Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοινώνουν το διαζύγιο τους Βαλβέρδε και Μαρινάκης

Σήμερα μεσημέρι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο προπονητής θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν την απόφαση του Ισπανού τεχνικού η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας των δύο αντρών.
Στις 14.30 το μεσημέρι η αγωνία των φίλων του Ολυμπιακού αναμένεται να λάβει τέλος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με κοινή τους δήλωση θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Ισπανός θα αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας και ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του.
Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να βάλουν τέλος στα σενάρια και να μην επιτρέψουν να γίνει σήριαλ η παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Ισπανός θα αποχωρήσει από την Ελλάδα αν και ο Ολυμπιακός επιθυμεί διακαώς την παραμονή του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάντως που θα βρεθεί στο πλευρό του στη συνέντευξη τύπου αναμένεται να ευχαριστήσει τον Βαλβέρδε.
“Παράσταση” πρωταθλητή στα Γιάννενα – Εντυπωσιακή τεσσάρα του Ολυμπιακού
Οι ερυθρόλευκοι άφησαν στο παρελθόν την ήττα από την Κέρκυρα και με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στους Ζωσιμάδες επικράτησαν με 4-0, προσφέροντας και θέαμα στους φιλάθλους. 2 γκολ ο Τζιμπούρ, ένα ο Μιραλάς που έφτασε στα 20 και ένα ο “ξεχασμένος” Φετφατζίδης
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει τη νίκη από τους παίκτες του για να πάρουν το πρωτάθλημα και χωρίς την αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού. Αυτοί του έκαναν τη χάρη και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Σημείωσαν 4 γκολ σε διάστημα 21 λεπτών στο δεύτερο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Φουστέρ και έφτασαν στο ευρύ 4-0.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες επηρέασε και τις δύο ομάδες, στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κηπουρού.

Τα σουτ του Ορμπάιθ και του Μιραλάς δεν νίκησαν τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 27'. Ο Κυριάκος έκανε τη σέντρα αλλά η προβολή του Βίλα από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μιραλάς στο 31'. Ο Βέλγος επιθετικός έφυγε πίσω από το κέντρο αλλά έκανε κακό κοντρόλ στο τέλος και έδωσε την ευκαιρία στον Κηπουρό να απομακρύνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και κατάφερε στο 54ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα και ο Μιραλάς με σουτ στην κίνηση, σημείωσε το 20ο γκολ του στη Σούπερ Λίγκα.

10 λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν τη νίκη τους. Ο Μιραλάς πάσαρε στον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος. Στο 71' και πάλι ο Τζιμπούρ με σουτ μέσα από την περιοχή έφτασε στα 12 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με τη μπάλα, με ωραία προσπάθεια ανέβασε το δείκτη του σκορ.
Οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν και το πέμπτο τέρμα αλλά το σουτ του Φουστέρ σταμάτησε στο δοκάρι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78’ Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78’ Γιάκος), Κυριάκος (59’ Τζανής), Βίλα.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (76’ Φέισα), Φουστέρ, Αμπντούν (72’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ (78’ Ντιόγκο).