κόρινθο  , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας , 3 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας , ένας 43χρονος και δύο γυναίκες ηλικίας 45 και 22 ετών , οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος 77χρονης ημεδαπής , καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα !!!
Ειδικότερα , η 22χρονη , χτες το πρωί , στο Λουτράκι  , αφού προσέγγισε την 77χρονη , με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε χρυσαφικά που έφερε , ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα όπου την ανέμεναν οι άλλοι δύο και τράπηκαν σε φυγή
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση , αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας εντόπισαν το όχημα και συνέλαβαν τους ανωτέρω.!!! Κατά τη σύλληψη , η 45χρονη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς !!!
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν , ένα περίστροφο ( REPLICA ) , ένα μαχαίρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία , ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων !!!
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ : Πρόταση για Διεξαγωγή «πτυχιακή​ς εξεταστική​ς»


Εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές, λάβαμε την πρωτοβουλία να αποστείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «πτυχιακής εξεταστικής». Έτσι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει τα εξάμηνα υποχρεωτικής φοίτησης, θα μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα που τους απομένουν για τη λήψη του πτυχίου τους, ανεξάρτητα αν αυτά είναι εαρινού ή χειμερινού εξαμήνου.

Παρατίθεται η επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

«Η περίοδος που διανύουμε, παρουσιάζει μεσεις ﷽﷽﷽﷽﷽τροπιυ ΣΥΡΙΖΑ, δεν εγάλες προκλήσεις για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σήμερα, όλο και περισσότερες οικογένειες συμπιέζουν τον προϋπολογισμό τους, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Στην προσπάθειά τους αυτή ζητούμε να συνεισφέρει και η πολιτεία, παρέχοντας στα ιδρύματα τρόπους διευκόλυνσης των φοιτητών και των σπουδαστών. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της «πτυχιακής εξεταστικής» για όσους φοιτητές και σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση στα εξάμηνα του προγράμματος σπουδν﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ρροπιυ ΣΥΡΙΖΑ, δεν εών τους.
Δεδομένης λοιπόν της συνεχιζόμενης πίεσης και των δυσκολιών, ζητούμε να δοθεί στα ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «πτυχιακής εξεταστικής». Έτσι, όσοι φοιτητές και σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης, θα μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως εξαμήνου. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επόμενη επαναληπτική ή κανονική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους.
Ελπίζουμε ότι, όπως και την περυσινή χρονιά, έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί σε ένα ζήτημα, που αφορά άμεσα το σύνολο της ακαδημαϊκής και της φοιτητικής κοινότητας.»

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κας ΑΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΝ PAPER ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, για το non paper του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Α.  Τσίπρα στην Κομισιόν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από πέντε ολόκληρες ημέρες, που καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας αποκαλύψει ποια είναι τα κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την Κομισιόν, και τις θέσεις τους για Ευρώπη και Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μόλις εξέδωσε ένα ανυπόγραφο non paper,  στο οποίο αφού εκτοξεύει τις γνωστές ύβρεις κατά του Πρωθυπουργού και της Ν.Δ, δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα:

Επαναλαμβάνουμε  τα ερωτήματά μας περιμένοντας σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση από τον κ. Τσίπρα:

1.    Την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα στηρίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ περιθωριακά κόμματα του Ψευδοκράτους  που αυτοχαρακτηρίζονται ως κόμματα της «Βορείου Κύπρου»;

2.    Στο πρόσφατο συνέδριο των συμμάχων του αποφασίστηκε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο κ. Τσίπρας να εκπροσωπήσει απόψεις όπως:

o   «Κατάργηση των συνθηκών Σέγκεν και Frontex που αποτρέπουν την ελεύθερη μετανάστευση στην Ευρώπη», με παράλληλη προώθηση αριστερών προσεγγίσεων στο ζήτημα της μετανάστευσης

o   «Μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την νεοαποικιοκρατία και την δύναμη των Πολυεθνικών Εταιριών»

o   «Διάλυση του ΝΑΤΟ, γενικός αφοπλισμός και κατάργηση των στρατιωτικών βάσεων εντός Ε.Ε.»

o   «Άρνηση της μεγάλης διατλαντικής αγοράς»
 
3.    Η νεολαία του κομμουνιστικού  κόμματος  Βοημίας και Μοραβίας (Τσεχία) είχε τεθεί εκτός νόμου λόγω της εξτρεμιστικής της δράσης; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

4.    Μέλη του εξωκοινοβουλευτικού κομμουνιστικού DKP και  του Die Linke κατηγορούνται ΝΑΙ ή ΟΧΙ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την προστασία του Συντάγματος της Γερμανίας, για αριστερό, βίαιο εξτρεμισμό;

5.    Το Die Linke καταψήφισε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Γερμανική Βουλή τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Ελλάδας και απέρριψε τις θέσεις μας για το λεγόμενο κατοχικό δάνειο; 

6.    Το Bloco de Esquerda της Πορτογαλίας,  δημιουργήθηκε ΝΑΙ ή ΟΧΙ από τη μαρξιστική Δημοκρατική Ένωση Λαϊκού Κόμματος και το τροτσκιστικό Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα;

7.    Το FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU   της Δανίας, που συμμετέχει στο GUE έχει ΝΑΙ ή ΟΧΙ  αποκλειστικό στόχο την έξοδο της Δανίας από την Ε.Ε.; 

8.    Τον στηρίζει ΝΑΙ ή ΟΧΙ η Σοσιαλιστική Συμμαχία της Ρουμανίας (Εξωκοινοβουλευτικό κόμμα - 0,55%) που διεκδίκησε δικαστικώς και απέτυχε να εμφανιστεί ως διάδοχο κόμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρουμανίας (του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου) ;

9.    Τον στηρίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ τα περιθωριακά Μαρξιστικά – τροτσκιστικά κόμματα:

o   Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας (0,3 %)

o   Η εξωκοινοβουλευτική Βουλγαρική Αριστερά

o   Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (που συμμετέχει στην Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας η οποία συνολικά  έλαβε 6,92 %)

o   Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Ουγγαρίας (0,11 %)

o   Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας (1,03 %)

 
Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τις ύβρεις και ας απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματά μας»

«ΕΚΒΙΑΖΕΙ» Η ΤΕΡΝΑ

SHRAGGES
Κεραυνούς ρίχνει στις περιφέρειες της χώρας η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει έργα από το ΕΣΠΑ και να τα διοχετεύσει στους αυτοκινητοδρόμους, όταν η επανεκκίνηση των οδικών έργων καθυστερεί και μεταφέρεται από μήνα σε μήνα.
Το παιχνίδι των εντυπώσεων έχει χαθεί από καιρό και οι εργολάβοι συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Όχι μόνο γιατί δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όπως επιδιώκει η κυβέρνηση αλλά διώχνοντας ακόμη και αυτούς που είχαν προσλάβει για τα “μερεμέτια» των οδικών έργων στην Ολυμπία Οδό μέχρι να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις. Η κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης για την συνέχιση των έργων, αποφάσισε να διοχετεύσει την αναγκαία ρευστότητα στα έργα με την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Έτσι, όμως οι Περιφέρειες όλης της χώρας στερούνται σημαντικούς πόρους.
Το υπουργείο Υποδομών συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για την πορεία αναθεώρησης των οδικών έργων που αναμένεται να μεταφερθούν ως έργα-γέφυρες στο νέο ΕΣΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι αδύνατο με τα χρονοδιαγράμματα που τηρούνται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015. Την ίδια στιγμή στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάζει την Κορίνθου -Πατρών), η οποία έγινε ο προπομπός της επανεκκίνησης των εργοταξίων τον περασμένο Απρίλιο, με μια επιχείρηση -φιάσκο, οι εργολάβοι αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό, απολύουν και από το “απόθεμα”. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες η Τέρνα η οποία συμμετέχει στην παραχώρηση αλλά και την κατασκευή του έργου ανακοίνωσε περίπου 30 απολύσεις από το εργοτάξιο που λειτουργεί στο Κόρινθος -Κιάτο.
Πηγές στην εταιρεία σημείωναν ότι οι απολύσεις είναι επιβεβλημένες από τη στιγμή που δεν έχουν κλείσει εκκρεμότητες με την διεύθυνση της κοινοπραξίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επαναπροσληφθούν εφόσον υπερπηδηθούν τα εμπόδια. Η Τέρνα, συμμετέχει με 17% στην παραχώρηση του έργου έχοντας εκτός από το “Κόρινθος – Κιάτο” και ένα μεγάλο κομμάτι μετά την Πάτρα. Επειδή με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με το δημόσιο το κομμάτι αυτό θα εξαιρεθεί από την παραχώρηση είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση προκειμένου να ξαναμοιραστεί το έργο χωρίς να αλλάζει η μετοχική σύνθεση του έργου.

ppress.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

AGGELAKAS
Απο την Πάτρα έρχονται οι μεγάλες ειδήσεις που θα κάνουν πάταγο.
Οι άνθρωποι στην αποκεντρωμένη διοίκηση έχουν πλέον φτάσει στα όρια τους.
Προσπαθούν να μην δημιουργήσουν πολιτικό θέμα αλλά πλέον ξέρουν ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Εχουν μαζευτεί πολλά που αφορούν την περιφέρεια Πελοποννήσου και υπάρχει ο φόβος στους υπαλλήλους απο και στον πολιτικό προϊστάμενο ότι μπορεί να βρεθούν και οι ίδιοι ενώπιον ευθυνών που δεν θέλουν να έχουν.
Απο την υπερκατανάλωση των καυσίμων στα αυτοκίνητα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη,μέχρι και την υπαλληλική σχέση συγγενικών του προσώπων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολλά τα θέματα που έχουν κάνει τους υπεύθυνους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης διοίκησης να έχουν πλέον φτάσει στο απροχώρητο.
Στα χέρια τους έχουν φτάσει καταγγελίες και έγγραφα για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Τατούλη,που πηγαιονέρχονται νύχτα και μερα απο Τρίπολη Κστρί και όχι μόνο. Ενίοτε χρησιμοποιούνται για την μεταφορά και άλλων προσώπων εκτός απο τον περιφερειάρχη..!
Τις υπερκαταναλώσεις τις υπογράφει προσωπικό ο κ.Αγγελάκας αλλά ο άνθρωπος είναι πλέον υπόλογος στον Αντώνη Σαμαρά και δεν έχει διάθεση να το συνεχίσει.
Ηδη έχει ενημερώσει αρμοδίως την Αθήνα.
Προσπαθεί να μην δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα αλλα που θα πάει και αυτό το βιολί; Στο τέλος θα κατηγορηθεί ο ίδιος για συγκάλυψη..!
Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τα υπηρεσιασκά αντιπεριφερειαρχών (Τζανετέα,Γιαννακούρα) που δεν έχουν αφήσει πανηγύρι και γιορτή,μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες μέσα και τα Σαββατοκύριακα.
Το άλλο μεγάλο θέμα με την υπηρεσιακή σχέση που έχουν συγγενικά πρόσωπα του κ.Τατούλη με την περιφέρεια είναι τεράστιο και προκλητικό.
Οι εξελίξεις που έρχονται σύμφωνα με πληροφορίες μας απο την Πάτρα θα είναι καταιγιστικές..!

ppress.gr
 

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

NIKOLAKOU

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της Τρίτης δεν πήρε μέρος η πρόεδρος της κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Οπως γράφει το best ήταν η πρώτη φορά στα 3 χρόνια που απουσίαζε η πρόεδρος (γιατί άραγε;) και έγιναν σημεία και τέρατα.

ΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!

tainia
Πλέον τα πράγματα είναι ορατά ακόμα και απο τυφλούς.
Ο Σαμαράς ή ηγετική ομάδα αποσύρει ένα-ένα τα στελέχη της ΝΔ που είχαν προσεγγίσει τον Τατούλη. Απο την άλλη ήδη κυκλοφορεί ως φήμη στους κόλπους της ΝΔ το όνομα που θέλουν να κατεβάσουν στην Πελοπόννησο.
Ας δούμε 3 πολύ χαρακτηριστικά γεγονότα.
Νίκος Μπελόγιαννης ο εκ των απορρήτων του Σαμαρά, ξαφνικά άρχισε να παίρνει αποστάσεις και να ασκεί κριτική στον Τατούλη μετά απο μία μακρά περίοδο στην οποία κατηγορήθηκε ακόμα και για φερέφωνο του περιφερειάρχη.
Η αλλαγή αυτή έδειξε το συμβαίνει αλλά στην Τρίπολη περί άλλων…έτρεχαν θεωρώντας δεμένο τον γαϊδαρο,αφου είχαν πάρει εγγυήσεις απο την ομάδα της Ντόρας..! Σιγά μην τσίμπησε μύγα τον Μπελόγιαννη και αγρίεψε..!
-Μετά ήλθαν δύο πολύ σκληρά κτυπήματα και το καμπανάκι που έκρουσε ο Μπελόγιαννης έγινε καμπανάρα..
Χθές ο δήμαρχος που ήταν ταυτισμένος με τον Τατούλη και το φώναζε παντού Δημήτρης Καμπόσος, τίναξε όλο το έργο Τατούλη στον αέρα. Αποκάλεσε «κομπίνα» τον διαγωνισμό για τα σκουπίδια. Το κτύπημα είναι βαθύ γιατί είναι απο τα σπλάχνα του Τατούλη.
Σήμερα ηταν η σειρά του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου να ανάψει κόκκινο. Το 2010 ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στήριξε σχεδόν ανοικτά τον Τατούλη και δέχθηκε ανοικτή καταγγελία απο τον Δράκο. Σήμερα όμως ο βουλευτής γύρισε την πλάτη στον περιφερειάρχη και στήριξε την θέση του Σαμαρά για τα σκουπίδια.
Στους νομούς βλέπουν όλοι ότι οι κομματικές οργανώσεις είναι πολύ παγωμένες με τον Τατούλη και το κυριότερο και σημειώστε το αυτό:
Οι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο σε κάθε κομματική σύσκεψη ζητάνε να υπάρξει άλλο πρόσωπο για να στηρίξουν.
Να σημειώσουμε ότι κανένας απο το περιβάλλον Τατούλη δεν έχει προσβση στο Μαξίμου. Οσοι μιλούν με τον Σαμαρά θάβουν κυριολεκτικά τον Πέτρο.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Τρίπολη συνεχίζουν να κάνουν στρατηγικά λάθη που ούτε παιδιά δεν τα κάνουν.
Συνεχίζουν να σπεκουλάρουν πολιτικά τον Σαμαρά σε όλα τα θέματα,ελπίζοντας ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τον πείσουν να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη.
Οι άνθρωποι που έχει γύρω του τον οδήγησαν σε ατελείωτη σύγκρουση με τις δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς και σε όλη την Πελοπόννησο.
Οδήγησαν τον άλλοτε ΑΓΕΡΩΧΟ ΤΑΤΟΥΛΗ σε υπαναχώρηση τραγική. Φαίνεται σαν να παρακαλά τον Σαμαρά και αυτός να τον αποφεύγει.
Ταυτόχρονα φορτώνουν στον περιφερειάρχη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ υποθέσεις που στην κοινωνία γίνονται σούρουρο.
Ενα σούσουρο που πάει χαρτί και καλαμάρι στην Αθήνα..και βεβαίως τρέφει το τέρας του διαδικτύου που οργιάζει.

PPress.gr
 

H Nτόρα στην Οξφόρδη σήμερα στο «Debateτης Πέμπτης», με θέμα: «Η Ε.Ε. αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία».

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη θα συμμετάσχει σήμερα στο «Debateτης Πέμπτης», το οποίο διοργανώνει η Ένωση της Οξφόρδης, με θέμα: «Η Ε.Ε. αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία».
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1823, έχουν πάρει μέρος μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Γουίλιαμ Γκλάντστοουν, ο Τόνι Μπλερ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ρίτσαρντ Νίξον.
Κατά της θέσης ότι η Ε.Ε. είναι απειλή για τη Δημοκρατία, θα τοποθετηθούν η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος του οικονομικού και επενδυτικού οίκου Finsbury Ronald Rudd.
Υπέρ της θέσης ότι η Ε.Ε. είναι απειλή για τη Δημοκρατία, θα τοποθετηθούν ο βετεράνος πολιτικός, Λόρδος Lawson και ο Συντηρητικός βουλευτής της Αγγλίας Jacob-Rees-Mogg.

Ανοικτή επιστολή Χρυσής Αυγής προς τον πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων



Κατά την ψηφοφορία της 22ας Οκτωβρίου το προεδρείο δρώντας πραξικοπηματικά δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κ.κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Ιωάννη Λαγού. Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής (άρθρο 72) κατά τις ψηφοφορίες το προεδρείο υποχρεούται να εκφωνεί τα ονόματα όλων των βουλευτών. Στην προκείμενη περίπτωση ο κανονισμός παραβιάστηκε βάναυσα.

Το γεγονός αυτό συνιστά επίσης κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας και απόπειρα κατάλυσης του Πολιτεύματος. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό και κανείς δεν δύναται να τους στερήσει την βουλευτική ιδιότητα, όπως εντελώς παράνομα επιχειρεί να πράξει το κομματικά ελεγχόμενο προεδρείο.

Ανάλογο συνταγματικό πραξικόπημα συντελείται με την απαγόρευση της παρουσίας των τριών βουλευτών στις συνεδριάσεις της - ελλιπούς πλέον - ολομέλειας και την κατάργηση του δικαιώματός τους να ψηφίζουν. Έτσι δημιουργείται πλασματική πλειοψηφία και κάθε απόφαση του κοινοβουλίου θεωρείται άκυρη.

Ο Άρειος Πάγος με σημερινή του απάντηση σε εξώδικο της Χρυσής Αυγής αποποιήθηκε των ευθυνών του και επέρριψε όλη την ευθύνη στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού. Η ίδια απάντησε πως η τελική απόφαση ανήκει, όχι σε αυτήν, αλλά στον πρόεδρο της βουλής.

Το προεδρείο της βουλής, εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ αποφάσισε να διαγράψει από τον κατάλογο των βουλευτών κατά τις ψηφοφορίες τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο και τον βουλευτή μας στην Β’ Πειραιώς. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει πως η ανθελληνική εξουσία του μνημονίου έχει καταργήσει και έχει διασύρει ολοκληρωτικά τους θεσμούς και το Πολίτευμα.

Καλείται το προεδρείο να παύσει να παραβαίνει τον κανονισμό της βουλής και να σεβαστεί την συνταγματική νομιμότητα. Απαιτούμε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός να δύνανται να εκτελούν πλήρως και απρόσκοπτα το κοινοβουλευτικό τους έργο.

Κοινοβουλευτική Ομάδα Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση Ηλία Κασιδιάρη για την “βιομηχανία άρσεων ασυλίας”

Καταθέτω μήνυση και αγωγή κατά του Alpha («Δορυφορική A.E.») και της δημοσιογράφου Κουβελιώτη για: ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα, απόπειρα απάτης εις βάρος δικαστηρίου κατά συναυτουργία και συκοφαντική δυσφήμιση. Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζω ότι ο ψευδομάρτυρας Α' (Γεωργακόπουλος Σωτήριος) που παρουσιάστηκε από τον Alpha και την κα. Κουβελιώτη διώκεται για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της ανήλικης κόρης του, αδίκημα που περιλαμβάνει και την πράξη της ασέλγειας.

Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Νέας Δημοκρατία: Τελικά με ποιον είναι ο κ. Τσίπρας; Με τον Ελληνικό λαό ή με όσους ποντάρουν στην αποτυχία των προσπαθειών του;


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση  στη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Τελικά με ποιον είναι ο κ. Τσίπρας; Με τον Ελληνικό λαό ή με όσους ποντάρουν στην αποτυχία των προσπαθειών του; Γιατί όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο κ. Τσίπρας, εύχεται και προσεύχεται να μην καταφέρουμε Πρωτογενές Πλεόνασμα.
Ξεδιάντροπα διαφημίζει τις παρουσίες του στο εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα δυσφημεί τη χώρα, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να απειλεί με χειροπέδες τους επενδυτές που θα εμπιστευτούν την οικονομία μας.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, μέχρι και τα περιθωριακά ευρωπαϊκά παλαιοκομμουνιστικά κόμματα που εκπροσωπεί, τον πήρανε χαμπάρι».

Δυσάρεστη συνάντηση φωτογράφων με σύζυγο & υιό Τσίπρα σε νηπιαγωγείο

tsipras534_3
Αναστάτωση προκάλεσε στη σύζυγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η παρουσία φωτογράφων νωρίς εχθές το πρωί , έξω από το νηπιαγωγείο του γιού της που τον συνόδευε, με αποτέλεσμα να μην τον αφήσει όντας τρομαγμένος ο νεαρός γόνος!
Η αποκάλυψη του νηπιαγωγείου που φιλοξενεί και απασχολεί καθημερινά τον υιό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργο Παπαχρήστο στη στήλη του την περασμένη Δευτέρα, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκτενές φωτορεπορτάζ από κυριακάτικα φύλλα που αντιμετώπισαν με επιπολαιότητα την εισβολή σε έναν χώρο γεμάτο μανάδες με παιδιά!

arouraios.gr
 

Άδωνις Γεωργιάδης: Το πολιτικό ψέμα που αναγκάστηκε να πει και η αλήθεια που αποκάλυψε - See more

georgiadis
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε Τα Καρντάσιανς στο τηλεοπτικό τους σπίτι και σε μία φιλική συζήτηση μίλησε για όλα. Ο Υπουργός Υγείας μίλησε για την ένταξή του στην Νέα Δημοκρατία από το ΛΑ.Ο.Σ, εξηγώντας ότι η πολιτική του διαφωνία με τον πρόεδρο του κόμματος που υπηρετούσε, δεν του άφηνε άλλη επιλογή παρά να φύγει. Ωστόσο, διατηρεί άψογες σχέσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη αφού είναι και κουμπάροι.
Όσον αφορά στον χώρο τον οποίο υπηρετεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι στην υγεία παίζονται τρομερά συμφέροντα, παρόλα αυτά δεν τον έχουν απειλήσει ποτέ, ούτε άμεσα, ούτε εμμέσως. Σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου αν θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, απάντησε αφοπλιστικά: «Ούτε για αστείο».
Ο εκρηκτικός Υπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον τηλεοπτικό του καυγά με τον Παύλο Χαϊκάλη, λέγοντας ότι ο ηθοποιός έκανε λάθος τότε με την συμπεριφορά του, ενώ κατά τα άλλα του είναι πολύ συμπαθής.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας αφού είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Έχουμε μπροστά μας έξι με εφτά μήνες πίεσης και ο κόσμος θα αρχίσει να καταλαβαίνει τη διαφορά». Μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έχει πει κάποια κατά συνθήκη ψέματα στην πολιτική του καριέρα. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι τις πρώτες μέρες του μνημονίου έβγαινε πολύ πιο αισιόδοξος από ότι ήταν, αφού δεν μπορούσε να βγει στον κόσμο και να πει ότι καταστρεφόμαστε.

arouraios.gr
 

Αξίζει τόση προσπάθεια (και βάψιμο) για ένα γέλιο...


Ένας κλόουν κρατώντας αγκαλιά τη μικρή του κόρη περιμένουν την έναρξη της παγκόσμιας προσπάθειας γέλιου. Πρόκειται για το 17ο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο Μεξικό...Η φωτογραφία είναι του Dario Lopez-Mills/AP και την φιλοξενεί στην διαδικτυακή του σελίδα το "the guardian"

pinakio.blogspot.gr

Προφυλακιστέος ο Σμπώκος για ξέπλυμα 12 εκ. ευρώ

sbokos
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλος Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγόριες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ο κ. Σμπώκος, που έχει καταδικαστεί ήδη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με 16 χρόνια κάθειρξη, κατηγορείται επιπλέον για το πόσο 12 εκατ. Ευρώ, που εντοπίστηκε σε λογαριασμό εταιρείας σε ελβετική τράπεζα.

Η Δημοκρατία (προς το παρόν) κέρδισε, η πολιτική όμως;

Giannis-Oikonomou

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δύο είναι οι βασικές αιτίες που η Χρυσή Αυγή, αυτό το μωσαϊκό από νεοναζί, μπράβους, μαχαιροβγάλτες και διαταραγμένους, πέρασε αστραπιαία από το περιθώριο στο προσκήνιο της ζωής και της καθημερινότητας μας.
Η μια, η μεγαλύτερη έχει να κάνει με το αίσθημα προδοσίας και θυμού. Από την μια στιγμή στην άλλη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οδηγήθηκαν σε συνθήκες ανέχειας και φτώχειας. Και εκείνη ακριβώς την ώρα ένιωσαν ότι το πολιτικό προσωπικό δεν μπορούσε με τίποτα όχι να τους βοηθήσει, αλλά ούτε την τιμή και την αξιοπρέπεια τους να υπερασπίσει. 

Νέα επίθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε Δ. Γιαννακόπουλο

aggelo1
Ο Αθλητικός Δικαστής απάλλαξε την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ.
Η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του αθλητικού δικαστή, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε Μέσα Ενημέρωσης ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
 
Η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του αθλητικού δικαστή, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε Μέσα Ενημέρωσης ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

"Η μεθοδευμένη ευτελής προσπάθεια συγκεκριμένων μέσων αθλητικής ενημέρωσης, ιδιοκτησίας του Δ.Γιαννακόπουλου, να ενοχοποιηθεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός της για ανύπαρκτο «παράπτωμα» έπεσε στο κενό".

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή:

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Απαλλάσσεται: 1) η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ και 2) ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της ως άνω ΚΑΕ, των πειθαρχικών ποινών για πειθαρχικά ελεγκτέα ενέργειά του, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 14-10-2013».

Ο Αρβανιτόπουλος ζήτησε διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Antonis-Samaras-Konstantinos-Arvanitopoulos
Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.

Βουλγαρικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας


mikrimariaΈνα ζευγάρι Βουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία υποψιάζεται πως πρόκειται για τους γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που ανακαλύφθηκε σ’ ένα καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα, αναφέρουν βουλγαρικά Mέσα Eνημέρωσης.
Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση αυτή, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία).
Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, ο Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε “εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας”.
Η τηλεόραση έδειξε πολύ ξανθά παιδιά —κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών— στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.
Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.
Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

ysterografa.gr

Τατσόπουλο​ς: Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Petros-Tatsopoulos
Το… ακλόνητο της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο Πέτρος Τατσόπουλος με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ Fm”, επισημαίνοντας ότι δεν είναι πρόκειται να υπάρξει αμφισβήτηση ακόμη και στην περίπτωση που η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση ηττηθεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
“Δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα αλλαγής ηγεσίας.Έναν αρχηγό που το έχει πάει το κόμμα από το 4% στο 27% μέσα σε ένα χρόνο, δεν τον αλλάζεις. Δεν πάει να πάθει και τη μεγαλύτερη πανωλεθρία μετά; Δεν τον αλλάζεις. Απλώς, αν δεν βγει πρώτο κόμμα, θα προβληματιστεί βεβαίως τι στο μήνυμά του ήταν λάθος και πρέπει να το αλλάξει. Δεν νομίζω ότι θα αμφισβητηθεί, διότι τα πάνω και τα κάτω των κομμάτων είναι προσωρινά, αλλά αλλοίμονο και σε κάθε κόμμα που σε κάθε εκλογική ήττα άλλαζε τον αρχηγό του”, τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ψηφίσει “παρούσα”, στην ψηφοφορία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. “Η επιλογή της δεν αιφνιδίασε κανέναν. Πρώτα απ’ όλα, η ίδια είχε προειδοποιήσει, είχε ενημερώσει. Δεν το έκανε εν αιθρία. Ξέραμε ότι θα δηλώσει «παρών». Στην πολιτική, όταν δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, κρίνεις εάν τα ερωτηματικά και οι αστερίσκοι που βάζεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από το ίδιο το κείμενο”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πέτρου Τατσόπουλου.

υστερογραφα

Το… απρόσωπο “αντίο” του ΣΚΑΪ στον Χρήστο Παναγόπουλο

Xristos-Panagopoulos
Με μια μάλλον… απρόσωπη ανακοίνωση, ο ΣΚΑΪ ενημερώνει για την παραίτηση του Χρήστου Παναγόπουλου από τα όργανα διοίκηση του Ομίλου.
“Ανακοινώνεται ότι ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος υπέβαλε, σήμερα, την παραίτησή του από τα όργανα διοίκησης των εταιριών του Ομίλου ΣΚΑΙ”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ο Χρήστος Παναγόπουλος, άλλοτε “αφεντικό” της ΕΡΤ επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, είχε αναλάβει να “τρέξει” τον ΣΚΑΪ τα τελευταία χρόνια, μετά την έλευση του Σταμάτη Μαλέλη ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν, και τελικά τον οδήγησαν στην έξοδο από το Συγκρότημα του Νέου Φαλήρου.

υστερογραφα

Το ζευγάρι στον ένα μήνα, στον ένα χρόνο και στα δέκα χρόνια



 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Tμητικό αφιέρωμα στην επέτειο του "ΟΧΙ"

Αρχαία ελληνική κατάρα – Βρέθηκε γραμμένη σε πάπυρο

Μια αρκετά περίεργη ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ. Βρήκαν έναν πάπυρο που εντοπίστηκε σε ανασκαφή σε ρωμαϊκής εποχής σπίτι στον οποίο ήταν γραμμένη στα ελληνικά μια κατάρα.
Η κατάρα, σύμφωνα με το DiscoveryNews γράφτηκε για να βοηθήσει τον έναν απ' τους αντιδίκους μιας δίκης.
Η μάγισσα Κυρίλλα, λοιπόν, επικαλείται τους θεούς Ερμή, Περσεφόνη, Πλούτωνα και Εκάτη, αλλά και θεότητες της ανατολής όπως Ερεσιγκαλ και Αρμπαχαλ για να καταραστεί τον άνδρα με το όνομα Λένις.
Για να μπορέσει ο... πελάτης της Κυρίλλας να έχει το πωθιτό αποτέλεσμα στη δίκη η μάγισσα γράφει στην κατάρα:“σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις”.


Αν και ο χριστιανισμός είχε πλέον διαδοθεί ευρύτατα η μεσαία τάξη στις Ρωμαϊκές επαρχίες εξακολουθούσε να πιστεύει στους παλιούς θεούς και φυσικά να κάνει χρήση της μαγείας.
Φαίνεται πως οι αρχαιολόγοι που ερεύνησαν το χώρο όπου κατασκευάζεται ένα πάρκινγκ έκαναν μια ανακάλυψη που ως τώρα δεν είχε εντοπιστεί παρά στην Κύπρο.

newsit.gr

Νέο κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο


Νέο κατάστημα κράτησης ανηλίκων από 15 μέχρι 18 ετών, αναμένεται να λειτουργήσει στην Κόρινθο.....Τουλάχιστον αυτό είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, με αφορμή τη συζήτηση για τις συνθήκες, που διαμορφώνονται από τον υπερπληθυσμό στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Αφορμή της συζήτησης αποτέλεσε η παρατήρηση του ειδικού γραμματέα του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Χουάν Μέντες, περί υπερπληθυσμού που οδηγεί σε κακομεταχείριση και πρότεινε την αναθεώρηση των διεθνών κανόνων για τους φυλακισμένους.
Στην ερώτηση για τις συνθήκες των ελληνικών φυλακών, ο κ. Σκανδάμης σημειώνει: «Πράγματι, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ κάνει αυτήν την παρατήρηση για το φυλακτικό σύστημα όλων των χωρών του κόσμου, όπου παρατηρείται υπερμεγέθης αύξηση του σωφρονιστικού πληθυσμού.
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, έχουμε όντως οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού, το οποίο βαίνει αμείωτο πάρα πολλά χρόνια και απαιτεί άμεσες ριζικές λύσεις και ολιστική αντιμετώπισή του με νέο ποινικό κώδικα και νέα εναλλακτικά μέτρα έκτισης ποινών».
Ο κ. Σκανδάμης προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά το υπουργείο μας, αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα νέο σχέδιο του Ποινικού Κώδικα, ενώ ήδη στη Βουλή βρίσκεται το σ/ν για την ηλεκτρονική επιτήρηση των κρατουμένων, το λεγόμενο βραχιολάκι.
Αφορά ευρείες κατηγορίες υποδίκων και καταδίκων, με συγκεκριμένα αδικήματα και όταν εφαρμοστεί, θα δώσει λύση στο θέμα του υπερπληθυσμού».
Ο υπερπληθυσμός, τονίζει, αυξάνεται με εξαιρετικά ανησυχητικό ρυθμό. Την 1η Αυγούστου είχαμε 12.850 κρατουμένους, την 1η Σεπτεμβρίου 13.050, την 1η Οκτωβρίου 13.250 και στην τελευταία καταγραφή, στις 16 Οκτωβρίου, 13.337, οπότε εισερχόμαστε στην απόλυτη οξύτητα του προβλήματος. Η χωρητικότητα είναι 9.886 θέσεις, δηλαδή έχουμε υπερπληθυσμό της τάξεως του 134%, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την Κυριακή στις 15:00 ΟΛΟΙ στο δημοτικό στάδιο ... Κόρινθος – Αχαΐκη

Η ΕΡΤ "κλείνει".​.. για δεύτερη φορά

ERT-Radiomegaro
Το δεύτερο “λουκέτο” στην ΕΡΤ ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοί της, πληροφορώντας την ελληνική κοινωνία ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου θα διακοπεί η δορυφορική μετάδοση του προγράμματός τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.
Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος.
Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.
Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.
Και το σπουδαιότερο,
Συντονιστείτε με το ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.
Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.
Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.
Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.
Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι ΕΡΤ”.

ysterografa.gr

Ο Φραγκούλης Φράγκος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη!

Fragoulis-Fragos
Μια κίνηση ανατροπής φαίνεται ότι έχει στα σκαριά η Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διεκδικηθεί με αξιώσεις η ανατροπή του Γιάννη Μπουτάρη από τον δημαρχιακό θώκο, και η πολιτική επιστροφή της Κεντροδεξιάς, σε μια περιοχή που αποτελούσε προνομιακό χώρο για εκείνη για 24 ολόκληρα χρόνια, από το 1986 μέχρι το 2010. Μέχρι δηλαδή την ήττα του Κώστα Γκιουλέκα από τον Γιάννη Μπουτάρη στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με σχετικό παραπολιτικό ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου, Φραγκούλης Φράγκος είναι το πρόσωπο που ενδεχομένως θα υποστηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, απέναντι στο Γιάννη Μπουτάρη.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμη ότι μια τέτοια υποψηφιότητα είχε τη στήριξη του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, του ομογενούς επιχειρηματία ο οποίος επενδύει τους τελευταίους μήνες σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Πλην του Φραγκούλη Φράγκου, για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης έχουν ακουστεί κατά καιρούς ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία και θεωρείται άνθρωπος που μπορεί να επενδύσει στο έργο του, καθώς και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, με δεκαετή κοινοβουλευτική εμπειρία και ενασχόληση τόσο με την Αυτοδιοίκηση όσο και με κοινωνικές δράσεις.
Η υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα δεν φαίνεται να περπατάει, καθώς ο υφυπουργός Παιδείας κουβαλάει την ήττα του 2010, και στη Νέα Δημοκρατία θα ήθελαν να επιλέξουν μια “φρέσκια” υποψηφιότητα, με δυναμική νίκης.

ysterografa.gr

Πανικός για το μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις

«Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όταν ρωτήθηκε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, για τα σενάρια κατάργησης των πρόωρων συντάξεων με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να μη φεύγει κανείς πριν από τα 62.
Είχε προηγηθεί μία οργισμένη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες και μία διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου που διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, πέρα από όσα έχουν ψηφιστεί ήδη. Και αυτό που έχει ψηφιστεί ήδη είναι η εισαγωγή του μαθηματικού τύπου από τον Ιανουάριο του 2014 για τις επικουρικές και τα εφάπαξ, ώστε να καλύπτοναι τα ελλείμματα στα ταμεία με περικοπές, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμη και στο 80%.
Το μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις που προαναγγέλθηκε εμμέσως από το οικονομικό επιτελείο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη Συγγρού και στη Χ. Τρικούπη γιατί αφορά 400.000 ασφαλισμένους, δηλαδή έχει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος. Μάλιστα, όπως τονίζουν κομματικοί παράγοντες, πρόκειται για βέβαιους ψηφοφόρους, από εκείνους δηλαδή που πηγαίνουν στην κάλπη οπωσδήποτε και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Παρόλα αυτά, στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία πολύ γενικόλογη αναφορά στο ασφαλιστικό: «Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συνδέεται με την βελτίωση των μακροοικονομικών δεδομένων και κυρίως με την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας ως προς την είσπραξη των εισφορών και την αναδιοργάνωση του τομέα«.
Αυτή η γενική αναφορά, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, δείχνει την αμηχανία των κυβερνητικών εταίρων που θέλουν να αποφύγουν οδυνηρές αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά δεν βρίσκουν τρόπο να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό διαφορετικά.
aftodioikisi.gr

Κυβέρνηση για Δημόσιο: Δεν έχει να φοβηθεί όποιος κάνει τη δουλειά του

Κανένας εργαζόμενος που κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, διαμηνύεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου, διευκρινίζοντας πως στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού η αξιολόγηση είναι μια «διαρκής, θεσμική» διαδικασία και «όχι ένα έκτακτο, απειλητικό μέτρο». Παράλληλα, στο σημείο 31 της συμφωνίας υπογραμμίζεται πως «ο κανόνας 1:1 στις λίγες περιπτώσεις που συντρέχει πράγματι λόγος απόλυσης σύμφωνα με το Σύνταγμα, επιτρέπει την άμεση πρόσληψη νέων με υψηλά προσόντα για την κάλυψη ζωτικών αναγκών πχ. στο χώρο της Υγείας».
Αναλυτικά η θέση της κυβέρνησης όπως αναφέρεται στο κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης:
Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και η συγκρότηση ενός “κανονικού” ευρωπαϊκού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, του δημοσίου συμφέροντος και της ανάπτυξης, επιβάλουν την συνολική, θεσμικά εγγυημένη, επιστημονικά οργανωμένη, αξιολόγηση, αφενός μεν υπηρεσιών και φορέων, αφετέρου δε του προσωπικού. Η αξιολόγηση είναι μια διαρκής, φυσιολογική, θεσμική διαδικασία και όχι ένα έκτακτο απειλητικό μέτρο. Κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο που κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του δεν έχει λόγο ανησυχίας. Η κινητικότητα του προσωπικού, στο πλαίσιο αυτό, σέβεται όλες τις θεσμικές εγγυήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και εξυπηρετεί την κάλυψη κενών και ζωτικών αναγκών του δημοσίου μέσα από την ορθολογική και διαφανή διαχείριση αφενός μεν του τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού αφετέρου δε των κενών θέσεων.
Ταυτόχρονα ο κανόνας 1:1 στις λίγες περιπτώσεις που συντρέχει πράγματι λόγος απόλυσης σύμφωνα με το Σύνταγμα, επιτρέπει την άμεση πρόσληψη νέων με υψηλά προσόντα για την κάλυψη ζωτικών αναγκών πχ. στο χώρο της Υγείας.
Αν στο μεταβατικό διάστημα προέκυψαν αδικίες ή αντιφάσεις, αυτές θα αντιμετωπισθούν το ταχύτερο δυνατό.
Βασική αρχή, ότι οι δημόσιοι φορείς υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον Πολίτη, κι όχι το αντίθετο.

 aftodioikisi.gr

Οι εφημερίδες θα χάσουν 1 δισ. σε διαφημίσεις

newspapers-fronpages
Τα άσχημα νέα και οι αρνητικές προβλέψεις για την πορεία του έντυπου Τύπου συνεχίζονται, καθώς το διαδίκτυο εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος στην προτίμηση της κοινωνίας.
Σύμφωνα με έρευνα της “Gannett”, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκονται η εφημερίδα “USA Today” και άλλα 81 έντυπα, η βιομηχανία του έντυπου Τύπου θα χάσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διαφημίσεις, όταν ολοκληρωθεί το τρέχον έτος 2013.
Η μετατόπιση του κέντρου βάρους του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ από τις εφημερίδες στο διαδίκτυο είχε πιστοποιηθεί με ηχηρό τρόπο όταν ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της “Amazon” Jeff Bezos προχώρησε στην εξαγορά της “Washington Post”.

Μητρόπουλος: Προετοιμάζουν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων


mitropoulos-alexisΟ τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι «κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους», καθώς σύμφωνα με την άποψή του «αποκρύπτει ότι έχει ήδη ψηφιστεί διάταξη που στην ουσία καταργεί τις επικουρικές συντάξεις».
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Προετοιμάζουν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων!

Στουρνάρας​: Για όλες τις χώρες ισχύει η επιτήρηση, λόγω των δανείων

stour
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και εξερχόμενος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο κ. Στουρνάρας κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ο οποίος είπε ότι η Ελληνική Οικονομία θα παραμείνει σε επιτήρηση έως ότου αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχουμε λάβει.
«Αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν πάρει δάνειο από το EFSF. Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Εξάλλου, σε μία Ομοσπονδιακή Ευρώπη όλων μας οι προϋπολογισμοί είναι κάτω από τον έλεγχο και των υπολοίπων», απάντησε ο κ. Στουρνάρας.
Σε ερώτηση για το αν η ελληνική πλευρά προτίθεται να συμπληρώσει το δημοσιονομικό κενό με περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αρκέστηκε να πει πως «Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Καρύδης: Δεν υπάρχει θέμα εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ

karidis
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στον Real Fm με αφορμή την προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ο ελληνικός λαός έχει ένα σταθερό πλαίσιο μπροστά του, αλλά και οι υπόλοιπές πολιτικές δυνάμεις για να ξεκινήσουμε έναν διάλογο», σχολίασε αρχικά ο κ. Καρύδης και συνέχισε:
«Δεν υπάρχει θέμα εκλογικής συνεργασίας. Στην Ευρώπη, αυτές οι συμφωνίες μεταξύ κομμάτων έχουν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εμείς έχουμε τις διαφορές μας με τη Νέα Δημοκρατία αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας και συνεργασίας.
Δεν υπάρχει θέμα κοινής συμπόρευσης ούτε κοινών υποψηφίων. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, απευθύνονται στις δυνάμεις τους».
ysterografa.gr

Απογράφηκα​ν 1.700 από τους 1.968 διοικητικο​ύς υπαλλήλους των ΑΕΙ

apografi
Συνολικά 1700 διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων από τους 1968 που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Η προθεσμία απογραφής έληξε σήμερα το βράδυ στις οκτώ κι ενώ το υπουργείο είχε δώσει δύο παρατάσεις λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος που προκλήθηκε από την υψηλή συμμετοχή των τελευταίων ωρών.
Η ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων επιλέχθηκε ως λύση μετά την άρνηση έξι από τα οκτώ ιδρύματα που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους. Σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.

Ποιος είπε το «Όχι» το 1940

Γράφει ο
Σωτήριος Γεωργιάδης
υποναύαρχος ε.α.
 
Επειδή συνηθίζεται την επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940 να αμφισβητείται ποίος είπε το ΟΧΙ, καλό είναι να θυμηθούμε τα βασικά γεγονότα που οδήγησαν στη Ιταλική επίθεση και τη στάση της Ελλάδας, διότι παραγνωρίζεται ότι η άρνηση υποταγής αρχικά στην Ιταλία και ακολούθως και στη Γερμανία και η Ελληνική 7μηνη συνολικά άμυνα στις δύο επιτιθέμενες Αυτοκρατορίες, ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων που είχαν ληφθεί ήδη από το 1936 και συντόνων έκτοτε προετοιμασιών σε όλους τους τομείς, που εξ αποτελέσματος αποδείχθηκαν επιτυχείς. Ας δούμε τι αναφέρει η ολοκληρωθείσα το 1953 "ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ Β. ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ 1940-1944" ως προς την προετοιμασία του Πολεμικού μας Ναυτικού για τον επερχόμενο Πόλεμο.
Την Έκθεση συνέταξε βάσει επισήμων στοιχείων, κυρίως της Ιστορικής Υπηρεσίας του Ναυτικού, ο ανακληθείς ως Αντιναύαρχος στην ενέργεια το 1951 επί Πρωθυπουργίας Σοφοκλή Βενιζέλου για το σκοπό αυτό και μετέπειτα Ακαδημαϊκός Δημήτριος Γ. Φωκάς. Ο Δ. Γ. Φωκάς είχε συμπράξει ως Αξιωματικός του Ναυτικού με τους τότε Συνταγματάρχες Ν. Πλαστήρα και Στ. Γονατά στη “Στρατιωτική Επανάσταση” του 1922, της οποίας απετέλεσε κορυφαίο στέλεχος και είχε αποστρατευθεί το 1935 για συμμετοχή του στο αποτυχημένο κίνημα του Ε. Βενιζέλου. Η Έκθεση Φωκά βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών "ως την τε αλήθειαν ομολογούσα και την πάτριον Ιστορίαν προάγουσα." Κατά την εν λόγω Έκθεση, το φθινόπωρο του 1936 ο Ι. Μεταξάς παρέστη σε συνεδρίαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και μεταξύ άλλων δήλωσε: "Αυτό που θα σας είπω δεν θα το ανακοινώσετε εις κανένα. Προβλέπω πόλεμον μεταξύ του Αγγλικού και του Γερμανικού συγκροτήματος. Πόλεμον πολύ χειρότερον από τον προηγούμενον. Εις τον πόλεμον αυτόν θα κάνω ό,τι ημπορώ δια να μην εμπλακή η Ελλάς, αλλά τούτο δυστυχώς θα είναι αδύνατον. Είναι περιττόν να σας είπω ότι η θέσις μας εις την σύρραξιν αυτήν θα είναι παρά το πλευρόν της Αγγλίας. Επαναλαμβάνω και πάλιν: Το τελευταίον αυτό, προπαντός, να μην εξέλθη της αιθούσης ταύτης."
Πολλά από τα πλέον ουσιώδη ιστορικά γεγονότα για την σημαντική Ελληνική δράση και αξιόλογη συμβολή στη συμμαχική Νίκη κατά τον Β΄ΠΠ, δεν είναι ευρύτερα γνωστά και παραμένουν ξεχασμένα, παρά τις επανειλημμένες γραπτές εκκλήσεις που έχουν επί πολλά χρόνια γίνει στους εκάστοτε Υπουργούς Εθνικής Άμυνας από Έλληνες της Διασποράς και άλλους, για την έκδοση και ευρύτατη ανά τον κόσμο διανομή ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, που να συνοψίζει τα σημαντικότερα ιστορικά στοιχεία, από τα οποία αναδεικνύεται η αγνοημένη συνολική σημαντική Ελληνική συμβολή στη συμμαχική Νίκη στον Β΄ΠΠ. Οι εκκλήσεις αυτές επισημαίνουν ότι βιβλία για τον Β΄ ΠΠ και τη συμμετοχή της Ελλάδας υπάρχουν πολλά, Ελληνικά και Ξένα, με θετικές και αρνητικές τοποθετήσεις για την Ελληνική συμβολή στη Συμμαχική Νίκη. Από την εν λόγω βιβλιογραφία απουσιάζει μία συνοπτική «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ», που θα σταχυολογεί και παρουσιάζει χωρίς σχόλια, όλα όσα ουσιώδη αδιαμφισβήτητες και κυρίως ξένες ιστορικές πηγές αναφέρουν για τη συνολική Ελληνική συμβολή στη Συμμαχική Νίκη στο Β΄ ΠΠ, προς ενημέρωση των νεωτέρων γενεών και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η οποία θα:
• Δωρηθεί στους μαθητές Στρατιωτικών Σχολών, Βιβλιοθήκες όλων των Ελληνικών Σχολείων, Πανεπιστημίων, κτλ
• Μεταφρασθεί στις βασικές ξένες γλώσσες και διανεμηθεί δωρεάν στις ανά τον κόσμο Βιβλιοθήκες, Διπλωματικές Αποστολές, Μέλη Κοινοβουλίων, Ελληνικούς Συλλόγους κτλ.
• Παρουσιασθεί σε διάφορες Ιστοσελίδες, όπως π.χ. του ΥΕΘΑ, ΥΠΕΞ κτλ
• Κυκλοφορήσει σε CD/DVD στο ευρύ αναγνωστικό κοινό των Ελληνικών και Ξένων Εφημερίδων και Περιοδικών.

elzoni.gr

Οι εκθέσεις που κρύβουν οι εχθροί της Ευρώπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σχεδόν (για να μην πω εντελώς) απαρατήρητες πέρασαν οι εκθέσεις προόδου της Κομισιόν όσον αφορά στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.
Κάθε μια από τις κρίσιμες αυτές εκθέσεις αποτελεί πραγματικό καταπέλτη για τους γείτονές μας.
Θα έλεγε μάλιστα κανείς πως την κυρίαρχη θέση έχει η Ελλάδα και όσα εις βάρος της πράττουν οι δύο χώρες που διακαώς επιθυμούν την είσοδό τους στην ΕΕ, συνεχίζοντας ωστόσο την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά τους.
Το θέμα των σχέσεων καλής γειτονίας (που οφείλουν να επιδιώξουν Άγκυρα και Σκόπια με την Αθήνα)προβάλλει επιτακτικό, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στην εκ μέρους της Τουρκίας διατήρηση του casus belli.
Επιπλέον, ειδική αναφορά γίνεται στις καταγγελίες της Αθήνας για παραβιάσεις και παραβάσεις εκ μέρους των τουρκικών μαχητικών, καθώς και στις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Συνέντευξη Λάμπρου Μπούκλη αύριο στην Κόρινθο γιά στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων ) την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ενημέρωση προς τα ΜΜΕ σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα δοθεί αύριο, Παρασκευή (25/10/13)  στις 11:45 π.μ. στην Κόρινθο (EPHIRA HOTEL, Εθνικής Αντιστάσεως 52), από τον Γραμμ.Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου, Περιφ.Σύμβουλο κ.Λάμπρο Μπούκλη.


 


 


 
 
 

Πέτρος Τατούλης «Ο Ευρωσκεπτικισμός και τα ακραία πολιτικά φαινόμενα απειλούν την Ευρώπη».



«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών στην 4η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση για την «Περιφερειακή Πολιτική στην Ευρώπη και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, και επανέλαβε ότι «η Ευρώπη σημαίνει πολιτισμό, σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ ταυτόχρονα είναι «υποχρεωμένη» να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο».

Ομιλία Χρίστου Δήμα στο Νομοσχεδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνη​ς

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση των υπόδικων,κατάδικων και κρατούμενων μίλησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συνδέεται άμεσα με την μεγάλη συμφόρησης που υπάρχει στις φυλακές.
Ο κύριος Δήμας υπογράμμισε πως έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2011, αναλύει πως ο δείκτης πληρότητας των φυλακών στην Ελλάδα έχει ανέλθει στο 137%. Το νομοσχέδιο είναι μια σημαντική πρώτη προσπάθεια στην κατεύθυνση της υιοθέτησης διαφορετικών ποινών.
Η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατάδικων,υπόδικων και κρατούμενων βοηθάει στη σταδιακή αποσυμφόρηση των φυλακών καθώς κρατούμενοι που έχουν εκτίσει ένα σημαντικό κομμάτι της ποινής τους αποκτούν την δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες να απολύονται με περιοριστικούς όρους σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση. Αυτό θα επιτύχει σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εναπομεινάντων κρατούμενων. Με άλλα λόγια,επιβάλλεται στον κατηγορούμενο η υποχρέωση να μην εξέρχεται από ένα συγκεκριμένο και ειδικά ορισμένο χώρο που συνιστά τον τόπο διαμονής ή κατοικίας του. Παράλληλα, επιτηρείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και παρακολουθείται και καταγράφεται η γεωγραφική του θέση.
Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας, προστίθενται οι ανάλογες διατάξεις που ορίζουν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του μέτρου αυτού για ενήλικους και ανήλικους κατηγορούμενους, τη διαδικασία καθώς και τις ποινές σε περίπτωση παραβίασης του περιορισμού κατ' οίκον με ηλεκτρονική επιτήρηση. Σχετικά με τις προϋποθέσεις, ορίζεται ένας δεδομένος αριθμός ετών έκτισης της ποινής ανάλογα με το αδίκημα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι εν λόγω διατάξεις δεν ισχύουν για τα κακουργήματα, το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει σημαντικές παραμέτρους που βοηθούν στην ουσιαστική επανένταξη στην κοινωνική ζωή. Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός πως δίνεται η δυνατότητα να βρίσκεται προκαθορισμένες ώρες της ημέρας εκτός του τόπου του κατ' οίκον περιορισμού για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμμετοχής σε προγράμματα συντήρησης ή απεξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει ρεαλιστικό προσωπικό κίνητρο ώστε να επανενταχθεί στην κοινωνία αλλά και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του.
Αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπεται δυνατότητα να ανακληθεί η άδεια απολύσεως και ο κρατούμενος να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα όταν δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που του έχουν επιβληθεί ή υπάρχει ο κίνδυνος πως δε θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του στο μέλλον.

Πολιτική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε διημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Έπειτα από πρόσκληση του Ευρω-Μεσογειακού Συμφώνου για τις Μείζονες Καταστροφές (European and Mediterranean Major Hazards Agreement) ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε και πραγματοποίησε εισήγηση σε διημερίδα με θέμα «Συμπερίληψη προσώπων με αναπηρία στη μέριμνα για την προστασία από καταστροφές» («Including people with disabilities in disaster preparedness and response») που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, στις 22 και 23 Οκτωβρίου.