Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Απόψε στην πλατεία Ξυλοκάστρου...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ"
&
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Έρχεται νέο σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 170 άτομα!

Το... πάρτι των αποκαλύψεων για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως μόλις άρχισε, αφού όλα δείχνουν πως έρχονται νέες τρανταχτές κατηγορίες σε δεκάδες ακόμη άτομα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις.

Αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαια και φοροδιαφυγή. Στην υπόθεση είναι αναμεμιγμένα περίπου 170 άτομα και αναμένεται να... σκάσει πολύ σύντομα!


Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»





Συνεδρίασε σήμερα στην «Αθηναΐδα» η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την εκλογή οργάνων και τη θέση του κόμματος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της είπε ότι «είναι ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για τη χώρα. Οφείλουν όλοι να βάλουν στην άκρη τα κομματικά τους συμφέροντα. Δεν έχει κανένα νόημα να πάρεις αύριο τις όποιες εκλογές όταν η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει και το νόμισμα θα έχει τόση αξία όση το χαρτί πάνω στο οποίο τυπώνεται. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρώτιστο χρέος όλων μας είναι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και να μην επιτρέψουμε να γίνει χρεοκοπία σε αυτή τη χώρα».

Με το μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα γυρίζει 50 χρόνια πίσω!

Αφιέρωσα σήμερα δύο ώρες για τη μελέτη του (ενός ακόμη!!!) φορολογικού νόμου, του "μεσοπρόθεσμου" και του "εφαρμοστικού" (εκτελεστικού). Με τα 25 χρόνια εμπειρίας μου ως λογιστής κι έχοντας περάσει από τα χέρια μου χιλιάδες επιχειρήσεις και φορολογούμενοι, βλέποντας τα χαράτσια σε ακίνητα, αυτοκίνητα, αποδείξεις, τεκμήρια, τέλος επιτηδεύματος, έκτακτες εισφορές, εισφορές αλληλεγγύης κλπ, σας βεβαιώνω ότι σε 2 χρόνια, δεν θα υπάρχει "μεσαία τάξη" στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχουν "καταστήματα", παρά μόνο, carrefour από τη μία και "φτωχοδιάβολοι" από την άλλη.

Η Ελλάδα θα γυρίσει στα... 800άρια Daewoo Matiz (αυτά που καταργήθηκαν) και στο κρέας, μια φορά κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Θα γυρίσει απλά στη δεκαετία του '50.
Μιλάμε για σφαγή.
Διαβάστε το και θα καταλάβετε.
Εκτός φυσικά αν υπάρξουν αλλαγές στη Βουλή.


Διαβάστε περισσότερα »

Με την ψήφο των… καινούργιων! Στο τέρμα του «μονόδρομου» ο τοίχος της χρεοκοπίας




Σε άλλη μια προπαγανδιστική εκστρατεία εξωραϊσμού του προφίλ της κυβέρνησης επιδόθηκε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, μιλώντας και πάλι για «πολύ σημαντικές αποφάσεις» που πέτυχε μετά από «δύσκολη, συνεχή και πολύμηνη διαπραγμάτευση» με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Την ώρα που ο Economist μιλούσε για αναγκαίο «κούρεμα» του χρέους, την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλειναν με πτώση λόγω της ελληνικής κρίσης και των ελληνικών αβεβαιοτήτων, την ώρα που δεν έχει απομείνει αναλυτής που να μην βλέπει κάποιου είδους χρεοκοπία, αυτό που προβαλλόταν για άλλη μια φορά ήταν η εξασφάλιση της πέμπτης δόσης.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και για τον νέο δανεισμό, επιπλέον 110 δις ευρώ, ενώ η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν αποτελεί πλέον απλή προϋπόθεση, αλλά μονόδρομο.

Κλείνουν το μαγαζί και παραδίδουν τα κλειδιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα κλειδιά της Βουλής των Ελλήνων έχουν παραδοθεί στους δανειστές.

Το κείμενο είναι σαφές: «Το συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και η υιοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο των καθοριστικών νόμων για τη δημοσιονομική στρατηγική και τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν επειγόντως τις επόμενες ημέρες».

Αυτή είναι η προϋπόθεση για να δοθεί η περίφημη πέμπτη δόση των 12 δις ευρώ, διαφορετικά, εκτός από τα κλειδιά του κοινοβουλίου, θα παραδώσουμε και τα κλειδιά του κράτους.

Κεφαλικός φόρος για όλους του ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!

Μεταξύ εκείνων που θα πληρώσουν ακριβά είναι οι κάτοχοι αυτοκινήτων πάνω από 1.929 κυβικά, καθώς θα κληθούν να καταβάλουν έκτακτη εισφορά. 


Θα πληρώσουν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 2.000 κυβικών θα πληρώσει 440¤ έκτακτη εισφορά, χωρίς σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζεται και η αύξηση του 10% στα τέλη κυκλοφορίας, όπου θα πληρώσει από 600, 660¤
Συνολικά, θα βγάλει από την τσέπη του 1.100¤.
Αυξήσεις από 2 μέχρι και 120 ευρώ ανάλογα με το κυβισμό στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων για το 2012 και αισθητές αναπροσαρμογές στα πράσινα και στα τέλη των φορτηγών και λεωφορείων προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.


Έτσι για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι την 31-10-2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης τους ξεκινούν από 20 ευρώ για μέχρι 300 κυβικά εκατοστά και φθάνουν τα 1.320 ευρώ για πάνω από 4.001 κυβικά. 
Στα μεσαία αυτοκίνητα τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 από 120 ευρώ από τα 1.072 μέχρι τα 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 από 220 ευρώ από 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά.


Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ.

Αυξήσεις στα τέλη από  10 μέχρι 40 λεπτά ανά γραμμάριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 1-11-2010.

Η έκτακτη εισφορά του 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης αφορά επίσης στα σκάφη και τις πισίνες.

Aπό το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/06/blog-post_206.html#ixzz1QEdT6e79

Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί! Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης»