Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τσίπρας έγινε… καραμανλικός

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis
Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον, αλλά και την άμεση αποκήρυξη των δηλώσεων Θεοδωρίδη περί… Καρντάκ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον πολιτικό ρεαλισμό, ή σε κάθε περίπτωση την προσπάθεια διεύρυνσης της απήχησης του λόγου του, και σε άλλους, περισσότερο μετριοπαθείς χώρους.
Με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά λοιπόν, μίλησε για τη “ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή”, αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στον ΕΘνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, και εξαπολύοντας την ίδια στιγμή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά.
“Είναι θλιβερό ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο κ. Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ανέλαβε την τύχη της χώρας το 1974. Εκείνος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και ήθελε την σύγκλιση. Ωστόσο πολιτικά διαφωνώ μαζί του. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά ακολουθεί μια ακροδεξιά ατζέντα που δίνει πόντους στη Χρυσή Αυγή”, ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε και όσα είχε πει χθες για τον Αντώνη Σαμαρά και την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. της περιόδου 2014-2020. “Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να παρακολουθήσει. Όχι για να διεκδικήσει. Δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ, την ώρα που η Ελλάδα έχει λεηλατηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
Η χώρα μας παίρνει 25% λιγότερα χρήματα σε σχέση με την περίοδο 2007-2013. Εμείς, θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα στη Σύνοδο. Ο κ. Σαμαράς μοιάζει με τον πρωταγωνιστή της ταινίας… Η ζωή είναι ωραία, ο οποίος προσπαθεί να αποδείξει ότι όλα είναι ψέμα, και όλα είναι ωραία και τέλεια. Δεν το κάνει όμως τόσο χαριτωμένα όσο ο Ρομπέρτο Μπενίνι”, σχολίασε.
“Δεν υποσχόμαστε πολλά, αλλά εμείς θα σταματήσουμε το δρόμο προς την καταστροφή. Θα διαχειριστούμε δυστυχώς τα ερείπια που δημιούργησαν. Παντού μας υποδέχονται σαν την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας”, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ystrografa.gr