Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΊΣΜΑ αντί ΕΤ1

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το Σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ με βάση την εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου. Ειδικότερα, θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή για ψήφιση τροπολογία σχετικά με το κλείσιμο της ΕΤ1 καθως επίσης και κοινή υπουργική απόφαση για το κλείσιμο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, το προσωπικό των οποίων θα ενσωματατωθεί στην ΕΡΤ.
Με βάση το σχέδιο αναβαθμίζεται η λειτουργία του ΠΡΙΣΜΑ με την επέκταση της χρήσης του και σε άλλες περιοχές πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από άτομα με αναπηρία, καθώς και με την αξιοποίηση προγραμμάτων ιδιωτικών καναλιών μετά απο σχετική έγκριση προγράμματος της ΕΡΤ.
Οπως διευκρίνισε ο κ Μόσιαλος, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα μειωθούν κατά 50% το 2012.

Αντιδράσεις

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην ΕΡΤ έκανε την εξής δήλωση:«Ο υδροκεφαλισμός της ΕΡΤ αποτελεί πρόκληση σε μια υποβαθμισμένη κοινωνία».
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφέρεται μεταξύ άλλων οτι « η αναστολή λειτουργίας της ΕΤ1, η συγχώνευση των περιφερειακών ρ/φ σταθμών στη βάση της προκρούστειας λογικής του μνημονίου, σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που οδηγεί στην υπονόμευση και την συρρίκνωση της ΕΡΤ» και εκφράζει τη συμπαράστασή του «στον αγώνα των εργαζομένων της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ που με την σημερινή τους κινητοποίηση υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και αντιστέκονται στις προσπάθειες συρρίκνωσής της».

Πηγή: NET FM