Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η πιο κρίσιμη εβδομάδα της κυβερνητικής θητείας ξεκινά τη Δευτέρα. Κάθε μέρα θα υπάρχει συνεδρίαση κυβερνητικού, κομματικού ή κοινοβουλευτικού οργάνου. Η αρχή της εβδομάδας πάντως θα γίνει με την επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού...

Φεύγει ο Βαλβέρδε


Στην ιδιαίτερή του πατρίδα θα βρεθεί την Δευτέρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπου και θα μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους για το τι θα πράξει την καινούρια χρονιά.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πρόκειται να μεταβεί την Δευτέρα στην Ισπανία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα κουβεντιάσει με την γυναίκα του αλλά και με τους δικούς του ανθρώπους για το πως θα κινηθεί επαγγελματικά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από την συζήτηση αυτή ενδέχεται να κριθούν πολλά για την τελική του απόφαση, δηλαδή το κατά πόσον θα μείνει ή όχι στο λιμάνι.
Ο Βαλβέρδε θα γυρίσει στην χώρα μας την Τετάρτη, επειδή πολύ απλά την Πέμπτη υπάρχει το ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο αγωνιστικό μέρος ο Θρύλος θα έχει τριήμερο ρεπό ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ που είχε ένα καρούμπαλο από χτύπημα που δέχθηκε δεν έχει κάτι το σοβαρό.

katimagiko.gr

Νίκη παραμονής για τον Ατρόμητο - “Ερυθρόλευκη” αγγαρεία στο Περιστέρι

Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν τα πολλα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού και έγιναν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει τρία γκολ εις βάρος του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή στην κατηγορία.
Το κίνητρο για την παραμονή των γηπεδούχων και οι αρκετές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγυραν από το ξεκινήμα την πλάστιγγα υπέρ του Ατρομήτου. Το σκορ άνοιξε στο 22΄ όταν μετά την σέντρα του Τάτου ο Ποτουρίδης έκανε κεφαλιά πάσα στον Σφακιανάκη, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Μέγερι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει στην μοναδική του απειλή στο πρώτο ημίχρονο όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρόμενταλ ο Μοντεστό με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτανζ στο 34΄.
Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις 3 λεπτά καθώς ο Αναστασάκος εκμεταλλεύτηκε τη νέα αμυντική ολιγωρία των Πειραιωτών και από κοντά έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Ατρόμητο να σφραγίζει τη νίκη στο 54΄. Σε φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου τέρματος, αυτή τη φορά ο Ποτουρίδης κάνει κεφαλιά “πάσα” στον Καμαρά ο οποίος από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Με αυτή τη νίκη η ομάδα των δυτικών προαστίων εξασφάλισε την παραμονή της και πλέον συγκεντρώνεται στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Τάτος (85' Μελισσάς), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά (78' Καραγκούνης), Μπρίτο (89' Καραλής).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο (77' Γ. Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης (66' Ριέρα), Χολέμπας, Μοϊσές, Μιραλάς, Τζεμπούρ (46' Φουστέρ).

Ο Παναθηναϊκός έφαγε “γιούχα” και ο Αστέρας Τρίπολης με αυτογκόλ και με 10 παίκτες έπεσε μόνος του στην Football League.

Ένας κακός, για ακόμα μία φορά Παναθηναϊκός, που αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και έστειλε τους Αρκάδες στην Football League.
Δίνοντας συνέχεια στην εικόνα τους στα τελευταία παιχνίδια οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπήκαν νωθρά στο ματς και απείλησαν για πρώτη φορά στο 23΄με την προβολή του Σαριέγκι. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη έπαιξαν ψυχωμένα και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ματουσιακ στο 43΄.
Όσο περνούσε η ώρα και η απόδοση των “πρασίνων” κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα τόσο αυξανόταν και η πίεση από την κερκίδα με τον κόσμο να αποδοκιμάζει και να φωνάζει για την μπασκετική ομάδα. Την ίδια ώρα ο Αστέρας ήταν πιο απειλητικός, όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε με τον Ζιλμπέρτο στο 64΄να ανοίξει το σκορ, όμως ο Βραζιλιάνος αφύλαχτος απέναντι από τον Ντεγκρά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 80ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αράς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ένα λεπτό μετά μπήκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και την κατηγορία για τους Αρκάδες. Ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαριέγκι έκανε κίνηση προς την μπάλα ξεγελώντας τον Πιπίνη ο οποίος δεν κατάφερε να απομακρύνει πάνω στην γραμμή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (75' Γκοβού), Βύντρα, Καραγκούνης (61' Νίνης), Κατσουράνης (75' Κλέιτον)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Πιπίνης, Ματούσιακ, Ροζέριο (76' Αρσενίεβιτς), Μπαστία, Ρούμπιλ, Αράς, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (67' Κερ), Ορόθκο, Λαδάκης

“Αντίο” της ΑΕΛ με ήττα από την ΑΕΚ

Με πρωταγωνιστή τον Λαγό η “Ένωση” επικράτησε με 3-2 των “βισινί”, οι οποίοι μετά αποχαιρέτησαν την Superleague μετά από έξι χρόνια.
Μπορεί η ΑΕΛ να έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε φουριόζα στο ματς. Μόλις στο 2΄ο Λαγός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λυμπερόπουλος με τακουνάκι γύρισε για τον Μανωλά ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία οι “βυσινί” δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Καφές έβγαλε με εξαιρετική πάσα τετ α τετ τον Λαγό και αυτός τελείωσε υποδειγματική την φάση με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 0-2 στο 4ο λεπτό και τον κόσμο να καλεί τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου να πετάξουν τις φανέλες και να φύγουν.
Ο μονόλογος των “κιτρινόμαυρων” συνεχίστηκε και στο 18΄ο Λαγός με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μετά την πάσα του Γεωργέα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με την εξαιρετική προσπάθεια του Μετίν στο 45΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι “βυσινί” ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς με τον Κουζέν στο 61΄, μετά την εξαιρετική πάσα του Βενετίδη. Ο αμυντικός της Λάρισας αποβλήθηκε στο 80΄με απευθείας κόκκινη κάρτα και στέρησε από την ομάδα του να πιέσει με όλες της τις δυνάμεις για την ανατροπή στα τελευταία λεπτά.
Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο της ΑΕΛ μπροστά στο κοινό της, την φετινή σεζόν, στα σαλόνια της Superleague καθώς έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες που είχε για παραμονή.
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κουζέν, Μετίν, Πανκράτ (67' Μπλάζεκ), Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Κόζακ (46' Κατσιαρός)
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς (78' λ.τ. Ντρπιτς), Γεωργέας, Ντιόπ, Καφές, Λαγός, Έντερ (66' Μπερνς), Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο), Μπαχά

Νίκη σωτηρίας για την Κέρκυρα – Ισοπαλίες σε Καυτανζόγλειο, Νέα Σμύρνη και Καβάλα

Το γκολ του Καλαντζή αποδείχθηκε σωτήριο (1-0 επί του
Εργοτέλη) για την Κέρκυρα που έμεινε στη Σούπερ Λίγκα. Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις Ηρακλής – ΠΑΟΚ 0-0, Καβάλα – Ξάνθη 1-1 και Πανιώνιος – Πανσερραϊκός 0-0.

Ήττες "επιστροφής" στο τοπικό για Πέλοπα Κιάτου και ΠΑΟ Λουτράκι

Εντός έδρας σημείωσαν Αστέρα Μαγούλας , η Ένωση Μιδέας και η Θήβα . Η ομάδα του Βογιατζή επικράτησε με 1 - 0 της Δάφνης Ερυθρών και το συγκρότημα του Δουβίκα επιβλήθηκε με 3 -1 του Πόρου. Με το ευρύ 4 – 0 νίκησε και η Θήβα τον καταδικασθέντα με υποβιβασμό Πέλοπα Κιάτου. Η παραμονή στην κατηγορία απομακρύνεται και για τον ΠΑΟ Λουτράκι καθώς έχασε στο «Θώδειο» με 2 – 3 από την Χαλκίδα που πέτυχε «τρίποντο παραμονής» , ενώ και ο Παναυπλιακός έχασε στα Λουκίσια με 1 – 0 και η παραμονή του στην κατηγορία κρίνεται μη επισφαλής..

Τα αποτελέσματα
Αστέρας Μαγούλας-Δάφνη Ερυθρών          1-0
Θήβα-Πέλοπας Κιάτου                                4-0
Δήλεσι-ΑΕΚ Ερμιονίδας                             1-3
Λουκισίων Α.Ο.-Πανναυπλιακός                1-0
Παναργειακός-Αστέρας Δρεπάνου              3-1
Ενωση Μιδέας-Πόρος                                3-1
Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Βρασιές      1-0
ΠΑΟ Λουτρακίου-Χαλκίδα                        2-3

Η βαθμολογία

28
69
27
63
28
60
27
48
27
43
27
40
27
39
27
39
27
39
27
35
27
30
28
27
27
27
27
26
28
22
28
20
27
19

Παράταση της στέψης για την «Μαύρη Θύελλα»

Η Καλαμάτα νίκησε με 1 - 0 τον Αστέρα Μαχαιράδου και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο, στον 6ο όμιλο , και την άνοδο στη Γ’ εθνική. Με το ίδιο σκορ νίκησε και ο Αστέρας Αμαλιάδας την Αχαϊκή. Από εκεί και πέρα, ξεχώρησαν οι εκτός έδρας νίκες παραμονής που πέτυχαν ο Διαγόρας Βραχνέικων με 1 - 0 επί του Πάμισου , στη Μεσσήνη και η Κυπαρισσία με 2 -1 στα Σαγέικα επί του τοπικού Εθνικoύ.

Τα αποτελέσματα
Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας-Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς    3-0
Πάμισος-Διαγόρας Βραχνέικων                                            0-1
Εράνη Φιλιατρών-Μεσσηνιακός                                           1-0
Καλαμάτα-Αστέρας Μαχαιράδου                                         1-0
Ζαβλάνι-Τριταιικός                                                               0-2
Εθνικός Σαγέικων-Κυπαρισσία                                            1-2
Σπάρτη-Κροκεές                                                                  3-0
Αστέρας Αμαλιάδας-Αχαϊκή                                                1-0

Η βαθμολογία


27
69
28
59
28
50
27
50
27
48
27
47
27
46
28
43
27
43
27
38
27
37
27
30
27
29
28
22
28
20
27
14
27
9

Τι να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ

 

Με αφορμή την εξάρθρωση σπείρας που παγίδευε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία υπενθυμίζει
ορισμένες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη χρήση των αυτόματων τραπεζικών μηχανών.

-Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
-Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
-Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
-Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
-Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
-Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
-Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
-Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
-Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.
-Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.
-Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.


newsit.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία στου Ρέντη - Επεκτάθηκε σε οχήματα

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πρίν απο τις 6 το απόγευμα σε κτίριο οπου στεγάζεται μεταφορική εταιρία στη συμβολή των οδών Αγίας 'Αννης και Ορφέως στο Ρέντη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε φορτηγά και ΙΧ που ήταν παρκαρισμένα γύρω απο το κτίριο.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί σε παρακείμενες αποθήκες. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν και 6 άνδρες της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μια γυναίκα λιποθύμισε απο τους καπνούς και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απο πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
newsit.gr

Μήπως έχουμε ήδη πτωχεύσει και κάνουμε το «παγώνι» μέχρι να μας το ανακοινώσουν επίσημα ;

Τα στρατόπεδα κλείνουν , τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε για γάζες και αντιπηκτικά , τα περιπολικά δεν έχουν πια για βενζίνη και service , οι δήμοι δεν έχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους , τα σχολεία δεν έχουν να πληρώσουν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ , τα νοικοκυριά στερούνται τα απαραίτητα αγαθά και τα χρωστούμενα
νοίκια πολλαπλασιάζονται , η γενιά των 700 κατάντησαν λαθρεπιβάτες γιατί το
1,40 αποδεικνύεται δυσβάστακτο , όλοι στο τρένο με περσινά ρούχα ,
οι καπνιστές το γύρισαν στο στριφτό για οικονομία , παιδιά σταματάμε
τα αγγλικά και τα φροντιστήρια γιατί δεν έχουν οι γονείς για δίδακτρα
, ο κόσμος καταθέτει πινακίδες και πουλάει τα αυτοκίνητα γιατί δεν έχει πια να τα συντηρήσει , δεν έχει πια ούτε για ασφάλεια (το δεύτερο αμάξι πουλήθηκε ήδη από τα Χριστούγεννα λόγω τελών κυκλοφορίας ) τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις κλείνουν το ένα μετά το άλλο … Το δημόσιο ουσιαστικά είναι σε καθεστώς στάσης πληρωμών …συντάξεις , μισθοί , επιδόματα , κάθε μήνα βρίσκονται με το ζόρι και τελευταία στιγμή …
Δεν είμαι απαισιόδοξος …ούτε μηδενιστής …αλλά ρε γαμώτο όλα αυτά είναι πραγματικότητα  και τα βιώνω κάθε μέρα !!

http://www.peramatozoa.info/2011/04/blog-post_9075.html

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΡΕΗ ΤΟΥ 2008

Μετά από δημοψήφισμα οι Ισλανδοί αποφάσισαν με πλειοψηφία 58% να μην επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία οικονομική στήριξη της τάξεως των 4 δισ. ευρώ που είχε πληρωθεί το 2008 από τις χώρες για να αποζημιωθούν οι επενδυτές της υπό κατάρρευση τράπεζας Landsbanki...

Η Πρωθυπουργός της χώρας Johanna Sigurðardóttir δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο «Ο λαός της Ισλανδίας δεν θα μπορρούσε να κάνει χειρότερη επιλογή». Είναι η δεύτερη φορά που το δημοψήφισμα απορρίπτει συμφωνία αποπληρωμής και η υπόθεση θα πάει σε διεθνές δικαστήριο.
Το 2008 όταν το τραπεζικό σύστημα της Ισλανδίας κατέρρευσε μετά από μια περίοδο δυναμικής επέκτασης στην Ευρώπη, τόσο οι Ισλανδοί αλλά και περί τις 400.000 Βρετανοί και Ολλανδοί έχασαν σημαντικά κεφάλαια των καταθέσεών τους στην τράπεζα Ιcesave, θυγατρικής της ισλανδικής Landsbanki.
Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας αποζημίωσαν για τις απώλειες τους πολίτες τους, απαιτώντας τα χρήματα από την ισλανδική κυβέρνηση. Πέρυσι, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισλανδίας, κατόπιν συνεννόησης με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, συμφώνησε σε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους ύψους 3,8 δισ. ευρώ, σχεδόν το 40% του ισλανδικού ΑΕΠ, το οποίο θα επιβάρυνε τον κάθε φορολογούμενο με 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 14 χρόνια.
Η συμφωνία είχε εγκρίθεί οριακά από τη Βουλή, αλλά ο πρόεδρος Γκρίμσον αρνήθηκε να την επικυρώσει και παρέπεμψε το θέμα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι απάντησαν για πρώτη φορά ότι δεν πληρώνουν σε ποσοστό 93%.

Ο Σαμαράς θα μιλήσει τη Δευτέρα σε παρουσίαση βιβλίου για μόδα και τέχνη!

Για ένα θέμα που δεν μας έχει συνηθίσει θα μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη. Η εκδήλωση έχει ως θέμα το βιβλίο του αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Δημοσθένη Δαββέτα, «Μόδα και Σύγχρονή Τέχνη».  Θα μιλήσει επίσης ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος.

Είχαν "'Αγιο", δυο Αιγιώτες που σώθηκαν από θαύμα

Σώθηκαν από πτώση με αυτοκίνητο στη θάλασσα
Την ώρα που δύο νεαροί Αιγιώτες κινούταν με ένα μπλε Peugeot 206, το όχημα ξαφνικά ντελαπάρισε και βρέθηκε στη θάλασσα της Αλυκής! Οι δύο νεαροί από το Αίγιο είχαν Άγιο, όπως αποδείχθηκε καθώς σώθηκαν. Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα...
Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις πληροφορίες προφανώς λόγω λάθους χειρισμού του οδηγού, "βρήκε" δεξιά στο κράσπεδο του δρόμου και χτύπησε σε ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ. Η σύγκρουση "πέταξε" το αυτοκίνητο στην αριστερή πλευρά του δρόμου και τελικά το Ι.Χ. προσγειώθηκε με την οροφή στη θάλασσα.
Ευτυχώς, ο ένας από τους επιβαίνοντες βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος απεγκλωβίστηκε λίγο αργότερα και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Αιγίου, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του.
Για το ατύχημα διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Υπολιμεναρχείο Αιγίου.
 

Συμπλοκή οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Λαμία!



Οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έξω από νυχτερινό κλαμπ, επί της οδού Καζούλη,  στο κέντρο της Λαμίας.
 

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (10/4), όταν έξω από νυχτερινό κλαμπ, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού , όπου βρίσκονταν και γνωστοί οπαδοί της ομάδας από την Αθήνα. Ξαφνικά λίγα λεπτά μετα τις 12 μια μικρή ομάδα φιλάθλων του Παναθηναϊκού, φορώντας κράνη βρέθηκε έξω από το μαγαζί προκαλώντας φραστικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου,τα... αίματα άναψαν και δεν άργησε να προκληθεί σύρραξη,με τους οπαδούς των δυο ομάδων να πετούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Στην οδό Καζούλη επικράτησε πανικός. Η συμπλοκή ,όπου και τραυματίστικε ένας οπαδός,  πάντως έληξε με την έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσε στο σημείο διέκοψε την κυκλοφορία. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία του συνδέσμου τους. Στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας οδηγήθηκαν φίλαθλοι, γαι τους οποίους όμως δεν προέκυψε κάτι ενοχοποιητικό και αφέθηκαν ελευθεροί λίγη ώρα αργότερα. 
Τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο ο “συναγερμός” της αστυνομίας, στην πόλη, δεν έχει λήξει. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν όλη τη νύχτα σε επιφυλακή πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες υπό το φόβο νέων επεισοδίων στις γύρω περιοχές και σε συνδέσμους . Οι φόβοι ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν.  Σύμφωνα με πληροφορίες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο "κέντρο αγάπης" της Ι.Μ. Φθιώτιδας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  lamiastar.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η τουρκική εταιρεία ερευνών πετρελαίου TPAO ανακοίνωσε οτι στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας.Ο πρόεδρος της ΤPAO Mεχμέτ Ουϊσάλ δήλωσε " στην πηγή Σουρμενά-1 κατεβήκαμε μέχρι τα 4800 μέτρα και στα δείγματα που έχουμε βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας"...

 Ο Ουϊσάλ δήλωσε οτι σε περίπτωση που και τα επόμενα δείγματα βγουν θετικά θα έρθει πλοίο της Εχχοn Mobil για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Οι γείτονες μας ελπίζουν οτι στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται βόρεια της Σινώπης οτι θα βρεθεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου. Η ΤPAO ανακοίνωσε επίσης οτι πραγματοποιεί έρευνες για πηγές φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αερίου.
Ο Ουϊσάλ τόνισε οτι η ΤPAO προσπαθεί να κερδίσει διαγωνισμούς ερευνών πετρελαίου στο Βόρειο Iράκ.
O πρόεδρος της ΤPAO δήλωσε οτι η εταιρεία του ετποιμάζει έρευνες σε 3 διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Ουϊσάλ οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε περιοχή έκτασης 1000 τετργωνικών χιλιομέτρων, χωρίς να δηλώσει για ποιες περιοχές αναφέρεται.

FIMOTRO

Εβδομάδα παθών για την κυβέρνηση - Ψάχνει λύσεις για αντάρτες και χρέος ο πρωθυπουργός

Υπο τον πανικό του αντάρτικου και με την απειλή της αναδιάρθρωσης συνεδριάζει πιθανότατα τη Δευτέρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και την Τρίτη ή την Τετάρτη το τακτικο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις γενικές κατευθύνσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για την τετρταετία 2012- 2015. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα οπου θα ενημερωθούν οι βουλευτές ενω την Πέμπτη ή την Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών θα παρουσιάσει τα εξειδικευμένα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου.

Ολα αυτά που θα ανακοινωθούν θα μπουν σε δημόσια διαβούλευση και το αργότερο μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαϊου θα ψηφιστούν απο τη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ψήφιση του εθνικού σχεδίου θα γίνει κατα πάσα πιθανότητα με απλή πλειοψηφία και όχι με ενισχυμένη. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν οτι η Κοινοβουλευτική Ομαδα του ΠΑΣΟκ θα λειτορυγήσει ενιαία και οτι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση του Εθνικού Σχέδιου.
Παράλληλα όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, καθώς υπάρχουν ισχυρές φωνές αντίστασης στα μέτρα που θέλει να προωθήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου το Μ. Μαξίμου δεν αποκλείεται να επιβάλλει θέμα κομματικής πειθαρχίας ή εμμέσως ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει εποαφές με βουλευτές του λεγόμενου αντάρτικου, όπως η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιώργος Φλωρίδης και οι συναντήσεις αυτές έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, ενώ αποτελούν και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.
Πηγές απο το Μαξίμου λένε οτι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών και ο Γ. Παπανδρέου δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.
Σε ό, τι αφορά τα σενάρια περι αναδιάρθρωσης του χρέους, επισήμως η κυβέρνηση λέει οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν οτι στο παρασκήνιο συζητιούνται και εξετάζονται όλα τα σενάρια.

newsit.gr

4 ριχτερ πριν από λίγο στην Κρήτη.

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Κρήτη
Σεισμική δόνηση 4 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε 21 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Άρχισε χθες Σάββατο η φάση των τελικών αγώνων παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας περιόδου 2010-2011. Τα αποτελέσματα των αγώνων:

 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ            1 - 0
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                3 - 0
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06                      0 – 3 α. α.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ  - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ         0 - 4

Οι αγώνες για τα FINAL FOR συνεχίζεται την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 17.00 ως εξής:

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛIOMOΔΙΟΥ
 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

"Γαλαξίας" και στην Ακράτα

Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ « Γαλαξίας» την Παρασκευή 15 Απριλίου εγκαινιάζει το νέο της κατάστημα στην Ακράτα.

Η Αστυνομία συμβουλεύει . Προσοχή στα πυροτεχνήματα

Τους κινδύνους από τη χρήση πυροτεχνημάτων και κροτίδων επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του Πάσχα. Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα, πολλοί συνάνθρωποί μας παθαίνουν εγκαύματα, ακρωτηριάζονται ή χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας της χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών.

Η Αστυνομία θυμίζει ότι τα βεγγαλικά δεν είναι μόνο επικίνδυνα, αλλά και παράνομα και συμβουλεύει:
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Στους 30,3, βαθμούς η θερμοκρασία στην Λάρισα

Καλοκαίρι μύρισε σήμερα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Στερεάς με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 27 βαθμούς ενώ στην Λάρισα ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμα και τους 30 βαθμούς. Σύμφωνα με τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν σε:
Λάρισα...30.3
Τρίκαλα... 29.3
Ημαθία Μακροχώρι...28.8
Πέλλα Καρυώτισσα...28.3
Φθιώτιδα Λευκοχώρι...28.2
Χανιά Βρύσσες...28.2
Φθιώτιδα Μακρακώμη ...27.4
Φθιώτιδα Αμφίκλεια ...27.4
Φθιώτιδα Θεολόγος...27.1

meteo-news.gr  

"Έλληνες θα πληρώσετε την Πορτογαλία"

Οικονομική συνδρομή εκατομμυρίων από την Ελλάδα και την Ιρλανδία για τη διάσωση της Πορτογαλίας προβλέπει το πακέτο διάσωσης. Βρετανός Ευρωβουλευτής χαρακτηρίζει παράλογο το σχέδιο. Δείτε το βίντεο (vid)

Ενώ οι φωνές περί ελληνικής αναδιάρθρωσης χρέους πληθαίνουν, θα κληθούμε, όπως και η Ιρλανδία, να συμβάλλουμε στη διάσωση της Πορτογαλίας, καταβάλλοντας μάλιστα αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Σε άρθρο του στη Daily Telegraph, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Daniel Hannan υπογραμμίζει πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι.
Αναφερόμενος στους Ιρλανδούς φορολογούμενος, σημειώνει πως η οικονομία τους αρχικά καταστράφηκε από το ευρώ, ενώ εν συνεχεία ανέλαβαν τον έλεγχο της οικονομίας τους οι Βρυξέλλες, αιτώντας αυξήσεις στους φόρους.

 
Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, επισήμανε πως βάσει του πακέτου διάσωσης που ετοιμάζεται στις Βρυξέλλες για την υπερχρεωμένη Πορτογαλία, τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ιρλανδοί φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι που χαρακτηρίζει παράλογο.

 
"Αν τα μέλη της Ευρωζώνης θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το ταμείο που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους, ας το κάνουν. Έμενα μου φαίνεται ηλιθιότητα, αλλά η ηλιθιότητα είναι το προνόμιο κάθε δημοκρατικού κράτους", αναφέρει ο Hannan.
Επισήμανε μάλιστα ότι είναι εντελώς απαράδεκτο και παράνομο να περιμένουν οποιαδήποτε συνεισφορά από τη Βρετανία πέρα από τη μικρή ευθύνη που φέρει ως μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ότι δεν αποτελεί δικό τους πρόβλημα.
"Η Βρετανία θα πρέπει να αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτό το χάος", συμπλήρωσε.

news247.gr