Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε την τοπική Κοινότητα του Πύργου Κορινθίας

 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Την τοπική Κοινότητα Πύργου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας όπου και προσέφερε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τις ανάγκες  της Κοινότητας. Τον Χριστο Δήμα υποδέχτηκαν στον Πύργο ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσίωτος και ο πρόεδρος της κοινότητας Προκόπης Βυζάς , ο οποίος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την προσφορά του αυτή.

 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Τον Χριστο Δήμα υποδέχτηκαν στον Πύργο ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσίωτος και ο πρόεδρος της κοινότητας Προκόπης Βυζάς , ο οποίος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την προσφορά του αυτή.

Αρνητικά και τα 152 rapid test στο Κιάτο. Αυριο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ξυλόκαστρο

 

Αρνητικά βγήκαν και τα 152 rapid test που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κίατο

  Αύριο Τετάρτη, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη πλατεία Ξυλόκαστρου. 9.30-12.30 , όπου .θα διενεργηθούν δωρεάν rapid test.

Κορωνοϊός: Απόφαση – «βόμβα» ιταλικού δικαστηρίου για αρνητές εμβολιασμού σε νοσοκομεία και γηροκομεία

  

Ιταλίδα δικαστής της πόλης Μπελούνο, στην περιοχή Βένετο, αποφάσισε τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Η εν λόγω δικαστής ασχολήθηκε με το όλο θέμα μετά από προσφυγή έντεκα πολιτών ( πρόκειται για τρεις νοσηλευτές και οκτώ μέλη του βοηθητικού προσωπικού), οι οποίοι εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο.

Στο αεροπλανοφόρο Eisenhower ο Μητσοτάκης: «Σε εξαιρετικά επίπεδα η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος»

  


Το αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών USS Dwight D. Eisenhower που είναι ελλιμενισμένο στη ναυτική βάση της Σούδας, επισκέφτηκε, το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική, Ναύαρχος Robert Burke, και ο Υποναύαρχος Scott Robertson, διοικητής της ομάδας κρούσης της οποίας ηγείται το «Eisenhower», ενώ ξεναγήθηκε στο αεροπλανοφόρο από τον πλοίαρχο Paul Campagna.

Ξεπέρασαν τις 14.000 τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 262 νέα κρούσματα σήμερα ( 161 στην Αχαΐα - 32 στην Ηλεία - 39 στην Κορινθία.)

 

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία»

Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  262  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 161 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 39 στην Κορινθία.  Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν η Ηλεία (32) και 15 η Μεσσηνία.

Εξηνταενέα  (69) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα περισσότερα (39)  εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 15 στην Π. Ε. Μεσσηίας.

 Επίσης 193 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα   23  / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 262 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 14.193 ( 6.287 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 23 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (161),  Μεσσηνίας  (15) ,  Κορινθίας (39), Ηλείας (32), Αργολίδας (7), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                6.622

Π.Ε. Κορινθίας           2.172

Π.Ε. Αργολίδας          1.426

Π.Ε. Ηλείας                1.278

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.083

Π.Ε. Αρκαδίας           1.036      

Π.Ε. Λακωνίας            582

Κορωνοϊός 23/03: Αρνητικό ρεκόρ-σοκ: 3.586 νέα κρούσματα (39 στην Κορινθία) , 699 διασωληνωμένοι και 51 νέοι θάνατοι - Ο χάρτηςτης διασποράς.

 

 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, 3.586 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένει η Αττική καθώς οι 1779 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 398  νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 161.

Αναλυτικά τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες

Σεισμός: 27 δονήσεις μέσα σε 24 ώρες κοντά στα Aκράτα – Τι γράφει ο Άκης Τσελέντης

 


 Aυξημένη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο ανατολικά των Καλαβρύτων καθώς έχουν καταγραφεί 27 σεισμοί, μικρής έντασης, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος αναφέρει ότι οι σεισμοί σημειώθηκαν μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας, είχαν μέγεθος γύρω στο 1,8, με τον μεγαλύτερο από αυτούς, που σημειώθηκε χθες Δευτέρα (22/3), να φτάνει τα 2,6 Ρίχτερ.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Τις τελευταίες 24 ώρες περίπου (από τα ξημερώματα της Δευτέρας), υπάρχει μια αυξημένη μικροσεισμική δραστηριότητα, στη περιοχή ανατολικά των Καλαβρύτων (~12 km), μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας. Πρόκειται για 27 γεγονότα με μέγεθος γύρω στο 1.8. Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 2.6 και σημειώθηκε στις 22/03/2021@18:58 UTC.

Σας υπενθυμίζω και την αυξημένη σεισμική δράση που παρατηρούμε τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δυτικό Κορινθιακό. Στο παρακάτω διάγραμμα η χρονική εξέλιξη φέρεται με χρωματική κλίμακα ενώ το μέγεθος της προκαλούμενης παραμορφώσεις αναπαρίσταται με το αντίστοιχο μήκος των βελών.

Το Γεωδυναμικό με το εκτεταμένο δίκτυο σεισμογράφων το οποίο έχει αναπτύξει στην περιοχή παρακολουθεί συνέχεια τα φαινόμενα και ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς και όποτε απαιτείται και τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ.

Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα γνωστά αντισεισμικά μέτρα τόσον οι πολίτες όσο και η πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια…)».

 


Ολυμπιακός : Στην 31η θέση παγκοσμίως τη δεκαετία 2011-2020

 Ολυμπιακός : Στην 31η θέση παγκοσμίως τη δεκαετία 2011-2020 

Η συνέπεια αυτού του συλλόγου είναι δεδομένη. Η συνέπεια στις εξαιρετικές ευρωπαϊκές πορείες. Η συνέπεια στους τίτλους και τις διακρίσεις.

Και γι’ αυτόν το λόγο (και για πολλούς ακόμη…) ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες όχι μονάχα της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του πλανήτη.

Δεν τα λέμε εμείς αυτά, αλλά η κορυφαία εταιρεία παρουσίασης στατιστικών στοιχείων και rankings στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

https://gr-news.de/wp-content/uploads/2017/04/25martiou2.jpg 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqMJ8Na5pDNjujAQ1yK142AfUkKbmRaW3uuLKyOI99_iyEc0eyr91nOKvjIz8r2bIlH_O4ZhD0ToGsnUnnYUk98gq9Xkbci51wTwODDHXF9HPdWQWq6VtB2MK-zSyYkFmZoXfLEbz9nulY/s1600/%25CE%25B4%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25B9.jpgΠρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

Προσλήψεις 1.000 ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς με ηλεκτρονική αίτηση -Η διαδικασία για άντρες & γυναίκες (ΦΕΚ)

  

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την πλήρωση χιλίων (1.000) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), του Στρατού Ξηράς (ανδρών – γυναικών), για τις ειδικότητες των Όπλων – Σωμάτων.

Μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι διαθέτουν συγκεκριμένα προσόντα, ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή τους.

Σύννεφο σκόνης 800 χιλιομέτρων καλύπτει Ελλάδα και Βαλκάνια

  

Μια φωτογραφία από το πρόγραμμα γεωσκόπησης Κοπέρνικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτυπώνει μια εντυπωσιακή συνθήκη που έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα με ένα σύννεφο σκόνης – μήκους 800 χιλιομέτρων – από τη Σαχάρα που κατευθύνεται στη χώρα μας και στα Βαλκάνια.

Τον Φεβρουάριο ένα ανάλογο «κύμα» σκόνης εμφανίστηκε στην Ελλάδα.

Άδειες γονέων Υπαλλήλων: Απάντηση ΥΠΕΣ μέσω ...facebook

  

Ερώτημα από πολίτη αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς μαθητών, δέχθηκε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Απάντησε (βλ. αναλυτικά κατωτέρω) ότι αυτή τη στιγμή ισχύει η Εγκύκλιος  που είχε εκδοθεί το Φεβρουάριο, παραθέτοντας και το σχετικό απόσπασμα που ρυθμίζει το θέμα «στο άρθρο 5 της εγκυκλίου».

Βεβαίως οι Εγκύκλιοι δεν έχουν άρθρα (δεν είναι νόμοι, ούτε Υπουργικές Αποφάσεις), προφανώς ο ανώνυμος απαντητής εννοούσε την 5η ενότητα / κεφάλαιο της Εγκυκλίου.

Είναι πάντως αξιοσημείωτη αυτή η “μέθοδος” facebook-ικών απαντήσεων προς πολίτες επί ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα συνεχιστεί και πως θα κρινόταν νομικά τυχόν επόμενη απάντηση όπου το λάθος δεν θα ήταν ασήμαντο λεκτικό (να πει άρθρο την ενότητα) αλλά ουσίας.

 

Ακολουθεί η απάντηση:

Οι Δήμοι δεν αποζημιώνουν το Δημόσιο εάν ξοδέψουν κρατική χρηματοδότηση για άσχετους σκοπούς

 

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την αριθμ. 201/2021 Απόφαση - το πλήρες κείμενο της οποίας παρουσιάζει σήμερα ο AIRETOS - έκρινε ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να διεκδικήσει από τους Δήμους αποζημίωση (με τα άρθρα 105 και 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα), εάν αυτοί διαθέσουν κρατική χρηματοδότηση για άλλους άσχετους σκοπούς από αυτούς που χορηγήθηκε.

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 📘 50+ θέματα από το Diastixo.gr

diastixo.gr 

 

είκονα-diastixo.gr

είκονα-diastixo.grΓιώργης Έξαρχος

είκονα-diastixo.gr
Άρης Σφακιανάκης

είκονα-diastixo.gr
είκονα-diastixo.gr
είκονα-diastixo.gr

είκονα-diastixo.grChris Jaymes

είκονα-diastixo.gr
Αντώνης Κλάψης

είκονα-diastixo.gr

είκονα-diastixo.grΜάρια Μπαχά

είκονα-diastixo.gr
Αργυρώ Μαντόγλου

είκονα-diastixo.gr
είκονα-diastixo.gr

Ίβυκος Λουτράκι: Πρόσκληση σε Διαδικτυακό Σεμινάριο «Χοροί της ανατολικής Μακεδονίας (Σέρρες - Δράμα) - Βεβαιότητες και Κατασκευές»

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ «Ο ΙΒΥΚΟΣ»          

Αγίου Ιωάννου 10 & Κολοκοτρώνη

Λουτράκι Κορινθίας, 203 00

Τηλ. 27440-26428, 6974-607284                                                                          

e-mail: ivykos.gr.1984@gmail.com

Facebook: @ivykos.gr (Ο ΙΒΥΚΟΣ Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών)

Instagram: @ivykos1984 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακό Σεμινάριο

«Χοροί της ανατολικής Μακεδονίας (Σέρρες - Δράμα) -

Βεβαιότητες και Κατασκευές»

 

 

Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος» διοργανώνει και σας προσκαλεί με χαρά στο 3Ο διαδικτυακό σεμινάριο λαογραφίας, με θέμα: