Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση. Ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά συνυπογραφή. Συνυπογραφή στο λάθος.Τέτοια συνυπογραφή δεν πρόκειται να υπάρξει.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Για τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» τοποθετήθηκε με ευθύτητα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας προχθές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σας θυμίζω τι ακριβώς είπε:

«Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!».

Θέλω να προσθέσω ότι, στην ίδια ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., απευθυνόμενος στους πολίτες που διαδηλώνουν, πρόσθεσε:

«Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους – λίγους – τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας… Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας!».

Η θέση μας απέναντι σε παρόμοια γεγονότα είναι σταθερή και κρυστάλλινη. Την έχω διατυπώσει πολλές φορές έως τώρα και την επαναλαμβάνω:
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, όποια αίτια κι αν έχει, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται, όπου κι αν εκδηλώνεται, εναντίον όποιου κι αν στρέφεται.
Η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση. Ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά συνυπογραφή. Συνυπογραφή στο λάθος. Συνυπογραφή στη συνέχιση μιας συνταγής, που αποδεδειγμένα πλέον δεν σώζει, αλλά σκοτώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία.
Τέτοια συνυπογραφή δεν πρόκειται να υπάρξει.
Αντιπροτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση, για να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από το Μνημόνιο.