Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διαπίστωση Σοκ. Η Σπάρτη θα ζήσει και πάλι σεισμό 7 ρίχτερ.!!!

Αποκλειστικό θέμα του report24.gr

Με αφορμή τα 25 χρόνια από τον δολοφονικό σεισμό της Καλαμάτας το 1986 πέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν και σειρά ομιλιών στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Παπανικολάου στην ομιλία του έδωσε ένα στοιχείο που άφησε εμβρόντητους τους παρευρισκομένους αλλά και σύσσωμη την Λακωνική κοινωνία.
Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε πως «O καταστροφικός σεισμός του 464 π.Χ. στη Σπάρτη έχει καθυστερήσει στο ραντεβού του και συνεπώς μπορεί να έχουμε νέο σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ από σήμερα μέχρι και τα επόμενα 100 χρόνια“. Συνεχίζοντας ο κ. Παπανικολάου σημείωσε «Γνωρίζουμε με ακρίβεια το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού, αλλά όχι και το χρόνο» διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαπίστωση προκύπτει από πολύχρονη μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας και των ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας.
Επίσης ο κ. Παπανικολάου τόνισε «Αν κάποια στιγμή ταρακουνηθεί έντονα η Καλαμάτα να ξέρετε πως θα είναι από τους γείτονές σας»Τονίστηκε δε πως εδώ και αρκετό καιρό έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα.(Το report24.gr ξεκινάει έρευνα για το τι κινήσεις έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιοι φορείς της Λακωνίας για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ενός τέτοιου φαινομένου).
Μετά και την μεγάλη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη Νότια Πελοπόννησο πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν. Από την μία μεριά οι επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις στην πράξη σωστές και από την άλλη η αγωνία του κόσμου στο τι θα γινότανε αν χτύπαγε ένας σεισμός 7 ρίχτερ την Σπάρτη όπως το 464 π.χ
Μήπως το θέμα είναι πιο σοβαρό από οτι αρχικά φαίνεται;
Στο θέμα έκανε εκτενή αναφορά και η Ελευθερία Καλαμάτας με πρωτοσέλιδο «Καθυστερημένο ραντεβού με 7 ρίχτερ στη Σπάρτη»