Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έργο σημαία η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης

Έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 με συμμετοχή των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου, Παπαφωτίου και Πουλά, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του έργου και ζήτησε από όλους εγρήγορση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσής του. Ο χαρακτηρισμός του ως «έργο σημαία» θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του τόνισε ο κ. Τατούλης και καθόρισε τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του.
Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία του Μουσείου Λατομείων και Μαρμάρων στα Δολιανά με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανόλη Σκαντζού και των Τεχνικών Υπηρεσιών του και καθορίστηκε ο χάρτης των ενεργειών που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.