Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η πρώτη εκδήλωση από τον σύλλογο Κερκυραίων Ξυλοκάστρου «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»

 

«Η πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου εμπλουτίζεται από εθνικοτοπικούς, πολιτιστικούς συλλόγους που στόχο έχουν την  δημιουργία δεσμών, την ανταλλαγή απόψεων, την προβολή των παραδοσιακών εθίμων και συνηθειών.
Έτσι λοιπόν , δημιουργήσαμε , οι  δημότες Ξυλοκάστρου οι οποίοι έχουμε Κερκυραϊκή καταγωγή, τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Φαίακες» ,ο οποίος περιμένει όλους όσους είναι από την Κέρκυρα ή έχουν καταγωγή από το όμορφο νησί και διαμένουν στην περιοχή Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ,να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες του συλλόγου.
Η πρώτη μας συνάντηση-εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/06/20011 , με παραδοσιακές κερκυραϊκές συνταγές , τραγούδι και χορό.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για την επιτυχία του συλλόγου, καθώς και τα συγχαρητήρια του για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6932234450 κα Σιγάλα»

Οι αγρότες στα Καλάβρυτα τα «έβαλαν» με τον Πρωθυπουργό!- Συναγερμός και στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας

 

Τι το ήθελε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου να πάει στα Καλάβρυτα. Ξινό του βγήκε αφού έπεσε πάνω στους εξαγριωμένους αγρότες! Πιο συγκεκριμένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με αφορμή την επίσκεψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα.
Εκατό άτομα περίπου είχαν αποκλείσει τον δρόμο, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών η κυκλοφορία διεξήχθη με τη βοήθεια περιπολικών από άλλους δρόμους.
Επειδή είχε τεθεί θέμα για το πως θα έφευγε ο πρωθυπουργός είχε σημάνει συναγερμός και στις γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις. Σήμα είχε έρθει και στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβουν! Από ότι φαίνεται καιρό θα κάνει να πάει πάλι ο πρωθυπουργός στα Καλάβρυτα! Δεν …τον σηκώνει ιδιαίτερα η περιοχή!

korinthiannews.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Πρόταση Νόμου για τον επανέλεγχο των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης από το 1974 έως και το 2010 όσων διετέλεσαν ή διατελούν Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί Κυβερνήσεων (κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών), κατέθεσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.
Η πρόταση αφορά και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.

Προς όλες τις σπίθες (από τη συμβουλευτική επιτροπή)

Εισαγωγικό σημείωμα από τον Υπεύθυνο Οργάνωσης Γιάννη Σαββόπουλο
Αγαπητοί συναγωνιστές
Όπως θα διαπιστώσετε η ημερομηνία της απόφασης είναι προγενέστερη της ανάρτησης, καθυστέρηση για την οποία είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος. Άσχετα από τον φόρτο εργασίας σε πολλά θέματα, η απόφαση αυτή όπως θα διαπιστώσετε είναι σημαντική και... τέτοιες δράσεις πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα, προκειμένου να γίνεται αντιληπτό από τον λαό ότι η Κ.Α.Π. πρωτοπορεί και είναι ουσιαστικά η φωνή που πρώτη είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Πριν την Ίδρυση δεν είχε ξανακουστεί δημόσια και τόσο ξεκάθαρα η θέση ότι πρόκειται για χούντα και για συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους ξεπουλήματος της Ελλάδας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή που δεν οφείλεται όμως σε πρόθεση, αλλά σε υπερβολικό φόρτο εργασίας.
ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Συνεδρίαση Τρίτης, 24.5.2011)

Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης




Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 31 Μαΐου, στις 14.30, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με θέμα την δράση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σήμερα όλοι – η χώρα, ο λαός, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η παράταξή μας – σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή...
Κι οι ευθύνες οι δικές μας είναι ακόμα μεγαλύτερες γιατί όλοι, μα όλοι, υπονοούν - ή μάλλον δεν υπονοούν πια, το λένε ευθέως - ότι από μας, από τη Νέα Δημοκρατία, εξαρτάται πως θα πάνε τα πράγματα από δω κι εμπρός.
Παράξενο πράγμα θα μου πείτε: Οι εξελίξεις να εξαρτώνται από την Αντιπολίτευση κι όχι από την Κυβέρνηση...

Οι Αγανακτισμένοι σε ειρηνική επανάσταση σε Σύνταγμα, Λ. Πύργο, και δεκάδες πόλεις Ελλάδα και Ευρώπη



Χρήστος Καψάλης

Διογκώνονται το Κίνημα των αγανακτισμένων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ενώ εξαπλώνεται ήδη και σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις. Η συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα ήταν εντυπωσιακή σε όγκο και σε παλμό, αντιστοίχως και στη Θεσσαλονίκη όπου οι Αγανακτισμένοι έχουν αρχίσει να οργανώνονται σε θεματικές ομάδες, εργασίες, περιφρούρησης κλπ. Ανάλογη είναι η κινητοποίησή τους στην Πάτρα, στο Ηράκλειο και σε δεκάδες ακόμη πόλεις ενώ στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και σε πολλές πλατείες πόλεων πολλοί διαδηλωτές έχουν στήσει σκηνές αποφασισμένοι να μη φύγουν από εκεί αν δεν αποδώσει καρπούς η διαμαρτυρίας τους.

Κι’ αν δεν φύγουν ποτέ από τις πλατείες;


 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά την πρώτη σαστιμάρα, το πρώτο μούδιασμα, την αρχική αμηχανία, το πολιτικό σύστημα της χώρας, το πιο ανθεκτικό επί του πλανήτου, δια διαφόρων εκπροσώπων του, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.

Με την Βουλή πολιορκημένη από το «Κίνημα της 25ης Μαΐου» (για την Ελλάδα), 15ης Μαΐου (για την Ισπανία) και, από χθες, 29ης Μαΐου (για όλη την Ευρώπη), άρχισε το «πελέκισμα»:

Δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν έχουν οργανωτική δομή (σε αντίθεση με τα κόμματα που διατηρούν το οργανωτικό πλεονέκτημα και παίρνουν τις χρηματοδοτήσεις), δεν γίνεται επανάσταση με το facebook και το twitter, ούτε με τα like και τα unlike (όπως είπε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο «Έθνος της Κυριακής») και άλλα πολλά.

Άλωση της Ευρώπης από τους «Αγανακτισμένους»- Και των ΑΤΜ λόγω Δαμανάκη

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε 100 πόλεις και 26 χώρες της Ευρώπης, γέννησαν χθες ένα νέο πανευρωπαϊκό κίνημα που στο μέλλον θα αποτελεί μια μόνιμη πίεση όχι μόνο προς τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και προς τις Βρυξέλλες, που καλούνται να αλλάξουν πολιτική και σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι Ευρωπαίοι «Αγανακτισμένοι», που μιλούν για μια «Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου», εξελίσσονται σε έναν νέο παίκτη της ευρωπαϊκής σκακιέρας και το γεγονός έχει αρχίσει να απασχολεί τις ηγεσίες και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ αναζήτησε τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στην «αραβική άνοιξη» και στο «ευρωπαϊκό καλοκαίρι» - ομοιότητα, το φάσμα της ανεργίας και διαφορά, η Δημοκρατία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ


Oταν η Αθήνα τάσσεται υπέρ των τοκογλύφων και αδειάζει τον Σόιμπλε.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

“Δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε, αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε”. “Νομίζαμε ότι είμαστε μόνοι, αλλά είμαστε πολλοί”. “Eυρωπαίοι ξεσηκωθείτε”, “Eίμαστε ζωντανοί”. “Δεν θα γίνουμε δούλοι των αγορών”. “H νεολαία μας δείχνει το δρόμο”.
Κυττάω τους νέους της Ισπανίας, τα λιγοστά πλάνα που μας δείχνει, με το σταγονόμετρο, η τηλεόραση του λαμογιστάν. Ζηλεύω τη Μαδρίτη, που οι νέοι της έκαναν πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής αξιοπρέπειας. Αναπνέω λεύτερα, ξεχνάω μια στιγμή την Αθήνα των ραγιάδων, τη “θανατίλα” που σε πνίγει, στη δουλοπρεπή Ελλάδα αυτής της κυβέρνησης, των Μητσοτάκηδων, των Προβόπουλων, των Δασκαλόπουλων, των Παπαδόπουλων και δε συμμαζεύεται (*). Που, αν μπορούσαν, θα εισήγαγαν και τον θεσμό της δουλείας στη χώρα και που την εξευτελίζουν διεθνώς, εδώ και ενάμισυ χρόνο. Τη “σοσιαλιστική” Ελλάδα, που έγινε ο πανευρωπαϊκός Δούρειος ‘Iππος ΔΝΤ και Goldman Sachs.
Ο Θαπατέρο, ο Σόκρατες, ο Παπανδρέου πληρώνουν τώρα το τίμημα της δειλίας τους και της παράδοσής τους στις αγορές, κι ακόμα είμαστε στην πολύ αρχή. Η ευρωπαϊκή ιστορία θα τους γράψει στα πιο μαύρα κατάστιχα, για τον ρόλο που έπαιξαν όταν η μεγάλη παγκόσμια κρίση χτύπησε τις πιο αδύνατες χώρες της ευρωζώνης. Κάποτε, οι (ψευτο)επαναστάτες του ΠΑΣΟΚ βρίσκανε πολύ δεξιό τον Μάριο Σοάρες. Σήμερα, ο βετεράνος σοσιαλιστής οικτίρει τους συντρόφους του, που κυβερνούν τρεις χώρες της Νότιας Ευρώπης, γιατί δεν έκαναν μέτωπο αντίστασης στη Μέρκελ.
To διορθωτικό βήμα του Βερολίνου

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση αυτής της συκοφαντίας περί κύκλων της που δήθεν επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις επιστροφής στη δραχμή


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να επαναλάβω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη διάψευση που έκανα προχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τα όσα λέγονται περί κύκλων της Νέας Δημοκρατίας, που δήθεν επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις επιστροφής στη δραχμή και που σήμερα επαναλαμβάνονται από τον ίδιο δημοσιογράφο στην “Καθημερινή της Κυριακής”.
Τα σενάρια αυτά όχι μόνο στερούνται σοβαρότητας αλλά είναι και απολύτως συκοφαντικά. Έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις ξεκάθαρες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της. Είναι όμως, επίσης, επικίνδυνα, διότι μεταδιδόμενα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκαλούν ανησυχία στο ευρύ κοινό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της, σε αντίθεση με κορυφαίους πολιτικούς άλλων παρατάξεων, είναι ο μόνος που επαναλαμβάνει συνεχώς την ανάγκη αποφυγής της αναδιάρθρωσης, πόσο μάλλον επιστροφής στη δραχμή.
Ας είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί τη συνέχιση αυτής της συκοφαντίας».