Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

21η αγωνιστική - Τα “φώτα” στην Τρίπολη , o Aστέρας πανέτοιμος για το αήττητο «σπίτι» του , περιμένει τον Ολυμπιακό

Πανέτοιμος για το αήττητο «σπίτι» του


Μετά από τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες κόντρα στον ΟΦΗ. Μετά από μία εβδομάδα όπου κυριάρχησε το θέμα Γκαρσία, ο Δώνης θέλει να βρει τις λύσεις απέναντι σε μία ομάδα που έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Βέροια στο απόηχο της μεγάλης νίκης των Περιστεριωτών επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Στα τελευταία 9 παιχνίδια η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό, ενώ η Βέροια προέρχεται από την σημαντική νίκη επί του Πανθρακικό, η οποία την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου κλείνει στην Τρίπολη  (19.30) με τον Αστέρα να φιλοξενεί στην αήττητη έδρα του τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ολυμπιακό. Οι Αρκάδες θέλουν να υπερασπιστούν το αήττητο της έδρας τους κόντρα στους “ερυθρόλευκους”  να συνεχίσουν το θετικό τους σερί, το οποίο κρατάει από το φινάλε του πρώτου γύρου όταν και είχαν γνωρίσει την ήττα από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη.
Ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Πλην του Χουανίτο που κι αυτός μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Τσιώλης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα που αποτελούν την αποστολή της ομάδας έχουν ως εξής: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα, Καλαντζής και Περόνε.
Στον Ολυμπιαό που καλούνται να συνέλθουν μετά την πρώτη τους φετινή ήττα, στο ντεμπούτο του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία., ο Ντρίσα Ντιακιτέ που επί των ημερών του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν βασικός κι αναντικατάστατος, δεν έχει θέση πλέον στην 11άδα. Ο Ντιακιτέ δεν κάνει του Ισπανού για δεξί μπακ κι έτσι τον «έκοψε» από την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα.Τη θέση στο δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας αναμένεται να καλύψει ο Παπάζογλου, ενώ ο Σιόβας θα μπει στην τριάδα του κέντρου μαζί με τον έτερο κόφτη, Μανιάτη και τον επιτελικό Μασάντο. Απρόοπτα στην προπόνηση της Παρασκευής δεν υπήρξαν, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πολύ στο κομμάτι της τακτικής.
Ο Λεάντρο Γκρέκο αν και προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να «κόβει» επίσης τους Αβραάμ, Πάντελιτς για λόγους τακτικής.
Οι Πειραιώτες την Παρασκευή έκαναν δίτερμα, με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών, ενώ νωρίτερα, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ έκαναν ασκήσεις ανάπτυξης του παιχνιδιού και πίεσης προς τον αντίπαλο. Ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με ασκήσεις πάνω στη συμπεριφορά, αμυντικά και επιθετικά, στις στημένες φάσεις. Τα προγράμματά τους συνέχισαν οι Νταβίδ Φουστέρ, Χουάν Πάμπλο Πίνο και Ρόι Κάρολ.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μίτσελ έκανε γνωστά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την αποστολή για τον αυριανό αγώνα στην Τρίπολη. Αναλυτικά: Μέγερι, Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Αμπντούν, Λυκογιάννης, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Σιόβας, Χολέμπας.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την φορμαρισμένη Ξάνθη με στόχο να δώσει συνέχεια στις τελευταίες θετικές εμφανίσεις, ενώ η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Κέρκυρα με στόχο ακόμα μία νίκη που θα απομακρύνει την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανθρακικός τον Λεβαδειακό.

Το πρόγραμμα κλείνει την Δευτέρα με το ιδιαίτερα σημαντικό, για την παραμονή, ματς στα Περιβόλια ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Άρη.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Ατρόμητος – Βέροια 17:15 Novasports 3
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 17:15 Novasports 2
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 19:30 Novasports 2

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 Novasports 1
Κέρκυρα – ΑΕΚ 17:15 Novasports 1
Πανθρακικός – Λεβαδειακός 17:15 Novasports 3
Παναθηναϊκός – Ξάνθη 19:30 Novasports 1

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

Πλατανιάς – Άρης 19:30 Novasports 1