Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί είναι η θετική ψήφος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η κοινωνία ακόμη και σήμερα, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές, αναζητά το δρόμο ο οποίος θα τη βγάλει από την κρίση.
Αναμφισβήτητα αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Ο κατακερματισμός εμφανίζεται σίγουρος.
Αυτό το οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί είναι η θετική ψήφος.
Τιμωρία των δύο κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα θετική ψήφο για ένα σίγουρο ευρωπαϊκό αύριο». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Οι μάσκες έπεσαν. Μπροστά στην πανελλήνια κατακραυγή , ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα Συμπιλίδη, δείχνοντας σε όλους μας για άλλη μια φορά πόσο συνεπής είναι στις αποφάσεις του».
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθηγητής Γιώργος Μπήτρος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο δραστικός περιορισμός της φοροδιαφυγής αποτελεί αναγκαία συνθήκη νομιμότητας, ισονομίας και δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Ωστόσο, η αναφερόμενη στον Τύπο πρόθεση των ελεγκτικών μηχανισμών να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των Ελλήνων πολιτών, δεν διασφαλίζει τίποτε από τα παραπάνω, ενώ θα μετατρέψει την οικονομία μας σε οικονομία μετρητών.
Η προσχηματική παρακολούθηση κάθε οικονομικής συναλλαγής των πολιτών, θέτει σε προφανείς κινδύνους τις ατομικές ελευθερίες και παραβιάζει βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πληροφορεί τους εμπνευστές των γραφειοκρατικών και «οργουελικών» σχεδίων ελεγχόμενης δημοκρατικότητας και αμφίβολης αποτελεσματικότητας ότι δεν θα το επιτρέψει