Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μήτρογλου μίλησε… τελευταίος στην Τρίπολη!

mitroglou1
Με το “χρυσό” γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 92’ ο Ολυμπιακός έφυγε με το “διπλό” από την Αρκαδία, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και του… έσπασε το εντός έδρας αήττητο.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την επιθετική υπεροχή, κυρίως με τις προσπάθειες του Αμπντούν από αριστερά. Απ' την μεριά του ο Αστέρας μπήκε... φοβισμένα, όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό και δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του. Ο Μανιάτης περιόρισε τη δράση του Ράγιος, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι κι έτσι προσπάθησαν με μεγάλες και βαθιές μπαλιές να σπάσουν το τεχνητό οφσάιντ του Ολυμπιακού και να βγουν στην πλάτη της άμυνας του.

Μετά το 20' ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την ομάδα του Τσιώλη, αφού είδε τον Περόνε να αποχωρεί με πρόβλημα στο 34'. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε αρκετά νεύρα από τους παίκτες των δυο ομάδων και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πλησιάσει την εστία του Φούλοπ, χωρίς όμως να φτιάχνει την κλασική φάση.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τσιώλης πέρασε τον Ουσέρο στον αγώνα, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στον χώρο του κέντρου. Η αποβολή όμως του Σανκαρέ στο 56' έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Αρκάδων. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Μίτσελ πέρασε τον Μήτρογλου και μετά από λίγο τον Βλαχοδήμο, ενώ παράλληλα το κακό... τρίτωσε για τους γηπεδούχους, αφού ο Κουρμπέλης έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός εγκαταστάθηκε στα καρέ του Φούλοπ και πέρα από την σημαντική ευκαιρία του Αστέρα στο 65' είχε τον απόλυτο έλεγχο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 72', με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να “νικήσει” τον πορτιέρε των Αρκάδων και στη συνέχεια της φάσης τον Τζεμπούρ να σημαδεύει δοκάρι.

Το παιχνίδι πήρε... άγρια ομορφιά στη συνέχεια, αφού οι Πειραιώτες πίεσαν απίστευτα τον αντίπαλο τους, άλλα και οι Αρκάδες ήταν “φαρμακεροί στις αντεπιθέσεις” (ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και αμέλησε κάπως την άμυνα του). Τελικά, αυτός που είχε το... κλειδί για την εστία του Αστέρα ήταν ο Μήτρογλου, που με όμορφη προσπάθεια στο 92' κατάφερε και βρήκε δίχτυα. Ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον βαθμό στο 95', αλλά ο ο Μέγιερι απογειώθηκε στο δεξί παραθυράκι και έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπαρτολίνι.

Αστέρας Τρ.(Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Κουρμπέλης (64’ Αλβάρες), Φορμίκα (46’ Ουσέρο), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34’ Κάφα).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου (60’ Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Αμπντούν, Φετφατζίδης (64’ Βλαχοδήμος), Τζεμπούρ (81’ Ιμπαγάσα). 

Παπανδρέου: Η συντηρητική Ευρώπη φοβήθηκε να επενδύσει


Greek government  announced a second round of austerity measuresΟ Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κάνοντας λόγο για επικράτηση των συντηρητικών θέσεων, γεγονός που «συνιστά καταδίκη της Ευρώπης, όλων των Ευρωπαίων πολιτών».
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:
«Η επικράτηση συντηρητικών θέσεων στην Ευρώπη, με τη συρρίκνωση του κοινοτικού προϋπολογισμού, συνιστά καταδίκη της Ευρώπης, όλων των Ευρωπαίων πολιτών.
Για άλλη μια φορά, η συντηρητική Ευρώπη φοβήθηκε να επενδύσει στην ίδια την Ευρώπη και το μέλλον της.
Έτσι όμως, δεν πάμε πουθενά.

Η απόφαση 460/2013 Ολομέλειας ΣτΕ - Οριστικά αντισυνταγματική η αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας και η συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές




Οριστικά αντισυνταγματικές 3 χρόνια μετά την υπ' αριθμόν 6342/2010 αίτηση ακυρώσεως μου κρίθηκαν με την υπ' αριθμόν 460/2013 απόφαση Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι διατάξεις των άρθρων 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας & 14-21 & 24 του Ν. 3838/2010 & ακυρώθηκαν αντίστοιχα οι υπουργικές αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λόγω γέννησης στην Ελλάδα από αλλοδαπό γονέα - αλλοδαπούς γονείς με τουλάχιστον 5 ή 5+ έτη παραμονής & λόγω φοίτησης σε Ελληνικό Σχολείο, καθώς & για τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου έκανε δεκτή τόσο την αίτηση μου όσο & την υπ' αριθμόν 350/2011 απόφαση του Δ' Τμήματος επί της αιτήσεως μου, που είχε κηρύξει 2 χρόνια πριν τις ως άνω διατάξεις αντισυνταγματικές



Διαβάστε τι syntagmagr.blogspot.com/

Νίκησαν Αετός Κρυονερίου και Ηρακλής Ξυλοκάαστρου


 
Ο Αετός Κρυονερίου στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α2 Κορινθίας, νίκησε με 2 - 0 τον Ισθμιακό, και επιασε την κορυφή της βαθμολογίας οπού θα εδραιωθεί , σε περίπτωση "στραβοπατήματος" του  Κύψελου  που χωρίς προβλήματα τραυματισμών θα παραταχθεί αύριο Κυριακή στο γήπεδο των Εξαμιλίων, κόντρα στους Γαλάζιους Νέους . Νίκη , στην έδρα του Άρη Αρχαίας Κορινθου, με σκορ 2 -4 πέτυχε ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, ενώ στο Συνικοισμό ο Άρης Κορίνθου έχασε με 0 - 2 απότην ομάδα της Αλμυρής.Τέλος σημαντική νίκη για την παραμονή του πανηγύρισε ο Αετός Αγγελοκάστρου με 3-0 επί του Άρη Βοχαϊκού.
Η 20η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή , οπου εκτός του αγώνα  των Γαλάζιων Νέων με τον Κύψελο δεσπόζουν και τα ντέρμπι σε Άσσο και στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, όπου Αναγέννηση Κιάτου και Πανευρωστινιακός μάχονται με Θύελλα Κάτω Διμηνιού και Τενεάτη Αθηκίων, αντίστοιχα. Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα του ΑΟ. Σολομού με τον ΑΟ Λεχαίου.

Η 20η αγωνιστική 
Tα αποτελέσματα του Σαββάτου
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ   3 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ  0 - 2
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΤΡΟΥ 2 - 4
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ  2 - 0
Οι αυριανοί αγώνες
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ- ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝIOY
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ

Ο Κουβέλης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και… την κυβέρνηση

Fotis-Kouvelis-Parliament
Τον δικό του, διακριτό ρόλο στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, ενόψει αυτού που… έρχεται, επιχειρεί να εξασφαλίσει ο Φώτης Κουβέλης για λογαριασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως φάνηκε από την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε τον νέο διπολισμό ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, για την οποία υποστήριξε ότι είναι δέσμια του λαϊκισμού της και δεν συμβάλλει θετικά στην πρ0σπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση, ενώ κράτησε αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για “πολιτική πυγμής”, σε σχέση με την αντιμετώπιση των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων κοινωνικών ομάδων, αλλά και των κρουσμάτων βίας που παρατηρούνται.

Στις καθυστερήσεις νίκησε ο Πανκαμαριακός τον Παννεμεατικό

Στις καθυστερήσεις τη νίκη ο Πανκαμαριακός
Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις, με αρκετή δύναμη και πάθος, ο Πανκαμαριακός κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» της νίκης, με γκολ – φάουλ του Τσιπά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι στο α’ μέρος είχαν κάποιες καλές προσπάθειες με τους Μπολοβίνο και Τσιπά, ενώ ο Παννεμεατικός απείλησε όταν μετά από σέντρα του Παπουτσή, ο Τουμπανάκης απομάκρυνε προ του Νίκου Σαϊσανά.
Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, τα «λιοντάρια» απείλησαν με σουτ του Τζίνη, το οποίο κόντραρε και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Σιετής, ενώ διαμαρτύρονται και για πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Καμαρίου, μετά από προσπάθεια του Τζίνη.
Τελικά το γκολ της νίκης ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ του Τσιπά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, μετά από χέρι του Παλυβού, υπόδειξη που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.
Μετά την επίτευξη του γκολ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο σκόρερ, καθώς έβγαλε την φανέλα του.
Πάντως οι άνθρωποι της Νεμέας εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του κ. Καρακάση.

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Δεσποτέλης, Καφαντάρης (65’ Τσάκας), Κουρούμαλης, Πέδρο, Σκούρας, Τουμπανάκης, Μπολοβίνος, Τσιπάς, Ενό (75’ Αθανασιάδης), Σιώζος (85’ Βαγιού)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Κωστούρος, Κυριάκος (43’ λ.τρ. Μαντζιώρος), Μαρινός, Σγούρος, Σαϊσανάς Π., Ραπουσάι, Τζίνης, Παπουτσής, Αθανασόπουλος,

apopsi24.gr

Πέρασε από το Πετρί ο Αστέρας Δερβενίου (video)


Με παίκτη – προπονητή για 2ο συνεχόμενο ματς το Νίκο Κολιμάδη, ο Αστέρας Δερβενίου απέδωσε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και επιβλήθηκε δίκαια με 0-3 της Θύελλας Πετρίου.

Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ανώτεροι και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και περισσότερα τέρματα. Η Θύελλα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, απείλησε ελάχιστα, ενώ αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα θα μπορούσε στο 70’ να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Κολιμάδης απέκρουσε το πέναλτι του Μανάβη.

Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου κ. Johannes Hahn, την Πεμπτη στην Τρίπολη

O Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn θα επισκεφθεί την Τρίπολη, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Τρίπολη , ο . Johannes Hahn, θα παραχωρήση Συνέντευξη Τύπου , προς τα ΜΜΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα υπάρχει διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά.
 

Ο Τσίπρας έγινε… καραμανλικός

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis
Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον, αλλά και την άμεση αποκήρυξη των δηλώσεων Θεοδωρίδη περί… Καρντάκ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον πολιτικό ρεαλισμό, ή σε κάθε περίπτωση την προσπάθεια διεύρυνσης της απήχησης του λόγου του, και σε άλλους, περισσότερο μετριοπαθείς χώρους.
Με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά λοιπόν, μίλησε για τη “ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή”, αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στον ΕΘνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, και εξαπολύοντας την ίδια στιγμή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά.

“Τρύπα” 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο


Giannis-Stournaras-Xristos-Staikouras“Κενό” περίπου 2,5 δισ. ευρώ το 2016 αποτυπώνεται στο Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο, καθώς παρά τις καλλίτερες δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2013 και το 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 θα είναι περίπου 1,5 μονάδα του ΑΕΠ χαμηλότερο από τις παραδοχές του Μνημονίου.
Ωστόσο, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι αυτή η διαφορά παρουσιάζεται γιατί στο Μεσοπρόθεσμο δεν έχουν συνυπολογιστεί τα μέτρα της διετίας 2015-2016, που πρέπει να εξειδικευτούν το καλοκαίρι.
Όμως και σε αυτό το πεδίο τα νούμερα του Μεσοπρόθεσμου είναι διαφορετικά, καθώς στους πίνακες που το συνοδεύουν υπάρχει η παλαιότερη εκτίμηση της κυβέρνησης για 2,765 δισ. ευρώ, όταν η Τρόικα τα υπολογίζει σε 3,6 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να πιέσει και για την χαμηλότερη απόδοση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για την 4ετία.

Σε διαθεσιμότητα από το Μάρτιο 15.000 υπάλληλοι

Το πρώτο «κύμα» από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 έρχεται το Μάρτιο, καθώς τότε θα κατατεθεί από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για τη συγχώνευση 400 φορέων. Εκτιμάται ότι μετά την ψήφισή του θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η «δεξαμενή» των 15.000 «διαθεσίμων» θα προέρχεται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα: τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες.
Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημόσιων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.
Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων. Το χρονοδιάγραμμα που καταρτίζει η κυβέρνηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα συζητήσουν, εξάλλου, σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

aytodioikisi.gr

«Στο σφυρί» τα ελληνικά νησιά με υπογραφή Παναγιωτόπουλου

Το Κατάρ φαίνεται πως δε «φέρνει» στην Ελλάδα… επενδύσεις (!), αλλά και τροπολογία των υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με το aytodioikisi.gr, με τις οποίες είναι εφικτό να πουληθούν ελληνικά νησιά, αρκεί να έχει την υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Αμύνης, εν προκειμένω του Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση της «Κύρωσης της Συμφωνίας Για Εισαγωγή Τροποποιήσεων Σε Μερικές Διατάξεις της Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ»:
«Για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, καθώς και σε ανήκουσες στο δημόσιο νησίδες, οπουδήποτε και εάν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμηνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων…».

 

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟ​ΘΗΚΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού
(Chris Sintiki)

Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki).jpgΆφωνη άφησε την κοινή γνώμη προ ημερών ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κύριος Νετανιάχου όταν μίλησε για μια ‘‘ανακουφιστική’’, τρόπον τινά, για τη Μέση Ανατολή επίθεση εναντίον Ιράν, με αφορμή ερώτηση που του έγινε σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Παράλληλα οι εχθροπραξίες ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ έχουν φέρει αντιμέτωπο το Τελ Αβίβ με όλο σχεδόν το Μουσουλμανικό κόσμο. Στα καθ’ ημάς, η γειτονική μας Τουρκία ήδη έχει αποκηρύξει το κράτος του Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς το «έθνος τρομοκρατών». Και παρότι θα μπορούσε να αναγνωρίσει κανείς σε αυτές τις ενέργειες τον υφέρποντα απόηχο της Ισραηλινής επίθεσης στο πλοίο Μαβί Μαρμαρίς που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο η πραγματικότητα αναδεικνύει δύο βασικές συνιστώσες: από τη μια την απομόνωση του Ισραήλ από τα όμορα σε αυτό κράτη και από την άλλη τον κίνδυνο που ελλοχεύει αν οι εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου εναντίον των τυραννικών καθεστώτων γενικευτούν και απλωθούν πέρα από αυτόν.

"Θαύματα¨ κάνει με τον "Νικοπολίδη" του ο Αστέρας Δερβενίου , πέρασε με 3 - 0 από το Πετρι.- Ισόπαλο το ντέρμπι στο Βέλο - Ήττα σοκ στην έδρα του γιά το Σπαθοβούνι

 
Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου σάρωσε με γκολ των Αντωνίου, Χρυσαφίδη (2) και Γκαρμίρη,   4 - 0 , στο " ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο τον Ηρακλή Λεχαίου που τώρα κινδηνεύει, ενώ νικηφόρο πέρασμα με 2 - 0 έκανε και ο ΠΑΣ Κλένια, από την έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου.
Στην έδρα του , στο γήπεδο του Σολομού , ο  Α.Ο. Σπαθοβουνίου έχασε με σκορ 1 - 3 από τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, που βλέπει τώρα την παραμονή του στη κατηγορία πιό ορατή.
 Με υπηρεσιακό τεχνικό, τον τερματοφύλακά του, Νίκο Κολιμάδη, ο Αστέρας Δερβενίου, πήρε ένα ακόμη "τρίποντο" καθώς αυτή τη φορά , εκτός έδρας , μέσα στο Πέτρι της Νεμέας, επεβλήθηκε με 3 - 0  επί της τοπικής Θύελλας.
Στο ουδέτερο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Πανσολυγειακός επικράτησε με 2 - 1 του Ολυμπιακού Λουτρακίου, ενώ το ντέρμπι, στο Βέλο , Ελλάδα και Ατρόμητος Χιλιομοδίου μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1. Και οι δύο ομάδες , έχουν αμυδρές ελπίδες γιά άνοδο.. Η ήττα δεν σύμφερε καμία από  τις δύο ομάδες
Στο Ξυλόκαστρο , ο Πανκαμαριακός, επικράτησε με 1 - 0 επί  του Παννεμεατικού, ενώ τέλος τρίποντο στα "χαρτιά" , εκτός έδρας, κερδίσαν οι Αγιοι Θεοδωροι επι της Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος.
 
Τα αποτελέσματα 21ης αγωνιστικής

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ. 1 - 1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 4 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 3 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 1 - 3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. 2 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0 - 3 α. α.
 
Η Βαθμολογία
( Επί 21 αγώνων
 
1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
54-19
47
2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
46-23
46
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
35-17
42
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
45-26
40
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
34-20
39
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
4921
38
7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
44-23
36
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
27-25
29
9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
34-39
29
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
33-27
28
11
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
37-33
27
12
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
35-41
25
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
20-45
18
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
17-58
18
15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
20-50
14
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΑΛΙΟΥ
0-63
0


Γιά νίκη η Κόρινθος εναντίον της Επισκοπής


Μέ τους αγώνες της 12ης Αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο στις 3 το απόγευμα το Πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Footbaal Leagoue 2 κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος του ομίλου, Παναιγιάλειος έχει ρεπό , ενώ στην Κόρινθο , η "Μπάρτσα" , αντιμετωπίζει την Επισκοπή στο Εθνικό Στάδιο. Η νίκη φυσικά, αποτελεί το μοναδικό  στόχο για την ομάδα του Ισθμού, καθώς πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος στη μάχη της ανόδου. Μοναδική απουσία για την Κυριακή είναι αυτή του τιμωρημένου Παναγιώτη Παπαευθυμίου, ενώ ο άλλος πονοκέφαλος του Σωτήρη Αντωνίου, έχει να κάνει με τον στρατευμένο Άρη Λώττα. Μένει να δούμε, αν ο προπονητής κρίνει πως είναι απόλυτα έτοιμος για ένα τόσο δύσκολο ματς και τον συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα. Η διοίκηση πάντως, καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να πάρει μετάθεση ο Λώττας και να έρθει κάπου πιο κοντά στην Κόρινθο. Με είκοσι ποδοσφαιριστές ταξιδεύει η αποστολή της Επισκοπής για την Κόρινθο, που αποτελείται από τους : Α. Κελαϊδή, Μαραθιανό, Ρουμπάκη, Αργυράκη, Ψωμά, Δελήμπασης, Δημογιάννη, Κοζανίδη, Τριανταφύλλου, Τζέκο, Φραντζεσκάκη, Πουλάκη, Καλογεράκη, Μποτωνάκη, Βελονάκη, Σουμπασάκη, Ανωγειανάκη, Δομάζο, Ταχμαζίδη, Πρωτογεράκη.
Ο Αχαρναϊκός έχει δύσκολη έξοδο στην Καλαμάτα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Οι "πράσινοι" αναχώρησαν για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, όπου θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο της πόλης. Tης αποστολή , που απαρτίζουν 21 άτομα, δεν μετέχουν οι τιμωρημένοι Χριστόπουλος, Αθανασόπουλος, Αναστασίου και ο τραυματίας Νιάρος
 Στο γήπεδο του Ταύρου ο Φωστήρα; , υποδέχεται τον Ρούβα. Η κρητική ομάδα με αποστολή 19 ποδοσφαιριστών θα αναχωρήσει το βράδυ (9:30) του Σαββάτου από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Αντωνάκης, Τζιράκης, ο τιμωρημένος Πετράς και ο Βάσος, του οποιου δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο.
Στα Χανιά βρισκεται η 18μελής αποστολή του Πανηλειακού όπου αύρο αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα. Της αποστολής δεν μετέχει ο Νομικός που είναι τραυματίας. Στη Νίκαια η Προοδευτική υποδέχεται τον Αστέρα Μαγούλας
Ο αγώνας του Εθνικού Αστέρα με την Γλυφάδα, δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ομάδας της Καισαριανής από το Πρωτάθλημα της Footbaal Leagoue 2.

12η Αγωνιστική
ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΦΩΣΤΗΡ -ΡΟΥΒΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ – ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 0 - 3 α.α.
Ρεπό o ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο Νίκος Κολιμάδης ΜVP της 20ης αγωνιστικής στην Α1 Κορινθίας

Σε δημοσκόπηση του  apopsi24.gr, ο τερματοφύλακας και υπηρεσιακός τεχνικός του Αστέρα Δερρβενίου , Νίκος Κολιμάδης ανεδείχθηκε ο MVP της 20ης αγωνιστικής της Α1 Κορινθίας , συγκεντρώνοντας   238 ψήφους και ποσοστό 41.2% , επί 577 ψηφισάντων, έναντι 196 ψήφων  ή ποσοστού 34% του Κ. Γκαρμίρη του Α.Ο. Λουτρακίου. Εκτός από τους αναφερόμενους την 5άδα των MVP , συμπληρώνουν και οι ποδοσφαιριστές Β. Παπουτσής ( Παννεμεατικός) με 64 ψήφους ,, Ν. Παπαδημητρίου ( Ολυμπιακός Λουτρακίου με 40 ψήψους και Σ. Μιχαλόπουλος ( ΑΟ. Σπαθοβουνίου) με 39 ψήψους.


Τα αποτελέσματα:

Κολιμάδης Ν. (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ)Ψήφοι: 238 - 41.2%
Γκαρμίρης Κ. (ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ) Ψήφοι: 196- 34%
 Παπουτσής Β. (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ) Ψήφοι: 64- 11.1%
Παπαδημητρίου Ν. (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)Ψήφοι: 40 - 6.9%
Μιχαλόπουλος Σ. (ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ)Ψήφοι: 39 - 6.8%

 
Αριθμός ψηφοφόρων   577

Ντέρμπι στην Κόρινθο - Δοκιμαία για Ολυμπιακό Άσσου στον Ασπρόκαμπο.

Μέ το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Κόρινθος '06 και την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου,σηνεχίζεται αύριο,  το πρωτάθημα στη Β1΄ Κατηγορια Κορινθίας , στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικης.  ο αγώνας στο Συνοικισμό παίρνει τον χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής, με τους Κορίνθιους να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τους Αγιοβασιλιώτες να βρίσκονται στο... κατόπι τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας Σοφικό '05 και Αγιάννη
 Στη Β2΄ Κατηγορια Κορινθίας, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής , ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Άσσου , κάνει δύσκολη εξόρμηση στην έδρα του Ασπρόκαμπου, την στιγμή που ΑΟ. Λυκοποριάς και ΑΟ. Ζευγολατιού κερδίζουν εκτός έδρας τρίποντα στα "χαρτιά" επί Παμβοχαϊκού και Κεραυνού Μεγάλου Βάλτου αντιστοιχα,

Β1΄ Κατηγορια
18η αγωνιστική
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛΕΩΝΩΝ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0-3 α.α
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ

Β2΄ Κατηγορια
18η αγωνιστική
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 0-3 α.α
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0-3 α.α
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΑΠΕΣΣΑΣ -  ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΡΕΠΟ ΑΡΑΤΟΣ

Έως 10 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστή η Παλαιά Εθνική στον Πλάτανο

Κλειστή παραμένει η Π.Ε.Ο (δυτικά τής Παραλίας Πλατάνου) λόγω κατολίσθησης στο γνωστό "προβληματικό σημείο" -μετά το φυλάκιο τής "παλιάς" σιδηροδρομικής γραμμής- οπού είχε γίνει και στο παρελθόν έργο αντιστήριξης. Κλήθηκε κλιμάκιο τεχνικών τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο αυτό. Το πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση, εστιάζεται όχι μόνο στην απομάκρυνση των ογκολίθων, αλλά στη σταθεροποίηση τού βράχου, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση οχημάτων. (Εργολάβος, ανέλαβε την αποκατάσταση)

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής και... αποδείξεων!

Στην Τρίπολη ολοκληρώνεται η πρώτη... δόση της Super League, όπου ο αήττητος στην Αρκαδία, Αστέρας Τρίπολης, στις 19.00 ,υποδέχεται τον αήττητο εκτός έδρας, Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι παίρνει τον χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής, με τους «ερυθρόλευκους» να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τους Αρκάδες να βρίσκονται στο... κατόπι τους. Πάντως, το σημερινό ματς (9/2), στη Πελοποννησιακή πρωτεύουσα μπορεί να χαρακτηριστεί... εύκολα ντέρμπι... αποδείξεων.
Το «συγκρότημα» του Σάκη Τσιώλη προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Πειραιώτες την προηγούμενη αγωνιστική είδαν τον Ατρόμητο να... σπάει το αήττητο σερί που είχαν στο πρωτάθλημα.
Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε την Παρασκευή την προετοιμασία του και μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία δεν μετέχει και πάλι ο Κοντοές, μια και δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του, αλλά και οι Σέτι και Κάστελς.
Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα, Καλαντζής, Περόνε.
Με νέα πρόσωπα ο Ολυμπιακός
Με μικρές... εκπλήξεις και στην αποστολή του ταξιδεύει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, μια και ο Μίτσελ, στο ντεμπούτο του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο,  άφησε εκτός τους Ντιακιτέ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μάρκο Πάντελιτς, όπως και τους τραυματίες Φουστέρ, Πίνο και Κάρολ.
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Αμπντούν, Λυκογιάννης, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Σιόβας, Χολέμπας.

Σπάνια αρχαιοελληνική φυλή σκύλων κινδυνεύει με εξαφάνιση


Με εξαφάνιση κινδυνεύει η «αλεπουδίτσα», μία ελληνική φυλή μικρόσωμων σκύλων γνωστή ως «Αλωπεκίς» που εμφανίζεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σε μια αδιάσπαστη συνέχεια, σε μικρούς πληθυσμούς, σε όλη τη χώρα.
Την επισήμανση έκανε ο κτηνίατρος Σπύρος Χλειουνάκης ο οποίος μαζί με τους Α. Φούντα, Λ. Βαρούδη, Ζ. Αμπά και Α. Ράγκο, μελέτησαν τη συγκεκριμένη φυλή από το Φεβρουάριο του 2005 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012 και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Zootechnia 2013.

Η «Αλωπεκίς» πιστεύεται ότι προέρχεται από ένα μικρόσωμο τύπο πρωτογόνων σκύλων, κοινό της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από σκύλους παρίες. Εμφανίζεται στον Ελλαδικό χώρο με την παρουσία των προ- Ελληνικών φύλων και ειδικότερα με τους Πελασγούς. Ευρήματα υπάρχουν ήδη από τη μετά-παλαιολιθική εποχή στη Θεσσαλία. Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν «Αλωπεκίς» (ομοιάζουσα με μικρή αλεπού) και απεικονίσεις του ζώου αυτού στην αρχαία ελληνική τέχνη είναι πολλές. Πέρα από τις απεικονίσεις που έχουν σχέση με το μύθο, ακόμα πιο δημοφιλή είναι τα θέματα από την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων, η συντροφιά στο σπίτι, η φύλαξη στην αγροικία, τα παιχνίδια με τα παιδιά (αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα, ειδώλια και νομίσματα).

Φρεγάτες Fremm, AOZ, ναυπηγεία - Πως συνδέονται, ποια σενάρια "γράφονται"


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έρχεται στην Αθήνα, σε λίγες ημέρες κι όλα δείχνουν ότι το θέμα των φρεγατών Fremm, επανέρχεται στον “αφρό”.
Το κλίμα έχει αρχίσει να καλλιεργείται εδώ και αρκετές ημέρες. Δηλώσεις και ομιλίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας άφηναν να εννοηθεί ότι “κάτι τρέχει”.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM ,είπε:
Ο Γάλλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που είναι και προσωπικός μου φίλος, ο κύριος Λε Ντριάν, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός πολιτικός, συνδέεται με μία στενή φιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο. Προβλέπεται ότι θα έρθει στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, καλεσμένος μου.
Κοιτάξτε να δείτε, έχω ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και αν οι καιροί είναι χαλεποί, ακόμα και αν υπήρξαν περικοπές απαραίτητες για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις κρατάνε το αξιόμαχό τους, την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, το φρόνημά τους ψηλά και πολύ ψηλά την αποτρεπτική ικανότητά τους”...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR

Toύρκος βουλευτής αμφιβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά



Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Απίστευτη πρόκληση
από τον βουλευτή του Κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης εναντίον της χώρας μας. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Καμέρ Γκέντς ισσυρίζεται πως «η Ελλάδα έχει εισβάλλει παράνομα σε 16 νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»!!
Ο Γκέντς στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε στο τουρκικό κοινοβούλιο δήλωσε πως « το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου και ποια απ’αυτά ανήκουν στην Τουρκία και ποια στην Ελλάδα, καθορίστηκαν με τις συνθήκες του Λονδίνου το 1913, τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947 όμως οι Έλληνες εισέβαλλαν σ’αυτά χωρίς να ρωτήσουν σε κανέναν » και ισχυρίζεται πως « αυτά τα νησιά ξεκάθαρα ανήκουν στην Τουρκία καθώς αυτό είναι γραμμένο στις συνθήκες. Ο Ερντογάν πραγματοποιεί μυστικές συνομιλίες με τους Έλληνες και δεν παίρνει μαζί του κανέναν αξιωματικό».

Τα νησιά που αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα ο Γκέντς τα κατονομάζει ως «Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι».

Ο τούρκος βουλευτής υποστηρίζει πως ο Ερντογάν παραχωρεί αυτά τα νησιά στην Ελλάδα και ζητά « να μας παραχωρήσουν το πλοίο που πάνε κάθε μέρα στι Ιμραλι (σ.σ στον Οτζαλάν) για να πάμε να δούμε αν πράγματι αυτά τα νησιά είναι υπο την κατοχή των Ελλήνων”.
To θέμα «μυρίζει» για προετοιμασία πρόκλησης καθώς οι δηλώσεις του βουλευτή έγιναν στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

onalert.gr

21η αγωνιστική - Τα “φώτα” στην Τρίπολη , o Aστέρας πανέτοιμος για το αήττητο «σπίτι» του , περιμένει τον Ολυμπιακό

Πανέτοιμος για το αήττητο «σπίτι» του


Μετά από τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες κόντρα στον ΟΦΗ. Μετά από μία εβδομάδα όπου κυριάρχησε το θέμα Γκαρσία, ο Δώνης θέλει να βρει τις λύσεις απέναντι σε μία ομάδα που έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Βέροια στο απόηχο της μεγάλης νίκης των Περιστεριωτών επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Στα τελευταία 9 παιχνίδια η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό, ενώ η Βέροια προέρχεται από την σημαντική νίκη επί του Πανθρακικό, η οποία την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου κλείνει στην Τρίπολη  (19.30) με τον Αστέρα να φιλοξενεί στην αήττητη έδρα του τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ολυμπιακό. Οι Αρκάδες θέλουν να υπερασπιστούν το αήττητο της έδρας τους κόντρα στους “ερυθρόλευκους”  να συνεχίσουν το θετικό τους σερί, το οποίο κρατάει από το φινάλε του πρώτου γύρου όταν και είχαν γνωρίσει την ήττα από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη.
Ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Πλην του Χουανίτο που κι αυτός μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Τσιώλης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα που αποτελούν την αποστολή της ομάδας έχουν ως εξής: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα, Καλαντζής και Περόνε.
Στον Ολυμπιαό που καλούνται να συνέλθουν μετά την πρώτη τους φετινή ήττα, στο ντεμπούτο του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία., ο Ντρίσα Ντιακιτέ που επί των ημερών του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν βασικός κι αναντικατάστατος, δεν έχει θέση πλέον στην 11άδα. Ο Ντιακιτέ δεν κάνει του Ισπανού για δεξί μπακ κι έτσι τον «έκοψε» από την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα.Τη θέση στο δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας αναμένεται να καλύψει ο Παπάζογλου, ενώ ο Σιόβας θα μπει στην τριάδα του κέντρου μαζί με τον έτερο κόφτη, Μανιάτη και τον επιτελικό Μασάντο. Απρόοπτα στην προπόνηση της Παρασκευής δεν υπήρξαν, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πολύ στο κομμάτι της τακτικής.
Ο Λεάντρο Γκρέκο αν και προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να «κόβει» επίσης τους Αβραάμ, Πάντελιτς για λόγους τακτικής.
Οι Πειραιώτες την Παρασκευή έκαναν δίτερμα, με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών, ενώ νωρίτερα, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ έκαναν ασκήσεις ανάπτυξης του παιχνιδιού και πίεσης προς τον αντίπαλο. Ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με ασκήσεις πάνω στη συμπεριφορά, αμυντικά και επιθετικά, στις στημένες φάσεις. Τα προγράμματά τους συνέχισαν οι Νταβίδ Φουστέρ, Χουάν Πάμπλο Πίνο και Ρόι Κάρολ.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μίτσελ έκανε γνωστά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την αποστολή για τον αυριανό αγώνα στην Τρίπολη. Αναλυτικά: Μέγερι, Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Αμπντούν, Λυκογιάννης, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Σιόβας, Χολέμπας.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την φορμαρισμένη Ξάνθη με στόχο να δώσει συνέχεια στις τελευταίες θετικές εμφανίσεις, ενώ η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Κέρκυρα με στόχο ακόμα μία νίκη που θα απομακρύνει την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανθρακικός τον Λεβαδειακό.

Το πρόγραμμα κλείνει την Δευτέρα με το ιδιαίτερα σημαντικό, για την παραμονή, ματς στα Περιβόλια ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Άρη.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Ατρόμητος – Βέροια 17:15 Novasports 3
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 17:15 Novasports 2
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 19:30 Novasports 2

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 Novasports 1
Κέρκυρα – ΑΕΚ 17:15 Novasports 1
Πανθρακικός – Λεβαδειακός 17:15 Novasports 3
Παναθηναϊκός – Ξάνθη 19:30 Novasports 1

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

Πλατανιάς – Άρης 19:30 Novasports 1

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λακωνία και Κορινθία

police
Συνολικά 139 άτομα προσήχθησαν και 33 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε Λακωνία και Κορινθία,, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 270 άτομα καθώς και σε 180 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν τριάντα εννέα (139) άτομα, από τα οποία πενήντα έξι (56) ήταν ημεδαποί και ογδόντα τρία (83) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα τρία (33) άτομα.
 
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Σαμαράς: Δώσαμε μάχη και παίρνουμε 16.3 δισ. ευρώ

samaras111111

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες καθώς η Αθήνα κατάφερε να διασφαλίσει πάνω από 14,5 δισ. ευρώ μόνο από το καινούργιο ΕΣΠΑ ενώ άλλα 1,8 δισ. ευρώ θα πάνε στην αγροτική ανάπτυξη.
Σημαντική επιτυχία για την κυβέρνηση είναι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό και το γεγονός ότι άλλα 2 δισ. ευρώ θα δοθούν στην Ελλάδα από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής μετά από μια διετία, δηλαδή το 2016.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Που θα στηθούν τα νέα μπλόκα

agotees
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα.
Όπως δήλωσαν οι αγρότες η απόφασή τους είναι “κλιμάκωση του αγώνα με οποιαδήποτε μορφή” αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο αποκλεισμού δρόμων.
Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, ενώ νέα μπλόκα αναμένεται να στηθούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ysterografa.gr

28 ΧΡΟΝΙΑ BOLERO ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Σε εσάς που τόσα χρόνια μας δίνετε την δύναμη να συνεχίζουμε, σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 28 ΧΡΟΝΙΑ συνεχούς παρουσίας.. το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 , ώρα 11:00 μ. μ.

Με εκτίμιση και σεβασμό

cafe-bar BOLERO

στο κέντρο του Δερβενίου

«Μπλόκο» των αγροτών στα διόδια του Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών (video)

 Δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια του Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών...
Σε κατάληψη των διοδίων του Ζευγολατιού στο 95ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών προχώρησαν οι αγρότες της περιοχής. Μετακινήθηκαν μέχρις εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, και άνοιξαν τις μπάρες.
Οι αγρότες τόνισαν ότι από αύριο στις 8:00 το πρωί θα παραταχθούν με τα τρακτέρ τους στο ύψος των Mac΄Donalds. Σημείωσαν ότι θα παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί και μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Τόνισαν ότι στο πλευρό τους βρίσκονται αγρότες από όλη την Κορινθία, από τη Βόχα, το Βέλο, τη Νεμέα, το Λουτράκι, την Κόρινθο, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με συναδέλφους τους από την Τρίπολη, την Αργολίδα, αλλά και όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη κινητοποίηση θα ξεκινήσει από την Κυριακή μετά και την απόφαση των συντονιστικών οργάνων των αγροτών ανά τη χώρα…


korinthostv.blogspot.gr

Επήλθε συμφωνία στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

HermanVanRompuy
Λίγο μετά τις 17.00 οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. μέχρι το 2020.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσω Τwitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ο οποίος μίλησε για συμφωνία ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
“Άξιζε τον κόπο η αναμονή”, σχολίασε με νόημα ο Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ.
Το νέο πολυετές πλαίσιο χρηματοδότησης για τα έτη 2014 – 2020 είναι κατά 34 δισ. ευρώ χαμηλότερο συγκριτικά με προηγούμενη επταετία δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου.
Ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις ανέρχονται σε 959 δισ. ευρώ, ενώ οι πραγματικές πληρωμές στα 908 δισ. ευρώ, προκαλώντας έλλειμμα 51 δισ. ευρώ.
“Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει δήλωσαν μετά τη συμφωνία, Μπαρόζο και Φαν Ρόμπεϊ.

ysterografa.gr