Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μακάμπ(ρ)ιο τέλος για Ολυμπιακό!

Τελειώνει και ο Λίνεν λόγω επιλογών...

Τα... καμπανάκια χτύπησαν στο πρώτο ματς. Όμως ο κρότος του αποκλεισμού ακούστηκε από το Τελ Αβίβ μέχρι τον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 και αποχαιρέτησε το Europa League και... τον Λίνεν.

Η λέξη καταστροφή ίσως είναι «λίγη» για να περιγράψει το... πατατράκ του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκοι»... κατάφεραν να μείνουν εκτός Ευρώπης από τις 5 Αυγούστου, καθώς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το -έτσι κι αλλιώς «εύθραυστο»- 2-1 του Καραϊσκάκη και γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, αποχαιρέτησαν τόσο πρόωρα το Europa League.

Πρόκριση με την ψυχή στο στόμα ο Άρης

Ο Αρης πήρε με πολύ άγχος την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League αφού αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 (19', 75' πεν. Τσέζαρεκ - 25' αυτ. Ρονάλντο Γιάρο, 66' Μπούρκχαρντ) , με την Γιαγκελόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έκθεση Ζωγραφικής του Γιώργου Αγγελετόπουλου στο Δερβένι.


Περίοδος Έκθεσης : 9 έως 16 Αυγούστου 2010
στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου (Ισόγειο Αίθουσα Β)
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 10.00π.μ. - 02.00μ.μ. : 06.00μ.μ. – 11.00μ.μ.

Ο Γιώργος Αγγελετόπουλος γεννήθηκε στο Δερβένι. Είναι Καρδιολόγος Αν. Διευθυντής, υπεύθυνος τμήματος υπερήχων της Καρδιολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αττικής.
Ασχολείται με το σχέδιο και τη ζωγραφική από τα φοιτητικά του χρόνια. Μαθήματα σχεδίου-χρώματος πήρε από τους ζωγράφους Μ.Βελούδιο & Μ. Αβραμίδη.
Συμμετοχή σε εκθέσεις
- Ομαδική έκθεση με τους γιατρούς τους του Ευαγγελισμού 1979.
- Δύο ατομικές εκθέσεις 2007 & 2009 στη Γκαλερί ΟΜΝΙC στο Μαρούσι.

Η παρούσα έκθεση έχει δύο ενότητες η πρώτη περιλαμβάνει ζωγραφισμένες γκραβούρες από την Ελλάδα του 19ου αιώνα.
Η δεύτερη περιλαμβάνει τοπία από νησιά της Ελλάδας, σκηνές καθημερινής ζωής, παιδικές μνήμες.

Έκθεση Κοσμήματος της Βασιλικής Αλωνιστιώτη.

Περίοδος Έκθεσης : 9 έως 16 Αυγούστου 2010 στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου (Ισόγειο Αίθουσα Β)
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 10.00π.μ. - 02.00μ.μ.
: 06.00μ.μ. – 11.00μ.μ.

Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου


Θέμα: Μονογραφές Περιχρωματισμένες
Περίοδος Έκθεσης : 9 έως 16 Αυγούστου 2010 στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου (Α’ Αίθουσα –Ισόγειο)
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 9.00π.μ.-13.00μ.μ.
: 09.00μ.μ. – 12.00μ.μ

Συναυλία κλασσικής μουσικής εγχόρδων στο Δερβένι


Κυριακή 8 Αυγούστου , Δερβένι (προαύλιο Γυμνασίου Λυκείου), ώρα 9.30 μ. μ.
«Συναυλία κλασσικής μουσικής με την Νεανική πολυβραβευμένη ορχήστρα Εγχόρδων της πόλης Πουχχάιμ Γερμανίας.»
Η ορχήστρα αποτελείται από 35 βιολιά.
Μαέστρος ο Peter Michielsen

Πρόγραμμα :
Mozart : Diverimenti in D-Dur 1ο μέρος.
Batrok : Divertimento 1ο μέρος.
Mendelssohn : Η δέκατη συμφωνία βιολιών.
Σκαλκώτας : κλέφτικος χορός
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πανηγυρίζει η Άγια Σωτήρα στα Μεντουριάνικα


Αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Δ. Δ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου ( παραμονή της εορτής) θα τελεστεί Εσπερινός , ενώ αύριο , ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

Νέες δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη για τον Πέτρο Τατούλη



Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε για την υποψηφιότητα Τατούλη στον Real 97,8: «το ότι πάει καλά ο κ. Τατούλης στις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν δέχομαι τον όρο “σαρώνει”, είναι ένα ζήτημα. Το ότι ο κ. Τατούλης όμως ήταν υπέρ του Μνημονίου και αν παρακολουθήσετε τα γραφόμενά του το τελευταίο διάστημα στηρίζει σε ένα βαθμό την κυβέρνηση, αυτό πρέπει να αναδειχθεί».

Μέχρι τις 27 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Αυγούστου θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, βάζοντας τέλος στην αγωνία παιδιών και γονέων. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει μείωση των βάσεων στα τέσσερα από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία.Τα τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία αναμένεται να μειώσουν ελαφρώς τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής τους, τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα ΑΕΙ, τη στιγμή που 44 πανεπιστημιακά τμήματα θα απαιτήσουν 18.000-19.000 μόρια.

Πηγή:protothema

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Η... επιστροφή



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΣ Κόρινθος στα Χάνια του Πηλίου και ήδη το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά επέστρεψε στη βάση του.Οι παίκτες θα επανέλθουν την Παρασκευή σε ρυθμούς προπόνησης (ως τότε έχουν ρεπό) ενόψει του δεύτερου φιλικού της θερινής περιόδου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, το προσεχές Σάββατο.

Το «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα.


Σαν σήμερα 2490 χρόνια πριν, το 480 π.Χ: Στα Στενά των Θερμοπυλών, ο αρχηγός των Ελλήνων, Λεωνίδας, απαντά «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα.

Ο καλοκαιρινός χορός του Α. Ο. Λυκοποριάς


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
Καλοκαιρινός Χορός

Κυριακή στις 9:00 μ.μ. - 09 Αυγούστου στις 4:00 π.μ.
Δημοτικό Σχολείο Λυκοποριάς

Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα αν μας τιμούσατε με την παρουσία σας στον ετήσιο καλοκαιρινό χορό που κάνει η ομάδα μας ώστε να την ενισχύσετε και να την βοηθήσετε να βγάλει άλλη μια δύσκολη σεζόν. Στην εκδήλωση μπορείται να διασκεδάσετε με την ζωντανή μουσική,να φάτε αλλα και να κερδίσετε πολλά και πλούσια δώρα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του

ΠΑΟΚ – ΑΓΙΑΞ 3-3


Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» παρότι ξεκίνησε ιδανικά, δεν άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο και με το 3-3 (48΄ Σουάρες, 50΄ Ντε Γιονγκ, 55΄ Λίντγκρεν - 16΄ Βιεϊρίνια, 56΄ Σαλπιγγίδης, 91΄ Ίβιτς) με τον Αγιαξ μέσα στην Τούμπα, αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ από τα προκριματικά. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που έχασε και πέναλτι με τον Ιβιτς , συνεχίζει πλέον στα πλέιοφ του Europa League..
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84΄ Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (65΄ Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιειρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.
ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Λίντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (90΄+ Ολεγκέρ), Σουλεϊμάνι (78΄ Έρικσεν), Εμάνουελσον.