Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διαπίστωση Σοκ. Η Σπάρτη θα ζήσει και πάλι σεισμό 7 ρίχτερ.!!!

Αποκλειστικό θέμα του report24.gr

Με αφορμή τα 25 χρόνια από τον δολοφονικό σεισμό της Καλαμάτας το 1986 πέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν και σειρά ομιλιών στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Παπανικολάου στην ομιλία του έδωσε ένα στοιχείο που άφησε εμβρόντητους τους παρευρισκομένους αλλά και σύσσωμη την Λακωνική κοινωνία.
Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε πως «O καταστροφικός σεισμός του 464 π.Χ. στη Σπάρτη έχει καθυστερήσει στο ραντεβού του και συνεπώς μπορεί να έχουμε νέο σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ από σήμερα μέχρι και τα επόμενα 100 χρόνια“. Συνεχίζοντας ο κ. Παπανικολάου σημείωσε «Γνωρίζουμε με ακρίβεια το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού, αλλά όχι και το χρόνο» διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαπίστωση προκύπτει από πολύχρονη μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας και των ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας.
Επίσης ο κ. Παπανικολάου τόνισε «Αν κάποια στιγμή ταρακουνηθεί έντονα η Καλαμάτα να ξέρετε πως θα είναι από τους γείτονές σας»Τονίστηκε δε πως εδώ και αρκετό καιρό έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα.(Το report24.gr ξεκινάει έρευνα για το τι κινήσεις έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιοι φορείς της Λακωνίας για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ενός τέτοιου φαινομένου).
Μετά και την μεγάλη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη Νότια Πελοπόννησο πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν. Από την μία μεριά οι επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις στην πράξη σωστές και από την άλλη η αγωνία του κόσμου στο τι θα γινότανε αν χτύπαγε ένας σεισμός 7 ρίχτερ την Σπάρτη όπως το 464 π.χ
Μήπως το θέμα είναι πιο σοβαρό από οτι αρχικά φαίνεται;
Στο θέμα έκανε εκτενή αναφορά και η Ελευθερία Καλαμάτας με πρωτοσέλιδο «Καθυστερημένο ραντεβού με 7 ρίχτερ στη Σπάρτη»

"Έρχονται 15 νέες διώξεις σε ομάδες και υποβιβασμοί"

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης προανήγγειλε νέες διώξεις οι οποίες θα σταλούν άμεσα στις ομάδες, ενώ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κι άλλων υποβιβασμών.              Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων συνεχίζει να απασχολεί τη δικαιοσύνη, έστω κι αν υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις διώξεις.
Ο Εμμανουήλ Αντωνακάκης μιλώντας στον NovaΣπορ FM, εξήγησε το λόγο της καθηστέρησης ενώ προανήγγειλε και τις επόμενες ενέργειες των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων.

Συγκερκιμένα μίλησε...
Για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα: «Η δική μας έρευνα βρίσκεται στην επεξεργασία όλων των στοιχείων και στη σύνταξη των κατηγοριών».
Για το αν είναι κοντά στο να τελειώσει η έρευνα: «Είμαστε πολύ κοντά. Σίγουρα, την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν διώξεις. Είχαμε ορισμένες τεχνικής φύσεως δυσκολίες, γι' αυτό και καθυστερήσαμε. Ένα σωρό έγγραφα, καταθέσεις μαρτύρων, εκθέσεις της UEFA…». 
Για τον αριθμό των ομάδων: «Έχουμε 15 ομάδες σε αυτή τη φάση! Είναι νέες ομάδες, που δεν έχουν διωχθεί. Όχι, δηλαδή, η Ηλιούπολη. Καμία από αυτές που είχαν διωχθεί. Πάντως, μιλάμε για δέκα χαρτόκουτες, γεμάτες στοιχεία. Πρέπει να τα κοιτάξεις όλα. Μιλάμε για μία πραγματικά ογκώδη δικογραφία».
Για το αν η ΕΠΟ πιάστηκε απροετοίμαστη: «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί έχουμε εμπειρίες και από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καθυστέρηση δεν αφορά τη δουλειά μας. Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές, χρειάζεται, ίσως, ανακατατάξεις και διευκρινήσεις… Παράδειγμα: το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα την υπόθεση του Ηρακλή. Δεν είχε αρμοδιότητα. Αυτά θα έπρεπε, μάλλον, να διευκρινιστούν πιο μπροστά. Δεν μπορούσε να αποφανθεί ως τριτοβάθμιο δικαστήριο».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν ομάδες και να αλλάξουν τα πρωταθλήματα: «Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Αυτές οι διατάξεις προβλέπουν και την ποινή του υποβιβασμού. Θα έχουμε ανακατατάξεις, αν και εφόσον, βέβαια, οι ομάδες που θα παραπέμψουμε, κριθούν ένοχες. Είναι και δυο -τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα».

"Θέλουμε πρωτάθλημα με 16 ομάδες"
Στο μεταξύ η Σούπερ Λίγκα δεν είναι διατεθειμένη να λάβει κάποια βιαστική απόφαση και θα περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να μπορέσει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 16 ομάδες.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Στην UEFA ο Πατρίκ Κομνηνός!

Τα κενά που έχουν αφήσει η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τους οριστικούς υποβιβασμούς τους στην Δ' Εθνική δεν θα καλυφθούν άμεσα αλλά στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να περιμένει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στο ΔΣ της Λίγκας ο νέος πρόεδρος της, Απόστολος Παπουτσάκης ήταν ξεκάθαρος:

"H θέση της Σούπερ Λίγκας είναι να συνεχίσει με 16 ομάδες, αυτό συζητήσαμε στην γγΑ με τον κ. Μπιτσαξή. Πρόθεσή μας είναι μαζί με την Πολιτεία να συντομεύσουμε τις διαδικασίες για να μπούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πρωτάθλημα με 16 ομάδες."
newsit.gr

Στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς – Το πρόγραμμα και τα κύρια σημεία της ομιλίας του

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς, βρίσκεται σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης. Στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ,  παρέστει σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια  έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.
Αύριο, Σάββατο, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί στις 9.30 το πρωί την 76η ΔΕθ, όπου θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo Α.Ε. ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να καταθέσει εκ νέου αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες και να επιμείνει στο ότι θέλει καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται επίσης να ξεκαθαρίσει ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης, καθώς και να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Εκτιμάται ακόμη ότι θα κάνει λόγο για ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και να δηλώσει την αντίθεση της ΝΔ στην επιβολή τέλους στα ακίνητα και της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση. Ο κ. Σαμαράς, στην ομιλία του αναμένεται επίσης να τονίσει ότι η ΝΔ είναι κατά των απολύσεων στο δημόσιο και πως η δική της πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία διαφέρει πολύ από αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ τέλος θα δηλώσει τη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά «όχι στο ξεπούλημα» των φορέων του δημοσίου και να καταθέσει την πρόταση του κόμματός του για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής στις 13.00, όταν και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

eklogika.gr

Βγαίνουν στη σύνταξη για να γλυτώσουν την εφεδρεία και τις αποδοχές τους!



Άρον άρον εγκαταλείπουν το δημόσιο όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούν μπροστά στο ενδεχόμενο να μειωθούν οι αποδοχές τους και να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία!
Τις τελευταίες μέρες, χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης, εν όψει των ανατροπών στο μισθολόγιο, τις συντάξεις αλλά και την εργασιακή εφεδρεία. Ωστόσο, η μαζικότητα των αιτήσεων, δημιουργεί ταυτόχρονα τεράστιο πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Ταμείων και γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκος Καλάκος, μέσα σε τρεις ημέρες έχουν υποβληθεί περίπου 6.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση!
«Πρόκειται για άτομα από 55-63 ετών που κατέχουν θέσεις από προϊστάμενο και πάνω» είπε ο κ. Καλάκος, τονίζοντας πως το κύμα φυγής ήταν αναμενόμενο. «Οφείλεται στις περικοπές επιδομών, στις μειώσεις μισθών, στο νέο μισθολόγιο και στο νεφελώδες σκηνικό της εργασιακής εφεδρείας», είπε και πρόσθεσε ότι τα ταμεία δεν θα αντέξουν να πληρώσουν συντάξεις. «Ακόμα και αυτά που σήμερα μπορούν, σε πέντε χρόνια θα αδυνατούν».
Ανέφερε, μάλιστα, ότι η τελευταία αναλογιστική μελέτη που έφθασε στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, κατέδειξε πως το έλλειμμα υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί με ακρίβεια στη στάση πληρωμών. Στο ίδιο Ταμείο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες περικοπές στο εφάπαξ, πέραν του 10% που ήδη έχει επιβληθεί.
Οι μισές περίπου από τις αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι το ΙΚΑ και από υπαλλήλους που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θεωρείται ότι θα χάσουν και τα περισσότερα με το νέο μισθολόγιο επειδή έχουν μεγάλα επιδόματα. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για αποχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών ανέρχονται στις 2.000, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, Νίκος Χατζόπουλος, μέσα σε δύο ημέρες παραιτήθηκαν 1.000 υπάλληλοι, υποβάλλοντας αιτήσεις συνταξιοδότησης. Παράλληλα ο κ. Χατζόπουλος προειδοποίησε για τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού και την είσπραξη των εσόδων από εισφορές και κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να ξεκαθαρίσουν τι θα ισχύσει για τις συντάξεις μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας.

Θα μειωθούν και οι συντάξεις!
Πάντως, κατά τα φαινόμενα, όσοι υπάλληλοι καταθέτουν αίτηση για συνταξιοδότηση προκειμένου να σώσουν τώρα ό,τι μπορούν, μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και δεν θα αποφύγουν τη μείωση στη σύνταξή τους. Το υπουργείο Οικονομικών, εκτός από το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, φέρεται να εξετάζει και νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις, για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, η οποία θα αφορά τόσο τους «παλαιούς» όσο και τους «νέους» ασφαλισμένους. Το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους «παλαιούς» και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.
Σύμφωνα με κύκλους της ΑΔΕΔΥ, με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να αρχίζει από 142 ευρώ - για όσους είναι σε χαμηλά κλιμάκια - και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ τον μήνα, για όσους είναι στα υψηλότερα κλιμάκια και συμπληρώσουν 35ετία. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992. Ωστόσο, οι αλλαγές θα επηρεάσουν και όσους διορίστηκαν μετά το 1993.

eklogika.gr

Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων – Και νέο καπέλο στο ειδικό τέλος



 Την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προανήγγειλε το την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η αύξηση αυτή, θα βάλει, όπως είναι φυσικό, και νέο καπέλο στο τέλος ακίνητης περιουσίας που θα πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και σε μια σειρά άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων για τα ακίνητα (όπως δημοτικά τέλη, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, φόρος μεταβίβασης σε περίπτωση αγοράς και φόρος γονικών παροχών και κληρονομιών). Οι πίνακες με τις νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να είναι έτοιμοι στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/12.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως στο προηγούμενο διάστημα δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας δεν είχαν εφαρμοσθεί και πλέον απαιτείται να προχωρήσουμε αποφασιστικά. «Δεν έχουν αποδώσει μια σειρά από μέτρα. Μερικά μέτρα δεν ελήφθησαν. Για παράδειγμα, δεν ελήφθη το μέτρο της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Το υπουργείο ήδη διαθέτει στοιχεία για τις τιμές ζώνης από τις ειδικές επιτροπές των ΔΟΥ, ωστόσο αναμένεται να αξιοποιήσει και στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύει τις μεταβολές που παρουσιάζουν οι τιμές των ακινήτων, αλλά και άλλοι φορείς της αγοράς, όπως είναι τα επιμελητήρια, η ομοσπονδία των κατασκευαστών, των μεσιτών κτλ.


eklogika.gr

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Η Τουρκία, με τη συμπεριφορά της, καταπατάει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι έρευνες, που δρομολογεί η Τουρκία στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και η ανακοίνωσή της ότι προχωρεί σε συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ με την Κατεχόμενη Κύπρο, απειλούν ευθέως την ειρηνική συνύπαρξη, την καλή γειτονία και τη συνεργασία των λαών στην ευρύτερη περιοχή.
Η Τουρκία, με τη συμπεριφορά της, καταπατάει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.
Τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές διεθνούς ταραχοποιού δεν ναρκοθετούν μόνο τις διμερείς σχέσεις των κρατών, αλλά αποτελούν βάναυση πρόκληση προς τη Διεθνή Νομιμότητα και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τη Διεθνή Κοινότητα και τους Διεθνείς Οργανισμούς».

Σε θέματα εθνικής ασφάλειας της χώρας δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Ιδιαίτερα σοβαρή τροπή προσλαμβάνουν οι ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και μεταξύ Κύπρου και Καστελλόριζου. Η γειτονική χώρα προχωρά ταυτοχρόνως σε αμφισβήτηση χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.
Την αμφισβήτηση συνοδεύει και απόπειρα εκφοβισμού. Ήδη στον τύπο αναφέρεται έξοδος πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση νότια και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου. Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα... οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα μεταξύ της ίδιας και της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου". Θα οριοθετήσει δηλαδή υφαλοκρηπίδα με ανύπαρκτο κατά το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κράτος, αναγνωρισμένο μόνον από την ίδια.
          Το ΥΠΕΞ και η ελληνική κυβέρνηση γενικότερα, αντί να εκδίδουν ανακοινώσεις ρουτίνας, οφείλουν να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα, να συνεργασθούν στενά με την κυβέρνηση της Κύπρου και, ιδίως, να θέσουν άμεσα και επιτακτικά το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο ΝΑΤΟ.
Η ανυποληψία στην οποία έχουν περιπέσει στους οργανισμούς αυτούς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, απλώνει τώρα τους κινδύνους από το πεδίο της οικονομίας σε εκείνο της ίδιας της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αλλά εδώ δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία.
Σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμμαχία θα φέρει το θέμα, το συντομότερο, στην Ομάδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία ανήκει. Ελπίζουμε πως η παρέμβασή μας θα είναι αποτελεσματική, όπως εκείνη που δύο φορές αναλάβαμε για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και για τη στροφή του προγράμματος στήριξης προς αναπτυξιακή κατεύθυνση».

Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην ανικανότητά της οδηγείται στην επιβολή νέων και άδικων φόρων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην ανικανότητά της, βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.
Δεν έχει σχέδιο διαχείρισης της αποτυχίας της στη συγκέντρωση εσόδων και οδηγείται στην επιβολή νέων και άδικων φόρων που στραγγαλίζουν την αγορά και τα νοικοκυριά.
Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας όμως δε θα αντιμετωπιστεί έτσι. Η κυβέρνηση χρειάζεται να υλοποιήσει άμεσα γενναίες πολιτικές περιστολής των δημοσίων δαπανών, περιορισμού της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και σύγκρουσης με τον κρατικοδίαιτο συντεχνιασμό που εμποδίζει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Οι καταλήψεις των Ιδρυμάτων από τις μειοψηφικές δυνάμεις της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης πρέπει να τερματιστούν άμεσα.
Η κοινωνία απαιτεί να μπει τέλος στο καθεστώς συνδιαλλαγής και διαφθοράς, μεταξύ καθηγητών και φοιτητικών παρατάξεων και να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και ο εξευρωπαϊσμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Το μήνυμα αυτό μεταφέρεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα από τους χιλιάδες φοιτητές που συμμετέχουν στο κίνημα των Αγανακτισμένων φοιτητών για Ανοικτές Σχολές που έχουν κάθε δίκιο να εξαγριώνονται και να αντιδρούν απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών τους και την  υποθήκευση του μέλλοντος τους από τα βολεμένα συμφέροντα που σύσσωμα πλέον, μάχονται να μην αλλάξει τίποτα».

Στην Ολομέλεια της Βουλής τα προβλήματα του αμπελοοινικού τομέα , με εισηγητή τον Κώστα Κόλλια

Επερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από κοινού με 25 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κόλλιας θα εισηγηθεί την επερώτηση τις προσεχείς εβδομάδες στην ολομέλεια της Βουλής. Σχετικά με την παρέμβασή του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του αμπελοοινικού τομέα για την αγροτική και εθνική μας οικονομία, αναλάβαμε ως Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας την πρωτοβουλία να φέρουμε στην ολομέλεια της Βουλής τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδείξουμε το θέμα, καθώς η δυναμική που παρουσιάζουν τα αμπελοοινικά προϊόντα απειλείται από την αδιαφορία της Κυβέρνησης, που διαπερνά όλα τα στάδια της παραγωγής, από το χωράφι μέχρι τις εξαγωγές.

Η ραγδαία αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, οι τεράστιες φετινές ζημιές από τον περονόσπορο, το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί παραμένουν ακόμα απλήρωτοι για την περσινή παραγωγή, έχουν φέρει τους αγρότες σε δεινή θέση. Η πολιτεία απουσιάζει, ιδιαίτερα στο θέμα των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο. Η επιδημία έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, η παραγωγή αναμένεται μειωμένη έως και 50% και η Κυβέρνηση ακόμα διαβεβαιώνει ότι έχει σχέδιο. Στην πραγματικότητα δεν έχει απολύτως τίποτα. Η διαδικασία των ΠΣΕΑ δεν μπορεί να προχωρήσει διότι το Υπουργείο δεν έχει καν συστήσει την αρμόδια διεύθυνση για τη διαχείριση των προγραμμάτων. Δεν υπάρχει ούτε κανονισμός για τα ΠΣΕΑ, ούτε ΚΥΑ για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΕΛΓΑ στο Υπουργείο, δεν υπάρχουν Επιτροπές. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι υπεύθυνος για την αναγγελία της ζημιάς, για τις εκτιμήσεις, τα πορίσματα, για την εισήγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και βεβαίως, το Υπουργείο δεν αφήνει περιθώριο για κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις. Στο μεταξύ, η τσουχτερή ασφαλιστική εισφορά για τον ΕΛΓΑ έχει εισπραχθεί προκαταβολικά, χωρίς καμία εγγύηση ανταπόδοσης.

Τα προβλήματα βεβαίως δεν περιορίζονται στο χωράφι, αλλά ταλανίζουν τον αμπελοοινικό τομέα σε όλα τα στάδια παραγωγής.  Η απουσία ελέγχων στην αγορά, τόσο για παράνομη διακίνηση σταφυλιών από παράνομες φυτεύσεις, όσο και για ελληνοποιήσεις οίνων και παρασκευή κρασιού από μη οινοποιήσιμες ποικιλίες, θέτουν σε κίνδυνο τόσο την οικονομική βιωσιμότητα του τομέα, όσο και την αξιοπιστία και τη φήμη των ελληνικών κρασιών, η οποία με κόπο κατακτάται τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχουν έλεγχοι για την περιφρούρηση των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, γεγονός που υπονομεύει τις προσπάθειες πολλών καλών οινοποιείων που παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας, όπως το Αγιωργίτικο της Νεμέας.

Εξίσου κραυγαλέα είναι η  απουσία του κράτους στο πεδίο των εξαγωγών, εκεί όπου υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για εισχώρηση σε νέες αγορές. Οι έρευνες για τα ελληνικά κρασιά στην Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι καταναλωτές αγνοούν την ύπαρξή τους και αυτό βεβαίως οφείλεται στην παντελή έλλειψη προγραμμάτων προώθησης και διαφήμισης, καθώς και στην απουσία πρωτοβουλιών εκ μέρους της Κυβέρνησης για τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών.
Για όλα αυτά και άλλα ζητήματα καταθέσαμε επερώτηση στη Βουλή, την οποία θα εισηγηθώ τις προσεχείς εβδομάδες, μόλις οριστεί η ημερομηνία της συζήτησης. Δίνουμε έτσι μία ευκαιρία στην Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει δεσμεύσεις για συγκεκριμένες δράσεις, που θα αξιοποιούν τις ευκαιρίες, αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες του αμπελοοινικού τομέα.»

Κρίση στην οικονομία ναί, στη μουσική όχι!

Νότες είναι και ταξιδεύουν, μελωδίες είναι και πετάνε!Άνοιξε τα φτερά της και ταξιδεύει και εκτός Ελλάδας η μουσική του λαικού τραγουδοποιού θωμά Σοπιλίδη.
Τα τραγούδια από το cd που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες με τίτλο «Αχ Βαχ, με έκαψες Βαρβάρα μεταδόθηκαν από μεγάλα ευρωπαικά ραδιόφωνα όπως:
Επίσης, το cd «Αχ Βαχ, με έκαψες Βαρβάρα» έφτασε στη 10η θέση του RFI World Tracks music chart
Μείνετε συντονισμένοι στο www.sopilidis.fm για να μαθαίνετε τα νέα!
 Ελένη Ράπτη
Υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας

Χρήστος Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009.
Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό Δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ.
Όπως αναφέρει και πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης, στο βιβλίο του “Σώζεται ο Τιτανικός”, «η Ελλάδα (η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους … κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετήσιμο χρέος … άλλες χώρες δεν περιέλαβαν τις εγγυήσεις των ΔΕΚΟ στο κρατικό χρέος …».
Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.
Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009.
Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση.
Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών».




Χαριστική βολή στα Ταμεία από τη μαζική φυγή - 1.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ

Χαριστική βολή για τα Ταμεία οι μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων. Πάνω από 20.000 εγκαταλείπουν το Δημόσιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης και από εφοριακούς, τελωνειακούς και εργαζόμενους σε δήμους
Πρωτοφανής είναι η "έξοδος" από τον δημόσιο τομέα, καθώς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Ενδεικτικό της μαζικής φυγής είναι πως στο ΙΚΑ ο ένας στους οκτώ υπαλλήλους κατέθεσε τις τελευταίες δύο μέρες αίτηση για σύνταξη.
Φέτος αναμένεται να καταγραφεί "ρεκόρ εξόδου", καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν για να αποφύγουν την εφεδρεία αλλά και τις αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις. Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και η μαζική αυτή έξοδος απειλεί να τινάξει στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, έφθασε το γεωτρύπανο "Όμηρος"

Η πλατφόρμα -γεωτρύπανο «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy έφθασε στον προορισμό της, το οικόπεδο 12 («Αφροδίτη») της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε απόψε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή. Αυτό, είπε, έγινε «χωρίς παρενοχλήσεις».

Η διαδικασία εγκατάστασης της πλατφόρμας πάνω από το κοίτασμα που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αναμένεται να διαρκέσει δύο έως τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεωτρύπανο θα τρυπήσει το οικόπεδο «Αφροδίτη» σε πρώτο στάδιο μέχρι τα 1700 μέτρα.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα γνωστοποιεί την έναρξη της γεώτρησης και θα καλεί τα σκάφη και όλους όσοι ασχολούνται με την ναυσιπλοΐα να μένουν σε ακτίνα 5 ναυτικών μιλίων γύρω από το γεωτρύπανο.

Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή σε αποψινή συνέντευξη στην τηλεόραση του ΡΙΚ δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναλόγως των εξελίξεων και εν όψει των απειλών της Τουρκίας.

Η υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Κύπρος προχωρεί κανονικά στις προσπάθειες σε σχέση με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και ενημερώνει συνεχώς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προσφυγή στο Σ.Α. είναι ανάμεσα στα ενδεχόμενα και θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις ενέργειες και απειλές της Άγκυρας.

Σε σχέση με τους τουρκοκυπρίους η κα Μαρκουλλή ανέφερε ότι και με βάση τις διαπραγματεύσεις έχει συμφωνηθεί ότι ο φυσικός πλούτος θα βρίσκεται στην αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όπου θα μετέχουν και οι δύο κοινότητες. Ως εκ τούτου αποτελεί κίνητρο και για τους τουρκοκυπρίους, επιτέλους να δουν το δικό τους συμφέρον, το συμφέρον του λαού και της κοινής μας πατρίδας, σημείωσε.



Ελευθερος Τύπος



ΠΡΊΣΜΑ αντί ΕΤ1

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το Σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ με βάση την εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου. Ειδικότερα, θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή για ψήφιση τροπολογία σχετικά με το κλείσιμο της ΕΤ1 καθως επίσης και κοινή υπουργική απόφαση για το κλείσιμο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, το προσωπικό των οποίων θα ενσωματατωθεί στην ΕΡΤ.
Με βάση το σχέδιο αναβαθμίζεται η λειτουργία του ΠΡΙΣΜΑ με την επέκταση της χρήσης του και σε άλλες περιοχές πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από άτομα με αναπηρία, καθώς και με την αξιοποίηση προγραμμάτων ιδιωτικών καναλιών μετά απο σχετική έγκριση προγράμματος της ΕΡΤ.
Οπως διευκρίνισε ο κ Μόσιαλος, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα μειωθούν κατά 50% το 2012.

Αντιδράσεις

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην ΕΡΤ έκανε την εξής δήλωση:«Ο υδροκεφαλισμός της ΕΡΤ αποτελεί πρόκληση σε μια υποβαθμισμένη κοινωνία».
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφέρεται μεταξύ άλλων οτι « η αναστολή λειτουργίας της ΕΤ1, η συγχώνευση των περιφερειακών ρ/φ σταθμών στη βάση της προκρούστειας λογικής του μνημονίου, σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που οδηγεί στην υπονόμευση και την συρρίκνωση της ΕΡΤ» και εκφράζει τη συμπαράστασή του «στον αγώνα των εργαζομένων της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ που με την σημερινή τους κινητοποίηση υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και αντιστέκονται στις προσπάθειες συρρίκνωσής της».

Πηγή: NET FM

''Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή.Μας έχουν για μπανανία'' – Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που ''ξηλώθηκε'' από τον Βενιζέλο


- ''Ο Παπακωσταντίνου μας παραπλάνησε.Μου είπε μη μιλάς εδώ δεν είναι Σύγκλητος''
- ''Τρύπια η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Πάνω από ένα χρόνο έχουμε να συνεδριάσουμε.Μας προσέλαβαν όλους γιατί είμαστε ΠΑΣΟΚ''

Καταγγελίες που σοκάρουν, και αν ισχύουν τινάσσουν τα πάντα στον αέρα, από το στόμα της Ζωής Γεωργαντά, που ανήκει στα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον Ε.Βενιζέλο.
Ο υπουργός Οικονομικών ξήλωσε όλα τα μέση της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από τον πρόεδρο, τον οποίο η Ζωή Γεωργαντά καταγγέλει για ''φίμωση'' της αρχής.

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι τα κίνητρα των σοκαριστικών αυτών καταγγελιών, δηλαδή έπρεπε να εκδιωχθεί η κυρία Γεωργαντά για να αποκαλύψει , μιλώντας σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ότι ουσιαστικά μεθοδεύτηκε υπαγωγή μας στο Μνημόνιο και η εξόντωση μας με μέτρα λιτότητας. Η ίδια ισχυρίζεται πως έχει ενημερώσει με επιστολή της προσωπικά τον πρωθυπουργό αλλά και τη Βουλή, στην οποία υπάγεται η ΕΛΣΤΑΤ.

Προσέξτε τώρα τι καταγγέλει η κυρία Γεωργαντά.

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γ.Παπακωσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι ''πέρασαν'' και ''περνάνε'' τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.
newsit.gr

Η Τουρκία βγάζει ερευνητικό σκάφος σε ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Η Άγυρα επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά! Ανακοίνωσε έρευνες με ερευνητικό νορβηγικό σκάφος όπως και το 2008,νότια από το Καστελόριζο σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένα στο πιο νότιο κομμάτι της

Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα,αλλά το “παιχνίδι” μόλις τώρα αρχίζει.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο “Bergen Surveyor”:

 



«Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

 



Δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

 



Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

 



Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

   

onalert.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και το Δήμο Κορινθίων, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, εκδήλωση μνήμης με θέμα «Μικρασιατικά 2011» για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το 1912 έως το 1923, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου.
Η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00π.μ. .Θα ακολουθήσει σχετική ομιλία από την Ιστορικό – Φιλόλογο Αρχοντία Παπαδοπούλου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών προσφύγων στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου Ιωνίας Κορίνθου, πλησίον του Ιερού Ναού.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
                      
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Δήμου Βέλου – Βόχας για την κατασκευή και βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου


Ιδιαίτερα σημαντικό για την ύδρευση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βέλου - Βόχας θεωρείται το έργο της  αντικατάστασης τμημάτων των δικτύων ύδρευσης από αμίαντο, στα όρια του νέου Δήμου. Προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ενέκρινε μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Βέλου – Βόχας για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή και Βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές Κοινότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας».
Με το έργο, προϋπολογισμού 571.476,45 ευρώ για το πρώτο τμήμα του, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν στην διανομή του νερού εντός των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων  από τις δεξαμενές. 
Η απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών από το δίκτυο ύδρευσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ασφάλεια των πολιτών και την καλύτερη λειτουργία του δικτύου, ενώ τα νέα υλικά που θα τοποθετηθούν στους κεντρικούς αγωγούς θα είναι συμβατά με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και προδιαγραφές.

Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, μόνο μιλάνε…Και φεύγουν σε ταξίδια

 Σοφία Βούλτεψη
 
Το μήνυμα το έστειλε χθες η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, τα μέλη της οποίας διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για την περικοπή του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Για να προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως, αδυνατούσα να διερμηνεύσει τα αισθήματα του λαού, σύντομα θα χρειαστεί και η ίδια διερμηνέα!

Ιδιαίτερα ανθεκτική εμφανίζεται μέχρι στιγμής η κυβέρνηση – παρά την φορομπηχτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της, το διαρκές αλαλούμ, τις συνεχείς παλινωδίες, τις διαφωνίες στο εσωτερικό της και τις μπλόφες Βενιζέλου με την τρόικα, που κατέληξαν σε μπούμερανγκ και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον χειμαζόμενο λαό.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έφυγε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να λάβει μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφήνοντας στο πόδι του ως πρωθυπουργεύοντα αυτή τη φορά τον κ. Βενιζέλο – την προηγούμενη, πέρσι τέτοιον καιρό, είχε χρίσει πρωθυπουργεύοντα τον κ. Ραγκούση και λίγους μήνες αργότερα, όταν επίσης έλειψε επί μακρόν μεταξύ Λιβύης και Καζακστάν, είχε αφήσει στο πόδι του την περίφημη «τριανδρία».

Αλλά και στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου θα υπάρξει ένα κενό, αφού και αυτός απουσιάζει σήμερα από την χώρα, ευρισκόμενος στην Πολωνία για την συνεδρίαση του Eurogroup.

Υπάρχει κάτι που έκαναν και θα τους υποκαταστήσει ο κ. Ράιχενμπαχ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Παίρνουν και δίνουν οι συζητήσεις αυτές τις μέρες, σχετικά με το αν η Ομάδα Δράσης (task force την είπαν κι’ αυτή) που μας έστειλε η Κομισιόν, θα υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές και αν θα έχει κάποια αρμοδιότητα ελέγχου πάνω τους.

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στις οθόνες μας, τον Γερμανό επικεφαλής Χορστ Ράιχενμπαχ, να έχει φορέσει το πιο απολογητικό του – μερικές φορές ένοχο – ύφος και να περιφέρεται από εκδήλωση σε εκδήλωση και από συνέντευξη σε συνέντευξη επαναλαμβάνοντας πως όχι, δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν κανέναν, να βοηθήσουν θέλουν, τεχνική υποστήριξη θα προσφέρουν, να βγει από την περιπέτεια η Ελλάδα είναι η επιθυμία τους, ανώτατοι υπάλληλοι είναι που εκτελούν εντολές.

Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει πλέον καθόλου ντροπή; Αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα υποκαταστήσουν;

Και επιτέλους ποιους να υποκαταστήσουν και σε τι να τους υποκαταστήσουν;

Οι πορτογάλοι τόλμησαν. Εμείς πότε;

Η πορτογαλική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα σχέδιο μεταρρύθμισης της κεντρικής διοίκησης του κράτους, το οποίο προβλέπει την περικοπή 1.700 θέσεων ανώτατων διοικητικών στελεχών σε 137 δημόσια ιδρύματα. Το σχέδιο περιλαμβάνει και την συγχώνευση δημόσιων φορέων, με στόχο να μειωθεί κατά 38% το κράτος.
Ο αρμόδιος Πορτογάλος Υπουργός, δήλωσε ότι “Είναι επείγουσα ανάγκη να μειωθεί το κόστος και να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό" για να "προσαρμοστεί το μέγεθος του κράτους στην οικονομική του ικανότητα"
Την ώρα που άλλες χώρες προχωρούν σε ριζικές αλλαγές του δημοσίου τομέα τους στην χώρα μας media, κομματάρχες και ψηφοθήρες πολιτικοί ακόμα συζητούν για το αν πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή όχι, και πόσοι οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν.
Ας πάρετε, επιτέλους, την απόφαση γιατί πλέον, όχι μόνο, δεν μπορούμε να αντέξουμε επιπλέον χαράτσια αλλά ούτε αυτό που μας έχουν ήδη επιβληθεί. Η κρίση επιβάλει ριζικές αλλαγές και όχι ημίμετρα!

http://nonpaper.posterous.com/70425013

Πρεμιέρα αύριο στο πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας

Nέο Ξεκίνημα , νέοι αγώνες. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά αύριο Σάββατο , το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Κορινθίας γιά την περίοδο 2011 -2012 , με την συμμετοχή 16 ομάδων
 (ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ,  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ,  ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ, ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ,  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ, ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ,  ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.)

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η  ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΝ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ - ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.

Ντέρμπι με  το καληέρα σας , στο Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον Πέλοπα Κιάτου . Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγωνες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Α. Ο. Λουτρακίου , στο Ξυλόκαστρο , της Προοδευτικής Περιγιαλίου με τον Αστέρα Δερβενίου στην Αρχαία Κόρινθο , της Ελλάδος Βέλου ε τον Ηρακλή Λεχαίου , στο στάδιο του Βέλου και ο αγωνας της Νεμέας ανάμεσα στον Πανεμεατικό και στον Ισθμιακό.

Η 1η Αγωνιστική
Σοφικό ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
Ξυλοκέριζα ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
Αρχαία Κόρινθος ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Θώδειο Στάδιο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
Βέλο ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
Νεμέα ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
Ξυλόκαστρο ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Σολομός ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ  - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

Η έναρξη των αγώνων στις 16:30

Ο Παναθηναϊκός στο... δρόμο του Πρωτοδικείου


Ο Βαρδινογιάνννης δεν προτίθεται να απαντήσει στο τελεσίγραφο Βγενόπουλου, ενώ την ίδια ώρα τα προβλήματα στην ΠΑΕ αυξάνονται. Οι εξελίξεις αυτές κάνουν ορατή την περίπτωση η ομάδα να οδηγηθεί στο... δρόμο του Πρωτοδικείου.

Έπειτα από την επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου προς τον Δημήτρη Γόντικα και τους όρους που έχει θέσει προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και την άρνηση του τελευταίου να μπει σε διαδικασία απάντησης, το ενδεχόμενο οι “πράσινοι” να οδηγηθούν στο Πρωτοδικείο είναι ορατό.
Όλα δείχνουν πως η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στον Ανδρέα Βγενόπουλο, οδηγείται σε... ναυάγιο, με αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας να χαρακτηρίζεται ως οριακό.
Σε περίπτωση που τα δεδομένα δεν αλλάξουν, δεν αποκλείεται να έχουμε νέες παραιτήσεις από το ΔΣ, που αφορούν σε εκπροσώπους του κ. Βγενόπουλου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να οριστεί άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έπειτα από Γενική Συνέλευση.
Αν πραγματοποιηθούν δύο ΓΣ και δεν υπάρχει απαρτία (στην πρώτη απαιτείται το 20% και στη δεύτερη μόλις το 1%), τότε όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει να οδηγηθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Πρωτοδικείο.
Εάν συμβεί αυτό, τότε προβλέπονται τα εξής: α) Το Πρωτοδικείο ορίζει ημέρα που θα εξετάσει το θέμα και καλεί ενδιαφερόμενους, β) εξετάζει τις αιτήσεις που θα γίνουν και ορίζει διοίκηση, γ) η διοίκηση που ορίζεται από τον πρωτοδίκη παίρνει εντολές για τη διαχείριση των εσόδων με βασικό στόχο να τακτοποιηθούν οι οφειλές.
 
newsit.gr

Στην εκπομπή του SUPER " Πελοπόννησος σήμερα ο Βασίλης Μπαλάφας

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.
Κύρια θέματα η επικαιρότητα, η ώρα της πληρωμής μετά τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, το κυβερνητικό τέλμα και η ανάγκη για νέα κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή επί συγκεκριμένου πλάνου για την οικονομία.
Δείτε το σχετικό video :


 

Ενδιαφέρεται για Πελέκη , Σαμουηλίδη η Κόρινθος - Χάλασε του Κουτρουμπή

Για την απόκτηση του Κώστα Πελέκη κινείται τις τελευταίες ώρες η Κόρινθος, σύμφωνα με σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο έμπειρος μέσος, ο οποίος βρισκόταν μία… ανάσα από την μεταγραφή του στην Ρόδο, δέχτηκε «κρούση» από τον σύλλογο του Ισθμού και φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα. Έτσι, ο Πελέκης πρέπει να αποφασίσει άμεσα σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Δεν θα αγωνιστεί τελικά με την φανέλα της Κορίνθου ο Κώστας Κουτρουμπής. Παίκτης και διοίκηση δεν τα βρήκαν και έτσι η μεταγραφή του έμπειρου γκολκίπερ στην ομάδα του Ισθμού «ναυάγησε» οριστικά. Ο 27χρονος τερματοφύλακας,  ζήτησε την τελευταία στιγμή εξασφάλιση των μισθών του μέσω επιταγών ή γραμματίων, γεγονός που προκάλεσε την «εμπλοκή» ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παράλληλα η "Μπάρτσα" θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της, τον 29χρονο πορτιέρο, Νίκο Σουμουλίδη.  Ο τέως τερματοφύλακας της Ρόδου βρέθηκε χθες στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου της Κορίνθου, όπου διεξήχθη η απογευματινή προπόνηση της «Μπάρτσα», προκειμένου να μιλήσει με τους διοικούντες το σύλλογο για τη μελλοντική τους συνεργασία.
Αν οι δύο πλευρές τα βρουν σε όλα, τότε ο Σουμουλίδης θα φορέσει τη φανέλα της Κορίνθου.
Να σημειωθεί ότι έχει αγωνισθεί στο παρελθόν σε Καβάλα, Λαμία, Παναχαϊκή και Πυρσό Γρεβενών.
Από εκεί και πέρα, το  φιλικό με τον Φωκικό δεν πραγματοποιήθηκε και οι δύο ομάδες αναμένεται να ορίσουν νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ματς.
Τέλος, συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δώσει εντός της εβδομάδας ο μεγαλομέτοχος της Κορίνθου, Παναγιώτης Μπεθάνης

3η πανελλήνια γενική έκθεση “Κορινθία 2011″ | Η επιχειρηματική καρδιά χτυπά στην Κόρινθο 21 – 25 Σεπτεμβρίου

Η Πανελλήνια Έκθεση “ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011″ αποτελεί ένα κοινό σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Κορινθίας, της Πελοποννήσου και της Ελλάδας.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας , τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και την υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ.
Η «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011» που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Σωληνουργεία Κορίνθου από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, επιδιώκει να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε μία περίοδο που οι συνθήκες το επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ. Ο αριθμός των εκθετών φέτος είναι 168 και ο Εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε 6.500 τμ. που είναι σημαντικά ανώτερος της περσινής Έκθεσης.
Η έκθεση αποτελεί μια σύγχρονη αντίληψη επιχειρηματικής προώθησης και προβολής. Ήδη στα χρόνια της διοργάνωσης πάνω από 2.000 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της. Από το 2008 πραγματοποιείται στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 4029 τετραγωνικών μέτρων και το οποίο έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της Έκθεσης. Η Έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κόρινθο, την πόλη που αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου ενώ παράλληλα είναι το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Στα πλαίσια της Έκθεσης το Επιμελητήριο Κορινθίας έχει προγραμματίσει παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε με την ευκαιρία της επίσκεψης σας στην έκθεση.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα:
  • Να ενημερωθούν άμεσα για τις εξελίξεις και τις τάσεις στην αγορά.
  • Να έλθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις , να συγκρίνουν και να αποφασίσουν τις νέες επιχειρηματικές τους συνεργασίες
  • Να επιλέξουν στον ίδιο χώρο, μεγαλύτερη ποικιλία ειδών - καλύτερες τιμές
  • Να εξασφαλίσουν συνεργασία με επιχειρήσεις
  • Να ενισχύσουν το ρόλο τους στην αγορά
  • Να συμμετέχουν σε πολιτιστικές, οικονομικές κ.α. εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης

Επίσημο Site της Έκθεσης korinthianexhibition.gr
Site του Επιμελητήριου Κορινθίας korinthiacc.gr
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


pietris.wordpress.com/