Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς – Το πρόγραμμα και τα κύρια σημεία της ομιλίας του

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς, βρίσκεται σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης. Στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ,  παρέστει σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια  έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.
Αύριο, Σάββατο, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί στις 9.30 το πρωί την 76η ΔΕθ, όπου θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo Α.Ε. ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να καταθέσει εκ νέου αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες και να επιμείνει στο ότι θέλει καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται επίσης να ξεκαθαρίσει ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης, καθώς και να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Εκτιμάται ακόμη ότι θα κάνει λόγο για ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και να δηλώσει την αντίθεση της ΝΔ στην επιβολή τέλους στα ακίνητα και της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση. Ο κ. Σαμαράς, στην ομιλία του αναμένεται επίσης να τονίσει ότι η ΝΔ είναι κατά των απολύσεων στο δημόσιο και πως η δική της πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία διαφέρει πολύ από αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ τέλος θα δηλώσει τη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά «όχι στο ξεπούλημα» των φορέων του δημοσίου και να καταθέσει την πρόταση του κόμματός του για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής στις 13.00, όταν και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

eklogika.gr