Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Aποχωρεί η Ηλιάνα Καλαντζή από την πολιτική σκηνή με μια επιστολή ΦΩΤΙΑ

 
 
Πηγή: ekorinthos.gr
Θέλω μέσα από αυτό το κείμενο να γνωστοποιήσω σε όσους με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους στις 04/10/2009 την απόφαση μου να αποχωρίσω από την πολιτική σκηνή του νομού μας.
Έχοντας κάνει ένα μεγάλο αγώνα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και σεβασμό προς τον κάθε ένα πολίτη της Κορινθίας αποφάσισα πως για να διατηρήσω την ακεραιότητα μου, τον αυτοσεβασμό μου και την αλήθεια μου πρέπει να αποχωρίσω από το πολιτικό σκηνικό του τόπου.
Όσα ακολούθησαν μετά τις εκλογές όπου επιστρατεύτηκα με μοναδικό στόχο την στήριξη της παράταξής μου, μου με έκαναν να συνειδητοποιήσω με απογοήτευση και πίκρα πως ακόμα και σήμερα που βρισκόμαστε ως χώρα σε μια πλήρη αβεβαιότητα, η υποκρισία, η αδιαφάνεια και η ατολμία διατηρούν ακέραιη τη θέση τους μέσα στους πολιτικούς κύκλους.
Αποφάσισα λοιπόν πως αρνούμαι να γίνω συμμέτοχος στα εγκλήματα ανευθυνότητας και ασυνειδησίας που διαπράττονται καθημερινά από την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Αρνούμαι να γίνω κομμάτι ενός απαρχαιωμένου, φοβικού και εγωκεντρικού πολιτικού συστήματος που στερείται κάθε προοπτική αλλαγής και εκσυγχρονισμού. Προσπάθησα να δώσω τον δικό μου τόνο και το δικό μου χρώμα, αυτό των νέων ανθρώπων που είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο αδικημένοι σήμερα αλλά αυτό δεν πήρε σάρκα και οστά.
Οι νέοι που σήμερα επωμίζονται τα λάθη των προηγούμενων γενιών θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι απόψεις τους να αποτελούν κεντρικό σημείο προβληματισμού του κάθε κόμματος. Ανταυτού με θλίψη διαπίστωσα πως κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο το βόλεμα και την καλοπέραση πολλών που δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα κεκτημένα τους.
Επειδή η ανανέωση έμεινε μόνο στις προεκλογικές υποσχέσεις και προσπαθούν να μας σερβίρουν ξαναζεσταμένη σούπα αρνούμαι να συμμετέχω σε ένα σύστημα που τρέφεται από ματαιοδοξία και προσωπικές φιλοδοξίες των ίδιων προσώπων που σκοπός ύπαρξής τους είναι μόνο η άσκηση εξουσίας ακόμα και αν αυτό σημαίνει την αλλαγή της εκάστοτε ιδεολογίας τους.
Επειδή λοιπόν η φωνή μου δεν φιμώνεται και «γλάστρα» δεν γίνομαι, επειδή εγώ δεν είμαι διατεθειμένη στα 28 μου να μπω σε καλούπια, επειδή δεν είχα βλέψεις επαγγελματία πολιτικού, επειδή δεν είχα ποτέ την διάθεση να δημιουργήσω κλίκες και αυλές ούτε είχα «φίλους συνεργάτες και γνωστούς», επειδή εγώ φοίτησα σε δημόσιο σχολείο και δημόσιο πανεπιστήμιο και έμαθα τι θα πει να αγωνίζεσαι και να παλεύεις για αυτά που σου ανήκουν, επειδή ξέρω από την οικογένειά μου πως τα χρήματα βγαίνουν με κόπο και σκληρή δουλειά και όχι με μίζες και διπλοθεσίες αποφάσισα πως θα συνεχίζω να παλεύω με την ίδια τόλμη, την ίδια ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια από την απέναντι πλευρά.
Την πλευρά του απλού πολίτη που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον χωρίς να συμβιβάζεται.
Και για να διευκρινίσω την στάση μου γιατί δεν θέλω να αφήσω κανένα σκοτεινό σημείο, ενημερώνω όσους διέδιδαν με κακεντρέχεια και για προσωπικό τους συμφέρον ότι με «έψαχναν» ότι εγώ βρισκόμουν στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στα έδρανα του Πανεπιστημίου, σε εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον, σε συλλόγους νέων άνεργων και απολυμένων, στις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις που γίνονται κάθε μέρα και όχι στα καφενεία να ασκώ μικροπολιτική και να χτίζω κλίκες και περιβάλλον ούτε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος να χτυπάω κάθε μέρα τις πόρτες μήπως και γίνω αρεστή και πιάσω και καμία θεσούλα ξώφαλτσα.
Ευχαριστώ θερμά όσους πίστεψαν σε μένα και τους θυμίζω πως ο αγώνας και η καθημερινή μάχη συνεχίζεται αδιάκοπα από άλλα πόστα όπου επικρατεί η ελεύθερη έκφραση, το ειλικρινές και όχι το πλαστό ενδιαφέρον, η παραγωγική σκέψη και το συλλογικό συμφέρον.
Ηλιάνα Καλαντζή

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – Καμία ένσταση για Παναχαϊκή

Ως ψευδή χαρακτηρίζουν στον Πλατανιά τα δημοσιεύματα περί ένστασης εις βάρος της Παναχαϊκής για τη φορολογική ενημερότητα. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Πλατανιάς δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχαν την πρόθεση να εκμεταλλευτούν το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει με άλλο σωματείο και δη, με την πρωταθλήτρια ομάδα της Γ' Εθνικής, Παναχαϊκής με την οποία υπάρχουν καλές σχέσεις και τη θεωρούν δίκαια πρωταθλήτρια.
Στον Πλατανιά θεωρούν ότι για οτιδήποτε προκύψει θα αποφανθεί η πολιτεία. Από την άλλη η διοίκηση της ομάδας δεν θα εμπλακεί στο παραμικρό. Ούτως ή άλλως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν τελειώσει και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται ήδη στις...παραλίες.
Τα δημοσιεύματα (αποκυήματα της φαντασίας σύμφωνα με τους ανθρώπους του Πλατανιά) ανέφεραν ότι ο Πλατανιάς έχει έννομο συμφέρον από την υπόθεση της Παναχαϊκής διότι ήταν η τελευταία ομάδα που την αντιμετώπισε στο πρωτάθλημα και ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί για βαθμολογικούς λόγους για να πάρει στα χαρτιά το ματς στην Πάτρα. Το πρωί της Παρασκευής μάλιστα, άνθρωποι του Πλατανιά ήρθαν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια όπου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις..

Πηγή: athleticradio.gr

Ξαφνικός θάνατος στο ελληνικό Ποδόσφαιρο

Με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά, και ένα «παρών», η ΕΠΟ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας!

Την πρόταση για «λουκέτο» στην Ομοσπονδία έως ότου να έρθει η περιβόητη κάθαρση στο ελληνικό Ποδόσφαιρο είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Με την πρότασή του συμφώνησαν αρχικά, τόσο η Σούπερ Λίγκα, όσο και η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

Τι σημαίνει το "λουκέτο" στην ΕΠΟ; Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα play off ανόδου της Football League δε θα διεξαχθούν, οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα μεταγραφών και αν η αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο, η Εθνική ομάδα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Euro 2012. Πάντως, το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Μάλτα θα διεξαχθεί κανονικά.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου - Εκδήλωση Ρυθμικής Γυμναστικής


Το τμήμα ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ σας προσκαλεί στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή του, την Κυριακή 5-6-2011 & ώρα 11:00 π.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

του Αποστόλη Θεοδωρόπουλου...

1.      Σύμφωνα με αυτά που έχει τύχει να διαβάσω ως τα τώρα για το τι ακριβώς είναι η πλατεία συντάγματος καθώς και οι άλλες πλατείες, ο λόγος τους δεν είναι ούτε απολιτίκ ούτε ουδέτερος όπως έχουν κατηγορηθεί ίσαμε τα τώρα. Ας πάρουμε τα συνθήματα: «τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν» «να φύγουν κυβέρνηση, μνημόνιο, χρέος» έχουν καθαρή πολιτική στόχευση: ποια; Καταρχήν την κυβέρνηση και αυτό δεν πρέπει να υποτιμείται σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι το βασικό, ο λόγος για τον οποίο για 7 ημέρες χιλιάδες κόσμου βρίσκεται στις πλατείες και θα είναι μέχρι να το καταφέρει. Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή συμπυκνώνει τον βασικό εχθρό, έχει οδηγήσει τη φτωχοποίηση στα ύψη, έχει κόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία και ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο από τα ίδια. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να φύγει; Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να φύγει από την λαϊκή κατακραυγή, μέσω μιας έκρηξης του λαού, ενός ξεσηκωμού. Γιατί ακόμα και να έρθει ο επόμενος (που κάποιος θα έρθει) να ξέρει ότι δεν θα μπορεί να κάνει τα ίδια. Επίσης ζητάει να φύγει το μνημόνιο. Προσοχή, δεν λέει «το μνημόνιο είναι κακό (αλλά τι να κάνουμε;)» που λέει η κυβέρνηση, ούτε λέει «θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο» που λέει η ΝΔ.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο φοιτητής ιατρικής που επιτέθηκε με μαχαίρι σε κοπέλα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα ο 28χρονος φοιτητής Ιατρικής για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μέσα στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου.
Η κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση με το μαχαίρι, είναι απόφοιτος νομικής και είχε υποβάλλει μήνυση επειδή ο νεαρός την παρενοχλούσε. Οι δυο τους συναντήθηκαν στα δικαστήρια την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, στο κυλικείο όπου εκεί ο φοιτητής της επιτέθηκε με μαχαίρι. Η κοπέλα νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου και ευτυχώς τα τραύματα ήταν ελαφρά.

Η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση. Ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά συνυπογραφή. Συνυπογραφή στο λάθος.Τέτοια συνυπογραφή δεν πρόκειται να υπάρξει.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Για τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» τοποθετήθηκε με ευθύτητα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας προχθές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σας θυμίζω τι ακριβώς είπε:

«Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!».

Θέλω να προσθέσω ότι, στην ίδια ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., απευθυνόμενος στους πολίτες που διαδηλώνουν, πρόσθεσε:

«Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους – λίγους – τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας… Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!».

Η θέση μας απέναντι σε παρόμοια γεγονότα είναι σταθερή και κρυστάλλινη. Την έχω διατυπώσει πολλές φορές έως τώρα και την επαναλαμβάνω:
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, όποια αίτια κι αν έχει, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται, όπου κι αν εκδηλώνεται, εναντίον όποιου κι αν στρέφεται.
Η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση. Ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά συνυπογραφή. Συνυπογραφή στο λάθος. Συνυπογραφή στη συνέχιση μιας συνταγής, που αποδεδειγμένα πλέον δεν σώζει, αλλά σκοτώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία.
Τέτοια συνυπογραφή δεν πρόκειται να υπάρξει.
Αντιπροτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση, για να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από το Μνημόνιο.  

Πρωθυπουργός υπό προθεσμία

Πρωθυπουργός υπό προθεσμία

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ «ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ» πλέον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απειλούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εφόσον προηγουμένως δεν συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα και δεν λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις για ζητήματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις. Επί της ουσίας, είναι σαφές ότι η ανοικτή επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό θέτει κατ’ αρχάς ζήτημα Δημοκρατίας αλλά και Μνημονίου. Ομως, στην πραγματικότητα, υπογραμμίζει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να επιβληθεί ούτε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρνούνται να υπακούσουν, την ώρα που ακόμη και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης δεν πειθαρχούν στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, είτε με «λευκή» απεργία είτε και με απειλή παραίτησης, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο.
ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΙΑ ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πολιτικό. Και ως τέτοιο απαιτεί τη λύση του. Μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο θητείας, η κυβέρνηση εμφανίζει σημεία προχωρημένης αποσύνθεσης. Ο πρωθυπουργός έχει απολέσει τον έλεγχο του κόμματος και της κυβέρνησής του και είναι δεδομένο ότι δεν έχει πλέον την πρωτοβουλία των εξελίξεων. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε εφαρμογή ενός νέου πακέτου σκληρών μέτρων, όπως έχει ήδη συναποφασίσει με την Τρόικα. Οχι μόνο επειδή η συγκεκριμένη πολιτική έχει αποδειχθεί καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες της. Αλλά και επειδή είναι προφανές ότι δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό και κινδυνεύει να καταψηφιστεί από τους ίδιους τους βουλευτές του. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο Γ. Παπανδρέου θα υποχρεωθεί, αργά ή γρήγορα, να συρθεί σε εκλογές. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν μπορεί παρά να λυθεί με πολιτικούς όρους και με αλλαγή σκηνικού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Βάζει... λουκέτο στην ΕΠΟ ο Πιλάβιος


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έθεσε τελικά θέμα αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ από την ερχόμενη Δευτέρα, ως... άμυνα της Ομοσπονδίας στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


 
Την αναστολή κάθε λειτουργίας της ΕΠΟ από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας, ζήτησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας που γίνεται στα γραφεία της ΕΟΕ..
 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους “... να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε”, ενώ έκανε λόγο για “... ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων”.
 
Στην ομιλία του ο κ. Πιλάβιος είπε: "Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια και την κοινωνία. Να διαλέξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν. Αν επιθυμούν το ποδόσφαιρο το ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων. Προτείνω και θέτω προς ψηφοφορία σε όλα τα μέλη-ενώσεις της ομοσπονδίας να ανασταλεί από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας κάθε λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Ενώσεων".

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο", συμπλήρωσε ο Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος επικαλέστηκε μια σειρά ζητημάτων, όπως τις απειλές κατά της ζωής του, που όπως κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες, έχει δεχθεί αλλά και την κατάσταση με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, δηλαδή τις πιέσεις για το θέμα με τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία ακόμη και Ιούνιο να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των εθνικών πρωταθλημάτων.

"Από την Πολιτεία ζητούν το τέλειο άλλοθι για να μας βάλουν λουκέτο. Στις ομάδες είχαμε πει ξεκάθαρα πόσο σκληροί θα είναι οι όροι για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά δεν μας πήραν στα σοβαρά", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ
newsit.gr

FOOTBALL LEAGUE 2 - Έπιασαν... 13αρι και κινδυνεύουν με υποβιβασμό!

Ριζικά ενδεχομένως να αλλάξει ο χάρτης των ομάδων σε Football League και Football League 2, εφόσον ευσταθούν όσα ακούγονται σχετικά με την υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες. 21 ομάδες από τις δύο κατηγορίες φέρονται να έχουν πρόβλημα και η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι!

Ιωνικός, Εθνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κόρινθος, Ασπρόπυργος, Παναιγιάλειος, Πανηλειακός, Αίας Σαλαμίνας, Χερσόνησος είχαν τιμωρηθεί σε πρώτο επίπεδο με ανάκληση δελτίων ποδοσφαιριστών που είχαν αποκτηθεί τον Ιανουάριο, ενώ το βράδυ της Πέμπτης προστέθηκε και η Παναχαϊκή, με τον πρόεδρο της αχαϊκής ομάδας, Αλέξη Κούγια, να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντίστοιχη φημολογία αναπτύχθηκε και για την Αναγέννηση Επανομής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ 21 ομάδες, 8 της Football League και 13 της Football League 2, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα και να έχουν την τύψη του Ηρακλή, δηλαδή τον απευθείας υποβιβασμό, γεγονός που θα φέρει τεράστιες αλλαγές στους βαθμολογικούς πίνακες.
Μηνύσεις στην ΕΠΟ από την Παναχαϊκή!
 
Σε δικαστική διαμάχη εξελίσσεται η υπόθεση του πλαστού εγγράφου στον φάκελο της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Η διοίκηση της ομάδας, το αργότερο ως τη Δευτέρα θα καταθέσει μήνυση κατά του αυτουργού της πράξεως και κατά της υπαλλήλου της ΕΠΟ, με τον οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πατρινής ομάδας, υπήρξε συνεργασία!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της ανάδειξης της δολιοφθοράς η οποία διαπράχτηκε εις βάρος των συμφερόντων της θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες :
1) Το αργότερο μέχρι της Δευτέρα το μεσημέρι, λόγο των ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου, θα καταθέσει μήνυση τόσο κατά του αυτουργού της πράξεως όσο και κατά του υπαλλήλου της ΕΠΟ ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του.
2) Θα καταθέσει αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στην επιθεώρηση εφοριών Αττικής και στην επιθεώρηση εφοριών Αχαΐας για την διενέργεια κατεπειγόντως έρευνας και την σύναξη πορίσματος το οποίο θα αναδείξει την έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης της ΠΑΕ Παναχαϊκή.
3) Σήμερα το πρωί η ΠΑΕ Παναχαϊκή ζήτησε να λάβει μέχρι το μεσημέρι αντίγραφο της φορολογικής της εικόνας από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και 31 Μαΐου 2011 ώστε να αποδείξει ακόμα και στον τελευταίο κακόπιστο ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν οφείλει στην εφορία, ούτε τότε ούτε και τώρα, αλλά ούτε και τον Ιανουάριο του 2011 ούτε ένα ευρώ.
4) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ζήτησε την χορήγηση της ίδιας βεβαιώσεως και από το ΙΚΑ.
5) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ζήτησε και έλαβε από την ΕΠΟ, ότι από τον Ιανουάριο του 2009 έως σήμερα, δεν έχει μια προσφυγή εις βάρος της για οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή διάβασε σε μερίδα του τύπου ότι η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων θα καταθέσει ένσταση κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή και αυτή αντιμετωπίζει με κωμική διάθεση αυτά τα δημοσιεύματα αφού η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων δεν έχει την δυνατότητα για καμία ένσταση.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να τονίσει ότι οποιοσδήποτε τολμήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την επιπολαιότητα και την δολιότητα του οποιουδήποτε τρίτου έβλαψε ηθικά τα συμφέροντα της, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα λαμόγια του ελληνικού ποδοσφαίρου που έφτιαχναν πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και έχουν εκατοντάδες προσφυγές γιατί δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους ποδοσφαιριστές τους και δηλώνει πως οποιοσδήποτε προσπαθήσει να την εντάξει σε αυτήν την κατηγορία ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νόμο.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πρώτη ξεκίνησε αυτόν τον έλεγχο και για αυτό το λόγο θα είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αυτούς που θα θίξουν αυτήν και τα συμφέροντα της.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν οφείλει ούτε 1 ευρώ πουθενά και αυτό που έγινε εις βάρος της εάν δεν είναι επιπολαιότητα και είναι δολιότητα θα τιμωρηθεί πολύ αυστηρά.
 
Καταθέτει ένσταση ο Πλατανιάς!
 
"Τριγμούς" στο πρωτάθλημα της Football League 2 και στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας του 1ου ομίλου φαίνεται να δημιουργεί το θέμα που δημιουργήθηκε με τη φορολογική ενημερότητα της Παναχαϊκής. Οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον επιχειρούν να επωφεληθούν και η μόνη που έχει έννομο συμφέρον να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση είναι η ομάδα του Πλατανιά!
Οι Χανιώτες σκέφτονται σοβαρά την Παρασκευή να καταθέσουν ένσταση (έχουν το δικαίωμα μέχρι τις 8 Ιουνίου αφού τότε εκπνέει το περιθώριο του ενός μήνα από τη διεξαγωγή του αγώνα) για να πάρουν στα "χαρτιά" τη νίκη στο παιχνίδι με τους Αχαιούς που έγινε την τελευταία αγωνιστική και ηττήθηκαν με σκορ 4-2. Αν δικαιωθούν θα ξεπεράσουν βαθμολογικά τη Ρόδο και μπορεί να κερδίσουν μια θέση στα πλέι-οφ!
 
 

Γνωρίστε την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης ( Δερβενι) μέσα από την εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα"


Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα"  στο Δερβένι


Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα"  στο οροπέδιο της Ευρωστίνης

Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα" στην καταπράσινη Ζάχολη

Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα" στον Πύργο

Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα" στην Παναγία την Καταφυγιώτισσα


Η εκπομπή ¨Μένουμε
Ελλάδα" κάνει ρεπορτάζ για τα ξακουστά φασόλια Ζάχολης

Μήπως δεν υπάρχουν καθόλου χλωρά;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φταίνε άραγε όλοι; Αυτό είναι το καινούργιο, βασανιστικό (λέμε τώρα) ερώτημα, σε σχέση με τις αντιδράσεις του κόσμου και τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων.

Αμέσως, αρχίζει το… γαϊτανάκι της απαλλαγής: Τι φταίει ο τάδε, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2009; Τι φταίει η δείνα, που δεν έγινε ποτέ υπουργός; Μα αυτός είναι ευπρεπής, γιατί να γίνεται αντικείμενο ύβρεων;
 
Και τελικά καταλήγουμε όλοι μαζί στην επωδό: Ε, τι να κάνουμε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
 
Συγγνώμη, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
 

Προς τις εκλογές με το «κεφάλι ψηλά» - Πανικός με επιστολές, ανταρσίες, άσφαιρους νόμους, ημερίδες και μερεμέτια στον Εθνικό Κήπο

Σοφία Βούλτεψη


Με επιστολές που παραπέμπουν σε προηγηθείσες ομαδικές ψυχοθεραπείες, μίνι-ανταρσίες, προτάσεις για… ημερίδες στη Βουλή με θέμα τους προπηλακισμούς πολιτικών, έναν νέο άσφαιρο νόμο για δίκες – εξπρές πολιτικών και έναν… εξωραϊσμό του Εθνικού Κήπου, αντιδρά το πολιτικό σύστημα και τμήμα της πνευματικής ελίτ της χώρας, τόσο στις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες, όσο και σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιθέσεων.

Η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου και το γεγονός οδηγεί σε σπασμωδικές ενέργειες προερχόμενες από διάφορες πλευρές.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Στην πολιτική δίνουν σημασία σε γεγονότα, πράγματα αλλά και αποκρύπτουν κάποιες πλευρές τους. Σου δείχνουν με τι ν’ ασχοληθείς για ν’ αποφύγουν κάτι άλλο. Αυτό κάνει η τηλεόραση, που φοβάται τους «μη ευγενικούς» της πλατείας. Αυτό σκέφθηκα όταν είδα δήλωση του κ. Σκούρα για τον παραλιακό πεζόδρομο Ξυλοκάστρου.
Το ότι, ο πρώην δήμαρχος θυμήθηκε το παραγκόκαστρο που είχε αποκλείσει τη θάλασσα δεν αποτελεί είδηση. Είχε και φαίνεται ότι διατηρεί τα άλλα, δικά του πρότυπα αισθητικής για την πόλη. Έχω μιλήσει πολλές φορές ότι χρειαζόμαστε εκπαίδευση στην αισθητική, στην ποιότητα του περιβάλλοντος, στην κοινωνική διάσταση του δημόσιου χώρου.
Πολλοί στο Ξυλόκαστρο δεν κατάλαβαν ότι ο δήμος ξόδεψε πολλά χρήματα, έκανε την μεγαλύτερη τουριστική υποδομή της τριακονταετίας και με αποδέκτες τόσο την κοινωνία, τους πολίτες, όσο και τους καταστηματάρχες. Ο δήμος θα ‘πρεπε να έχει κάνει καμπάνια γι’ αυτό το έργο. Έγινε και μια επιτροπή τουρισμού. Αν και τουρισμός δεν σημαίνει διαφήμιση, η προβολή του συγκριτικού πλεονεκτήματος της παραλίας προτείνει νέες αξίες, πολιτισμού και ποιοτικού τοπίου, συντεταγμένες μιας νέας ταυτότητας.
Στέλνω στον τύπο φωτογραφίες του Κορινθιακού από το γωνιακό παραλιακό κατάστημα της πλατείας. Παλιότερα ήσουν εγκλωβισμένος σ’ ένα ευτελές τοπίο.
Αλλά ας επανέλθουμε στις αρχικές σκέψεις, την αφετηρία, ανάγκη αυτού του σημειώματος. Η επανεκκίνηση της συζήτησης θέλει να κρύψει μια πλευρά της τοπικής κοινωνικής ζωής που αν και η τοπική αρχή θα ‘πρεπε να είναι εκπαιδευτής – ρυθμιστής, είναι παρατηρητής. Από την ελλάσσοντα  μειοψηφία τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το τι γίνεται με τα στέγαστρα μπροστά από τα καταστήματα. Επειδή με ρωτούν πολλοί και εγώ με την σειρά μου ρωτώ: Έχει δοθεί κατεύθυνση από το δήμο, στο δημόσιο χώρο της παραλίας, να κατασκευάζει ο καθένας ό,τι θέλει; Δεν πιστεύω ότι ο δήμαρχος συμψηφίζει θετικά κι αρνητικά στην κόντρα του με τους ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων.
Είπαμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Η ανάπτυξη της περιοχής θα καθορισθεί από την αισθητική ποιότητα του προσφερόμενου περιβάλλοντος. Το ζήτημα της παραλιακής ζώνης θα ‘πρεπε ν’ απασχολήσει το δήμο, την επιτροπή ποιότητας ζωής, τους δημοτικούς συμβούλους, όσους εμπλέκονται με τον τουρισμό, τους οικολογικούς συλλόγους αλλά και όλους τους πολίτες. Θα ‘πρεπε ν’ απασχολήσει και το νέο πνευματικό κέντρο. Τους είπα και στην «Συνάντηση για τον πολιτισμό» που έκαναν: ο πολιτισμός είναι η έκφραση του συνόλου των επιτευγμάτων της ζωής μας. Πολιτισμός δεν είναι μόνο «εκδηλώσεις». Πολιτισμός είναι και η καθαρή πόλη, η ωραία πόλη.  

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
02.06.2011 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ξεκινούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.200 εποχικών υπαλλήλων

Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα την Παρασκευή δόθηκε η έγκριση από την αρμόδια υπουργική επιτροπή, και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, να ξεκινήσουν να τρέχουν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.200 εποχικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παράλληλα, από το υπουργείο προχώρησαν στην κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και Περιφερειακή Ενότητα.
Οι προκηρύξεις των θέσεων θα γίνονται σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών ανά νομό και θα ακολουθείται η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Στην κάθε προκήρυξη ξεχωριστά θα καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων. Όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως κατηγορίας ενδιαφέροντος, θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Σημειώνεται ότι ενδέχεται, μόνο για τις θέσεις των εργατοτεχνιτών, να μην εκδοθούν προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά ανακοινώσεις από τις περιφερειακές ενότητες, με τις οποίες οι υποψήφιοι θα καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Κορινθίας, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις (πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας) που θα προκηρύξουν θέσεις για τους εν λόγω εποχικούς.

korinthiannews.gr

Η Ντόρα μιλάει για σκάνδαλο! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι δεν πιστεύει πως όλες οι κινητοποιήσεις κατά πολιτικών είναι αυθόρμητες και πως πρέπει να δημοσιοποιηθεί η χρηματοδότηση της εκδήλωσης με βασικό ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια!!
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, κυρία Μπακογιάννη. Κι εμείς έχουμε μεγάλη απορία, πως ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα, και πού ακριβώς πήγαν, από τον τομέα Πολιτισμού και τον τομέα Απορριμάτων του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας σας! Πως ξαφνικά πλούτισαν κάποιοι που ασχολήθηκαν με αυτούς τους δύο τομείς! Πάντως όχι προσφέροντας κοινωνικό έργο ως όφειλαν! Αλλά εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε γρήγορα. Εκεί άλλωστε δεν ποντάρετε κι εσείς;
Το είδαμε εδώ:ReleaseGreece

http://kontiloforos.blogspot.com/2011/06/blog-post_276.html
Ανδρέας Ψαράκος -ΠΟΔΗΛΑΤΑ 1985 - 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 
8.30  μ.μ.

Το ποδήλατο έχει την τιμητική του στη νέα, έκτη ατομική έκθεση του Ανδρέα Ψαράκου, που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου από τις 3 Ιουνίου. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ζωγραφικά έργα και μικρογλυπτά, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ποδήλατα.

Ο θεατής θα κάνει μέσα από τα έργα της έκθεσης ένα ταξίδι στο χρόνο, θα αναγνωρίσει στα έργα του καλλιτέχνη το δικό του ποδήλατο των παιδικών και εφηβικών χρόνων, άλλοτε στολισμένο και χρωματισμένο να ταξιδεύει τα όνειρα και άλλοτε απλό και μοναχικό παρατημένο σε ένα τοίχο, στο χωριό, στο λιβάδι στο δρόμο με χαραγμένες επάνω του ατελείωτες στιγμές φυγής και απόδρασης. 

Για το έργο του καλλιτέχνη η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχοινά αναφέρει: «Για τον Ανδρέα Ψαράκο δεν υπάρχουν στη ζωγραφική δεδομένα. Με το εξασκημένο κι αισθαντικό του βλέμμα και το συναιρετικά ελεύθερο του σχέδιο, επιλέγει κι αναμορφώνει ορισμένα στοιχεία από την εγγύτερη του καθημερινότητα, μεταβάλλοντας τα υποβλητικά σε τοπία εσωτερικής ενατένισης.

Η αμεσότητα  να συλλαμβάνει και να μεταποιεί εικαστικά, χαρακτηρίζει τα έργα του ταλαντούχου όσο και ευρηματικού ζωγράφου. Το σχέδιο επικεντρώνεται στα καίρια και απέριττα στοιχεία των αντικειμένων ή των καταστάσεων της καθημερινότητας, μιας καθημερινότητας από την οποία ο Ανδρέας Ψαράκος αντλεί εναύσματα, οικοδομεί στη συνέχεια ένα δομούμενο μικρόκοσμο γεμάτο αντιθετικές ισορροπίες χρωμάτων και υποβόσκουσες  εντάσεις. Μέσα από την αφαιρετική χειρονομιακή και εξπρεσιονιστική  γραφή του εμφανίζονται αντικείμενα που φέρνουν στο προσκήνιο ενδιάθετες δυνάμεις».
Το ζήτημα είναι η αθωότητα και όπως λέει και ο Μπέκετ  «το ποδήλατο είναι μέγα καλό και πρώτο. Αλλά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν χρησιμοποιηθεί κακώς». Σε ότι αφορά τα μικρογλυπτά η  αφαιρετική τεχνική   προσδίδει  δύναμη  στην κατασκευή,  αφήνει το χρώμα να πρωταγωνιστεί και την αλήθεια να φωτίζει.

Κατά την ιστορικό τέχνης Ελευθερία Διαμαντοπούλου «τα ποδήλατα του Ανδρέα Ψαράκου,  με την επιμονή του στο ίδιο θέμα, πέρα από αφετηρία πειραματισμών με το χρώμα και το φως, δηλώνει την ανάγκη του ανθρώπου για έλεγχο του κόσμου του -εσωτερικού ή εξωτερικού- και επιβολή του πάνω σε αυτόν. Αποτελεί για τον δημιουργό μια καθησυχαστική αναδημιουργία μιας μετρήσιμης μνήμης μέσω ενός εικαστικού σύμπαντος, που ορίζεται όσο ένας τροχός από τον άλλο. Μαζί του νοιώθουμε αποστασιοποιημένοι και κυρίαρχοι ενός ελεγχόμενου σύμπαντος. Το ποδήλατο με το γαλάζιο και μπλε φόντο ναρκοθετεί αυτή την ναρκισσική ασφάλεια. Εισβάλλοντας στον χώρο που πατούμε μας προσκαλεί και προκαλεί να διανύσουμε μαζί σαν αναβάτες νοεροί τη συνάντησή μας με το απρόσμενο χάος. Παίζοντας σε λεπτή ισορροπία μεταξύ μνήμης και ονείρου μάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το ερμηνεύσουμε διπλά.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ανδρέας Ψαράκος γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Βρασίδα Βλαχόπουλο. Σπούδασε στην Σχολή Βακαλό με δασκάλους τον Βαγγέλη Δημητρέα και τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Φοίτησε στην Γερμανική Σχολή Γραφικών Σπουδών και με κρατική υποτροφία το πρόγραμμα μελέτης των φυτικών χρωμάτων ( Κρήτης ) ενώ φιλοτεχνεί αφίσες μεγάλων διαστάσεων για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2008 συνεργάζεται με την Καπόπουλος Fine Arts.

Διάρκεια έκθεσης έως 24  Ιουνίου 2011 
Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος
Τηλ.: 27410 – 20120