Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Τελεσίγραφο μιας ώρας από το υπ. Υγείας σε ιδιωτικές κλινικές για να δώσουν 200 κλίνες COVID

 Κορωνοϊός: Τελεσίγραφο μιας ώρας από το υπ. Υγείας σε ιδιωτικές κλινικές για να δώσουν 200 κλίνες ΜΕΘ 

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με το υπουργείο Υγείας να δίνει προθεσμία μίας ώρας σε ιδιωτικές κλινικές για να παραδώσουν 200 κλίνες Covid.

Το Υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη.

Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών κλινικών να κάνει λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές. Όπως αναφέρει, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης σε Ηλικιωμένους και Ευπαθείς Ομάδες στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/2a986e8d68c7e5870b356ccab03ac125_L.jpg

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενισχύει το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις δημοτικές δομές κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης στα πλαίσια της λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού –COVID 19.
Προκειμένου να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες  λειτουργούν οι παρακάτω τηλεφωνικές γραμμές κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για την εξυπηρέτηση και την καταγραφή αιτημάτων κατοίκων του δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους.

Οι ανωτέρω υπηρεσίες συνίστανται στα εξής:

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών

  Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών

Η πειθαρχία δια της βίας, η σεξουαλική κακοποίηση και οι ανθρωποκτονίες απειλούν εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως. Αυτό υπενθυμίζεται σε όλους κάθε 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών.

Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Δημιουργεί άτομα με έντονα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις, τα οποία δυσκολεύονται να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν.

Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας να κάνουμε τον κόσμο πιο ασφαλή για τα παιδιά.

Αναγνώρισε τα σημάδια.
Πρόλαβε την κακοποίηση.
Προστάτεψε την πολύτιμη παιδική ηλικία
.


Επιδεινώθηκε η υγεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Επιδεινώθηκε η υγεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε από την Τετάρτη η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου με κοροναϊό.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, στη θεραπεία του Πατριάρχη συμμετέχουν και γιατροί που έφτασαν από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτριες από την Κόρινθο, το Άργος τη Σπαρτη «μπαίνουν στην μάχη» για την Θεσσαλονίκη

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/11/nosileutries-tyhe-960x640.jpg 

Μετά τη συγκινητική κίνηση των 10 νοσηλευτριών από την Κρήτη, που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, ακόμα 23 μεταβαίνουν στη συμπρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει σε αναρτησή του στο Facebook o υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας «μετά τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, μεταβαίνουν εκεί ακόμα 23 συνάδελφοί τους: 6 από Άργος, 5 από Κομοτηνή, 5 από Κόρινθο, 3 από Κέρκυρα, 3 από Γιάννενα και 1 από Σπάρτη».

Είναι συγκινητική η συμπαράσταση στη Θεσσαλονίκη λέει ο κ. Κικίλιας και καταλήγει: «Οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Αστεροειδής μεγέθους διώροφου λεωφορείου πέρασε ξυστά από τη Γη την… Παρασκευή και 13

 Αστεροειδής μεγέθους διώροφου λεωφορείου πέρασε ξυστά από τη Γη την… Παρασκευή και 13 

Ανησυχία προκάλεσε η αποκάλυψη της Daily Mail πως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ένας αστεροειδής πέρασε ξυστά από την Γη και έγινε αντιληπτός 15 ώρες μετά. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα ο αστεροειδής είχε το μέγεθος ενός βρετανικού δυόροφου λεωφορείου και βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο από τον πλανήτη μας που έχει καταγραφεί ποτέ και πιο συγκεκριμένα, μόλις 386 χιλιόμετρα από τη Γη.

Πλησίασαν τα 2.700 κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας - Σήμερα ΄άλλα 100 νέα κρούσματα στην Πελοπόννησο ( τα μισά στην Αχαΐα).

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Ακόμα 100 νέα κρούσματα από τον Κορωνοϊό κατεγράφησαν σήμερα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, κοντεύουν τα 2.700  κρούσματα ,  έφτασαν τα 2.696.  Από τα 100 αυτά νέα κρούσματα , σχεδόν τα μισά (65) κατεγράφησαν  στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, ενώ τα υπόλοιπα 35 κατεγράφησαν στις 5 περιφερειακές ενότητες που αποτελούν την Περιφέρεια Πελοπόννησου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (52),  Μεσσηνίας  (12) ,  Κορινθίας (2), Ηλείας (13), Αργολίδα (2) , Αρκαδία(14) και Λακωνία (5) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               886 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας        488 (0) 

.Ε. Κορινθίας            399 (1) 

Π.Ε. Αργολίδας        309 (0)

Π.Ε. Ηλείας              248 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας         164 (0)

Π.Ε. Λακωνίας        102 (0)

Αλωνίζει ο κορωνοϊός: 3.227 νέα κρούσματα ( 2 κρούσματα στην Κορινθία) , 449 στις ΜΕΘ και 59 νέοι θάνατοι - Ο χάρτης τησ διασπορ΄ς

 Κορωνοϊός: Συνεχίζει να μετρά θανάτους η Ελλάδα - 43 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 3227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες.

Αναλυτικότερα:

Αυτά είναι τα «κόκκινα» σημεία στην Αττική που… δίνουν κατολισθήσεις [χάρτης]


Κακιά Σκάλα, τρύπες του Καραμανλή και Μαλακάσα, είναι μόνο μερικά από τα… «κόκκινα» σημεία της Αττικής που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν εκ νέου φαινόμενα κατολισθήσεων, έπειτα από έντονες φυσικές ή καιρικές συνθήκες.

Την ανάγκη να υπάρχει σαφής πληροφορία σε πραγματικό χρόνο ώστε φορείς και πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, κάνει πράξη η ερευνητική ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μέσω της ερευνητικής πρότασης, η οποία αφορά στην δημιουργία χαρτών κατολισθητικού κινδύνου.

Κορωνοϊός: Συνεχίζει να μετρά θανάτους η Ελλάδα – 43 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - "Μπλόκο" στα σύνορα.

 Κορωνοϊός: Συνεχίζει να μετρά θανάτους η Ελλάδα - 43 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες 

Άλλους 43 νεκρούς από κορωνοϊό μετρά η χώρα μας, μέσα στις ώρες που ακολούθησαν από την χθεσινή επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Στην πλειονότητά τους, οι νέοι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι και νοσηλεύονταν σε

Χρίστος Δήμας : «Ξεπεράστηκε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για την υλοποίηση του ThessIntec.»

 

Με την διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεπεράστηκε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για να ξεκινήσει το ThessINTEC, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.
 
Τον περασμένο Μάιο, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Δήμας μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη, όπου ανατέθηκε στον Υφυπουργό Ανάπτυξης το project management του ThessIntec ώστε να ξεπεραστούν όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει για την ολοκλήρωση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς.  Άμεσα μεταβιβάστηκε η έκταση, 760 στρεμμάτων,  από το ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων των όρων μεταβίβασης και των χρονικών περιθωρίων.