Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας από τη Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά στα Δυτικά της χώρας απο την Ήπειρο. Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται απο το μεσημέρι σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων. Χιόνια έπεσαν στη λίμνη Πλαστήρα αλλά και στα ορεινά του Καρπενησίου.
Στα λευκά ντύθηκαν επίσης τα Θεοδώριανα Άρτας, ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν ήδη σε Τρίκαλα, Άρτα, Πρέβεζα, Πάπιγκο και Παραμυθιά. Βροχές σημειώθηκαν και σε περιοχές της Ηλείας. Ισχυροί είναι οι άνεμοι που πνέουν απο το πρωί στον Πατραϊκό, τον Κορινθιακό και το Ιόνιο.
Καταρρακτώδης ήταν η βροχή που έπεσε το πρωί στα Καλάβρυτα.

Παρέμβαση για το "Συμπαραστάτη" από τον Ανδρέα Φιαμέγκο...

'Ελαβα την παρακάτω επιστολή από τον Ανδρέα Φιαμέγκο, σχετικά με το θέμα του Συμπαραστάτη του δημότη. Διαβάστε την κι εσείς.

Μυστική ψηφοφορία «εγνωσμένου» αποτελέσματος

Τη Δευτέρα 28-2-2011, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έγιναν δύο άκαρπες, μυστικές ψηφοφορίες για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Όπως προέκυψε από τη σχετική συζήτηση, οι επικεφαλής των παρατάξεων, που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήθελαν μια συναινετική διαδικασία που θα στήριζε μια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, αλλά ο καθένας την εννοούσε διαφορετικά γι’ αυτό και τελικά προσήλθαν στο συμβούλιο με διαφορετικές επιλογές. Πολύ κουβέντα έγινε και για την απαίτηση του νόμου για επιλογή υποψήφιου  «εγνωσμένου κύρους».
Το γεγονός ότι έγιναν επιλογές συγκεκριμένων υποψηφίων πριν από τη ψηφοφορία, υποχρέωσε τους δημοτικούς συμβούλους να τους ψηφίσουν και να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία. Όμως, εφόσον ο νόμος θέλει τη συγκεκριμένη ψηφοφορία μυστική και εκλογή υποψηφίου ευρύτερης αποδοχής (αυξημένη πλειοψηφία), οι δημοτικοί σύμβουλοι επιβαλλόταν να ψηφίσουν δημοκρατικά δηλαδή κατά συνείδηση και είναι πολύ πιθανό να είχε υπερψηφισθεί μια εκ των υποψηφιοτήτων.
Η ευθύνη των δημοτικών συμβούλων είναι μεγάλη προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια και να εκφράζεται αληθινά η λαϊκή βούληση.

Α. Φιαμέγκος
Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος

Καλώς ήρθε το δολάριο στην Κόρινθο!

Από σήμερα στους μεγάλους χορηγούς της Κορίνθου προστέθηκε μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Βοστόνη των ΗΠΑ . Ο εν λόγω φίλος της ομάδας (δεν θέλει ακόμη να δημοσιοποιηθεί το όνομα του) βοήθησε με σημαντικό ποσό την ομάδα και θα βοηθήσει επίσης με μεγάλο ποσό σαν έξτρα πριμ σε περίπτωση ανόδου στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - Αποκριάτικο τρίποντο άνευ κόπου...

Αισιοδοξούν τουλάχιστον για τα play off στο Αίγιο
Πλατανιάς, Κόρινθος, Ψαχνά, Βύζας και Απόλλων έχουν ήδη εισπράξει το +3 από τα... άνετα ματς με Κεραυνό και Αγία Παρασκευή (ο Πλατανιάς +6). Κατά συνπέπεια, στον Παναιγιάλειο αισιοδοξούν ότι μαζί με τη Ρόδο θα εκμεταλλευτούν τους... άνευ αγώνα βαθμούς και θα πάρουν πλεονέκτημα από τους αντιπάλους τους. Μάλιστα, οι Αιγιώτες "βολεύονται" με Χ στο ντέρμπι της Ρόδου με την Κόρινθο, αφού θα διατηρηθεί το "αδιαχώρητο" στη βαθμολογία του Ομίλου.

Σούπερ ντέρμπι στη Ρόδο . Τα «Ελάφια» κόντρα στην «Μπάρτσα» . Η Παναχαική 3 – 1 τον Ηρακλή Ψαχνών

Στο Νότιο όμιλο έπιασε κορυφή (έστω και προσωρινά) η Παναχαϊκή, η οποία κέρδισε σήμερα 3-1 τον Ηρακλή Ψαχνών, στο ένα από τα δυο ντέρμπι της αγωνιστικής Τα γκολ της Παναχαϊκής πέτυχαν ο Δαμιανίδης στο 32', ο Ατματζίδης στο 42' και ο Δελαπόρτας στο 82', είχαν και δοκάρι με τον Ατματζίδη στο 67', ενώ ενδιάμεσα (60') είχε μειώσει για την ομάδα της Εύβοιας ο Φαρούκ.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Χάχαλης, Δαμιανίδης, Ντίνας, Ιωάννου, Ακπαρίδης, Φούφουλας (83' Κωνσταντινίδης), Κοκλιώτης, Ουρτάδο (77' Λουμπαρδέας), Ατματζίδης, Κυβελίδης (61' Δελαπόρτας), Κοιλιάρας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μιχελής, Καλιμάνης, Ρεπετσάς, Αργυρός (71' Βαλαβάνης), Ζουλιώτης, Σέγκος, Ντελέκος (83' Παπαδόπουλος), Μάτσος, Βαγγέλη, Βλαχόπουλος (72' Ανέστης), Φαρουκ.

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα στο άλλο η πρωτοπόρος Κόρινθος χωρίς τους τιμωρημένους Ντόμα και  Μπιτσάκο , οι οποίοι θα εκτίσουν την ποινή τους , δοκιμάζεται στο μεγάλο ντέρμπι στη Ρόδο, όπου η τοπική ομάδα θέλει νίκη για να την προσπεράσει στη βαθμολογία
Στα άλλη ματς, ο Βύζαντας Μεγάρων υποδέχεται τον Ασπρόπυργο, ο ΠΑΟ Ρουφ παίζει με τον Αίαντα Σαλαμίνας και ο Πανηλειακός με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τέλος στο κρητικό ντέρμπι τα Χανιά παίζουν με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, ενώ άνετα τρίποντα θα πάρουν οι Πλατανιάς και Παναιγιάλειος.

Το πρόγραμμα
Κυριακή 6/3
Βύζας - Ασπρόπυργος
ΠΑΟ Ρουφ - Αίας Σαλαμίνας
Χανιά - Ολυμπιακός Χερσονήσου
Πανηλειακός - Απόλλων Σμύρνης
Κεραυνός Κερατέας - Πλατανιάς
Αγία Παρασκευή - Παναιγιάλειος

Δευτέρα 7/3Ρόδος - Κόρινθος

Έμειναν στο "X" και στον πόντο στο ντέρμπι κορυφής Ελλάδα και Ατρόμητος

Ισόπαλο με 1 – 1 τέρματα έληξε το ντέρμπι κορυφής στην Α’ κατηγορία Κορινθίας, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής, ανάμεσα στην Ελλάδα Βέλου και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Έτσι η βαθμολογία στην κορυφή της κατηγορίας μετά το αποτέλεσμα αυτό παραμένει αμετάβλητη και με την ομάδα του Βέλου να προηγείται του Ατρομήτου με ένα πόντο διαφορά.
Ο ΠΑΣ Κλένια «ξεπουπούλιασε» τον Αετό Κρυονερίου με το ευρύ 5 – 2. Ο Αστέρας Δερβενίου , συνέχιζε την νικηφόρα επέλασή του , καθώς νίκησε με 3 – 0 και την Δάφνη Εξαμιλίων. Με την νίκη της αυτή η δυναμική ομάδα του Δυτικής Κορινθίας ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας , ένα πόντο μπροστα από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , που στην έδρα του έχασε εκ νέου βαθμούς μετά το ισόπαλο 1 – 1 με τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου . Ο Πανσολυγειακός , στο Σοφικό , νικησε με 2 – 0 τον Ισθμιακό, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου επικράτησε με3 – 1 του Πανευρωστινιακού. Ο Σαρωνικός νίκησε με 1 – 0 τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ τέλος ο αγώνας Ολυμπιακού Λουτρακίου – Προοδευτικής Περιγιαλίου θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου .

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ ............................................2 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ .........................3 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ ..............1 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ .......................1 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ .....................................................1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ..........................3 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ........................................5 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ............9-3-11 ...15:00

Η βαθμολογία
21
52 - 12
58
21
50 - 9
57
20
44 - 25
38
21
41 - 29
37
21
35 - 28
33
21
36 - 26
32
21
25 - 26
27
21
29 - 36
26
21
25 - 29
24
20
31 - 40
23
21
30 - 42
22
21
21 - 35
22
21
22 - 40
22
21
26 - 45
18
21
22 - 49
14
21
19 - 37
13


Οι αγώνες της Β’ και Γ’ κατηγορίας Κορινθίας
Η ΕΠΣ Κορινθίας σας γνωρίζει ότι λόγω των Απόκρεων  οι Αγώνες των υπολοίπων κατηγοριών μεταφέρονται το επόμενο Σαββατοκύριακο στα ίδια γήπεδα που αρχικά είχαν ορισθεί.Ι

Καραμπόλα στην Κορίνθου - Τρίπολης

Σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης που είχε διακοπεί στο ρεύμα προς Τρίπολη λίγο πριν τα διόδια Σπαθοβουνίου όταν σημειώθηκε καραμπόλα τριών αυτοκινήτων και μέχρι αυτά να απομακρυνθούν. Δημιουργήθηκε ουρά αρκετών χιλιομέτρων και εκνευρισμός στους οδηγούς, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και υπάρχει ροή αυτοκινήτων

Σαρώνουν 40 επικουρικά ταμεία

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ

Σαρωτικές ενοποιήσεις και δραστικές περικοπές στις παροχές 40 επικουρικών ταμείων, φέρνουν οι αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση και επηρεάζουν 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες του «ΑΤ»- την κατάργηση αρκετών επικουρικών κλάδων που συστήθηκαν καθαρά για πελατειακούς σκοπούς (π.χ. ηλεκτροτεχνιτών) αλλά και την ένταξη των επικουρικών ταμείων που ασφαλίζουν μισθωτούς, στο ΙΚΑ.
Εξαιρέσεις θα υπάρξουν ίσως για τα ταμεία των στρατιωτικών που είναι γνωστό ότι οδεύουν προς συγχώνευση.
Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να λέει ότι πυξίδα για τις αλλαγές και το ύψος των περικοπών θα είναι οι οικονομικές μελέτες που ανέθεσε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, αλλά στην πράξη το σκηνικό στις επικουρικές συντάξεις είναι λίγο έως πολύ έτοιμο. Απλά το υπουργείο θέλει να το διακοσμήσει με την εμπειρογνωμοσύνη των μελετητών, ώστε να προχωρήσει σε μειώσεις επικουρικών συντάξεων ίσως και πριν από την 1-1-2012.
Σήμερα, ένα ή δύο από τα 40 ταμεία που έχουν ομαδοποιηθεί σε 8 κλάδους εξακολουθούν να έχουν θετικό ισοζύγιο για το μέλλον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «ΑΤ». Τα υπόλοιπα είναι όλα ελλειμματικά. «Χρεοκοπημένα», όπως λένε αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία του 2010 που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο «ΑΤ», ακόμη και το ΤΕΑΥΕΚ (επικουρικό των εμποροϋπαλλήλων) που εμφανίζει πλεόνασμα 116,25 εκατ. ευρώ, μετά από μερικά χρόνια γίνεται ελλειμματικό. Ενώ μόνο το επικουρικό των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες (ΤΕΑΑΠΑΕ) δείχνει να έχει θετικό ισοζύγιο στο μέλλον.
Ο λόγος που έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν έχει να κάνει με τις υψηλότατες παροχές. Πολλά ταμεία πλήρωναν και πληρώνουν επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από τις κύριες!
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα επικουρικά ταμεία τρων πρώην κρατικών τραπεζών που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΑΤ. Το ταμείο Αλληλοβοήθειας της Εμπορικής έχει ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από 100%, που σημαίνει ότι η επικουρική σύνταξη είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τον μισθό. Μπορεί στο εν λόγω ταμείο να υπάρχει το λεγόμενο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος με 3.000 ευρώ, παίρνει σύνταξη 3.200 ευρώ, από λεφτά και πόρους που δεν θα υπάρχουν για τους επόμενους εργαζόμενους όταν θα φτάσει η ώρα να βγουν στη σύνταξη.
Οι κυβερνητικές αλλαγές οδηγούν σχεδιασμένα και αναπόφευκτα:
* Στην κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης,
* Στον περιορισμό των ποσοστών αναπλήρωσης ίσως και κάτω του 20%.
* Στη σαρωτική ενοποίηση όλων των ταμείων μισθωτών σε ένα φορέα, ενώ τα επικουρικά των αυτοαπασχολουμένων θα ενταχθούν στον ΟΑΕΕ.
Θα πει κανείς γιατί χρειάζονται αλλαγές και περικοπές στα επικουρικά; Η απάντηση έχει να κάνει με το μνημόνιο και με τον όρο που αποδέχτηκε η κυβέρνηση, ότι δηλαδή οι συνταξιοδοτικές δαπάνες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 2,5% του ΑΕΠ από τώρα έως το 2060. Μέσα σε αυτές τις δαπάνες η κυβέρνηση δέχτηκε να βάλει και τις επικουρικές συντάξεις, όπου το κράτος δεν «πληρώνει μία», καθώς είναι καθαρά διμερής η χρηματοδότησή τους από εργαζόμενους και εργοδότες ή και αυτοαπασχολούμενους.




ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ 20.000 ΕΦΑΠΑΞ
Σχέδιο για την οικονομική στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και την πληρωμή του εφάπαξ σε 20.000 δικαιούχους μέσω έκδοσης ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ και χορήγησης δανείου 350 εκατ. ευρώ από το ΤΕΑΔΥ, παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στην ΑΔΕΔΥ. Η «υπόσχεση» θα υλοποιηθεί μετά από 15 μέρες (δηλαδή μετά την κρίσιμη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου) και θα συνδυαστεί με τη θέσπιση εισφοράς 4% σε 90.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Δερβενιώτικο τρελό –τρελό καρναβάλι» - Αύριο όλοι στο Δερβένι


«Δερβενιώτικο καρναβάλι» και φέτος στo Δερβένι, αύριο Κυριακή 6 Μαρτίου, με καρναβαλική παρέλαση, σοκολατοπόλεμο με γλέντι, χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί.
Το καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 3.30 το απόγευμα με παρέλαση 8 αρμάτων & ομάδες μεταμφιεσμένων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας, αφού διανύσει απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μέσα από την κεντρική οδό θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, όπου θα καεί ο «βασιλιάς» καρνάβαλος. Το γλέντι θα συνεχισθεί υπό τους κρότους και τη λάμψη φωτοβολίδων έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Επίσης αύριο Κυριακή στις 8.00 στον Άνω Αιγιαλό αναβιώνει το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο της φωτιάς με μουσική, γλέντι, φωτιές και μεζέδες στην πλατεία του χωριού. Η έναρξη του γλεντιού γίνετε με το άναμμα μεγάλης φωτιάς στο κέντρο της πλατείας. Οι κάτοικοι και παρευρισκόμενοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται γύρω από τη φωτιά και κάτω από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής αρχίζουν το χορό γύρω από αυτήν.
Το παμπάλαιο αποκριάτικο αυτό έθιμο του Άνω Αιγιαλού , που έχει εκλείψει από τα άλλα χωριά της Ευρωστίνης, διατηρείται από τους Απανωγιαλίτες αναλλοίωτο όπως αυτήν την ημέρα , αρκετές δεκαετίες πριν θυμούνται τους παππούδες τους και τους γονείς τους που στη σημερινή πλατεία που τότε ήταν αλώνι, με γλέντι που άρχιζε από το μεσημέρι, με αυτοσχέδια μασκαρέματα, πειράγματα, ξεφάντωναν με το άναμμα της φωτιάς, τραγουδώντας με το στόμα, χορεύοντας.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ



Ρεπορτάζ : Φωτεινή Καλλίρη (από την Καθημερινή)

Την ενσωμάτωση των 15 ειδικών μισθολογίων (γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί, διπλωματικοί, καθηγητές ΑΕΙ, ένστολοι κ. ά.) στο ενιαίο μισθολόγιο και των επιδομάτων, που λαμβάνουν περίπου 300.000 υπάλληλοι, στον κορμό του βασικού μισθού επεξεργάζεται...
ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούσης. Επί της ουσίας, αυτό συνεπάγεται ότι εκτός από το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε 15 επαγγελματικές κατηγορίες θα κοπούν και τα 17 ειδικά επιδόματα που υπάρχουν στα ειδικά μισθολόγια. Ετσι, όπως όλα δείχνουν, θα διατηρηθούν, εκτός από τα οικογενειακά, μόνο δύο επιδόματα: το επίδομα αντικειμένου εργασίας και το επίδομα θέσης ευθύνης.
Το πρώτο θα αφορά τις ειδικές συνθήκες εργασίας και θα έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς που θα έχει κάθε κατηγορία υπαλλήλων που εντασσόταν σε ειδικό μισθολόγιο (π. χ. επίδομα κινδύνου για στρατιωτικούς ή βιβλιοθήκης για τους γιατρούς ή ειδικών συνθηκών για δικαστικούς), ενώ το δεύτερο θα αφορά τα χρόνια προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και την επιτελική θέση ευθύνης που κατέχει στην εργασία του. Τα κριτήρια αυτά θα προσδιορίζουν τις ειδικές μισθολογικές ρυθμίσεις που θα διέπουν τους κλάδους των γιατρών του ΕΣΥ, των δικαστικών, των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, τους ερευνητές, τα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ-ΤΕΙ, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τους αρχιερείς και τους μουσικούς. Ωστόσο, δεν θα ισχύουν οι ρυθμίσεις αυτές για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους. Για παράδειγμα, οι αμοιβές ενός οικονομολόγου που υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις θα εξομοιωθούν με εκείνες που λαμβάνουν οι υπάλληλοι αντίστοιχων προσόντων σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Αντίστοιχη πρόβλεψη θα υπάρχει για το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων που σήμερα εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια. Βασική αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι η τήρηση της αρχής «ίση αμοιβή» για «δουλειά ίσης αξίας» με στόχο να αποτελέσει «κίνητρο και όχι αντικίνητρο» για τους δημοσίους υπαλλήλους.

fimotro.blogspot.com

Διόρθωσαν τον χάρτη που εμφάνιζε την Θράκη και τη Μακεδονία να μην είναι Ελληνικές

" Η σελίδα USE Efficiency μετά από την"συντήρηση" που είχε... ΔΙΟΡΘΩΣΕ το χάρτη της Ελλάδας που εμφάνιζε τη Θράκη και τη Μακεδονία να μην ανήκουν στην Ελλάδα.

Προφανώς "είχαν καταιγίδα" από e-mails...

Καλά κάνατε κύριοι και την διορθώσατε αλλά περιμένουμε ακόμη ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!


Μην νομίζετε πως θα περάσει αυτό έτσι!

Φτάνουν πια οι προβοκάτσιες... ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!


Πηγή:Epirus Ellas

Και θέατρο... ευρωσοσιάλ. Εμφύλιος πόλεμος πάνω στην κουρελού της συναίνεσης


Γράφει η  Σοφία Βούλτεψη

Η ανάγκη να συσπειρώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προσφέροντάς τους έναν διαφορετικό από τον πραγματικό εχθρό (που είναι η οικονομική κρίση, η επαπειλούμενη πτώχευση και σειρά σοβαρών θεμάτων, όπως η απεργία πείνας των μεταναστών), υποχρέωσε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να δυναμιτίσει το αίτημα για συναίνεση που η ίδια η κυβέρνηση επιδιώκει.

Απαισιοδοξίας το «ανάγνωσμα» κι όποιος αντέξει.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Τα βασανιστικό ερώτημα βρίσκεται πλέον στα χείλη κάθε Έλληνα.
Μήπως πρέπει να το πάρουμε απόφαση;

Τα οικονομικά δεδομένα δυστυχώς είναι δυσοίωνα. Το χρέος είτε μετρηθεί είτε όχι είναι τόσο μεγάλο που δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.
Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο δλδ την συνεχή κατοχή της χώρας απ΄ τους τροϊκάνους ή όποιους άλλους μας φορτώσουν στην πλάτη οι «πατριώτες» πολιτικοί μας ταγοί;

Το σάπιο πολιτικό σύστημα φαίνεται να είναι πανίσχυρο και να έχει διαβρώσει μέχρι και τον τελευταίο «πολίτη» αυτής της χώρας.
Παρά τα όσα τρελά γίνονται δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά, παρουσιάζει μια ανεξήγητη αδράνεια.
Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο δλδ την παραμονή της σαπίλας;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
            Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Απόψε στο Ελσίνκι, τέθηκαν όλα τα ζητήματα της ευρωπαϊκής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ήταν επόμενο.
Τόνισα κυρίως ότι δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ’ όλα-  πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή –δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη.
Γιατί αυτή η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ συναντήθηκα και με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. Μιας χώρας που έχει προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας και αντιμετωπίζει, επίσης, ένα Μνημόνιο.
Τόνισα στην  ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επιτέλους, να κάνει και η Ελλάδα.
            Μέσα στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές.
Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση. Ελπίζω, μέσα από πολλές δυσκολίες, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα πραγματικότητα…».