Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η προτελευταία και κρίσιμη στροφή της Σούπερ Λίγκας

Ο τίτλος έχει κριθεί, οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν έχουν ουσιαστικά γίνει γνωστές, αλλά ακόμη υπάρχουν μέτωπα ανοιχτά που είναι πιθανό να κλείσουν μετά το πέρας της 29ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague.


Το σημαντικότερο από τα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι δύο ομάδες του Σάκη Τσιώλη, αυτή που έφτιαξε και αυτή που “ανέστησε” κοντράρονται με έπαθλο μία θέση στα πλέι οφ. Ο Άρης θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πέμπτης θέσης ενώ οι Βολιώτες βολεύονται και με την ισοπαλία.
Από εκεί και πέρα τρεις ομάδες είναι υποψήφιες για να ακολουθήσουν Πανσερραϊκό και Λάρισα (έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής) στη Football League. Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα και Ατρόμητος θα παλέψουν για να αποφύγουν την 14η θέση.
Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση αφού είναι δύο βαθμούς πίσω από τις άλλες δύο ομάδες και φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, όπου και θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα ο Αστέρας  στο ΟΑΚΑ παρά τις πολλές απουσίες που έχει. Οι Αρκάδες θα παραταχθούν… μισοί κόντρα στους «πράσινους», καθώς λείπουν αρκετοί βασικοί παίκτες λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Εκτός αποστολής έμειναν οι Καρέρα και Φυτανίδης, με τον τελευταίο να φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο πέλμα, όμως ο Δερμιτζάκης δεν θέλησε να ρισκάρει μια πιθανή υποτροπή. Μεγάλη είναι και η λίστα με τους τιμωρημένους καθώς οι Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Φορτούνης, Φρανκού και Ουριμπάρι θα εκτίσουν την ποινή τους στο κυριακάτικο παιχνίδι.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Αναστασόπουλος, Ντεγκρά, Ρούμπιλ, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Λαδάκης, Μπαστία, Κερ, Κρις, Αράς, Ροτζέριο, Μαρσέλο, Τσαμπούρης, Ουντότζι, Αρσενίεβιτς, Ματούσιακ και Παπάζογλου.
Η Κέρκυρα υποδέχεται τον αδιάφορο Εργοτέλη ενώ ο Ατρόμητος τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Ο Έρνεστο Βαλβέρδε έκρινε ανέτοιμο και απέκλεισε από την αποστολή για τον αγώνα με τον Ατρόμητο τον Μάρκο Πάντελιτς, ενώ αντίθετα συμπεριέλαβε σε αυτήν τον Βασίλη Τοροσίδη και τον νεαρό Λεάντρο. Εκτός 18άδας έμειναν και οι τιμωρημένοι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αριέλ Ιμπαγάσα καθώς επίσης και ο τραυματίας Ζαουάντ Ζαϊρί που υπέστη θλάση στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Καβάλα. Αντιθέτως, ο Βασίλης Τοροσίδης κάνει την επανεμφάνιση του με τα "ερυθρόλευκα", μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε στην αποστολή τον νεαρό Βραζιλιάνο, Λεάντρο, αφού μετά τη φυγή του Ντουντού "άδειασε" μια θέση ξένου.
Ο Βάσκος αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές καθώς θέλει να δει πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς απέναντι σε μία ομάδα που “καίγεται” για βαθμούς.



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (Ώρα έναρξης 19.00):
Άρης – Ολυμπιακός Βόλου (NOVA)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (NOVA)
Ηρακλής – ΠΑΟΚ (NOVA)
Καβάλα – Ξάνθη (NOVA)
Κέρκυρα – Εργοτέλης
Λάρισα – ΑΕΚ (NOVA)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (NOVA)
Πανιώνιος – Πανσερραϊκός
Βαθμολογία μετά από 28 αγώνες
1. Ολυμπιακός 70
2. Παναθηναϊκός 57
3. ΑΕΚ 46
4. ΠΑΟΚ 44
5. Ολυμπιακός Βόλου 44
6. Άρης 39
7. Καβάλα 38
8. Εργοτέλης 36
9. Ξάνθη 35
10.Πανιώνιος 34
11.Ηρακλής 33
12.Ατρόμητος 30
13.Κέρκυρα 30
14.Αστέρας Τρίπολης 28
15.Λάρισα 25
16.Πανσερραϊκός 23