Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝ​ΑΣΤΕΥΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στην  προσωπική  του σελίδα στο fb (facebook.com/AntonisSamaras.official), απαντά σε ερωτήσεις πολιτών για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

"Τσουνάμι" στη Φωκίδα - Δελφίνια ξεβράστηκαν στη στεριά! ΦΩΤΟ

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκαν τα παραλιακά χωριά του Δήμου Δωρίδος από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας. Οι ισχυροι ανέμους και η σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αρκετά χωριά του παραλιακού μετώπου της Δωρίδας.Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις Τοπικές Κοινότητες της Παραλίας Σεργούλας, Γλυφάδας, Τριζονιών, Χάνιων και Αγ. Σπυρίδωνα.
Οι παραλιακοί δρόμοι σκεπάστηκαν από κύματα και πέτρες από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη διακοπή τη κυκλοφορίας μέχρι και σήμερα το πρωί. Αρκετά παραλιακά σπίτια και καταστήματα έπαθαν ζημιές , χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί. Η μανία του καιρού ήταν τέτοια που... ξεβράστηκαν στη στεριά ακόμα και δελφίνια!
Μεγάλες ζημιές έπαθαν και πάρα πολλά μικρά σκάφη και βάρκες που ήταν αγκυροβολημένες στα λιμάνια των χωριών και ιδιαίτερα στη μαρίνα των Τριζονίων.
Απο νωρίς το απόγευμα, όταν ξεκίνησε το φαινόμενο, στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , οι Αντιδήμαρχοι Κ. Αντωνόπουλος και Α.Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Ζέτος και οι Πρόεδροι του χωριών όπου μαζί με πολίτες προχώρησαν στις πρώτες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, έχουν ξεκινήσει τη διάνοιξη των παραλιακών δρόμων και την καταγραφή των ζημιών.
newsit.gr
 

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Χουάν Κάρλος απατά τη βασίλισσα Σοφία

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η Γερμανίδα πριγκίπισσα και ο Χουάν Κάρλος έχουν διατηρήσει από πολλών ετών μία «φιλία».
Ο βασιλικός Οίκος των Βουρβόνων της Ισπανίας προσανατολίζεται πλέον στο να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια, με σκοπό την αποκατάσταση της εικόνας του, η οποία επλήγη μετά το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε για τον ίδιο και τη φήμη του, ταξίδι του βασιλιά Χουάν Κάρλος για κυνήγι στη Μποτσουάνα, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ελ Παΐς.
Στον Τύπο συνεχίζεται η φημολογία για το ποιος συνόδευσε τελικώς τον μονάρχη στο ταξίδι του. Διάφορες ιστοσελίδες υπαινίσσονται πως τον Χουάν Κάρλος συντρόφευε στην εκδρομή του μία Γερμανίδα πριγκίπισσα, ενώ η σύζυγός του Σοφία βρισκόταν στη γενέτειρά της Ελλάδα.
Η Ελ Παΐς, επικαλούμενη για το δημοσίευμά της ανώτερη κυβερνητική πηγή, τονίζει πως εφεξής ο βασιλέας και ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τα ιδιωτικά τους ταξίδια.
Το Παλάτι έδωσε ήδη ένα πρώτο δείγμα των σχετικών προθέσεών του, δημοσιεύοντας το γενικό περίγραμμα του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να διαχειρισθεί και να ξοδεύσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του των 8,4 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, κατά την Ελ Παΐς ο Χουάν Κάρλος εξακολουθεί να μη θεωρεί ότι εμπίπτει στις βασιλικές του υποχρεώσεις το να δίνει λογαριασμό για το ποιος τον συνοδεύει στις ιδιωτικές του μετακινήσεις.
Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί εξωσυζυγικής σχέσης του Χουάν Κάρλος με τη συγκεκριμένη γαλαζοαίματη, ή τις φήμες ότι αυτή είχε βοηθήσει στη διοργάνωση του σαφάρι στη Μποτσουάνα.
Τέτοιου είδους πληροφορίες είναι ιδιωτικές, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης παραδοσιακά μεταχειρίζονται την ιδιωτική ζωή των βασιλέων με περισσή διακριτικότητα.
Εν τούτοις, το παρόν συμβάν στη Μποτσουάνα, που κατέληξε στον τραυματισμό του Χουάν Κάρλος στο ισχίο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής, έχει προκαλέσει μέγα σάλο στην ισπανική κοινή γνώμη, για το κόστος και την απόφαση του 74χρονου μονάρχη να εκδράμει για σαφάρι την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία της.

newsit.gr

Μακρινό όνειρο η αυτοδυναμία - 5 μονάδες μπροστά η ΝΔ - 'Καλπάζει" ο Καμμένος

- Ούτε 32% δεν συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
- "Ξεφουσκώνει" ο Κουβέλης
- Αυξάνουν το ποσοστό τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
- Στην Βουλή η Χρυσή Αυγή
- Έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει την δημοσκόπηση της ALCO που έγινε από τις 17 έως τις 19 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ είμαστε μια ανάσα από την κάλπη, οι συσπειρώσεις δεν έχουν αλλάξει θεαματικά.
Η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Newsit, πριν από 20 μέρες, έχει χάσει και ένα μικρό μέρος του ποσοστού της στην πρόθεση ψήφου.
Το ΠΑΣΟΚ, παραμένει καθηλωμένο σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η επικοινωνιακή αντεπίθεση Βενιζέλου δεν δείχνει να αποδίδει.
Οι απώλειες συνεχίζονται για όλα τα παραδοσιακά κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που είναι στο ίδιο ακριβώς ποσοστό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.
Εντυπωσιακό σημείο της δημοσκόπησης είναι και η απώλεια ποσοστού για τον Φώτη Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά. Στην προ εικοσαημέρου δημοσκόπηση ήταν στο 7,2% ενώ τώρα είναι στο 6,6%. H απώλεια δηλαδή συνεχίζεται και η ΔΗΜΑΡ δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου συνεχίζουν ανοδικά και δείχνουν να "αφαιρούν" και άλλη δύναμη από τη ΝΔ. Από το 7,2% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση τώρα είναι στο 8,3%!
Και η Χρυσή Αυγή αύξησε το ποσοστό της και από το 2,7% εκτινάχθηκε στο 3,9%.
Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ούτε χάνει, ούτε κερδίζει. Παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, δείχνει να καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 18,5%
ΠΑΣΟΚ 13,3%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 8,3%
ΣΥΡΙΖΑ 7,9%
ΚΚΕ 7%
ΔΗΜΑΡ 6,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,9%
ΛΑΟΣ 3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,7%
ΔΗΣΥ 2,3%
ΔΡΑΣΗ 1,2%

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.
Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η αποχή δείχνει να χάνει κι εκείνη... δυνάμεις. Από το 10% που ήταν συγκεντρώνει 7,8%.
Τέλος, ισχυρό κριτήριο για την επολιγή κομματικού σχηματισμού είναι για τους πολίτες η διαμαρτυρία για το Μνημόνιο.

 ΕΔΩ ΟΛΗ H ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

newsit.gr

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται… συμπλήρωμα εξουσίας

Η συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο «Mega», ήταν έμπλεη σημειολογικών μηνυμάτων και παραμέτρων. Ουσιαστικά, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στον… τόπο του εγκλήματος, υπό την έννοια ότι το κανάλι των εκδοτών είχε κατηγορηθεί το 2007 από την παπανδρεϊκή πτέρυγα, για εύνοια προς τον τότε δελφίνο της ηγεσίας. Στη χαμένη μάχη για την κατάληψη της τότε Χαριλάου Τρικούπη.
Ήταν μια συνέντευξη χωρίς τον Γιάννη Πρετεντέρη. Πράγμα σπάνιο, από τη στιγμή που ο γνωστός δημοσιογράφος θεωρείται αντικειμενικά το καλύτερο χαρτί του «Mega», από πλευράς κατάρτισης και δυνατοτήτων.
Στην ουσία της συνέντευξης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να δείξει ότι… κάνουμε λάθος όσοι πιστεύουμε ότι συνυπήρξε στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι αποστάσεις που πήρε από τις βασικές επιλογές του προκατόχου του, εξηγούνται μόνο στη βάση του προεκλογικού άγχους. Διαφορετικά, αδίκησε τον εαυτό του.
Ίσως η πιο σημαντική στιγμή της συνέντευξης βέβαια, να ήταν η παραδοχή ότι «δεν ενδιαφέρεται» για την πρωθυπουργία. Φυσικά, το πνεύμα της τοποθέτησης στόχευε στο να καταδείξει μια διαφοροποίηση από τον Αντώνη Σαμαρά, με έμφαση στις συνεργασίες και τη μετεκλογική συνεννόηση.
Στην παρούσα πολιτική συγκυρία ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι εξηγείται στη βάση της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ από το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας της Ελλάδας, σε κόμμα… συμπλήρωμα της εξουσίας. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πλέον και με τη βούλα ο πρώτος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που απειλείται ευθέως να μην γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Η αποσυσπείρωση… χορεύει.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Στη Δημοκρατική Συμμαχία ο δημοσιογράφος κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης,

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία ο δημοσιογράφος κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης, ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα πολιτικού σχεδιασμού
.Ο κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης θα ενταχθεί στον τομέα επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού της επιτροπής εκλογών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και θα ενισχύσει την επόμενη περίοδο τη δραστηριότητα του «Forum για την Ελλάδα». 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ KAMMENOΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Πάνος Καμμένος. Από το νησί των Φαιάκων ξεκίνησε την περιοδεία του στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Ελλάδα.
Ο Πάνος Καμμένος περπάτησε στην αγορά, μπήκε στα καταστήματα, μίλησε με τον κόσμο στα καφενεία, προσκύνησε τον Άγιο Σπυρίδωνα. Επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος προς τα Μέσα Ενημέρωσης της Κέρκυρας είπε:
-Για την περιοδεία στην Κέρκυρα«Περπατήσαμε την αγορά που κάποτε έσφυζε από ζωή. Οι αγρότες παράγουν προϊόντα και δεν υπάρχουν καταναλωτές να τα αγοράσουν. Χτυπήθηκαν και αυτοί από την κρίση ακόμα και σε ένα νησί όπως η Κέρκυρα που είναι παγκόσμιος προορισμός. Η πρωτογενής παραγωγή χτυπιέται επίσης από το πρόγραμμα Ήλιος του Μνημονίου που θέλει να γεμίσει με κάτοπτρα καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να δώσει ενέργεια στη Γερμανία».
-Για τον τουρισμό«Η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι ένας βασικός στόχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Χρειάζεται ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Γι’ αυτό προτείνουμε την επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με τη χορήγηση βίζας για χώρες εκτός συνθήκης Σέγκεν. Αυτό θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για να έρθουν στη χώρα μας τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία.
Προτείνουμε επίσης ΦΠΑ 5% για τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες».
-Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τους υποψηφίους τους
«Από τους υποψηφίους στην Κέρκυρα κανείς δεν είναι μέρος παλαιών υλικών. Είναι άνθρωποι της ζωής και της κοινωνίας, άνεργοι, επαγγελματίες, νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί με την πολιτική.
Εγώ που είμαι παλαιό υλικό αντιστάθηκα πάντα και σε σοβαρά θέματα. Αντιστάθηκα στο Μνημόνιο 1 και στο Μνημόνιο 2, αντιστάθηκα στην κωλοτούμπα Σαμαρά που έλεγε ότι δε θα ψηφίσει το Μνημόνιο και μετά έγινε συνεταίρος του συστήματος. Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν ψήφισαν Μνημόνιο ούτε δεχθήκαμε υποψήφιους που πήγαν σε άλλα κόμματα και δεν τους δέχθηκαν».
-Για το Μνημόνιο«Με τη δανειακή σύμβαση παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Συνθήκη η οποία δεν προβλέπει μηχανισμό στήριξης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί να έχουμε αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία με τους δοσίλογους της κυβέρνησης Παπανδρέου μας οδήγησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μας δάνεισε με επταπλάσιο επιτόκιο. Αρνούμαστε το τοκογλυφικό επιτόκιο του παράνομου δανεισμού που πολλαπλασίασε το πραγματικό χρέος. Θα υπάρξει η τιμωρία αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Αποκλείεται οποιαδήποτε συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα ή βουλευτή ψήφισε Μνημόνιο. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις».
-Για τη συνεργασία με το Άρμα Πολιτών«Με το Γιάννη Δημαρά αρνηθήκαμε τα δύο Μνημόνια. Συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της συνένωσης δυνάμεων για να διώξουμε τους πιστωτές-κατακτητές».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑΟ μνημονιακός Υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει ακάθεκτος, εκτελώντας τις εντολές της τρόικας να καταστρέφει την ελληνική οικονομία και την όποια αναπτυξιακή προοπτική της. Τα όσα σχεδιάζει το Υπουργείο που συνδιευθύνει με τους επιτρόπους του Ράιχενμπαχ, σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων πολιτών ξεπερνά κάθε όριο.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι υπέρ της απόλυτης πάταξης της φοροδιαφυγής. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και μέσω του τραπεζικού συστήματος.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑΜε αφορμή τις μη διαψευσθείσες πληροφορίες ότι λόγω… ανετοιμότητας του μηχανογραφικού συστήματος οι συντάξεις που θα πληρωθούν αυτό το μήνα δε θα περιλαμβάνουν τις προβλεπόμενες από το μνημόνιο 2 αναδρομικές περικοπές από την 1/1/2012, αλλά θα μετατεθούν στις συντάξεις του Μαίου, δηλαδή μετά τις… εκλογές, ο εκπρόσωπος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου που του έγινε στην Πάτρα όπου βρέθηκε με τους υποψήφιους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση:
«Εκτός από επικίνδυνοι οι συμμέτοχοι στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι και αστείοι. Μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσουν οι φαιδρές δικαιολογίες περί ανέτοιμου μηχανογραφικού συστήματος, όταν το ίδιο αυτό σύστημα εργάστηκε τέλεια για το πρώτο και το δεύτερο τσεκούρωμα των συντάξεων.
Εξακολουθούν να σκέφτονται και να ενεργούν με φαύλες παλαιοκομματικές νοοτροπίες και πόσο μάλλον σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως αυτό που αφορά τους συνταξιούχους.
Πάντως το μηχανογραφικό σύστημα δούλεψε τέλεια για να πάρουν οι συνένοχοι των μνημονίων τα 30 εκατομμύρια της αντισυνταγματικής προεκλογικής επιδότησης».

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟ ΤΟΝ ΝΟΤΑΡΑ

Την Κυριακή του Θωμά 22 Απριλίου ε. ε. η Τοπική μας Εκκλησία γιορτάζει πανηγυρικά την μνήμη του Αγίου Μακαρίου, Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, του Νοταρά (+ 1805), εκ μεταθέσεως (17 Απριλίου) λόγω των εορτών του Πάσχα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τιμήσει την ιερή Μνήμη του Αγίου προκατόχου του την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 8.00 π.μ. με Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου, στο Ξυλόκαστρο.
Παρακαλούνται οι πιστοί να παρευρεθούν στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν του Τοπικού μας Αγίου στον περίλαμπρο Ι. Ναό Του στο Ξυλόκαστρο, με την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους να δοξάσουν τον Τρισάγιο Θεό, που μας χάρισε ένα ακόμη Τοπικό προστάτη, που σηματοδότησε με την προσφορά του (Νεομάρτυρες – Φιλοκαλλία) την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Εκδήλωση - Συζήτηση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκδήλωση - Ομιλία με θέματα: “Προληπτικός έλεγχος καρκίνου μήτρας, Εμβολιασμός” στο Μελίσσι


Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ
διοργανώνει
Εκδήλωση - Ομιλία
με θέματα:
“Προληπτικός έλεγχος καρκίνου μήτρας, Εμβολιασμός”
Εισηγήτριες:
Αδρακτά Ελένη, κυτταρολόγος
Χαιρέτη Αργυρώ, παιδίατρος
Κυριακή 22.04.2012
6.30 μ.μ
Δημοτικό Σχολείο Μελισσίου

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Συνεδριάζει την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στις  09:30, η Οικονομική  Επιτροπή  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο γραφείο του Προέδρου της στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

1.Σύνταξη έκθεσης προϋπολογισμού α΄ τριμήνου 2012 και υποβολή της στο Δ.Σ.
2.Ψήφιση πίστωσης για Προμήθεια υλικών εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων και ειδών υγιεινής.
3.Ψήφιση πίστωσης για Έλεγχο Επισκευή Συντήρηση και Βελτίωση εγκαταστάσεων πυρασφάλειας.
4.Ψήφιση πίστωσης για καταβολή τέλους υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων Ν. 4014/11 καθώς και εισφοράς υπέρ ΤΕΕ.
5.Ρύθμιση οφειλών κ. Χρήστου Χατούπη.
6.Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για ταχυδρομικά τέλη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Αυλαία για ακόμη μία μεγάλη ηθοποιό... Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα

Η Ζωζώ Ζάρπα πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές με τελευταία αυτή του ΑΝΤ1 «Δόκτωρ Ρούλης», ενώ είχε λάβει μέρος και σε αρκετές διαφημίσεις, όπως και στην καμπάνια του γιαουρτιού "yiayia".
Μαζί με τους Νίκο Βασταρδή, Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη ίδρυσαν το 1981 το θέατρο Θεμέλιο με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που θα βασίζονται στην έρευνα, την ποιότητα και το ήθος στη θεατρική διαδικασία.
Το 1992 το ΘΕΜΕΛΙΟ ίδρυσε την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, με προοπτική την αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας.
Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

newsit.gr

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση (on camera):
 «Επισκέφθηκα το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για να έχω μια πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.Το συμπέρασμα είναι ένα. Δεν έχουμε ούτε μία μέρα για χάσιμο. Οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν με συνέπεια και πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό. Η προεκλογική περίοδος βεβαίως επιβαρύνει την όλη κατάσταση. Κατόπιν τούτου θεωρώ ότι εμείς οι έλληνες έχουμε πραγματικά μία δυνατότητα, ενόψει των εκλογών να πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις οι οποίες από τη μία μεριά θα τιμωρήσουν το δικομματισμό, από την άλλη μεριά όμως δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην καταστροφή. Η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι δύναμη συνέπειας και αλήθειας και διεκδικεί να παίξει αυτό τον καταλυτικό ρόλο την επόμενη μέρα».  

"Αθάνατος, αθάνατος" - Μια "θάλασσα" από 4.000 κόσμο είπε αντίο στον Δημήτρη Μητροπάνο

Η Ελλάδα πενθεί το χαμό του Δημήτρη Μητροπάνου. Μιας από τις πιο γνήσιες λαϊκές φωνές που γνώρισε ποτέ. Ενός ανθρώπου που δεν προκάλεσε ποτέ, που "μίλησε" μόνο με τα τραγούδια και τη δουλειά του. Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε το πρωί της περασμένης Τρίτης, σε ηλικία 64 ετών. Έδωσε μάχη για να νικήσει το θάνατο αλλά έχασε. Έγινε "φίλος" του κι έφυγε
Άνθρωποι απλοί, κάθε ηλικίας, κυρίως νέα παιδιά. Κόσμος που δεν τον γνώρισε ποτέ προσωπικά. Όλοι τον ήξεραν μέσα από τα τραγούδια του. Τον αγάπησαν, τον πόνεσαν και τώρα, τον αποχαιρετούν για πάντα. Συμπαραστέκονται με τον δικό τους τρόπο στη σύζυγό του Βένια, στις κόρες του Αναστασία και Μυρσίνη, στην αδερφή του.
Μια "θάλασσα" από κόσμο. Περισσότεροι από 4.000 θαυμαστές ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της χώρας βρίσκονται στο Α' Νεκροταφείο για να συνοδέψουν τον Δημήτρη Μητροπάνο στην τελευταία του κατοικία. Είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από πολύ νωρίς, όταν η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου.
Ανάμεσα σε εκείνους που λένε το τελευταίο αντίο και συγχωριανοί του από την Αγία Μονή Τρικάλων. Έχουν μαζί τους και χώμα από την αυλή του πατρικού του σπιτιού, αλλά και από την εκκλησία της Αγίας Μονής και του σχολείου όπου πήγαινε στα παιδικά του χρόνια...
Ήταν τόσος ο κόσμος που όταν έφτασε η στιγμή το φέτετρο να μετακινηθεί στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία, χρειάστηκαν 15 λεπτά για να φτάσει εκεί. Οι χιλιάδες πολίτες σχεδόν "ποδοπατήθηκαν" στην προσπάθειά τους να αγγίξουν το φέρετρο, να αφήσουν ένα λουλούδι, να πουν "αντίο μάγκα".
"Αλίμονο σ' αυτούς δεν αγάπησαν", "Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα", δυο από τα τραγούδια που συγκλόνισαν, ακούγονταν την ώρα που η Αττική γη "αγκάλιαζε" τον Δημήτρη Μητροπάνο. Και μια λέξη: αθάνατος! Η γυναίκα του, οι κόρες του, η αδερφή του λύγισαν.
Μόλις η οικογένεια έφυγε, ο κόσμος παρέμεινε. Και το μοιρολόγι "σήκω αφέντη μου" δόνησε την ατμόσφαιρα. Η τελευταία πράξη. Αντίο μεγάλε Δημήτρη Μητροπάνο
Τον έθαψαν στο τμήμα του Α' νεκροταφείου όπου βρίσκονται κι άλλοι καλλιτέχνες. Δίπλα του, θα είναι ο Νίκος Ξυλούρης.
Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, στο λογαριασμό 064/48000015, στην Εθνική Τράπεζα.
Αρκετοί πάντως ήταν εκείνοι που ήθελαν να πουν το αντίο τους με ένα στεφάνι στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου , όπως του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  , του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη της θύρα 7. Ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του στον Ολυμπιακό. Η τελευταία πράξη. Αντίο μεγάλε Δημήτρη Μητροπάνο

"Αντίο" Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Η αγωνία των φίλων του Ολυμπιακού λαμβάνει τέλος. Πριν απο λίγο , Ερνέστο Βαλβέρδε και Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου , με κοινή τους δήλωση ανακοινώνουν το διαζύγιο τους και την αποχώρηση του Ισπανού από τον Ολυμπιακό.
Πρώτος μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Είχαμε μία ημίωρη κουβέντα με τον Ερνέστο και αποφασίσαμε να έχουμε μία συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια. (ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αστειεύτηκε στην πρώτη του τοποθέτηση).
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο του Ολυμπιακού. "Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ ούτε να γίνω πολύ συναισθηματικός. Είναι μια μέρα αρκετά δύσκολη για μένα, γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα. Ο πρόεδρος πίστευε στη διάρκεια της χρονιάς πως θα μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη. Όμως είχαμε συμφωνήσει να μείνω για ένα χρόνο και είπαμε να μην ανακοινώσουμε κάτι. Αυτό δείχνει και την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές."
Ο Βαλβέρδε συνέχισε: "Ο βασικός λόγος που φεύγω είναι προσωπικός. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να συζητηθούν σε μία συνέντευξη Τύπου. Έχω συμπληρώσει 3 χρόνια στον Ολυμπιακό με μεγάλη πίεση. Είναι πολύς καιρός για να ζεις με τόση πίεση για νίκες. Όταν ήρθα την πρώτη φορά δεν γνώριζα που είχα έρθει. Αναρωτιόμουν για την επιλογή μου, αλλά πλέον είμαι σίγουρος ότι ήταν σωστή.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ακόμη και μετά από πολύ δύσκολες στιγμές ήταν δίπλα μου. Το τεχνικό προσωπικό για τη συνεργασία που είχαμε. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τις επιτυχίες που είχαμε αυτά τα τρία χρόνια.
Τρίτον τους φιλάθλους του Ολυμπιακού γιατί έπρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που συνήθιζε να χάνει το πρώτο παιχνίδι. Μου χάρισαν μαγικές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους άλλων ομάδων για το σεβασμό τους.
Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο Ερνέστο είναι πάνω από όλα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό που δεν κλείνει σήμερα.
Με βασικό συντελεστή της προσπάθειας μας τον Ερνέστο πήραμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έφτιαξε το κλίμα στην ομάδα.
Ο Ερνέστο αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα είναι πρεσβευτής της Ελλάδας και του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του που δεν έχει να κάνει με μπάτζετ χρήματα και συμβόλαια. Ούτε με τυχόν συμφωνία του και επαφές του με άλλη ομάδα. Πήρα μία απόφαση για προσωπικούς λόγους.
Θα μείνω σε επαφές μαζί του και η πόρτα είναι ανοιχτή. Επίσης θα τον συμβουλευτούμε για την επιλογή του νέου προπονητή για τον οποίο θα συζητήσουμε αρχές Ιουνίου. Για τα υπόλοιπα θα παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου αρχές Μαϊου. (Συγκινημένος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ασπάστηκε τον Βαλβέρδε)
Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε χωρίς ερωτήσεις.

 

Εκτός από τον ρόλο του Άκη, αποκαλύπτεται και αυτός των δανειστών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα.
Και όμως. Όλα ήσαν γνωστά. Η χλιδάτη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου, που δεν δικαιολογεί καμιά βουλευτική αποζημίωση, ήταν επί χρόνια κοινό μυστικό.
Αν πραγματικά υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον στην υπόθεση της (προεκλογικής) σύλληψής του, αυτό, κατά τη γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει με τα αποκαλυπτόμενα περιουσιακά του στοιχεία.
Το ενδιαφέρον είναι πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ξαφνικά εμφανίζεται εντελώς αποκομμένη από το οργιώδες σκηνικό που επί χρόνια είχε στηθεί γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα – τα οποία πάντως αποφασίζονταν από τα υπουργικά συμβούλια και τα ΚΥΣΕΑ.
Έτσι, όπως και στο παρελθόν, όταν ο Κ. Σημίτης απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος πρόσωπα όπως ο Γ. Σμπώκος, Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών που παραιτήθηκε το 2000 για να θέσει υποψηφιότητα, αφήνοντας αλώβητο τον κ. Τσοχατζόπουλο, έτσι και τώρα, ο τελευταίος, ισχυρίζεται όσα και τότε ο Σμπώκος: Ότι δηλαδή υπήρχε υπουργικό συμβούλιο και ΚΥΣΕΑ.
Πού βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί; Προφανώς ανάμεσά μας. Τίποτε δεν έχει αλλάξει. Εκτός από το γεγονός ότι τη θέση του Σμπώκου πήρε ο Τσοχατζόπουλος. Και από το γεγονός ότι ο Τσοχαζόπουλος πέρασε το Πάσχα στη φυλακή.

Το χρονικό της μίζας

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


Όπως σας ενημερώσαμε χθες θα ξεκινήσουμε μια βόλτα στη διαδικτυακή παρουσία των υποψηφίων της Κορινθίας, σε πρώτη φάση με όσα στοιχεία μπορούμε μόνοι μας να βρούμε.
Ξεκινάμε από τη ΝΔ και τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος που εξελέγη στις εκλογές του 2009.
Η ιστοσελίδα του Κώστα Κόλλια βρίσκεται στη διεύθυνση www.kolliaskostas.gr και εκεί μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητά του, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Δεν βρήκαμε τον Κώστα Κόλλια στο twitter, η ιστοσελίδα του όμως είναι ενημερωμένη και δεν είναι στατική, γεγονός που την καθιστά ελκυστική για τους χρήστες που μπορούν ακόμα και καθημερινά να βρουν εκεί κάτι καινούριο.
Τον βουλευτή της ΝΔ δεν τον εντοπίσαμε ούτε στο Facebook με κάποιο group, page ή προφίλ.
Κύριο μότο του Κώστα Κόλλια, το "ο δικός σας άνθρωπος", κάτι που φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει και σε αυτές τις εκλογές μιας και μέχρι τώρα του έχει βγει σε ... καλό.

Διαπρύσιος

Οι δημοσκοπήσεις οδηγούν σε μονόδρομο

Τα ευρήματα της «V-PRC» για το περιοδικό Επίκαιρα, επιβεβαιώνουν την αίσθηση που αποπνέουν οι μετρήσεις και άλλων εταιρειών, περί του μονόδρομου της πολιτικής επιλογής την οποία καλούνται να κάνουν οι Έλληνες πολίτες, στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
Με το ΠΑΣΟΚ να μοιάζει με… κάτι σαν κόμμα εξουσίας, απειλούμενο ευθέως να μην είναι καν η παράταξη που την επομένη των εκλογών θα λειτουργήσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών που φαίνεται να συγκεντρώνει, η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική εναπομείνασα δύναμη εξουσίας στη χώρα.
Κάτι που σημαίνει ότι η υπερψήφιση της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα μπροστά στον κίνδυνο, όχι απλά και μόνο ακυβερνησίας, αλλά ευρύτερα διολίσθησης της Ελλάδας και συνολικά του πολιτικού συστήματος στο χάος.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «V-PRC» για το περιοδικό Επίκαιρα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 3,5%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,5%, ίδιο ποσοστό με το Άρμα Πολιτών και τη Δράση.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ /statesmen.gr

Άγριο φονικό στη Μίνθη Ζαχάρως [video]

Με δεμένα τα πόδια, ημίγυμνος και δολοφονημένος βρέθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από το σπίτι του στη Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως ένας ηλικιωμένος άνδρας περίπου 80 χρονών.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο 80χρονος έπεσε θύμα ληστείας, χτυπήθηκε με αμβλύ αντικείμενο σε όλο σχεδόν το σώμα του, σύρθηκε για 100 περίπου μέτρα στο σημείο που βρέθηκε νεκρός όπου και βρέθηκε 20 περίπου ώρες μετά το θάνατο του από γείτονες....

 patrisnews.com

Amazing Greece - Derveni - Church Madonna of the Shelters

10 km south of the town Derveni in the province Corinthia we find these amazing church and the shelters of the rebels. More information with maps and directions only at http://www.visit-lk.gr/

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Τρίπολη τον Αστέρα που περιμένει

Μπορεί να έχουν μείνει μόνοι τους και να παρακολουθούν τις κόντρες των μετόχων, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκου βροντοφωνάζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο ότι απαιτούν λύση. Με τα γκολ των Κλείτον και Χριστοδουλόπουλου, νίκησαν με 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη και εξασφάλισαν ότι θα έχουν τουλάχιστον 3 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.
Ο Αστέρας από την άλλη έχασε την ευκαιρία να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, αλλά είναι σίγουρα έκτος και θα περιμένει να δει αν Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ δεν καταφέρουν να πάρουν άδεια συμμετοχής από την UEFA για να βγει στην Ευρώπη.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπουρής, Πουλίδο, Χουανίτο, Πιπίνης, Αλβάρες (76’ Σολάκης), Ουσέρο, Ναβάρο (79’ Μπρέσκα), Ράγιος, Περόνε, Φρανκού (46’ Ροτζέριο)
Παναθηναϊκος (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος (60’ Μαυρίας), Νίνης (75’ Φουρλάνος), Χριστοδουλόπουλος, Βιτόλο, Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (60’ Καραγκούνης)

Ανακοινώνουν το διαζύγιο τους Βαλβέρδε και Μαρινάκης

Σήμερα μεσημέρι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο προπονητής θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν την απόφαση του Ισπανού τεχνικού η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας των δύο αντρών.
Στις 14.30 το μεσημέρι η αγωνία των φίλων του Ολυμπιακού αναμένεται να λάβει τέλος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με κοινή τους δήλωση θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Ισπανός θα αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας και ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του.
Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να βάλουν τέλος στα σενάρια και να μην επιτρέψουν να γίνει σήριαλ η παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Ισπανός θα αποχωρήσει από την Ελλάδα αν και ο Ολυμπιακός επιθυμεί διακαώς την παραμονή του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάντως που θα βρεθεί στο πλευρό του στη συνέντευξη τύπου αναμένεται να ευχαριστήσει τον Βαλβέρδε.
“Παράσταση” πρωταθλητή στα Γιάννενα – Εντυπωσιακή τεσσάρα του Ολυμπιακού
Οι ερυθρόλευκοι άφησαν στο παρελθόν την ήττα από την Κέρκυρα και με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στους Ζωσιμάδες επικράτησαν με 4-0, προσφέροντας και θέαμα στους φιλάθλους. 2 γκολ ο Τζιμπούρ, ένα ο Μιραλάς που έφτασε στα 20 και ένα ο “ξεχασμένος” Φετφατζίδης
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει τη νίκη από τους παίκτες του για να πάρουν το πρωτάθλημα και χωρίς την αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού. Αυτοί του έκαναν τη χάρη και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Σημείωσαν 4 γκολ σε διάστημα 21 λεπτών στο δεύτερο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Φουστέρ και έφτασαν στο ευρύ 4-0.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες επηρέασε και τις δύο ομάδες, στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κηπουρού.

Τα σουτ του Ορμπάιθ και του Μιραλάς δεν νίκησαν τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 27'. Ο Κυριάκος έκανε τη σέντρα αλλά η προβολή του Βίλα από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μιραλάς στο 31'. Ο Βέλγος επιθετικός έφυγε πίσω από το κέντρο αλλά έκανε κακό κοντρόλ στο τέλος και έδωσε την ευκαιρία στον Κηπουρό να απομακρύνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και κατάφερε στο 54ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα και ο Μιραλάς με σουτ στην κίνηση, σημείωσε το 20ο γκολ του στη Σούπερ Λίγκα.

10 λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν τη νίκη τους. Ο Μιραλάς πάσαρε στον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος. Στο 71' και πάλι ο Τζιμπούρ με σουτ μέσα από την περιοχή έφτασε στα 12 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με τη μπάλα, με ωραία προσπάθεια ανέβασε το δείκτη του σκορ.
Οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν και το πέμπτο τέρμα αλλά το σουτ του Φουστέρ σταμάτησε στο δοκάρι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78’ Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78’ Γιάκος), Κυριάκος (59’ Τζανής), Βίλα.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (76’ Φέισα), Φουστέρ, Αμπντούν (72’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ (78’ Ντιόγκο).

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία και εκτός των Μπεγλίτη , Φαρμάκη , Ροντζιώκος και Γκιλίτσης θα περιλαμβάνει την Κατερίνα Δικητόλια  -συνδικαλίστρια και δημοτική υπαλλήλου από τον Συνοικισμό Κορίνθου και του οικονομολόγου από τα Ροζενά Γιώργου Γκέκου.

isthmos.gr 

Παρουσίαση ψηφοδελτίο​υ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας διοργανώνει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 12:30, στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54), όπου θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Νομό Κορινθίας.

Οι περιοδείες του Πελοπίδα Καλλιρη

Το πρόγραμμα της προεκλογικής περιοδείας του κ. Πελοπίδα Καλλίρη, Υποψήφιου Βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας ως την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 είναι το ακόλουθο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Δημοτικό Διαμέρισμα  Ώρα
ΡΗΤΟ                         18.30
ΓΑΛΑΤΑΚΙ               19.00
ΛΟΥΤΡΑ                   19.30
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ          20.00
ΕΞΑΜΙΛΙΑ                21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Δημοτικό Διαμέρισμα Ώρα
ΜΑΝΝΑ                       17.00
ΠΑΝΑΡΙΤΙ                   18.00
ΣΤΥΛΙΑ                       19.00
ΖΕΜΕΝΟ                      19.30
ΘΡΟΦΑΡΙ                     20.00
ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΛΤΟΣ      20.15
ΓΕΛΛΙΝΙΑΤΙΚΑ          20.30
ΜΕΛΙΣΣΙ                      21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Δημοτικό Διαμέρισμα Ώρα
ΡΙΖΑ                             11.00
ΔΕΝΔΡΟ                      11.30
ΡΕΘΙ                             12.00
ΤΡΙΚΑΛΑ                    12.30
ΚΑΡΥΑ                        13.00
 ΧΕΛΙΔΟΡΙ                  17.00
ΠΥΡΓΟΣ                      17.30
ΛΥΓΙΑ                         18.00
ΣΤΟΜΙΟ                      18.30
ΡΟΖΕΝΑ                      19.00
ΔΕΡΒΕΝΙ                     20.00

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στη Superleague.


ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-4
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-2
ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-0
ΠΑΟΚ – Δόξα Δράμας 2-0
Κέρκυρα – ΟΦΗ 4-1
Παναιτωλικός – Άρης 5-1
Πανιώνιος – Ξάνθη 1-1
Εργοτέλης – Λεβαδειακός 0-1

Η βαθμολογία μετά από 29 αγώνες
1. Ολυμπιακός 70
2. Παναθηναϊκός 63
3. ΠΑΟΚ 50
4. Ατρόμητος 50
5. ΑΕΚ 47
6. Αστέρας Τρίπολης 42
7. ΟΦΗ 37
8. Άρης 36
9. Λεβαδειακός 36
10. ΠΑΣ Γιάννινα 35
11. Ξάνθη 33
12. Πανιώνιος 33
13. Κέρκυρα 31
14. Εργοτέλης 29
15. Παναιτωλικός 28
16. Δόξα Δράμας 16

Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Παναθηναϊκός 3
2. ΠΑΟΚ 1
3. Ατρόμητος 1
4. ΑΕΚ 0

Η τελευταία αγωνιστική – Κυριακή 22 Απριλίου (19.00)

Ξάνθη – Εργοτέλης
Άρης – Κέκρυρα
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
Ατρόμητος – Ολυμπιακός
Δόξα Δράμας – ΑΕΚ
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός –

newsit.gr

Μια στάση εδώ... Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Δημήτρη Μητροπάνο

Ήταν μόλις 64 ετών. Έδωσε μάχη τα τελευταία χρόνια. Έχασε κι άφησε την Ελλάδα στην «εθνική της μοναξιά». Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης. Ήσυχα, όπως έζησε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Υγεία. «Οξύ πνευμονικό οίδημα» έγραφε το ανακοινωθέν. Ήταν ο επίλογος μιας τεράστιας καριέρας. Μιας ζωή γεμάτη επιτυχίες.
Όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου του. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει πως σίγησε για πάντα η φωνή του Μητροπάνου. Πως δε θα τραγουδήσει ξανά τη Ρόζα και δε θα χορέψει εκείνο το βαρύ, αυθεντικό ζεϊμπέκικο.
Τώρα όλοι ετοιμάζονται να του πουν το τελευταίο αντίο. Θα το κάνουν στις 14:00 το μεσημέρι στο πρώτο νεκροταφείο. Από τις 10:00 το πρωί, η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου.
Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα, για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, στο λογαριασμό 064/48000015, στην Εθνική Τράπεζα.

newsit.gr

Κοροϊδία για μια ψήφο - Πρώτα οι εκλογές και μετά οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις!

 Μάιο οι “κουρεμένες” συντάξεις αλλά οι περικοπές θα είναι αναδρομικές
- Ακολουθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
- Πως θα γίνουν οι κρατήσεις των χρημάτων

Όλα για μια ψήφο και τους “σταυρούς”. Δεν είναι η ανικανότητα των υπηρεσιών σε αυτές τις περιπτώσεις. Άλλωστε έχει αποδειχθεί περίτρανα πως σε ό,τι αφορά σε περικοπές το κράτος λειτουργεί ακαριαία. Το υπουργείο βέβαια επικαλείται... τεχνικά προβλήματα!
Έτσι για να μην ... διαταραχθεί το κλίμα ενόψει εκλογών οι μειώσεις... πάνε για μετά. Οι μειώσεις στις συντάξεις που ήδη έχουν αποφασιστεί και θα τις ένιωθαν στο πετσί τους χιλιάδες συνταξιούχοι έρχεται από 20 Μαϊου.
Οι κρατήσεις θα είναι αναδρομικές από 1η Ιανουαρίου και θα γίνουν σε δόσεις.
380.000 άτομα με συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ θα χάσουν 12% της κύριας σύνταξης (για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ).
71.500 συνταξιούχοι του ΝΑΤ θα χάσουν 7% ανεξάρτητα από το ποσό που λαμβάνουν.
Για τις επικουρικές συντάξεις η μείωση είναι από 10% έως 20% για συντάξεις άνω των 200 ευρώ. Συγκεκριμένα η περικοπή είναι 10% για επικουρικές συντάξεις έως 250 ευρώ (το τελικό ποσό δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 200 ευρώ), 15% για συντάξεις από 250 έως 300 ευρώ (το τελικό ποσό δεν πέφτει κάτω από 225 ευρώ) και 20% για συντάξεις άνω των 300,01 ευρώ (το τελικό ποσό δεν πέφτει κάτω από τα 255 ευρώ).
Αρχικά προβλεπόταν πως τα αναδρομικά θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις. Όμως μετά την μετάθεση της έναρξης της παρακράτησης δεν αποκλείεται οι δόσεις να μειωθούν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του 2012.
Σειρά για περικοπές παίρνουν 190.000 υπάλληλοι του Δημοσίου
Ιούνιο ως Ιούλιο όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΥΣ, οι Δικαστικοί, οι καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και οι αρχιερείς και οι διπλωμάτες θα δουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.
Ειδικά στα υψηλότερα κλιμάκια, όπως οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Δικαστικοί με μέσο όρο μισθού 5.100 και 6.200 ευρώ (μεικτά) αντίστοιχα θα δουν τη μισθοδοσία τους να μειώνεται ως και 20%.
Μια μεγάλη μείωση θα επέλθει επίσης από το πάγωμα του χρονοεπιδόματος που ανά δύο χρόνια προστίθεται (περίπου 4%) στον βασικό μισθό και φτάνει να αποτελεί ως και το 60%. Το σχέδιο λέει ότι προς το παρόν το χρονοεπίδομα παγώνει τουλάχιστον ως το 2015.
Σε ότι έχει να κάνει με τις ένοπλες δυνάμεις οι περικοπές στους χαμηλόβαθμους αναμένεται να είναι μικρές, κάποιοι μάλιστα ίσως δουν μια μικρή αύξηση, ωστόσο στα υψηλόβαθμα στελέχη οι περικοπές μπορεί να φτάσουν και το 30%.

Ένα σχέδιο που μελετάται αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ενσωμάτωση στον βασικό των οδιπορικών που φτάνουν τα 130 με 200 ευρώ το μήνα, αλλά να περικοπούν όλα τα υπόλοιπα επιδόματα πλην του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και ειδικής απασχόλησης

newsit.gr

Από “ναύαρχος”… στρατηγός για τη Ντόρα

Με τον επί σειρά ετών πολιτικό φίλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηγάκη στο πλευρό της, εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, στις δηλώσεις που έκανε από τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την πορεία του κόμματός της προς τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου.
Ο Διονύσης Χατζηγάκης, ο οποίος ακολούθησε τη Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της καμπάνιας, για λογαριασμό της προέδρου του νεότευκτου κόμματος, το οποίο οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν να μην καταφέρνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην επόμενη Βουλή.
Η Ντόρα Μπακογιάννη προσδοκά ότι με την ενεργό παρουσία του Διονύση Χατζηγάκη, η Δημοκρατική Συμμαχία θα αυξήσει τις πιθανότητές της για συσπείρωση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ενώ θα διευρύνει και το ακροατήριό της προς τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Παραιτείται ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς

Την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, μετά την ανακήρυξή του από τη Ν.Δ. ως υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας (εδώ για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.).
Ο Π. Αναγνωσταράς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ανακηρύχθηκε δήμαρχος Ναυπλίου, στο Β' γύρο, με ποσοστό 54,33% (Α' γυρος, ποσοστό 41,6%).

Η μάχη για το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ναυπλιέων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την παραίτηση του νυν δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά.  Η μάχη για τη διαδοχή έχει «ανάψει» εδώ και καιρό, καθώς ήταν γνωστό πως ο Π. Αναγνωσταράς επιθυμούσε και είχε εξασφαλίσει το «πολυπόθητο εισιτήριο» για την κεντρική πολιτική σκηνή.
Οι κυριότεροι «μνηστήρες» είναι δύο: ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωστούρος και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βασιλόπουλος (οι «ειδικοί» εν Ναυπλίω έχουν βγάλει τα «κουκιά» 11-9 υπέρ του πρώτου).
Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η διεκδίκηση της θέσης και από το δημοτικό σύμβουλο Ραφαήλ Μπαρού (εκλεκτό της Ν.Δ., η οποία τον θέλει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ως τον υποψήφιό της στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές).
Ο «συντονιστής» της εκλογικής διαδικασίας ανάμεσα στην πλειοψηφούσα παράταξη για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της πόλης θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χρόνης (ένας από τους στενά «πολιτικούς φίλους» του υποψηφίου στη Β' Αθήνας με τους «Ανεξάρτητους Ελλήνες»  Γιάννη Μανώλη).

Με ομόφωνη ή αυξημένη πλειοψηφία έγκριση όλων των θεμάτων του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Σε κλίμα ευρείας συναίνεσης, με ομόφωνη ή αυξημένης πλειοψηφίας έγκριση όλων των θεμάτων του, πραγματοποιήθηκε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, και σε απόλυτα ήρεμο κλίμα.
Από τα βασικά ζητήματα που έθιξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τις τοποθετήσεις του, ήταν η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την κεντρική κυβέρνηση προς τις Περιφέρειες. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο να μεταφέρονται αρμοδιότητες προς τις αιρετές Περιφέρειες χωρίς την ταυτόχρονη μεταφορά των αντίστοιχων κωδικών, όπως έγινε για παράδειγμα με την απόφαση του Σουφλιά για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Εμείς αποδείξαμε με τη δράση μας και το σχέδιό μας ότι αντιμετωπίσαμε μια τόσο δύσκολη κατάσταση χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, παρά το γεγονός μάλιστα ότι οι ΚΑΠ για το 2012 είναι κατά 40 % μειωμένοι. Κάναμε μάλιστα τεράστια οικονομία στα λειτουργικά κόστη των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίες δαπανούσαν για πανηγύρια μόνο πάνω από 1 και 1,5 εκατομμύρια ευρώ».
Κατά τη συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση ποσού για την αντιμετώπιση των καταστροφών στο Λεωνίδιο και τον Τυρό. Με αφορμή τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «Λιμάνι Γυθείου», ο Περιφερειάρχης τόνισε την πληθώρα των παρεμβάσεων που γίνονται στη Λακωνία, η οποία μέχρι τώρα εθεωρείτο ως παραμεθόριος περιοχή της Ελλάδας. «Υλοποιούνται μέσα σε ένα χρόνο έργα που ήταν όνειρο για δεκαετίες, αναβαθμίζοντας πλήρως την Περιφερειακή Ενότητα της Λακωνίας και είμαι σε θέση να εκφράσω τη χαρά και ικανοποίησή μου απέναντι σε όσους μεμψίμοιρα κοιτούν το χθες σαν λύτρωση», δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Το ίδιο ισχύει και για την Αργολίδα υποστήριξε ο Περιφερειάρχης όπου με σειρά πολλών και σημαντικών παρεμβάσεων βελτιώνεται ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των πολιτών και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο διύλισης του Αναβάλλου, το οποίο ενώ για πολλά χρόνια γίνονταν προσπάθειες υλοποίησής του, εμείς επιτύχαμε την υλοποίησή του και την αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού από 5 σε 12.8000.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός της ύδρευσης της Αργολίδας και περιοχές της Βόρειας Κυνουρίας». Άλλη σημαντική παρέμβαση είναι η κατασκευή του τμήματος Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά, αλλά και η υλοποίηση του Νοτιοανατολικού παραλιακού άξονα από την Κόρινθο μέχρι την Καρδαμύλη, ο οποίος έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα και έχει ήδη χαρακτηριστεί έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με παρέμβασή του επίσης ο Περιφερειάρχης τάχθηκε ενάντια στην πρακτική της κυβέρνησης να εκχωρήσει την αρμοδιότητα αδειοδότησης των ΑΠΕ στους Δήμους, τονίζοντας ότι «είναι ευθύνη της Περιφέρειας η στρατηγική ανάπτυξής της, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από τους Δήμους γιατί η στρατηγική ανάπτυξης της Περιφέρειας είναι δική μας ευθύνη, όπως άλλωστε και η προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πολιτικό λάθος αυτών που δημιούργησαν τον θεσμό του Καλλικράτη να τον αντιστρατεύονται».
Με ενισχυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε επίσης η εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την κατασκευή των παραπλεύρων οδών της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Μεγαλόπολης (Τμήμα κόμβου Τρίπολης – κόμβου Σπάρτης) με ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 -2013, το οποίο όπως τόνισε θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία σε ένα νέο ιστό της πόλης της Τρίπολης, προσδίδοντάς του παράλληλα νέες προοπτικές ανάπτυξης. 

Η 7η Μαΐου



Διαβάζοντας τις προεκλογικές θέσεις των αντιμνημονιακών κομμάτων, κατέληξα στις παρακάτω σκέψεις:
Πιστεύω, ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται τελικά το μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο, αλλά τι κυβέρνηση & τι αντιπολίτευση θέλουμε να έχουμε σε αυτή τη χώρα.
Ψήφος στο ΚΚΕ & στη Χρυσή Αυγή δεδομένης της έλλειψης συνεργασιών είναι ψήφος στην αντιπολίτευση, που θέλουμε να έχουμε & μέσω αυτής να πιέζουμε την κυβερνητική πολιτική (το μεν ΚΚΕ για θέματα εργατικά & τη δε Χρυσή Αυγή για θέματα μεταναστευτικά)
Ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες & το ΣΥΡΙΖΑ δεδομένης της ενδεχόμενης συνεργασίας τους είναι ψήφος στην κυβέρνηση, που θέλουμε να έχουμε ως αντιστάθισμα στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ & ΛΑΟΣ
Για τα 2 αυτά αντιμνημονιακά κόμματα, με κυβερνητικές αξιώσεις μέσω συνεργασίας, εγώ για τους μεν Ανεξάρτητους Έλληνες έχω δει Εθνική Αντιπρόταση μόνο με Οικονομικό Πρόγραμμα & ουδεμία άλλη δέσμευση στους άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.
Για δε το ΣΥΡΙΖΑ ακούω όχι στο μνημόνιο με νομιμοποίηση, ελληνική ιθαγένεια και ψήφο στους αλλοδαπούς
& ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ όχι στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ & ΛΑΟΣ σημαίνει μια συγκυβέρνηση την επόμενη μέρα, που θα υπόσχεται όχι στο μνημόνιο με ανοιχτά σύνορα; Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εναλλακτική συνταγή στο μνημόνιο χωρίς αυστηρή εθνική στρατηγική σε όλους τους τομείς;
Γι' αυτό το λόγο αποχωρώ από τις ΌΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ εκδηλώσεις μέχρι να με πείσουν οι κυβερνητικοί εραστές του ΌΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ότι έχουν ρεαλιστική πολιτική επί παντός επιστητού καλύτερη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ
Αν είναι η επόμενη μέρα να είναι χειρότερη από αυτή, που ζω τώρα, όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Ιωάννης ΑνδριόπουλοςΔικηγόρος Αθηνών
syntagmagr.blogspot.com

Για την Ελλάδα φταίει ο… Στρος-Καν


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η θεωρία της καμένης γης αποτελεί μια από τις πλέον αγαπημένες και διαχρονικές συνήθειες των ανά την υφήλιο πολιτικών ταγών. Και όχι μόνο, καθώς την ασπάζονται με ανάλογης σφοδρότητας σπουδή όσοι αναλαμβάνουν μια θέση ευθύνης, και θεωρούν ότι «ψεκάζοντας» το έργο που έχουν κληρονομήσει από τον προκάτοχό τους, αυτομάτως κερδίζουν οι ίδιοι πόντους μελλοντικής αναγνώρισης του δικού τους έργου. Και σίγουρα, κερδίζουν χρόνο, δηλαδή… ανοχή.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν αποτελεί την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Προκαλεί ωστόσο μελαγχολία, καθώς θα περίμενε κανείς διαφορετική προσέγγιση από μια θιασώτη του σύγχρονου πολιτικού πραγματισμού, που «ζυγίστηκε» ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια της θητείας της στο τιμόνι της γαλλικής οικονομίας, προτού μεταπηδήσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Φαίνεται ωστόσο ότι τα νερά του Ατλαντικού… είναι κάπως. Και μετά τη μετακίνησή της στη θέση που κατείχε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, πριν από το «στιγμιαίο λάθος» του Sofitel, έχει γίνει περισσότερο… πολιτική από όσο πρέπει, και σίγουρα από όσο απαιτεί η διεθνής συγκυρία, λόγω της κρίσης.
Με συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πεπεισμένη για την ορθότητα της πολιτικής που ακολουθεί η τρόικα στην Ελλάδα. Όταν μάλιστα ερωτάται για ποιόν λόγο το Ταμείο δεν έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας, από το Μνημόνιο Ι κιόλας, η απάντησή της είναι προχωρημένα κυνική: «Τότε δεν ήμουν εδώ. Δεν το γνωρίζω».
Φυσικά, η Λαγκάρντ θεωρεί ότι επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ντομινίκ Στρος-Καν, θα ξεγλιστρήσει από τη δημόσια κριτική και αμφισβήτηση για τη σημερινή στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κάνει λάθος. Και μάλιστα κάνει λάθος διπλό.
Αφενός επειδή οι σημερινές ευθύνες του ΔΝΤ και συνολικά της τρόικας στην εμβάθυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία δεν παραγνωρίζονται, δεν παραμερίζονται, δεν παραγράφονται.
Αφετέρου, επειδή πράγματι… φταίει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, όχι όμως όπως το εννοεί η Κριστίν Λαγκάρντ. Αν ο Γάλλος πολιτικός δεν είχε παραδοθεί στα προσωπικά πάθη του, θα βρισκόταν ακόμη στη θέση του επικεφαλής του Ταμείου.
Το κυριότερο, θα είχε εξαναγκάσει την Άνγκελα Μέρκελ να ακολουθήσει τον δικό του οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, και συνολικά της ευρωζώνης. Που θα κατέληγε σε ξέφωτο υπέρβασης του αδιεξόδου αντί για το… φλερτ με τον τοίχο, στον οποίο πέσαμε. Και εμείς, αλλά και η ευρωζώνη.

statesmen.gr

βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναγνωρίζει τις επίπονες θυσίες, στις οποίες υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός και υπογραμμίζει την ανάγκη έμφασης στην ανάπτυξη.
Κυρίως, μάλιστα, το γεγονός ότι τονίζει πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, πως μπορεί να θεμελιώσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και πως εκείνο που προέχει είναι να γεννηθεί η ελπίδα.
Αυτές ακριβώς είναι και οι προτεραιότητες που θέτει επίμονα, εδώ και δυόμισι χρόνια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς».

Το θέατρο και τα ψέματα Βενιζέλου δεν έχουν, τελικά, ούτε αρχή, ούτε τέλος.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θέατρο και τα ψέματα Βενιζέλου δεν έχουν, τελικά, ούτε αρχή, ούτε τέλος.
Πανικοβλημένος από την κατάρρευση του κόμματός του, ψεύδεται ασύστολα.
Έφτασε στο σημείο να πει, σήμερα, για το εγκληματικό δημοψήφισμα, που στήριξε με πάθος, ότι ήταν…“λάθος εκτίμηση”.
Κανείς, όμως, δεν ξεχνά την πραγματικότητα: Στις 31.10.2011, έλεγε για την τυχοδιωκτική πρόταση Παπανδρέου ότι ήταν “κίνηση εκτόνωσης και λύτρωσης”!
Και όχι μόνο αυτό.
Προσπάθησε, σήμερα, να εμφανιστεί ότι ήταν αντίθετος και με το Μνημόνιο! Το χαρακτήρισε, μάλιστα…“ελλιπές”!
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όμως, τον έχει ήδη καρφώσει για το ρόλο που έπαιξε και, μέχρι σήμερα, δεν του έχει απαντήσει.  Ότι, δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου, όχι μόνο ως υπουργός, αλλά και ως νομικός. Δηλαδή, στην ουσία, ο κ. Βενιζέλος, διάδοχος και συνεχιστής της πολιτικής Παπανδρέου, είναι αυτός που συνέταξε, επέβλεψε και εκτέλεσε το Μνημόνιο».
 

Αντώνης Σαμαράς: H Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Η Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  στη συνάντηση παλαιών και νέων στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Φίλες και φίλοι, παλαιοί και νέοι συναγωνιστές.
Σήμερα, εδώ βρίσκονται αι «γενεαί πάσαι» της Παράταξής μας, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Παλαίμαχοι μαζί με νέους - κι όλοι μάχιμοι. Πάντα μάχιμοι!
Σε όλα τα προσκλητήρια του αγώνα για την Παράταξη και τις ιδέες της.
Για τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που μας γαλούχησαν.
Και για τις ιδέες της Πατρίδας, που μας συνδέουν με την αδούλωτη ψυχή του Έθνους μας.
Που σήμερα δοκιμάζεται, όπως έχει δοκιμαστεί πολλές φορές.
Αλλά δεν γονατίζει.
Το μήνυμά μας σήμερα στον ελληνικό λαό είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Κι από αυτό το μήνυμα ξεδιπλώνονται οι διαφορές μας με τους άλλους.
Με όλους τους άλλους:

-- Άλλοι κερδοσκοπούν στην αποτυχία της Ελλάδας.
Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο πλούτο. Και θα τα καταφέρει – αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μας διαφορά.
-- Άλλοι θέλουν να κρατήσουν ακέραιες τις αιτίες της κακοδαιμονίας: τον κρατισμό, τους κομματικούς στρατούς, το σπάταλο κράτος, την άδικη φορολογία, τις άδικες περικοπές στους αδύναμους.
Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα! – Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη μας διαφορά.
-- Άλλοι συνεχίζουν το λαϊκισμό, που κατέστρεψε τη χώρα.
Εμείς απορρίπτουμε το λαϊκισμό, και λέμε στο λαό την αλήθεια. Αυτά μπορούμε να κάνουμε, έτσι θα τα καταφέρουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας δώσει τη δύναμη – αυτή είναι η τρίτη διαφορά μας με όλους τους άλλους.
-- Άλλοι σπέρνουν την απελπισία και την ηττοπάθεια.
Εμείς δίνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας – αυτή είναι η τέταρτη διαφορά μας.
-- Άλλοι λένε λόγια παχιά, ή λόγια μισαλλοδοξίας.
Εμείς έχουμε Σχέδιο. Το ξέρει αυτό ο Ελληνικός λαός. Άλλωστε, πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Κι αυτό ακριβώς – το σχέδιο που εμείς έχουμε και οι άλλοι όχι – είναι η πέμπτη διαφορά μας από τους άλλους.
Με δύο λόγια: Άλλοι σπέρνουν το φόβο, τη μοιρολατρία, την απελπισία. Εμείς φέρνουμε μήνυμα Αισιοδοξίας και Ελπίδας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας.
Φίλες και φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη.
Μπορεί κάποιες φορές η Ευρώπη να μας απογοήτευσε. Να μην ήταν εκείνη που είχαμε όλοι μας οραματιστεί. Να μην ήταν όπως την οραματίστηκαν οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αλλά εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα ευρωπαϊκά ιδεώδη.
Και δεν διστάζουμε να διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας, όταν το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.
Όπως δεν διστάζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.
-- Είμαστε η Παράταξη της Ανάπτυξης, αλλά είμαστε και η Παράταξη της κοινωνικής συνοχής.
-- Είμαστε η Παράταξη της Ευρώπης, αλλά είμαστε και η Παράταξη που δίνει προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.
Με δύο λόγια είμαστε η μεγάλη πατριωτική Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.
Όλοι εμείς γαλουχηθήκαμε σε αυτές τις ιδέες. Δώσαμε μάχες γι’ αυτές τις ιδέες.
Ενάντια στην ηγεμονία των αριστερών απόψεων στα πανεπιστήμια.
Κι ενάντια στις πρακτικές του ΠΑΣΟΚικού κρατισμού στην κοινωνία.
Επί χρόνια λέγαμε ότι το άσυλο στα Πανεπιστήμια ήταν παράγοντας ανωμαλίας. Και υπονόμευε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, δεν τις προστάτευε.
Αυτοί που τότε μας έβριζαν ήλθαν τώρα στα λόγια μας. Και ψήφισαν μαζί μας – υπό την πίεσή τη δική μας – να καταργηθεί το άσυλο.
Βέβαια, αυτό έγινε στα χαρτιά. Στην πράξη εξακολουθούν τα πανεπιστήμια να είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων. Μετά την 6η Μαΐου θα πάψουν να είναι.

Επί χρόνια η παράνομη μετανάστευση σάρωσε τις πόλεις και την ύπαιθρο της Ελλάδας. Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, γινόταν στόχος απίστευτων ύβρεων. Τώρα, εμείς πρώτοι είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Και κανείς δεν τολμάει πια να πει το παραμικρό, γιατί η κοινωνία είναι 100% με το μέρος μας.
Μετά την 6η Μαΐου κι αυτή η υπόσχεση θα αρχίσει να πραγματοποιείται. Που δεν είναι μόνο δική μας υπόσχεση. Είναι και λαϊκή επιταγή.
Είμαστε η Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.
Συνεχίζουμε τις μάχες για τα ιδανικά μας.
Η τωρινή – η εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου - είναι η πιο μεγάλη.
Γιατί νίκη της Παράταξης θα σημάνει το τέλος του κρατισμού, το τέλος της ψευτο-ηγεμονίας των αριστερών ιδεών – το τέλος των κομματικών στρατών.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελίωσε μια σύγχρονη Δημοκρατία το 1974.
Ύστερα την στρέβλωσαν όσο μπορούσαν.
Μετά τη νίκη μας, την 6η Μαΐου, η Δημοκρατία θα ανανεωθεί και η κοινωνία θα αναπνεύσει.
Ο δρόμος από κει και ύστερα θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Αλλά ο Ελληνικός λαός θα μπορεί πάλι να ελπίζει.
Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται, σήμερα, τέσσερα πράγματα: την Ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα.
Αλλά για να τα εγγυηθούμε όλα αυτά πρέπει να λυθούν τα χέρια μας. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μαζί με αυτούς που την έβαλαν στην κρίση. Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τη χώρα από τον κρατισμό και τη διαφθορά, μαζί με αυτούς που έφεραν τον κρατισμό και προστάτευαν τη διαφθορά.
Ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που μας έλεγαν ότι κυνηγάμε τον… αθώο Άκη Τσοχατζόπουλο και πρέπει να του ζητήσουμε συγγνώμη;

Φίλες και φίλοι,
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αλλάξει.
Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να την κυβερνήσουμε και να την αλλάξουμε.
Να την κυβερνήσουμε με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού.
Και να την αλλάξουμε με την ισχυρή πλειοψηφία που θα μας δώσει.
Υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.
Κι υπάρχουν κι άλλοι, που πολεμάνε εμάς, για να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και μην αλλάξει τίποτε.
Πασχίζουν μάταια, όμως.
Στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια. Δεν αρέσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια.
Οι Έλληνες ζητάνε δύο πράγματα: Αλήθεια και Ελπίδα.
Εμείς τους λέμε την Αλήθεια. Και τους προσφέρουμε Ελπίδα.
Κι αυτά τα δύο συνοψίζονται σε μία φράση. Που δεν είναι απλώς σύνθημα: είναι η βαθιά πεποίθηση όλων μας:
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!
Όταν σας βλέπω σήμερα πλάι-πλάι, τους παλιούς με τους νέους ΟΝΝΕΔίτες, του παλιούς με τους νέους ΔΑΠίτες, είμαι βέβαιος ότι θα τα νικήσουμε.
Κι είμαι ακόμα πιο βέβαιος, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει!
Σας ευχαριστώ