Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στην τελευταία, θέση η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην απορόφηση του ΕΣΠΑ

Με μόνη αλλαγή στη συνολική κατάταξη, το «προσπέρασμα» της Κρήτης στην Αττική (βρίσκονται πάντως και οι δύο πολύ χαμηλά στην 10η και 11η θέση της συνολικής κατάταξης αντίστοιχα), και μικρές αυξήσεις για τις περισσότερες περιφέρειες (παραδοσιακά οι πρώτοι μήνες του έτους είναι οι χειρότεροι) κύλησε το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.  Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr (σύγκριση 31.3.12 με 31.12.11), στην πρώτη θέση αναφορικά με την αύξηση της απορροφητικότητας αλλά και στη γενική κατάταξη βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (+2,9% στις πληρωμές και συνολικά 76,1% και +1% στις συμβασιοποιήσεις έργων και συνολικά 149,5%).

«”Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις υποσχέσεις Βενιζέλου για την ακρίβεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος έκανε σύμβουλο την υποκρισία και όπλο του τον εμπαιγμό. Προσποιείται πως βρήκε φάρμακα για όλες τις παθήσεις που έφερε το ΠΑΣΟΚ. Μόλις τώρα, ανακάλυψε την ακρίβεια, που κατατρώει τα κουτσουρεμένα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ ως Ύπαρχος του Παπανδρέου δεν άκουγε, δεν έβλεπε και δεν έλεγε τίποτε.
Μόλις τώρα, θυμήθηκε τις ενδοομιλικές συναλλαγές, ενώ για δυόμισι χρόνια κρατούσαν στο ψυγείο το νόμο που ψήφισε η Ν.Δ.
Μόλις τώρα, υπόσχεται πρωτοβουλίες του Κράτους, ενώ ως πρόσφατα παρακολουθούσε ως θεατής τις αρνητικές εξελίξεις.
Οι δηλώσεις του, σήμερα, προκαλούν.
Προκαλούν γιατί, ενώ το ΠΑΣΟΚ, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά ισχυριζόταν ότι θα ρίξει τις τιμές κατά τουλάχιστον 10%, τελικά εκτίναξε την ακρίβεια στα ύψη.
Προκαλούν γιατί η ακρίβεια επιμένει, την ώρα που η ύφεση βαθαίνει και το οικογενειακό εισόδημα μειώνεται.
Προκαλούν γιατί είναι η εμμονή τους στη φοροκαταιγίδα και τις αυξήσεις ΦΠΑ, που επιδείνωσε την κατάσταση.
Προκαλούν διότι το μόνον που κάνουν είναι να θυμίζουν αυτά που έλεγαν και δεν έκαναν.
Ο κ. Βενιζέλος, ας καταλάβει ότι είναι, πια, πολύ αργά για υποσχέσεις».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε σήμερα η κα Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«”Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”.
Αυτό και μόνον έχουν να πουν οι αγρότες μας προς το ΠΑΣΟΚ.
Ας μην ενοχλείται, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος και ας μην επαναστατεί η κα Γεννηματά μπροστά στο ενδιαφέρον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τoν αγροτικό κόσμο.
Οι δεσμεύσεις μας, τόσο για τον εξορθολογισμό αγροτικών θεσμών, όσο και για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης (περίπου 60 εκατ. ευρώ) του κτηνοτροφικού τομέα, ισχύουν στο ακέραιο».

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ



Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα περιοδεύσει αύριο στην εκλογική του περιφέρεια τον Έβρο.

Η άφιξή του στο αεροδρόμιο Δημόκριτος είναι προγραμματισμένη για τις 08.45.

Σ.Σ.Οι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ,για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,συνάδελφο Γιώργο Κούσουλα,στο τηλ 6948000063,ο οποίος και θα συνοδεύει τον Πάνο Καμμένο.

Τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Με μεγάλη χαρά η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά της. Όπως από την αρχή είχαμε δεσμευτεί, οκτώ στους δέκα υποψηφίους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολιτεύονται για πρώτη φορά.
Μπαίνουν στη μάχη έτσι ώστε αύριο το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων να υπάρχει μια καταλυτική δύναμη συνεργασίας, προοπτικής και ευρωπαϊκής ταυτότητας».

Επισυνάπτεται ο κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πελοποννησο:
 


ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ    ΕΙΡΗΝΗ
ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ    ΚΥΡΙΑΚΗ
 ΜΑΤΣΑΓΓΟΥΡΑ    ΦΑΝΗ

 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ  
 ΚΟΚΚΙΝΟΥ    ΕΙΡΗΝΗ
 ΜΙΧΟΥ    ΕΥΓΕΝΙΑ
 ΜΠΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ    ΣΤΥΛΙΑΝΗ
   
ΑΡΚΑΔΙΑΣ  
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ    ΣΤΑΥΡΟΣ
 ΠΑΓΩΝΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 ΨΑΛΤΗ    ΕΙΡΗΝΗ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ  
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ    ΘΕΟΔΩΡΑ
 ΚΥΛΑΚΟΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ    ΜΑΡΙΑ
 ΨΑΡΡΟΥ    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
   
 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 ΚΟΥΒΕΛΟΥ    ΙΣΜΗΝΗ
 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 ΣΑΟΥΤΗΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΗΛΕΙΑΣ    
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ    ΜΑΡΙΑ
ΓΑΒΡΑΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΟΞΑΣ - ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ    ΤΡΥΦΩΝ
ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗ    ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ    ΓΕΩΡΓΙΑ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΧΑΙΑΣ   
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ    ΕΛΕΝΗ
 ΔΡΑΝΔΑΚΗ    ΣΟΦΙΑ
 ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 ΤΖΑΒΑΡΑ    ΜΑΡΙΑ
 ΤΡΑΧΗΛΗ    ΑΘΗΝΑ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 ΤΣΙΝΤΩΝΗ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 10:30, τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματοςστις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής   .Η παρουσίαση θα γίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Η Ντόρα Μπακογιάννη, αύριο Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 12:00, θα περιοδεύσει στην Ελευσίνα. 

Και η Τζούλια στις εκλογές

Οι Έλληνες Οικολόγοι – Βεργής απέκτησαν ως «γκεστ σταρ» την σεξοκαλλιτέχνιδα Τζούλια Αλεξανδράτου.

22 τουλάχιστον κόμματα διεκδικούν ψήφο! – Ποια είναι, ποσοστά, εκλογικές συνεργασίες -



Περισσότερα από 22 κόμματα πρόκειται να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων στις βουλευτικές εκλογές της 6ηςΜαϊου, ενώ 23 είχαν συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση του 2009. Κόμματα εξουσίας, κόμματα αντιπολίτευσης, κόμματα ιδεολογικής «καθαρότητας», κόμματα της παρέας αλλά και κόμματα της... «τσόντας», συμμετέχουν στις εκλογές και το eklogika.gr, αποτυπώνει την εκλογική τους παρουσία,δίνοντας έμφαση  στα άγνωστα κόμματα και στις πιο πρόσφατες ανακοινωθείσες εκλογικές συνεργασίες. Κάποια από τα «κόμματα» που δηλώνουν συμμετοχή στις εκλογές και διεκδικούν προεκλογικά περίπτερα παρουσίας στους Δήμους, εκτιμάται ότι τελικώς δεν θα συμμετάσχουν.

Εκτιμάται πάντως, ότι σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, όσες περισσότερες ψήφους συγκεντρώσουν πολύ μικρά κόμματα, των οποίων η είσοδος στη Βουλή αποκλείεται, «μετρά» προς όφελος του πρώτου κόμματος το αποτέλεσμα των εδρών.

Αναλυτικά:

Κυβέρνηση συνεργασίας και προβάδισμα ΝΔ δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις





Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν σήμερα, Παρασκευή, τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου η δημοσιοποίησή τους. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν και από τις τρεις έρευνες δεν διαφέρουν σημαντικά από τα όσα είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα από τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει. Έτσι, επιβεβαιώνεται και πάλι το προβάδισμα που έχει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, το ποσοστό της οποίας απέχει πολύ, όμως, από την αυτοδυναμία. Επίσης, επιβεβαιώνεται και πάλι η πολυκομματικότητα που θα υπάρχει στη νέα Βουλή, στην οποία φαίνεται πως θα μπουν μέχρι και 10 κόμματα, ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, το οποίο κυμαίνεται περίπου στο 25%.

Πέλοπας Κιάτου και ΠΑΣ Κλένια δοκιμάζονται εκτός

Με τους αγώνες της 29ης ( προτελευταίας) Αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές , Πέλοπα Κιάτου και ΠΑΣ Κλένια να αγωνίζονται εκτός έδρας με αντιπάλους που αναζητούν βαθμούς παραμονής στην κατηγορία. Ο Πέλοπας αγωνίζεται στο Σολομό κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ο ΠΑΣ Κλένια μάχεται στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον τοπικό Ηρακλή που θέλει θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στην κατηγορία.
Στο Θώδειο Στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου αγωνίζεται με την Θύελλα Πετρίου και στα Εξαμίλια η Ελλάς Βέλου αντιμετωπίζει με τον Πανσολυγειακό. Στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός μάχεται με την Προοδευτική Περιγιαλίου , ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός υποδέχεται τον Αστέρα Δερβενίου. Τρίποντα στα «χαρτιά» παίρνουν ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και ο Ηρακλής Λεχαίου από Άλμπαρτο και Ισθμιακό αντίστοιχα , που έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος. Σε όλους τους αγώνες που θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντος παράγοντα του Αστέρα Δερβενίου Κώστα Βυζά.
Η ΕΠΣ Κορινθίας , εκτός των άλλων, σε ψήφισμά της αναφέρει ότι :
…Ο Κώστας Βυζάς υπηρέτησε το κορινθιακό ποδόσφαιρο  αλλά και τη μεγάλη του αγάπη τον Αστέρα Δερβενίου. Ο Κώστας κέρδισε την εκτίμηση,  την αγάπη,  και τη φιλία μας με την παρουσία και την προσφορά του.
Η οικογένειά του θα πρέπει να νιώθει περήφανη, όπως  και όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Κορινθίας που θα τον θυμάται και θα τον τιμά, όπως πρέπει σε  ανθρώπους της πάλης για την  ζωή και τον αθλητισμό…

H 29η Αγωνιστική
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ.   0 – 3 α. α.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                 3 – 0 α. α.

ΟΙ υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο


Η «επικαιροποιημένη» λίστα με τους συνδυασμούς των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κινήματος.
Από τη λίστα, που είναι πλήρης για 48 εκλογικές περιφέρειες, απουσιάζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα ανακοινωθεί χωριστά, καθώς επίσης δεν περιλαμβάνεται ο συνδυασμός στη Φθιώτιδα, ενώ υπάρχουν –«προς συμπλήρωση εντός της ημέρας», όπως λένε πηγές της Ιπποκράτους- δύο κενά στην περιφέρεια Δράμας και από ένα στις περιφέρειες Άρτας και Ρέθυμνου, όπως και στην περιφέρεια Σάμου, όπου η τρίτη θέση θα παραμείνει «συμβολικά ακάλυπτη» στη μνήμη του υποψηφίου Δημήτρη Θάνου που απεβίωσε αιφνιδίως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Αναλυτικά, η λίστα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, στους 7 Νομούς στην Πελοπόννησο κατ΄ αλφαβητική σειρά προσώπων, έχει ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η χώρα με τα κόμματα, και κυρίως τα δύο μεγάλα (;;;), τα κόμματα της συγκυβέρνησης δηλαδή, να έχουν βγάλει από τη «φαρέτρα» τους τα «βέλη» τους και να χτυπούν το ένα το άλλο, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους πολίτες πως μπορούν να τους βγάλουν από τα μνημόνια στα οποία αυτά τους έβαλαν και να εξασφαλίσουν εξασφαλίσουν έτσι ένα εκλογικό ποσοστό που θα τους αποφέρει την... πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ωστόσο, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήμοι και περιφέρειες, προετοιμάζουν υπαλλήλους, μηχανισμό και κτήρια για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Ο σημαντικός ρόλος των περιφερειών, και κυρίως των αντιπεριφερειών, έγκειται και στο ότι είναι αυτές που ορίζουν τα καταστήματα ψηφοφορίας (εκλογικά τμήματα) ή οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί, γνωστοποιούν με προκηρύξεις τους τους ανακηρυχθέντες υποψηφίους και συνδυασμούς.

Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει Αυτό είναι το μήνυμα Ελπίδας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη. Χρησιμοποιώντας τους πιο άξιους Έλληνες.
Αυτό είναι το μήνυμα Ελπίδας, που ήρθαμε να δώσουμε σήμερα στην Ήπειρο.
Για παράδειγμα, εδώ είναι μια Σχολή Γαλακτοκομίας, 100 ετών, που δείχνει τον πλούτο της χώρας, που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε όπως πρέπει.
Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».


Από τη Νέα Δημοκρατία ανακοινώνεται το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου ομιλιών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την προεκλογική περίοδο: 
• Πέμπτη  26/4/2012 :Σπάρτη
• Παρασκευή 27/4/2012: Σέρρες
• Σάββατο 28/4/2012: Λάρισα
• Κυριακή 29/4/2012: Ηράκλειο
• Δευτέρα 30/4/2012: Πάτρα
• Τετάρτη 2/5/2012: Θεσσαλονίκη
• Πέμπτη 3/5/2012: Αθήνα 

Συνεχίζει με επιτυχία την περιοδεία του στην Κορινθία ο Κώστας Κόλλιας - Απόψε στη Λυγιά

Το χωριό Μάννα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην ορεινή Κορινθία. Ο κ. Κόλλιας μίλησε στους πολυάριθμους συγκεντρωμένους  και συζήτησε μαζί τους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, κυρίως στον αγροτικό τομέα. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι για να ξεφύγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης χρειάζεται ανάπτυξη. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη να επενδύσουμε στον αγροτικό τομέα, να αυξήσουμε την παραγωγή, να βελτιώσουμε την ποιότητα και να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας. Χαίρομαι διότι διαπίστωσα ότι οι κάτοικοι της Μάννας γνωρίζουν τόσο τις πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις μας για τα αγροτικά θέματα, καθώς και τις προτάσεις μας για τη μελλοντική αγροτική μας πολιτική.
 Ιδιαίτερη όμως ικανοποίηση μου έδωσε το γεγονός ότι οι αγρότες αυτής της ορεινής περιοχής, με όλες τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, έχουν σχέδιο, όραμα και συγκεκριμένη εικόνα για το τι χρειάζεται το χωριό τους για να αναπτυχθεί. Κουβεντιάσαμε την προοπτική κατοχύρωσης των μήλων που παράγονται στην περιοχή ως προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία ή και με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη. Αυτό θα δώσει υψηλή προστιθέμενη αξία σε ένα άριστης ποιότητας προϊόν, με μοναδικά χαρακτηριστικά και θα δώσει κίνητρα στους αγρότες της περιοχής να επικεντρωθούν στην παραγωγή του.
Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πιστέψε αρκετά στις αναπτυξιακές προοπτικές που διαθέτει ο αγροτικός τομέας. Η Μάννα αποτελεί εξαίρεση: εκεί γνωρίζουν ότι ένα προϊόν φαινομενικά κοινό, μπορεί με την κατάλληλη προώθηση, να μετατραπεί σε μείζον εξαγώγιμο αγαθό, που θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα φέρει πλούτο στην ορεινή Κορινθία. Καταγράφω τις προτάσεις των συμπολιτών μου και θέλω να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες προτάσεις, αναπτυξιακές και ρεαλιστικές, θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να υλοποιηθούν.»

Δελτίο τύπου Αποκαλύπτω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Newsbomb.gr και πάλι πρωτοπορεί στο χώρο της web tv.
Από τις 2 Απριλίου και κάθε βράδυ στις 21:00’ ο Κώστας Χαρδαβέλλας έρχεται ΖΩΝΤΑΝΑ στο κοινό και λέει: «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ».
Φωτίζει πτυχές της επικαιρότητας, αναδεικνύει όσα θέματα περνούν στα ψιλά και δεν διστάζει να κάνει σκληρές ερωτήσεις σε πολιτικούς, καθηγητές, επιχειρηματίες και παράγοντες που έρχονται στο στούντιο.
Ήδη το κοινό αγκάλιασε το πρώτο εγχείρημα μετάδοσης εκπομπών από τη διαδικτυακή τηλεόραση. Ανταποκρίθηκε στην έρευνα για τους Λαθρομετανάστες, την τιμωρία των ενόχων, το δίλημμα για δραχμή ή ευρώ. Για πρώτη φορά στα ΜΜΕ οι θεατές συμμετέχουν ζωντανά και διαδραστικά σε μια εκπομπή, διάρκειας 90’ λεπτών.
Με συνδέσεις μέσω Skype από κάθε σημείο της γης γίνονται συνδέσεις ώστε ο πολίτης να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα των γεγονότων.
Συμπαρουσιάζει ο Χάρης Λαζαρόπουλος ο οποίος επικοινωνεί ζωντανά με το κοινό μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αξιολογεί sms και ηλεκτρονικά μηνύματα ενώ μεταφέρει τον παλμό της κοινής γνώμης.
Ήδη έχουν συμμετάσχει στην εκπομπή υπουργοί, πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων, παράγοντες της πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής.
Εκτός από τη ζωντανή μετάδοση, ένα επιτελείο συντακτών κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταδίδει τις ειδήσεις που βγαίνουν μέσω της ιστοσελίδας, του Facebook και του Twitter. Μετά την εκπομπή γίνεται πλήρης ανάλυση, καθώς και αξιολόγηση των σημαντικότερων στιγμών με κείμενα και βίντεο.
Στη συνέχεια, οι εκπομπές αναρτώνται σε ειδική κατηγορία μέσα στη Web TV του Newsbomb.gr.
Οι εκπομπές θα συνεχιστούν ως τα μέσα Μαΐου με δυνατά πάνελ, συνταρακτικές αποκαλύψεις, καυτή επικαιρότητα κι ένα μήνυμα: «Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σε μια χώρα που το έχει ανάγκη».
«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» καθημερινά, στις 21.00’ στο ανανεωμένο και πιο… άγριο Newsbomb.gr.
Newsbomb.gr : Για να γνωρίζετε αμέσως ό,τι σκάει!!

η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί είναι η θετική ψήφος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η κοινωνία ακόμη και σήμερα, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές, αναζητά το δρόμο ο οποίος θα τη βγάλει από την κρίση.
Αναμφισβήτητα αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Ο κατακερματισμός εμφανίζεται σίγουρος.
Αυτό το οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί είναι η θετική ψήφος.
Τιμωρία των δύο κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα θετική ψήφο για ένα σίγουρο ευρωπαϊκό αύριο». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Οι μάσκες έπεσαν. Μπροστά στην πανελλήνια κατακραυγή , ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα Συμπιλίδη, δείχνοντας σε όλους μας για άλλη μια φορά πόσο συνεπής είναι στις αποφάσεις του».
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθηγητής Γιώργος Μπήτρος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο δραστικός περιορισμός της φοροδιαφυγής αποτελεί αναγκαία συνθήκη νομιμότητας, ισονομίας και δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Ωστόσο, η αναφερόμενη στον Τύπο πρόθεση των ελεγκτικών μηχανισμών να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των Ελλήνων πολιτών, δεν διασφαλίζει τίποτε από τα παραπάνω, ενώ θα μετατρέψει την οικονομία μας σε οικονομία μετρητών.
Η προσχηματική παρακολούθηση κάθε οικονομικής συναλλαγής των πολιτών, θέτει σε προφανείς κινδύνους τις ατομικές ελευθερίες και παραβιάζει βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πληροφορεί τους εμπνευστές των γραφειοκρατικών και «οργουελικών» σχεδίων ελεγχόμενης δημοκρατικότητας και αμφίβολης αποτελεσματικότητας ότι δεν θα το επιτρέψει

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ!

Τα φώτα της επικαιρότητας θα φύγουν τώρα από το Δερβένι και θα έλθουν στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας του νομού την Κόρινθο. Το σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών επιδεινώθηκε χθες με τους ισχυρό μαΐστρο που χτυπούσε ανελέητα για πολλές ώρες ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου. Ούτε ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός , ούτε οι αντιδήμαρχοι ...

Περισσότερα: .sfedona.gr

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με τρεις γυναίκες από άγονα ή ακριτικά νησιά, το Αγαθονήσι, τα Αντικύθηρα και τον Άη-Στράτη, με δύο καταξιωμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά και γνωστές προσωπικότητες από τους χώρους, της Δικαιοσύνης,των Ενόπλων Δυνάμεων,της επιχειρηματικότητας και της Δημοσιογραφίας,οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανακοίνωσαν το μεσημέρι το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
1. Κουϊκ Τέρενς – Νικόλαος του Φιλίππου – Εκπρόσωπος κινήματος
2. Γιαννάκης Μιχαήλ του Ευαγγέλου – Γενικός Γραμματέας κινήματος
3. Στανωτάς - Τόγκας Σωτήριος του Σπυρίδωνος – Δημοσιογράφος
4. Ζάππα Κωνσταντίνα (Ντίνα) του Νικολάου – Επιχειρηματίας
5. Βάμβουκας Γεώργιος του Αριστείδη – Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
6. Θεοφανίδης Ιωάννης του Ιάσονος – Ναύαρχος ε.α
7. Κατσανεβάκη Δέσποινα του Ευστρατίου – Αντικύθηρα
8. Καραϊσκάκη Χρυσούλα του Ελευθερίου – Αϊ Στράτης
9. Γιαμαίου Βασιλική  του  Χαραλάμπους – Αγαθονήσι
10. Στάθης Νικόλαος του Ευθυμίου – πρώην Σύμβουλος Επικρατείας
11. Κοντομάρης Ευτύχης του Σπυρίδωνος – Πολιτικός Μηχανικός
12. Τσελέντης Γεράσιμος (Άκης) του Παναγή – Σεισμολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε τα εξής:
"Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων έγινε μετά από δημόσια διαβούλευση, μετά από προτάσεις των τοπικών κοινωνιών και τα μηνύματα των πολιτών.
Σήμερα ανακοινώνουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις θέσεις επτά,οκτώ και εννέα είναι υποψήφιοι βουλευτές τριών μικρών νησιών που ποτέ δεν εκπροσωπήθηκαν.Πρόκειται για τα Αντικύθηρα, το Αγαθονήσι που δέχεται τις προκλήσεις των Τούρκων, τον Άη Στράτη ο οποίος τον χειμώνα είναι στην απομόνωση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το Κίνημα που ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο και διεκδικεί την ψήφο των πολιτών για να φύγει η κατοχή.Τις κυβερνήσεις δεν τις διαλέγει η τρόικα,η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αλλά ο ελληνικός λαός".

Έργα και Ημέρες Ευάγγελου Βενιζέλου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ποια τελικά ήταν από την αρχή η γνώμη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επί διαφόρων θεμάτων.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως εξαρχής είχε την «σωστή άποψη», που, βέβαια, ήταν διαφορετική από αυτήν του κ. Παπανδρέου, αλλά αποφεύγει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν αντέδρασε την κρίσιμη ώρα, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές συνέπειες.

Ακούσαμε, για παράδειγμα, τόσο στη διαδικτυακή συνέντευξη στο enikos του Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και στη συνέντευξη στο Mega ότι δεν συμφώνησε (ή μήπως δεν συμφωνεί εκ των υστέρων;) με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν», διότι, όπως είπε, «έβλαψε το ΠΑΣΟΚ»!

Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα; Δεν είναι ότι με τον τρόπο αυτό υπεκλάπη η ψήφος του λαού;

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Συνεχίζουμε σήμερα τη βόλτα μας στη διαδικτυακή παρουσία των υποψηφίων της Κορινθίας.

Επόμενος σταθμός η ιστοσελίδα του υποψηφίου με τη Νέα Δημοκρατία, Πελοπίδα Καλλίρη.

Η ιστοσελίδα του Πελοπίδα Καλλίρη βρίσκεται στη διεύθυνση www.pelopidaskalliris.gr και εκεί μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητά του, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Βρήκαμε τον Πελοπίδα Καλλίρη στο facebook και στο twitter με συνεχή ροή πληροφοριών και ενημερωμένο προφίλ στο οποίο υπάρχει επικοινωνία με τους πολίτες. Θα μπορούσαν να είναι πιο συχνές οι απαντήσεις του ίδιου, αλλά 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές μάλλον κάτι τέτοιο μοιάζει πολυτέλεια.

Οργανωμένη η παρουσία του στην ιστοσελίδα, πλήρης σε ό,τι αφορά στοιχεία για τον ίδιο, όπλο του η συχνή εμφάνισή του σε μεγάλες σοβαρές οικονομικές ιστοσελίδες της χώρας. Λείπουν βίντεο από πρόσφατες συνεντεύξεις που έδωσε σε τοπικά κανάλια και στις οποίες ήταν κατατοπιστικός όχι μόνο για όσα αφορούν αποκλειστικά τις εκλογές.

Δεν διακρίναμε κάποιο ξεκάθαρο προεκλογικό μότο, πιθανολογούμε ότι θα προκύψει στην πορεία.



Ευχήνορας

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Επόμενη στάση η ιστοσελίδα του Νίκου Ταγαρά, υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ιστοσελίδα του Νίκου Ταγαρά βρίσκεται στη διεύθυνση www.nikos-tagaras.gr και εκεί μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητά του, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Βρήκαμε τον Νίκο Ταγαρά στο facebook και στο twitter. Στο facebook θα βρείτε μόνο page του Νίκου Ταγαρά που είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα και σωστά έχει γίνει αυτή η επιλογή αφού προηγουμένως δεν υπήρχε παρουσία με προσωπικό προφίλ στο facebook και ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι λίγος για να χτιστεί ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας από εκεί σε τέτοιο επίπεδο.

Το φωτογραφικό υλικό που διατίθεται είναι πλούσιο, απόρροια της πολυετούς παρουσίας του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Κορινθίας.

Εκεί βρίσκεται και το κύριο όπλο του Νίκου Ταγαρά που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο από τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε στο παρελθόν.

Και εδώ λείπει το κεντρικό προεκλογικό μότο, ενώ σίγουρα χρειάζεται εμπλουτισμός με υλικό σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες της ιστοσελίδας.


Διαπρύσιος

Η επιστροφή της Μάρας Ζαχαρέα

Μετά το «χτίσιμο» της διαδικτυακής πύλης του «star.gr», στην προσπάθεια του καναλιού να αποκτήσει ευπρόσωπη παρουσία και παρεμβατικότητα στο internet, η Μάρα Ζαχαρέα επιστρέφει στην τηλεόραση.

Αποσύρθηκε ο Συμπιλίδης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητα για τη νίκη.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».
Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Κιλκίς, ανακοίνωσε και τυπικά ο Γιώργος Συμπιλίδης, όπως είχε αναφέρει από νωρίς το πρωί το “Statesmen”, επικαλούμενο τις σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.
Τις τελευταίες μέρες, και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Συμπιλίδη στο Κιλκίς, το τηλεφωνικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού είχε κατακλυστεί από μηνύματα αγανακτισμένων οπαδών της Παράταξης, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη επιλογή, θυμίζοντας τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο Γιώργος Συμπιλίδης στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 1993.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα πήρε πάνω του ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει βαρύ πολιτικά πρόγραμμα, καθώς ξεκινά περιοδεία στην Ήπειρο, ενώ θα ανακοινώσει και τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 6ης Μαϊου.
“Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω και όχι να αφαιρέσω. Παραμένω στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά”, ανέφερε στην επιστολή που δημοσιοποίησε ο Γιώργος Συμπιλίδης.

Η Χρυσή Αυγή… ξέρει τι κάνει

Είναι προφανές πως όταν ο Βολταίρος άφηνε το αποτύπωμα  της ιστορικής ρήσης του για το δικαίωμα διατύπωσης, ανοχής και υπεράσπισης της αντίπαλης γνώμης σε μια Δημοκρατία, δεν είχε στο μυαλό του την… Χρυσή Αυγή. Ακόμη ωστόσο κι αν «δεν συμφωνούμε με ούτε μια λέξη, με όσα λένε», είμαστε υποχρεωμένοι να συνηθίσουμε στην ύπαρξη στη δημόσια ρητορική, ακόμη μιας ακραίας φωνής.

Έργο σημαία η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης

Έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 με συμμετοχή των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου, Παπαφωτίου και Πουλά, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του έργου και ζήτησε από όλους εγρήγορση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσής του. Ο χαρακτηρισμός του ως «έργο σημαία» θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του τόνισε ο κ. Τατούλης και καθόρισε τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του.
Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία του Μουσείου Λατομείων και Μαρμάρων στα Δολιανά με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανόλη Σκαντζού και των Τεχνικών Υπηρεσιών του και καθορίστηκε ο χάρτης των ενεργειών που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Απόλυτη στήριξη του προεδρείου της ΠΕΔ στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Την απόλυτη στήριξη του προεδρείου της ΠΕΔ στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικού, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνίωτης και ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Καρμοίρης  μετά τη συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ο Σγαρδέλης και… οι άλλοι

Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποτελεί καθρέφτη της προσπάθειας της Ντόρας Μπακογιάννη να ισορροπήσει πάνω σε δυο βάρκες. Απ’ τη μια, να στηριχτεί σε στελέχη που έχουν ως απευθείας αναφορά την ίδια, και ουσιαστικά χρεώθηκαν την οργανωτική αδυναμία να κοντράρει τον Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τον Νοέμβριο του 2009.
Απ’ την άλλη, να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη εμπειρία ετών και την αποδεδειγμένη ικανότητα στελεχών με μεγάλη ιστορική διαδρομή στη Νέα Δημοκρατία, που βρέθηκαν δίπλα στον πατέρα της, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και αργότερα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή.
Στους πρώτους, μπορεί να συναντήσει κανείς τους Δημήτρη Ζαφειριάδη, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Δημήτρη Κατσούδα, Κέλλυ Μπουρδάρα, Θάνο Κούβελο και Παναγιώτη Αντωνόπουλο, δηλαδή την ομάδα που έχασε στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή Καραμανλή, από την ομάδα των Τάκη Μπαλτάκου, Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γιώργου Μουρούτη, Φαήλου Κρανιδιώτη και Κώστα Μπούρα.
Στους δεύτερους αντιθέτως, υπάρχουν ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν συνδέσει τη διαδρομή τους, τόσο με τις τρεις διαδοχικές νίκες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Ιούνιο του 1989 μέχρι και τον Απρίλιο του 1990, όσο και τις νίκες του Κώστα Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004 και τον Σεπτέμβριο του 2007. Είναι κυρίως ο Αντώνης Σγαρδέλης, ο Θεόδωρος Μπεχράκης και ο Κυριάκος Γριβέας.
Το επονομαζόμενο «λόμπι των μηχανικών», από το οποίο ο Αντώνης Σγαρδέλης ήταν εκείνος που είχε την περισσότερο ενεργή εμπλοκή στη Νέα Διακυβέρνηση, ως εξ απορρήτων σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, με έδρα στο Μέγαρο Σταθάτου.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Μα γιατί τόσο μίσος;

Σε πολλές συναντήσεις με συμπολίτες, δεξιούς κι αριστερούς, έθεσα το ερώτημα, γιατί τόσο μίσος;
Γιατί δεχόμαστε να τσουβαλιάζονται όλοι το ίδιο και η πατρίδα χωρίστηκε πάλι στα δυο, μνημονικούς και αντιμνημονιακούς, δήθεν προδότες και δήθεν πατριώτες;
Η πρώτη αντίδραση μου φάνηκε λογική. Γιατί δεν έχουμε ακούσει εναλλακτική. Γιατί δεν έχουμε μάθει ούτε δει κάτι διαφορετικό, πέρα από ένα ναί και ένα όχι, σε πέντε ψηφοφορίες (μνημόνιο 1, μεσοπρόθεσμο, ψήφος εμπιστοσύνης στο ΓΑΠ, ψήφος εμπιστοσύνης σε Παπαδήμο, ψήφο στο μνημόνιο 2). Γιατί αυτό βλέπουμε στα κανάλια.

Pεσιτάλ θράσους

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο κ. Βενιζέλος έδωσε χθες ρεσιτάλ θράσους. Ζήτησε “συγνώμη” για λάθη που έκανε ο κ. Παπανδρέου. Ξέχασε, όμως, ότι ο ίδιος προσυπέγραψε αυτά τα λάθη.
Το “λεφτά υπάρχουν” ασφαλώς ήταν λάθος. Αλλά δεν το είπε μόνος του ο κ. Παπανδρέου. Το επαναλάμβαναν και το στήριζαν όλα τα στελέχη του.
Μεταξύ τους και ο κ. Βενιζέλος.
Την ολέθρια πρόταση για δημοψήφισμα δεν την έκανε μόνος του ο κ. Παπανδρέου.
Πρώτος τη στήριξε δημόσια ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει ότι ξέρει να διαφωνεί εκεί που πρέπει. Και ξέρει να παίρνει κόστος – και προσωπικό ακόμα – για το εθνικό συμφέρον.
Ο κ. Βενιζέλος έχει κατηγορηθεί, ακόμα και από ΠΑΣΟΚικά στελέχη, για βουλιμία προς την εξουσία. Και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να είναι σε όλα μέσα.
Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά τους: Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε, με τη στάση του, ότι υπερασπίζεται ακόμη και με κόστος τις απόψεις του.  
Ο κ. Βενιζέλος προσαρμόζει τις απόψεις του για να είναι σε όλα μέσα.
Τον έχουν καταλάβει όλοι από καιρό».

Το πρόγραμμα των περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά

Το πρόγραμμα των περιοδειών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τις επόμενες ημέρες, έχει ως εξής: 
Παρασκευή 20/4/2012
14:20: Επίσκεψη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
15:15: Σύσκεψη με φορείς στο ξενοδοχείο Grand Serai (Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη).
20:00: Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο κλειστό γυμναστήριο Άρτας. 
Σάββατο 21/4/2012
20:00: Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο κλειστό γυμναστήριο Θήβας.
Κυριακή 22/4/2012
11:30: Παρουσίαση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία στο Ζάππειο.
20:00: Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου.  

 

Ρ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

 

  Χαίρομαι που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα κατέβω σε εκλογές με τη ΝΔ γιατί αυτό δείχνει ότι έχω ένα πολύ  καθαρό προφίλ.
  Κατεβαίνω υποψήφιος με τον...

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

O Θεοδωρος Κοτσώνης και ο Κώστας Σμυρλής  στη σύνθεση της ΚΕ

Με απόφαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη ορίζεται η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος. Η επιτροπή αποτελείται από 59 μέλη με επικεφαλής το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη. Στην επιτροπή επίσης μετέχουν: