Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δ. Δούσκας: «Στα Μαύρα Λιθάρια απειλούνται σπίτια»

Στο θέμα της διάβρωσης των ακτών και το πρόβλημα που υπάρχει κυρίως στη Δυτική Κορινθία αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δ. Δούσκας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Χρόνο με το χρόνο το πρόβλημα επιδεινώνεται… Στα Μαύρα Λιθάρια απειλούνται σπίτια!
Έχει υποσκαφτεί το οδόστρωμα της Π.Ε.Ο. στα Μαύρα Λιθάρια, στην παραλία Πεταλούς και στη Λυκοποριά.
Γίνονται προσπάθειες από το Δήμο, αλλά τα έργα αυτά είναι προσωρινά… Πρέπει να εκπονηθεί μία ολο­κληρωμένη μελέτη από την Κόρινθο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια και να ξεκινήσουν όσο γίνεται συντομότερα τα έργα. Πολύ φοβά­μαι ότι η Π.Ε.Ο. στα Μαύρα Λιθάρια σε λίγο θα είναι αδιάβατη, γιατί σε πολλά σημεία της ήδη εφάπτεται της θάλασσας».
 Τα ακούτε κύριε Δέδε και οι υπεύθυνοι τέλος πάντων. Αυτό το θέμα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητές σας γιατί σε λίγο θα …χαθούν σπίτια!

korinthiannews.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥ. ΤΟΜ. ΠΟΛ. ΕΥΘ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕ​ΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ​Σ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικώς, το τσουνάμι σαρώνει και την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Και το λέω αυτό, γιατί η κυβέρνηση, χωρίς διάλογο, χωρίς κανένα πρόσχημα, ξαφνικά, μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, επιχείρησε να διαγράψει 1.056 σχολεία σε όλη την Επικράτεια.
Τελικώς, με αυτό τον τρόπο, αποδεικνύεται ότι το δήθεν όραμα που είχε η κυβέρνηση για νέο ποιοτικό σχολείο, όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σ’ ένα φτηνό σχολείο.
Χιλιάδες παιδιά φεύγουν ξαφνικά από τον εκπαιδευτικό χάρτη. Αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Γίνονται αυτά τα παιδιά όμηροι των καιρικών συνθηκών που, πολλές φορές, είναι δύσκολες και αντίξοες στην Ελληνική Περιφέρεια. Στοιβάζονται σε ακατάλληλα και πολλές φορές αντιπαιδαγωγικά κτίρια.
Προσπαθεί, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση να λιγοστέψει τα σχολειά, αλλά με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, αυξάνει τα μαθησιακά ελλείμματα, εξαφανίζει τους υποστηρικτικούς θεσμούς, αυξάνει δραστικά τους άνεργους εκπαιδευτικούς, αχρηστεύει αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Και τελικώς, εκείνο το οποίο καταφέρνει είναι να τορπιλίσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Κι όλα αυτά τα κάνει στο όνομα μιας δήθεν αποκέντρωσης και κατά τη δική μας εκτίμηση, ο μοναδικός στόχος που εξυπηρετείται από αυτό το πρόχειρο σχέδιο της κυβέρνησης είναι καθαρά λογιστικός. Αλλά, ακόμα κι αυτή η λογιστική πρακτική που υπηρετεί αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης, είναι κοντόφθαλμη, είναι βραχυχρόνια. Γιατί μακροπρόθεσμα δημιουργείται ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Όχι μόνο για τη μεταφορά των μαθητών, όχι μόνο γιατί δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά κυρίως γιατί ερημώνεται η Ελληνική Περιφέρεια, δημιουργούνται αντικίνητρα, για να μείνει ο πολίτης στην Περιφέρεια. Και, δυστυχώς, δημιουργούνται συνθήκες μας σύγχρονης αστυφιλίας που μας παραπέμπει πολλές δεκαετίες πίσω.
Αυτά τα σχέδια είναι αμφιβόλου ποιότητος. Και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να τα αναθεωρήσει».

Κουρμπανάς: Συνεχίζουμε... (VIDEO)


Κανένα θέμα παραίτησης, παρά τη φημολογία. Δηλώσεις μετά το ματς
Η απογοήτευση από την ήττα στο φινάλε και η περιρέουσα ατμόσφαιρα δημιούργησε σενάρια απομάκρυνσης του Κουρμπανά από τον πάγκο της Κορίνθου.

Ωστόσο, ο ίδιος ο τεχνικός της Κορίνθου διέψευσε στο φιλικό του περιβάλλον κάθε πιθανότητα παραίτησής του. Εμφανίστηκε μάλλον πεισμωμένος για τη συνέχεια και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να θέλει να εγκαταλείψει... το καράβι στα δύσκολα. Οι δηλώσεις του άλλωστε μετά το ματς είναι ενδεικτικές:

"Οταν μια ομάδα δεν κατορθώνει να πάρει τη νίκη σε τρία καθοριστικά παιχνίδια που δίνει στο πρωτάθλημα, τότε ο προπονητής πρέπει και οφείλει να παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του.

Αυτή είναι η άποψη μου και θα την υποστηρίζω πάντα. Ωστόσο, ουδέποτε υπέβαλλα την παραίτηση μου όπως ακούστηκε και απορώ ποιοι μπορεί να διέδωσαν κάτι τέτοιο. Ακόμα, άλλωστε, δεν έχει τελειώσει τίποτα για μας.

Από τη στιγμή που υπάρχουν για μας μαθηματικές ελπίδες προκειμένου να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος δεν πρόκειται να τα παρατήσω τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την αρχή της περιόδου πρέπει να τελειώσει. Δυστυχώς, στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας. Έτσι είναι η μπάλα. Δεν έχουμε τίποτα άλλο, παρά να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους".
τόνισε.

Δείτε το video (kerkidathskorinthias.blogspot.com) ΕΔΩ

Το καθοριστικότερο παιχνίδι της ομάδας θα είναι μάλλον αυτό της 29ης αγωνιστικής στην Κρήτη με τον Πλατανιά, με δεδομένο ότι δε θα επαναληφθεί άλλη εντός έδρας αποτυχία στο ματς με τον Απόλλωνα.

Στόχος του Κουρμπανά πλέον αποτελεί η νίκη στη σκληροτράχηλη έδρα του Ρουφ την ερχόμενη αγωνιστική, η οποία σε συνδυασμό με το "άκοπο τρίποντο" με την Αγία Παρασκευή θα προσθέσει έξι καθοριστικούς βαθμούς στη συγκομιδή της Κορίνθου.

golden3.gr

Το… φθηνό σχολειό

Το σχολείο στα χρόνια του Μνημονίου μεταλλάσσεται. Γιγαντώνεται, ασφυκτιά, αποψιλώνεται από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κόβονται από τη λεπίδα του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι γίνεται πιο άγριο. Σε πείσμα όλων των επιστημονικών ερευνών που συσχετίζουν απολύτως τη σχολική βία με το μέγεθος των μονάδων και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων επιθετικής συμπεριφοράς στις αίθουσες και τα προαύλια, το υπουργείο Παιδείας προχωρά ακάθεκτο σε μαζικές συγχωνεύσεις.

Το νέο μοντέλο σχολείου στην Ελλάδα θα έχει υπερδιπλάσιο μαθητικό πληθυσμό -περίπου 400 μαθητές ανά μονάδα σύμφωνα με το υπουργείο, που παραδέχθηκε χθες ότι σε 6 περιπτώσεις το νούμερο του ξέφυγε στους 500- στριμωγμένο σε κτίρια με προδιαγραφές για να στεγάσουν τους μισούς.

Οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι τα κριτήρια των συγχωνεύσεων «είναι πρωτίστως παιδαγωγικά» δεν πείθουν κανέναν. Με βάση ποια παιδαγωγική λογική γίνεται καλύτερο μάθημα σε μία τάξη από 28 πρωτάκια σε σύγκριση με την τάξη των 17, 18, 20 μαθητών που ήταν μέχρι σήμερα ο μέσος όρος στις τάξεις του Δημοτικού;

Τα κριτήρια είναι όχι πρωτίστως, αλλά αποκλειστικώς οικονομικά. Οι 1.933 μονάδες που συνενώνονται τον επόμενο Σεπτέμβριο έχουν υψηλότερο κόστος από τις 877. Το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι μετατρέπει τους μαθητές σε αριθμούς. Εξομοιώνει τα σχολεία με τους οργανισμούς του κομματικού κράτους που υπήρχαν μόνο για να εισπράττουν οι διοικήσεις τους.

Κανείς δεν υπολόγισε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκύψει από αυτή τη βίαιη μετάλλαξη του σχολικού μοντέλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Λυκουρέντζος “Οι αποφάσεις για τα σχολεία είναι επιζήμιες και δεν γίνονται αποδεκτές.Ζητώ την άμεση ανάκληση τους.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην ελληνική περιφέρεια επιφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις  αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας. Οι υποβαθμίσεις, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων, εμποδίζουν την ομαλή πρόσβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργούν ανησυχία στους γονείς, τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και ζημιώνουν την οικονομική ζωή του τόπου μας.

Δεν προηγήθηκε ουσιαστικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς. Κατόπιν σοβαρών πιέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέβαλαν εισηγήσεις στις οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας.

Παράλληλα με τις αποφάσεις αυτές θα αυξηθεί αλματωδώς το κόστος μεταφοράς των μαθητών. Μια υποχρέωση στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία οφείλει στους μετόχους των ΚΤΕΛ, στα ΤΑΧΙ και στους ιδιώτες μεταφορείς, τις δαπάνες δύο σχολικών ετών, 2009-2010 και 2010-2011.

Οι αποφάσεις της κ. Άννας Διαμαντοπούλου είναι επιζήμιες και ζητούμε την άμεση αναθεώρησή τους».

H Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε την Δευτέρα 14 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης, στο κτήριο όπου στεγάζεται το Διοικητήριο της νέας Περιφέρειας. Μετά από σύντομη εισήγηση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δέχθηκε ερωτήσεις από το σύνολο των δημοσιογράφων, σε μια συνέντευξη που κράτησε πάνω από τρείς ώρες, καλύπτοντας όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.
  • «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να βγει από την κρίση. Μόνος δρόμος η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις». 

Δεν αγγίζουν την σεισμογενή και πυρηνική Τουρκία



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν δε πρόκειται για αρρωστημένη διαστροφή, τότε πρόκειται για την απόλυτη επικράτηση της προπαγάνδας.

Τρεις μέρες τώρα έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο οι σεισμολόγοι, οι ηφαιστειολόγοι, οι πυρηνικοί φυσικοί και αναλύουν τα πάντα γύρω από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία – μια εξαιρετικά σεισμογενή χώρα – τα τσουνάμια, τις πλάκες που συναντιούνται, εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια πώς λειτουργεί ένας πυρηνικός σταθμός, πώς είναι φτιαγμένος ένας αντιδραστήρας, αν και πόσο και ποιες περιοχές του πλανήτη κινδυνεύουν από την έκλυση της ραδιενέργειας, αν θα φτάσει ως την Ελλάδα ο σεισμός, το τσουνάμι, το πυρηνικό νέφος.

Όλα όσα συμβαίνουν δηλαδή μετά από κάθε σεισμό – με μοναδική διαφορά ότι αυτή τη φορά οι ειδικοί δεν τσακώνονται μεταξύ τους, καθώς δεν έχουν να μοιράσουν κονδύλια.

Λέξη δεν ακούσαμε για την σεισμογενή και πυρηνική Τουρκία. Λέξη για το γεγονός ότι η Βουλγαρία έκλεισε το Κοζλοντούι και ανοίγει το Μπέλενε.

Dr. Evangelos Tziavos "Επιθυμώ τέλος να εκφράσω την πλήρη ευαρέσκεια μου, διότι ο κ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, πολύ καθυστερημένα βέβαια, με άκουσε και απεφάσισε να επιβάλει εκών – άκων την νομιμότητα"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
14.03.2011

Σε ερώτηση εκπροσώπων των τοπικών Μ.Μ.Ε., επιθυμώ να αναφέρω ότι με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθώ και εισπράττω τα μέχρι τώρα θετικά σχόλια πολιτών του Ξυλοκάστρου, και όχι μόνον, αναφορικά με το θέμα της ΕΠΙΒΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ, σε ένα από τα κατεξοχήν τμήματα ευθύνης της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου όπως είναι το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, οι συγχωνεύσεις 1933 σχολείων - Δείτε τα σχολεία που καταργούνται και συγχωνεύονται στην Κορινθία

Με 1.056 σχολεία λιγότερα, τα οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται, θα βρει η επόμενη σχολική χρονιά καθηγητές και μαθητές. Ο νέος σχολικός χάρτης της χώρας ανακοινώθηκε χθες αργά, από το υπουργείο Παιδείας ενώ αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προκειμένου να τοποθετηθεί στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚ​ΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ν..Δ.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέλαβε εργολαβικά να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να υβρίζει την Αντιπολίτευση. Η βελόνα του κόλλησε στο χθες. Λίγη σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης δεν θα έβλαπτε τον ίδιο και την κυβέρνηση, αλλά θα ωφελούσε τη χώρα».  

Ο Αντ. Σαμαράς, αναφορικά, με τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής:"Το σημερινό Μνημόνιο δεν αλλάζει, εξακολουθεί να ισχύει απολύτως. Και η υποχρέωσή μας για νέα μέτρα, ύψους σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων, την περίοδο 2012-15 ισχύει απολύτως. Έχουμε, λοιπόν, και νέα μέτρα"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


            «Εμφανίζεται μια προσωρινή ανακούφιση ως «σωτηρία». Που δεν είναι...
            Εμφανίζεται μια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, ως αλλαγή της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής. Που δεν είναι...
            Εμφανίζεται μια παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών μας, ως επίτευγμα σκληρής διαπραγμάτευσης. Που δεν είναι...
            Εμφανίζεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για νέα μέτρα και νέες δεσμεύσεις, που ανέλαβε έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης.
            Σημειώνουμε τα εξής:
-- Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσουμε λίγο μικρότερες δόσεις, αλλά για περισσότερα χρόνια. Άρα θα πληρώσουμε συνολικά περισσότερους τόκους.
            --Το σημερινό Μνημόνιο δεν αλλάζει, εξακολουθεί να ισχύει απολύτως. Και η υποχρέωσή μας για νέα μέτρα, ύψους σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων, την περίοδο 2012-15 ισχύει απολύτως. Έχουμε, λοιπόν, και νέα μέτρα.
            -- Ακόμα, έναντι αυτής της παραχώρησης αναλαμβάνουμε την πρόσθετη υποχρέωση (που δεν προβλεπόταν στον αρχικό Μνημόνιο) για αξιοποίηση περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ συν ακίνητα του Δημοσίου) ύψους 50 δισεκατομμυρίων. Δεν ξέρουμε από πού υπολογίζει να τα βρει αυτά η κυβέρνηση και πώς. Αλλά όταν εμείς είχαμε προτείνει αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, το είχαμε κάνει για να βρούμε τρόπο να βγούμε από το Μνημόνιο κι από την ανάγκη στήριξης, όχι για να μπούμε πιο βαθιά.
            -- Τέλος έναντι αυτής της παραχώρησης, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να υπογράψουμε το λεγόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που θα αποσαφηνιστεί πλήρως στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης – 25ης Μαρτίου. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρέους της κάθε χρόνο. Δηλαδή να έχει μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα (αφού θα έχει πληρώσει τους τόκους από το δανεισμό της). Αυτό για να συμβεί χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη πάνω από 6%! Για πολλά χρόνια συνεχώς...
            Η Κυβέρνηση ανέλαβε πρόσθετη συμβατική υποχρέωση που απαιτεί ανάπτυξη πάνω από 6%...
Και η Ελλάδα με την σημερινή πολιτική έχει ύφεση πάνω από 6%!
Μέχρι πρόσφατα η Κυβέρνηση χλεύαζε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μηδενισμό του ελλείμματος. Τώρα αποδέχεται ότι θα βγάζει και πλεονάσματα, όχι απλώς μηδενικό έλλειμμα...
            Χρειαζόμαστε επειγόντως Ανάπτυξη.
            Και με την υφιστάμενη πολιτική βυθιζόμαστε σε ύφεση.
            Γι’ αυτό και χρειάζεται επειγόντως αλλαγή των όρων του Μνημονίου.
            Ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.
            Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σαν να έλυσε το πρόβλημα οριστικά. Όμως, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία.
            Επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν πιάνουν πια. Χρειάζεται αλλαγή Πολιτικής».    

«Φωτιά και λάβρα» ο Κούγιας για Αστέρα Τρίπολης και αδελφούς Μποροβήλου!!

Δεν τα κατάφερε η "Μπάρτσα" χθες στο μεγάλο ντέρμπι με την Παναχαϊκή και ηττήθηκε με 0 - 1. Το γκολ μάλιστα επετεύχθη από τον συνήθη ύποπτο για την ομάδα της Πάτρας Κυβελίδη στο 93ο και τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης… Η ήττα αυτή ήταν κάτι σαν εφιάλτης για τους πολλούς φιλάθλους μας που κατέκλυσαν σήμερα το γήπεδο του Συνοικισμού στην Κόρινθο (περισσότεροι απο 2000 φίλαθλοι). Πλέον με αυτή την τρίτη σερί ήττα η Κόρινθος έμεινε στους 40 βαθμούς. Η διαφορά απο την κορυφή είναι μικρή, μόλις 3 βαθμοί, αλλά τα πράγματα για την υπόθεση πρωτάθλημα δυσκόλεψαν καθώς πολλές ομάδες μπήκαν ξανά στο παιχνίδι αυτό. Ρεαλιστικός στόχος θα έλεγα πως είναι για την ομάδα μας μια κατάληψη θέσης μπαράζ και το κυνήγι της ανόδου μέσω αυτής. Επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας στο ΡΟΥΦ όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού στην συνέντευξη τύπου δεν παρουσιάστηκαν οι προπονητές και έτσι τον λόγο πήρε ο κ. Αλέξης Κούγιας πρόεδρος της Παναχαϊκής. Μίλησε για το παιχνίδι, εξέφρασε παράπονα για την φιλοξενία των ανθρώπων της Κορίνθου προς την ομάδα του και επίσης κατήγγειλε τον Αστέρα Τρίπολης ως μια απο τις πλέον βρώμικες Ελληνικές ομάδες, με υπεύθυνους για αυτό τους αφούς Μποροβήλου, αλλά και προαναγγείλει τον υποβιβασμό του της ομάδας της Τρίπολης.
«Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στη Superleague, χύνοντας το αίμα πολλών ομάδων», είπε ο Κούγιας και συνέχισε:
«Οι αδερφοί Μποροβήλοι ήταν οι πραγματικοί οργανωτές αυτού του σχεδίου. Ο ένας σαν διαιτητής και αργότερα σαν μέλος της ΚΕΔ, ο άλλος (που δεν ξέρω τι δουλειά κάνει) ήταν ο γενικός διευθυντής. Όταν ο Μποροβήλος όριζε διαιτητές, ο άλλος είπαν ότι παραιτήθηκε».
Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε το θέμα πολύ περισσότερο, αποκαλύπτοντας και τις τραπεζικές καταθέσεις του Δημήτρη Μποροβήλου.
«Η ομάδα αυτή, που είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ξέρετε ότι σε λίγο θα βρεθεί εκεί που πρέπει», είπε και συνέχισε:
«Του χρόνου θα παίζουμε μαζί στη Β' Εθνική και μετά θα αγωνίζεται εκεί που ανήκει. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα, ο αδερφός του Μποροβήλου, που δεν ξέρω τι μηχανή ανακάλυψε και με ποιο τρόπο βγάζει τα λεφτά που βγάζει, έχει 13 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις. Και εμείς που είμαστε 35 χρόνια στο τοπ της δικηγορίας δεν είχαμε ποτέ 13 εκατομμύρια».
Και ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατέληξε: «Το μόνο που έχουμε εμείς είναι η Παναχαΐκή μας. Αυτά τελειώνουν όμως, αφού θα περάσουν όλοι την πόρτα του εισαγγελέα και μετά του τακτικού ανακριτή».

Δείτε τις δηλώσεις Κούγια στο παρακάτω βίντεο

Το πρωτάθλημα στη Γ' κατηγορία Κορινθίας


«Έριξε» γκολ με την κουτάλα και τους ξέφυγε

Α όμιλος
Στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου ο Κουταλάς νίκησε εκτός έδρας τον Αγιάννη με 5 – 2 και του ξέφυγε στο +3 , μία αγωνιστική πριν λήξει το πρωτάθλημα της Γ Κορινθίας. Την ομάδα του Αγίαννη ισοβάθμισαν ο Μαψός και τα Νέα Αστέρια που νίκησαν , εκτός έδρας με 3 – 2 τα Ελάφια Εξαμιλίων και με 8 – 3 τον Άγιο Γεώργιο , αντίστοιχα. Με νίκες προχώρησαν και ο Ποσειδών Κυραβρύσης με 5 – 1 επί του Αίαντα Αγιονορίου και ο Φωκάς με 3 – 0 επί του Σοφικού ‘05


17η Αγωνιστική
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ   5 - 1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                        2 - 5
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.             3 - 8
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ                           2 - 3
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΣΟΦΙΚΟ '05                  3 - 0

Η βαθμολογία
( Σε 17 αγώνες)


48 - 19
39
50 - 21
36
41 - 20
36
42 - 25
36
32 - 23
24
24 - 36
21
24 - 40
16
24 - 41
14
24 - 50
14
18 - 52
8


Νίκησαν οι πρωτοπόροι

Β ‘ όμιλος

Με νίκες προχώρησαν οι τρεις διεκδικητές των δύο θέσεων ανόδου. Η πρωτοπόρος Θύελλα Λεοντίου νίκησε με 4 – 2 τον Α. Ο. Λεχαίου , ο Πανφενεατικός με 3 – 0 την Λαύκα και ο Άρης Βοχαικού με 1 – 0 την Δάφνη Πουλίτσας. Την άλλη Κυριακή και στο φινάλε του πρωταθλήματος κοντράρονται για μια θέση στον ήλιο η Θύελλα Λεοντίου και ο Παμφενεατικός για μια «θέση στον ήλιο» ενώ ο έταιρος διεκδηκητης Άρης Βοχαικού , αγωνίζεται στην Λαύκα με την τοπική ομάδα. Στους υπόλοιπους αγώνες της αγωνιστικής ο Αστέρας Κορίνθου νίκησε εκτός έδρας με 2 -1 τα Μποζικά , ενώ ο Ορφέας Κιάτου επιβλήθηκε με το ευρύ 5 – 1 επί του Κεραυνού Μεγάλου Βάλτου.

17η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                           4 - 2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                                 3 - 0
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ                     1 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ    1 - 2
ΟΡΦΕΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ                              5 - 1


Η βαθμολογία( Σε 17 αγώνες)


44 - 19
43
46 - 15
40
42 - 11
40
30 - 21
27
33 - 29
27
26 - 44
16
20 - 34
14
29 - 60
11
18 - 30
10
20 - 45
7

Νίκησαν οι πρωτοπόροι , «Χέρι – Χέρι» για την άνοδο οι ομάδες της Νεμέας


Α' όμιλος:
Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους για την άνοδο οι τρεις διεκδικήτριες ομάδες των δύο «εισιτηρίων» που οδηγούν στην Α’ Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος Κύψελος επικράτησε με 2 – 0 του Εθνικού Ξυλοκέριζας , ο Άλμπαρτος με σκορ 3 – 2 επί του Τενεάτη Αθικίων και ο Σολομός με 3 – 1 επί της Προόδου Αγίου Βασιλείου. Το σκορ της ημέρας 6 – 1 σημείωσε η Περαχώρα επί του Αετού Αγγελοκάστρου.. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1 – 0 τον ΑΣ Λουτρακίου, ενώ τέλος πήραν τρίποντο με σκορ 3 – 0 οι Γαλάζιοι Νέοι επί του Αστέρα Στεφανίου και ο Άρης Κορίνθου επί του Ολυμπιακού Κορίνθου.

20η Αγωνιστική
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ .......................................3 - 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ............6 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. .....................2 - 0
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. .....................3 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ...................3 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ......0 - 3
ΑΟΦ ΠΑΟΚ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ...................................1 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 20 αγώνες)

31-12
45
29-18
44
32-16
44
29-21
39
27-17
37
30-21
34
27-17
31
23-19
27
27-32
26
27-31
26
28-26
20
23-27
18
15-19
6
17-23
3



























Β' όμιλος:

«Χέρι – χέρι» προς την άνοδο προχωρούν οι δυό ισόβαθμες συνδημότισσες ομάδες της Νεμέας
Στο γήπεδο του Αγίου Βασιλείου ο Παννεμεατικός συνέχισε με νίκη της αγωνιστικές του υποχρεώσεις αφού νίκησε με 1 - 0 τον Ασπρόκαμπο , ενώ η Θύελλα Πετρίου πήρε τρίποντο με σκορ 3 – 0στην Αρχαία Κόρινθο από τον τοπικό Άρη. Την νίκη με 3 - 2 πήρε και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επί της ομάδας του ΠΓΣ Κόρινθος ενώ η Αναγέννηση Κιάτου με την εκτός έδρας νίκη με 3 - 0 έβαλαν σε περιπέτειες την ομάδα της Στιμάγκας σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή. Εκτός έδρας νίκη σημείωσε και ο Απέσσας Χαλκίου με 1 – 0 επί της Κόρινθο ’06. Τέλος ισόπαλοι αναδείχτηκαν η Λυκοποριά με τον Άρατο Βασιλικού με σκορ 1 – 1 και ο Πανκαμαριακός με τον Ολυμπιακό Άσσου με σκορ 2 – 2.

20η Αγωνιστική

ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ..........................0 - 3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ ..............1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ ....3 - 2
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ ......................................1 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ .........0 - 3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ .........2 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΠΕΣΣΑΣ .........................................0 - 1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 20 αγώνες)

74 - 10
50
59 - 20
50
36 - 32
35
33 - 23
33
39 - 22
32
51 - 43
32
37 - 28
30
45 - 43
29
31 - 44
24
22 - 46
22
27 - 47
17
18 - 46
16
21 - 56
13
16 - 49
11