Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Μαρία» και «Γιώργος» τα πιο συχνά ονόματα στην Ελλάδα!


Βαφτίζεται η δούλη του Θεού… Μαρία! Αυτό είναι το πιο συχνό όνομα που ακούγεται σε ελληνικά βαφτίσια και.. αποδεδειγμένα πλέον! Όσον αφορά τους άνδρες: Φωνάξτε «Γιώργος» και θα καταλάβετε!

Μέσα από μια πρωτότυπη έρευνα που πραγματοποίησε ο κ. Χάρης Φουντάλης έβγαλε λίστα με τα περισσότερο κοινά ανδρικά και γυναικεία ονόματα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα το όνομα «Μαρία» για τις γυναίκες και το όνομα «Γιώργος» είναι τα πιο συχνά. Υπάρχουν περισσότερες από 342.632 Μαρίες και περισσότεροι από 171.007 Γιώργοι.

Για τις γυναίκες ακολουθούν το Ελένη και το Κατερίνα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι από την δεκάδα λείπει το Άννα. Για τους άνδρες πάλι δεύτερος «έρχεται» ο Δημήτρης και τρίτος ο Κωνσταντίνος!

Όπως λέει ο κ. Φουνταλής στον Ελεύθερο Τύπο, η έρευνα έγινε με βάση τα ονόματα από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2008, στον οποίο συμμετείχαν 97.000.

«Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά, αν σκεφτεί κανείς πώς συνήθως οι έρευνες διεξάγονται με δείγμα 600 ατόμων, τότε αντιλαμβάνεται ότι το αποτέλεσμα της μελέτης είναι αρκετά ακριβές», εξηγεί.

Δείτε στην λίστα πόσες/ πόσους συνονόματους έχετε και ποια είναι τα σπάνια ονόματα να παίρνετε ιδέες…

star.gr

Πέτρος Τατούλης: "Τα χρήματα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, και πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα"

Αθόρυβα η Περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τη διεύθυνση της ΔΕΗ ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν

"Τα χρήματα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, και πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στη συζήτηση για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ωστόσο ότι όλοι μας φταίμε για την κατάντια της χώρας, οι πολιτικές ηγεσίες, οι πνευματικές ηγεσίες και όλοι οι πολίτες που δεν αντέδρασαν για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες καταστάσεις όπως αυτή της είσπραξης του τέλους για τα ακίνητα. Αντίστοιχες πρακτικές έχουν εισαχθεί στην καθημερινότητα μας χωρίς να αντιδρούμε εδώ και πολλές δεκαετίες με τα δημοτικά τέλη ή την εισφορά στην ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που κανένας δεν είχε τότε την ευαισθησία να το καταγγείλει.
Όλα αυτά τα χρόνια καθόμασταν θεατές στις πρακτικές του κεντρικού κράτους σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης, δεν είδαμε κανένα να αγωνιά και για την αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να εισπράξουν τους φόρους, αντίθετα επειδή οδηγούμενοι από τα μικροσυμφέροντα μας κρυβόμαστε πίσω από αυτά δεχθήκαμε να ισχυροποιήσουμε τις συντεχνίες που τα ικανοποιούσαν με αποτέλεσμα να οδηγήσουμε την χώρα στη κατασπατάληση των πόρων της.      
Ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο δημοκρατικού διαλόγου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί το πιο νομιμοποιημένο πολιτικό όργανο έκφρασης των πολιτών της. Εκτίμησε ως ανεπίτρεπτη κάθε συμπεριφορά διατάραξης της δημοκρατικής του λειτουργίας και τραγικό να επιχειρούν οι μειοψηφίες να επιβληθούν στις πλειοψηφίες σχολιάζοντας την είσοδο ομάδας διαδηλωτών με πανό στην αίθουσα του ΠΕΣΥ.
Στη σχεδόν ομόφωνη προσέγγιση του ζητήματος για την επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα στάθηκε ο κ. Τατούλης, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας και σημασίας.
Ο Περιφερειάρχης έψεξε τις κυβερνήσεις που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα των εσόδων με μια σταθερή και δίκαια φορολογική πολιτική, παρά κατέφευγαν σε πρόχειρες λογικές, όπως οι διακανονισμοί και τα καθεστώτα ειδικών ρυθμίσεων που αποβαίνουν σε βάρος των νομοταγών πολιτών, οι οποίοι και συνεπείς είναι στις υποχρεώσεις τους και τις έκτακτες εισφορές καλούνται να πληρώσουν.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την απορία του γιατί σε παρόμοιες επιβολές τελών, όπως για τους τελωνειακούς και την ΕΡΤ επίσης μέσω της ΔΕΗ, δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση. Δεν είναι δυνατόν να υφίστανται πολιτικές με οφέλη συγκριμένων συντεχνιών, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, και να υπάρχουν ειδικά προνόμια για ειδικές συντεχνίες.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως μεγάλο έλλειμμα της χώρας τον καιροσκοπισμό που δείχνουν τέτοιες πρακτικές, τον οποίο άλλωστε κατέκρινε και ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας Erdinger, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το ενδιαφέρον του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να σταθεί δίπλα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στην περίοδο αυτής της κρίσης που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη.
«Στην προσπάθειά μας πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε», δήλωσε ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό στο πλαίσιο δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης της Περιφερειακής οικονομίας, στην κοινωνική δικτύωση βασισμένη στον εθελοντισμό και στη συνεχή προσπάθεια αξιοποίησης του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η Πελοπόννησος, εντός και εκτός της χώρας, ανθρώπους τους οποίους χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης ως τη «φυσική οχύρωση» της Περιφέρειας.
Η απόφαση για το χαράτσι στα ακίνητα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, πρέπει να έχει τρείς κατευθύνσεις. Πρώτον, ότι είναι εντελώς παράνομη και παράλογη η επιβολή του τέλους και η είσπραξή του μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία. Δεύτερον, πρέπει να είναι σαφής η κατεύθυνση της απόφασης του ελληνικού κράτους για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όχι στη δημιουργία τριμελών επιτροπών τη στιγμή που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο. Τρίτον, ότι δεν θα πρέπει να δείξει αδυναμία στη χρησιμοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να πάψει να πολλαπλασιάζει τις δημόσιες δαπάνες.
Για πολλά χρόνια, δήλωσε ο κ. Τατούλης, υπήρξαμε θεατές της ανικανότητας των κεντρικών κυβερνήσεων και επιδείξαμε χαλαρότητα στην αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών να επιτελέσουν το έργο τους, συμπεριφορά η οποία πρέπει να αλλάξει ριζικά.
«Το χαράτσι είναι άδικο γιατί δεν έχει ληφθεί η σχετική πρόνοια ανάλογα την κοινωνική θέση και οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη», είπε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ενημέρωσε ότι αθόρυβα εδώ και καιρό είναι σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος.
Κάλεσε τέλος όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου να επιδείξουν «γνήσιο, άδολο και ειλικρινή πατριωτισμό» στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Πύρρειος νίκη» του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές στη Ρωσσία


Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να μοιραστεί την εξουσία, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή και σημαδεύτηκαν από πολλές καταγγελίες για νοθεία, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος.

ΑΠΕ

Το κόμμα Ενωμένη συγκεντρώνει 238 έδρες στις 450 της ρωσικής Κάτω Βουλής, από 315 που είχε μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή.
Με καταμετρημένες σχεδόν όλες τις ψήφους, το κόμμα του Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστό 49,5% που του δίνει μια ισχνή πλειοψηφία 13 εδρών στη Δούμα.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει 92 έδρες, το κόμμα Δίκαιη Ρωσία 64 και οι Εθνικιστές 56, σύμφωνα με κατανομή των εδρών του αναλογικού εκλογικού συστήματος, διευκρίνισε ο Βλαντιμίρ Τσούροφ, πρόεδρος της επιτροπής.
«Η Ενωμένη Ρωσία χάνει την πλειοψηφία (των δύο τρίτων) και δεν είναι σίγουρο αν θα διατηρήσει την απλή πλειοψηφία», γράφει η Kommersant και υπογραμμίζει πως το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να αναζητήσει εταίρους στη Δούμα.
Ενωμένη Ρωσία, «το κόμμα της μειοψηφίας», υπογραμμίζει η Vedomosti, προσθέτοντας πως αν το κόμμα του Πούτιν διατηρήσει την πλειοψηφία των εδρών αυτό θα οφείλεται μόνο «στις ιδιαιτερότητες του εκλογικού νόμου».
Για τον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, «οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν την εμπιστοσύνη τους στις αρχές και το Κρεμλίνο θα πρέπει να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση».

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Στις κάλπες προσέρχονται Δευτέρα και Τρίτη Αιγύπτιοι σε εννέα περιφέρειες για την εκλογή 52 βουλευτών, στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με τα ισλαμιστικά κόμματα να ελπίζουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για χαμηλή συμμετοχή, σε... αντίθεση με τον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα. Το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας απέσπασε το 36,6% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ το υπερσυντηρητικό ισλαμιστικό αλ-Νουρ 24,4%. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ. Η ψηφοφορία στα υπόλοιπα δύο τρίτα των εκλογικών περιφερειών είναι προγραμματισμένη αργότερα το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Το κοινοβούλιο που θα προκύψει θα επιλέξει επιτροπή 100 μελών που θα καταρτίσει νέο σύνταγμα, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί προς δημοψήφισμα πριν τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

7.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Επί ποδός θα βρίσκονται αύριο από νωρίς το πρωί, χιλιάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι υπηρεσίες της Αθήνας ενισχύθηκαν μάλιστα και... από αστυνομικούς των νομών που βρίσκονται κοντά στην Αττική. Εκείνο το οποίο άφηναν να εννοηθεί οι επιτελείς της ΕΛΑΣ είναι ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, με αφορμή τις εκδηλώσεις, να προκαλέσει επεισόδια. Τα μέτρα θα είναι, όπως λένε, αυστηρά και σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα, θα αντιμετωπίζεται αμέσως. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην πρόληψη, για τον λόγο αυτό θα γίνονται έλεγχοι σε άτομα που ενδεχομένως φέρουν μολότοφ και αντικείμενα για επιθέσεις και εμπρησμούς. Τα μέτρα της αστυνομίας 7.000 Αστυνομικοί θα βρίσκονται . Από αυτούς οι 1.500 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας. Η Τροχαία από νωρίς το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης, Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία. Σε επιφυλακή και το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα. Εισαγγελείς, χωρισμένοι σε δύο βάρδιες. Επειδή πορείες και διαδηλώσεις θα πραγματοποιήσει σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και στην περιφέρεια. Στην Αθήνα είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις, μία το μεσημέρι στα Προπύλαια, από φοιτητές και μία στις 6 το απόγευμα, από αντεξουσιαστές. FIMOTRO

Νεκρός σε τροχαίο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού,Δημήτρης Καλλίγερης

Θρήνος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το μέλος της θρυλικής ομάδας του Γουέμπλεϊ, Δημήτρης Καλλιγέρης.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των “πρασίνων” έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Ιωνία, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 16:00, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
 Ο Καλλιγέρης ήταν μέλος της ομάδας, στην πορεία προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ, το 1971, μετρώντας πέντε συμμετοχές. Αγωνίστηκε δυο χρόνια στο “τριφύλλι” (1970-72), έχοντας 27 συμμετοχές.

Συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί για αλλαγή της ευρωσυνθήκης













Ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος είπαν «ναι» στην ενεργοποίηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Σε συμφωνία για μια νέα συνθήκη είτε με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός ευρωζώνης, κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Από το Παρίσι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι είναι υπέρ της ενεργοποίησης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM)το 2012 ενώ τάχθηκαν υπέρ αυτόματων κυρώσεων σε κράτη που δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους για έλλειμμα που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 35 του ΑΕΠ.
Η συμφωνία για τη νέα συνθήκη, δήλωσαν οι δύο ηγέτες, θα ζητηθεί από τα μέλη της ευρωζώνης να τεθεί σε διαπραγμάτευση και να είναι έτοιμη μέχρι τέλη Μαρτίου.
Συνάντηση και την Παρασκευή
Οι δύο ηγέτες θα ξανασυναντηθούν στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες με τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους τους. Επίσης θα έχουν άλλη μια ευκαιρία την Πέμπτη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία.
Πρόκειται Ίσως για την πιο δύσκολη εβδομάδα στη θητεία της Άγκελας Μέρκελ. Απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις εσωτερικές πιέσεις που δέχεται, κυρίως από τα δυο μικρότερα κόμματα του κυβερνητικού της συνασπισμού, να μην υπαναχωρήσει από τις θέσεις της αλλά και τις εντεινόμενες πιέσεις πολλών Ευρωπαίων ηγετών να εγκαταλείψει τη σκληρή της γραμμή.
Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις του αρχηγού των Χριστιανοκοινωνικών Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος προφανώς σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει τυχόν υπαναχώρηση της Μέρκελ, τονίζει προς την σημερινή S­ddeutsche Zeitung: «Η Άγκελα Μέρκελ πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής με τις σωστές θέσεις: όχι σε ευρωομόλογο, όχι σε μια ένωση μεταφοράς κεφαλαίων, διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ. Αυτός είναι ο γερμανικός δρόμος προς τη σταθερότητα που μπορεί να προφυλάξει την Ευρώπη (…) από μια ένωση χρέους».
Οι στόχοι της Μέρκελ και οι διαφωνίες
Κεντρικός στόχος της Μέρκελ είναι μια δημοσιονομική ένωση ή ένωση σταθερότητας, και αυτό σημαίνει: (1) αδιαμφισβήτητα κριτήρια σταθερότητας και ένα νέο ευρωπαϊκό χρεόφρενο, (2) αυστηρός έλεγχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας μέσω της Κομισιόν, (3) αυτόματες κυρώσεις και δυνατότητες παρέμβασης της Κομισιόν σε εθνικούς προϋπολογισμούς σε περιπτώσεις παραβίασης των κριτηρίων, και (4) δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον των δημοσιονομικών παραβατών.
Πάντως, η έλλειψη ευελιξίας από την πλευρά της Μέρκελ επικρίνεται πλέον και στη Γερμανία, με τον πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ να την κατηγορεί ότι απομονώνει τη χώρα.
Βερολίνο και Παρίσι συμφωνούν στις προτεινόμενες αλλαγές των Συνθηκών που έχουν στόχο τη μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία, τον εντατικότερο έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών και την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες. Υπάρχουν όμως σημαντικές διαφορές: ποιος θα εποπτεύει, για παράδειγμα, την τήρηση των κανόνων και θα έχει δυνατότητα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς;
Ο Σαρκοζί θέλει τον τελευταίο λόγο να τον έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η Μέρκελ προκρίνει την κοινοτική μέθοδο, δηλαδή ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών, με την Κομισιόν να έχει κεντρικό ρόλο. Επίσης, η καγκελάριος τάσσεται υπέρ της επιβολής αυτόματων κυρώσεων στους δημοσιονομικούς παραβάτες, κάτι που δεν φαίνεται να αποδέχεται ο Ν. Σαρκοζί.
Ευρωομόλογο και ΕΚΤ
Όσον αφορά το ευρωομόλογο, αλλά και τον ενεργότερο ρόλο της ΕΚΤ που ζητά το Παρίσι, το Βερολίνο εμφανίζεται στο μεταξύ πιο διαλλακτικό και το «nein» δεν είναι πλέον τόσο κατηγορηματικό όσο παλαιότερα. Αναλυτές αποκωδικοποιούν τις πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ και Σόιμπλε ως εξής:
«Ευρωομόλογο ίσως, αλλά σε κάθε περίπτωση στο τέλος μιας μακράς διαδικασίας που μόλις ξεκινά με την αλλαγή των συνθηκών», ενώ όσον αφορά τον ενεργότερο ρόλο της κεντρικής τράπεζας, «η Μέρκελ φαίνεται να εγκαταλείπει τη σκληρή της στάση όσο η αγορά κρατικών ομολόγων είναι ξεκάθαρα επιλογή της ίδιας της τράπεζας και όχι απόρροια πολιτικών πιέσεων και αποφάσεων», σημειώνουν οι ίδιοι.
Πάντως, μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν μπαίνει στη λογική μιας ανταλλαγής, δηλαδή ευρωομόλογα έναντι μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας, ωστόσο ακόμη και κορυφαία στελέχη του κόμματός της εκτιμούν ότι η Μέρκελ δεν μπορεί να πάει στο Παρίσι αλλά και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να δώσει τίποτα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP, skai.gr

Πάνος Παναγιωτόπουλος ...H κυβέρνηση των Σκοπίων να εγκαταλείψει την πολιτική της αδιαλλαξίας και του ακραίου εθνικισμού

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που ελήφθη μετά την προσφυγή των Σκοπίων:

«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναμφίβολα, θα γίνει αντικείμενο πολλαπλών αναγνώσεων και περισσοτέρων ερμηνειών, αλλά και διαστρεβλώσεων.
Έχουν εκδηλωθεί ήδη οι πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή ως «πρώτη ύλη» για μια νέα επίθεση προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδος , η οποία –είναι βέβαιο- ότι θα πέσει στο κενό και θα εκθέσει, για μια ακόμη φορά , σε διεθνές επίπεδο, τους «αρχιτέκτονες» της ακραίας και αδιάλλακτης πολιτικής , που ακολουθούν οι συγκεκριμένοι εθνικιστικοί κύκλοι της FYROM, με επικεφαλής τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.
Πέρα, λοιπόν, από κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης και παρερμηνείας, από το κείμενο των αποφασισθέντων από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξάγονται, με μοναδικό κριτήριο την λογική και την αλήθεια, τα εξής συμπεράσματα:
1. Η απόφαση του Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης δεν υπεισέρχεται καθόλου στο θέμα της ονομασίας, που αποτελεί το «όχημα» της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων.
2. Το Δικαστήριο παροτρύνει τα δύο μέρη να εμπλακούν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εγκαλώντας έτσι – εμμέσως αλλά σαφώς- τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους και να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στον διάλογο για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.
3. Το Διεθνές Δικαστήριο δέχεται τον ισχυρισμό των Σκοπίων ότι η Ελλάδα παραβίασε τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία, στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008.
4. Ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε το δεύτερο αίτημα της FYROM, τονίζοντας ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να διατάξει την Ελλάδα να μην επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον, καθώς οι περιστάσεις δεν δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια από το Δικαστήριο.
5. Οι περαιτέρω εξελίξεις θα κριθούν, σε πρώτη φάση, τόσο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σήμερα στις Βρυξέλλες, όσο και στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επίσης στην Βελγική πρωτεύουσα.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να μετακινηθεί από τις «κόκκινες γραμμές», που έχουν διακηρυχθεί ήδη και περιλαμβάνουν – εκτός των άλλων- και το ERGA OMNES, δηλαδή «μια ονομασία έναντι όλων, για κάθε χρήση» και πρέπει ταυτόχρονα, μέσα σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας να απαντήσει άμεσα στην επικοινωνιακή επίθεση του κ. Γκρούεφσκι, αναδεικνύοντας το πραγματικό περιεχόμενο της απόφασης.
Άλλωστε η χώρα μας έχει διανύσει την απόσταση, που της αναλογεί, για να υπάρξει μια κοινώς αποδεκτή λύση του προβλήματος.
Τώρα, είναι η σειρά της κυβέρνησης των Σκοπίων να κάνει τα επιβαλλόμενα βήματα, που θα οδηγήσουν στην συνεννόηση και την συμφωνία, εγκαταλείποντας την πολιτική της αδιαλλαξίας και του ακραίου εθνικισμού, η οποία πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και δημιουργεί προβλήματα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή των Βαλκανίων».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΕΛΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ!

Από το : Πρώτο Θέμα
Οι νέες αποκαλύψεις για τις πολιτικές επιλογές του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλούν έντονο προβληματισμό και αφήνουν πολλά ερωτηματικά. Μετά το λάθος για το δημοψήφισμα, το...
οποίο η χώρα, το ΠΑΣΟΚ και ό ίδιος προσωπικά πλήρωσαν πολύ ακριβά, η πρότασή του να αναλάβει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής στη μεταβατική κυβέρνηση η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου κινείται στα όρια του παραλόγου.

Είναι άγνωστο με πιο σκεπτικό και ποια κριτήρια ο κ. Παπανδρέου κατέληξε σ' αυτή την πρόταση. Η ανεξάρτητη βουλευτής Αργολίδας ούτε κοινής αποδοχής μπορεί να θεωρηθεί ούτε τις γνώσεις έχει για να χειρισθεί μια τόσο δύσκολη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό, ούτε διαθέτει το ειδικό πολιτικό βάρος που χρειάζεται, για να ηγηθεί μιας κυβέρνησης τριών κομμάτων, να καθοδηγεί και να συντονίζει άλλα στελέχη, σαφώς πιο έμπειρα και ικανά από εκείνη.

Οι γνώσεις της κυρίας Παπαδημητρίου για τα οικονομικά είναι σαφώς περιορισμένες (έχει σπουδάσει αρχιτέκτονας) ούτε έχει εμπειρία σε ανάλογο κυβερνητικό τομέα. Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο από το τέλος του εμφυλίου, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με χρεοκοπία, μπορεί να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, είναι σε εξέλιξη δύσκολες διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» των ομολόγων, η κοινωνία καταρρέει και όλα αυτά θα τα διαχειριζόταν η κυρία Παπαδημητρίου;

Είναι προφανές πώς, μέχρι να κατανοήσει τις έννοιες και να αντιληφθεί τους μηχανισμούς λειτουργίας, η χώρα θα είχε καταρρεύσει, πιθανόν κι από τα γέλια! Μόνο και μόνο το ενδεχόμενο στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, στη διάρκεια της οποίας θα κριθεί το μέλλον της ευρωζώνης, αντί για τον κ. Παπαδήμο να συμμετείχε η κυρία Παπαδημητρίου, προκαλεί τρόμο. Η Έλσα από τη μία και η Μέρκελ με τον Σαρκοζί από την άλλη θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση, στο πλαίσιο κάποιας θεατρικής επιθεώρησης ασφαλώς.

Κι όμως ο κ. Παπανδρέου αγνόησε τα προφανή και πρότεινε σοβαρά-σοβαρά την κυρία Παπαδημητρίου για πρωθυπουργό, δίνοντας τροφή σε σχόλια που αναφέρουν ότι ορισμένες αποφάσεις υπαγορεύονται καθαρά από την λογική της τοποθέτησης στην θέση του πρωθυπουργού ενός «ελεγχόμενου διαδόχου», με γνώμονα και κριτήριο τις φιλικές-προσωπικές σχέσεις και όχι τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου.

Μοιάζει τόσο εξωφρενική η πρόταση αυτή του κ. Παπανδρέου, ώστε ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ ήλπιζαν να μην είναι ακριβής.

Όμως, στα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περιέχεται η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για την ανάληψη της μεταβατικής πρωθυπουργίας από την Έλσα Παπαδημητρίου, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το χθεσινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Πέραν τούτου, η σχετική πληροφορία επιβεβαιώνεται, τόσο από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, όσο και από την πλευρά του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. «Πράγματι, κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων ετέθη και το όνομα της κυρίας Παπαδημητρίου» υποστηρίζουν πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Μεσσήνιο πολιτικό.

Όπως, λένε όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο στο σκεπτικό της πρότασης Παπανδρέου, είχε συμπεριληφθεί (μεταξύ των άλλων) και το γεγονός ότι η ανεξάρτητη βουλευτής διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την πεθερά του προέδρου της Ν.Δ. Ο τέως πρωθυπουργός, έχοντας ενημερωθεί από τη μητέρα του, Μαργαρίτα, για τη συγκεκριμένη σχέση, πίστευε ότι δεν θα δυσκολευόταν να πείσει τον κ. Σαμαρά.

Στη Συγγρού, μάλιστα, σκέφτονται σοβαρά να καταθέσουν αίτημα, προκειμένου πριν από τις εκλογές, να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι καλά γνωρίζοντες, επισημαίνουν ότι: «θα πέσει πολύ γέλιο». Και αυτό γιατί, πέραν της Έλσας Παπαδημητρίου, θα αποκαλυφθούν και οι υπόλοιπες προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αναφορικά με τα πρόσωπα που είχε επιλέξει για τη θέση του πρωθυπουργού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των Φίλιππου Πετσάλνικου και Απόστολου Κακλαμάνη.

Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί και η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Έλσα Παπαδημητρίου, στην οποία και ανακοίνωσε την απόφασή του να την προτείνει για την πρωθυπουργία της μεταβατικής κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Θέματος», σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης είπε με νόημα: «Αν εγώ άκουγα περί Έλσας, θα κατάπινα τα χαρτιά που θα βρίσκονταν στο τραπέζι».
FIMOTRO

Η Ν. Δ. με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη,

Η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βουλευτής Ν. Σερρών  και η Αναπληρώτρια Γραμματέας δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Είναι ανάγκη η εθελοντική προσφορά να επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, ιδίως σε περιόδους όπως η σημερινή, που η ελληνική κοινωνία περνάει βαθιά κρίση.
Σήμερα, που η κυβέρνηση των 2 τελευταίων ετών στη χώρα μας κατάφερε, με μοναδικό τρόπο, να αυξήσει την ανεργία, να μεγαλώσει τη φτώχεια, να επιτείνει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, να σπάσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, θεωρούμε ότι η εθελοντική προσφορά (πολύτιμη ιδιότητα που χαρακτήριζε διαχρονικά τους Έλληνες) είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.
Οι μικρές πρωτοβουλίες των πολιτών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα μοντέλα κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα της κρίσης, με στόχο την ανακούφιση και την επανύφανση του κοινωνικού ιστού που έχει διαρραγεί.
Απαιτείται,  όμως, συλλογική δουλειά και ανάληψη πρωτοβουλιών.  Αυτές οι παρεμβάσεις σε γενικές γραμμές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
          Πληροφόρηση, Ευαισθητοποίηση και Ενθάρρυνση των πολιτών  για την παροχή κοινωνικής στήριξης σε πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανάγκη βοήθειας.
          Ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων και την συμμετοχή των πολιτών.
Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ στηρίζει τον εθελοντισμό γιατί αποτελεί υπεύθυνη στάση ζωής για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». 



Επίσης η Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κα Έλενα Ράπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική ανάπτυξη:

«Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη με σκοπό να αποδοθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Το 2011 εορτάστηκε η 10η επέτειος του Διεθνούς Έτους Εθελοντών των Ηνωμένων Εθνών. Είναι ένας συμβολισμός για την αξία και το αποτέλεσμα της εθελοντικής πράξης. Για τη διέξοδο που προσφέρει ο εθελοντισμός στην σταθεροποίηση των κοινωνιών. Για το περιθώριο δράσης του σε κάθε τομέα. Για τη δύναμή του να διαμορφώνει τις πολιτικές που επηρεάζουν τον κόσμο που ζούμε. 

Η 5η Δεκεμβρίου είναι μια ημερομηνία που μας θυμίζει πως πρέπει να κάνουμε την προσφορά συνείδηση ζωής. Με κάθε ευκαιρία, σε  κάθε θέμα. Πως είναι σημαντικό να ασκούμε τον εθελοντισμό και να τον κάνουμε καθημερινή πράξη ζωής». 

Θανάσης Νάκος ... πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας και την αδυναμία ελέγχου και καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Μέσα στο κλίμα ρευστότητας, αβεβαιότητας και σύγχυσης που προκαλεί η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, προστέθηκε τα δύο τελευταία χρόνια η απόλυτη ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα. Ανασφάλεια που οφείλεται σε δύο βασικές αιτίες: την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας και την αδυναμία ελέγχου και καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν πλέον την Πατρίδα τους ούτε τη γειτονιά που μεγάλωσαν.

Π. Τατούλης: Ναι στα προγράμματα κοινωνικής οικονομίας , όχι στην κατασπατάληση μυστικών κονδυλίων για προσωπικούς σκοπούς

Απέναντι στη λογική κατασπατάλησης των κονδυλίων του κράτους για εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπών, σε αντιπαράθεση με την προώθηση τέτοιων κονδυλίων για κοινωνική οικονομία, τάχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατακρίνοντας χαρακτηριστικά τις σπατάλες στο Υπουργείο Εξωτερικών τις περιόδους που διετέλεσαν επικεφαλής των οργανισμών αυτών οι σημερινοί αρχηγοί των δύο κομμάτων εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Λάμπρου Μπούκλη για ενεργοποίηση του Ν.4019 περί κοινωνικής οικονομίας και αναπτυξιακών συμπράξεων: "είναι ξεκάθαρη η πολιτική μας, είμαστε μαζί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας και για το σκοπό αυτό συμφωνούμε στη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέχισε ο κος Τατούλης έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει για την επιμόρφωση δύο-τριών στελεχών των οποίων τα ονόματα θα κοινοποιηθούν προς το αρμόδιο υπουργείο και θα μεταβούν στο εξωτερικό για ειδική επιμόρφωση.

Η αδυναμία της κυβέρνησης για μια ουσιαστική και αποτελεσματική προνοιακή πολιτική καθιστά αναγκαία την εκμετάλλευση όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων από την Περιφέρεια για δημιουργία κοινωνικής οικονομίας κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στη φάση επιλογής του αναδόχου η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο του Ευρώτα
Ιδιαίτερα σημαντικό χώρο για την αγροτική οικονομία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την περιοχή του Ευρώτα, απαντώντας στην σχετική επερώτηση για το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση επιλογής του αναδόχου της μελέτης. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, γίνεται επεξεργασίας όλων των προτάσεων για δημιουργία αντιπλημμυρικών υποδομών στον Ευρώτα, όπως τα μικρά ανασχετικά φράγματα για βελτίωση του υδροφόρου ορίζοντα, μέσω του Ταμείου Πυρόπληκτων.
Για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στους υδροφόρους ορίζοντες ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις, υποστήριξε όμως ότι παραμένει επιφυλακτικός μετά την περίπτωση στα Οινόφυτα και την αμφιλεγόμενη κρατική συμπεριφορά. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ανησυχεί για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και για το λόγο αυτό ο σχεδιασμός προβλέπει την ενεργοποίηση των μικτών επιτροπών με την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για το μεγαλύτερο βαθμό φερεγγυότητας στα ζητήματα δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.   

Τελετή υποδοχής των νέων πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας


Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας  η τελετή υποδοχής των νέων πρωτοετών  σπουδαστών και αγιασμός επί τη ενάρξει  του νέου εκπαιδευτικού έτους... χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, παρουσία του Διοικητού της Σχολής Υπ/ρχου Λ.Σ. Ιωάννου Μπελεγρή, του Υποδιοικητού και Λιμενάρχου Ύδρας Ανθ/ρχου Λ.Σ. Σπυρίδωνος Συρίγου, του Δ/ντού Σπουδών κ. Βασιλείου Σταυροπούλου, καθηγητών της Σχολής, του Δημάρχου Ύδρας κ. Αγγέλου Κοτρώνη, λοιπών επισήμων, γονέων και συγγενών των σπουδαστών και αντιπροσωπείας της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής Πλοιάρχων Ύδρας αποτελουμένης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευάγγελο Τσιγκάρη, το Γεν. Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ζεύκη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημοσθένη Παπαδόπουλο και το μέλος της Λέσχης κ. Νικόλαο Πλακά.

Μετά  τη λήξη της τελετής και του  αγιασμού, χαιρετισμούς, συγχαρητήρια, ευχές και παραινέσεις προς τους πρωτοετείς σπουδαστές απηύθηναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ (ο οποίος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν μία και μόνη ναυτική σχολή θα έπρεπε να λειτουργήσει στη χώρα μας, αυτή, για λόγους ιστορικούς και ναυτικής παράδοσης, θα έπρεπε να είναι η Ναυτική Σχολή της Ύδρας), ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο Διοικητής της Σχολής κ. Ιωάννης Μπελεγρής και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής Πλοιάρχων Ύδρας κ. Ευάγγελος Τσιγκάρης.

Ακολούθησε  δεξίωση στο χώρο του Διοικητηρίου της Σχολής με πολλά και πλούσια εδέσματα, στην οποία συμμετείχαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, η Διοίκηση και οι καθηγηταί της Σχολής ως και όλοι οι νέοι σπουδασταί με τους γονείς και συγγενείς τους. Οι ευχές που κυριάρχησαν μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης προς τους πρωτοετείς σπουδαστές ήταν «Καλορίζικοι και Καλοτάξιδοι», «Κουράγιο και δύναμη», «Καλή επιτυχία στις σπουδές σας στη Σχολή», «Καλή σταδιοδρομία στη θάλασσα».

Αποχωρώντας από τη Σχολή μετά τη δεξίωση σκεπτόμασταν ότι η μεγάλη Ελληνική ναυτική οικογένεια απόκτησε σήμερα νέα μέλη, γεμάτα ενθουσιασμό και όνειρα, που αύριο θ’ αποτελέσουν τα στελέχη της ναυτιλίας μας. Και ευχηθήκαμε για τα νέα αυτά παιδιά να έχουν τύχη καλή, τον Άγιο Νικόλα προστάτη τους και την Πολιτεία ειλικρινή αρωγό στον αγώνα τους. Μακάρι τα σημερινά τους όνειρα να γίνουν κάποτε πραγματικότητα και οι προσδοκίες τους να ευοδωθούν.  

 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου


  Ευάγγελος Τσιγκάρης          Αθανάσιος Ζεύκης

        Πρόεδρος                    Γεν. Γραμματέας  

pireasnews.gr

Ντόρα Μπακογιάννη...Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αρνείται όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα των Σκοπίων. Το κυριότερο είναι ότι αρνείται να διατάξει την Ελλάδα να μην προβάλλει αντιρρήσεις στο μέλλον και να αλλάξει πολιτική.·

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
 «Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε την απόφασή του για το αν παραβιάστηκε το άρθρο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας.
Επ’ αυτού επισημαίνω ότι:·Το Δικαστήριο θεωρεί το ότι εκφράστηκε αντίρρηση στο Βουκουρέστι αρκούσε αφ’ εαυτού για να θεωρηθεί το γεγονός παραβίαση του άρθρου 11 (ήταν δεν ήταν, τυπικώς, βέτο). Το Δικαστήριο αρνείται όλα ανεξαιρέτως τα λοιπά αιτήματα των Σκοπίων. Το κυριότερο είναι ότι αρνείται να διατάξει την Ελλάδα να μην προβάλλει αντιρρήσεις στο μέλλον και να αλλάξει πολιτική.·Το Δικαστήριο αρνήθηκε να ασχοληθεί με την ουσία της διαφοράς.·        
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική, αλλά ούτε και ιδιαιτέρως ανησυχητική. Στη σημερινή κατάσταση, άλλωστε, συνετέλεσαν οι φανατισμοί και οι πατριδοκαπηλίες του 1990-1991 και η πλήρης εγκατάλειψη του ζητήματος -με τις εκατό και πλέον αναγνωρίσεις που ακολούθησαν- από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μεταξύ 1995 και 2004. Η εθνική θέση που εκφράστηκε από την ελληνική κυβέρνηση μετά το 2007 για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes) είναι μία καθαρή θέση στην οποία η χώρα μας πρέπει να επιμείνει και το μήνυμα αυτό να δοθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.  Με την πολιτική μας το θέμα επανήλθε, δυνατά στο προσκήνιο, διαμορφώθηκε επιτέλους εθνική θέση για την ονομασία και πείσθηκαν οι εταίροι ότι, χωρίς επίλυσή του, δεν ενδείκνυται η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Τα μεγάλα αυτά θέματα αποτελούν εθνικό κεκτημένο που πρέπει να καθορίσει κάθε επόμενο βήμα μας και στο μέλλον».
                                                                                                                            

Ενημερωτική ομιλία στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δερβενίου


Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Εθελοντική Αιμοδοσία "Το αίμα είναι ζωή"

Το αίμα είναι ζωή
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης - Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Δερβένι

Ληστεία μετά φόνου χαράματα στο Λαλιώτη

Από το πρωί το χωρίο Λαλιώτη θυμίζει φρούριο από την αστυνομική δύναμη που υπάρχει εκεί και η μικρή κοινωνίαείναι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη .
Αιτία η ληστεία μετά φόνου που έγινε σήμερα στις 4 τα χαράματα όταν άγνωστοι δράστες μπήκαν σε σπίτι όπου διέμεναν δύο αδέρφια, ο 53χρονος Ιωάννης Κοσκολέτος και ο 48χρονος αδερφός του Κωνσταντίνος.
Εκεί οι δράστες ήθελαν χρήματα και ήταν αποφασισμένοι να τα πάρουν χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοτώσουν άνθρωπο!  Έτσι κι έγινε.  Πρώτα "επισκέφθηκαν" τον 53χρονο Ασκώντας σωματική βία, χτύπησαν και έδεσαν τον 53χρονο και στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έπνιξαν με καλώδιο! Στη συνέχεια, αφού δε βρήκαν χρήματα στο σπίτι, οι ληστές ανέβηκαν στον πάνω όροφο όπου μένει ο 48χρονος αδερφός του. Άρχισαν να τον βασανίζουν, τραυματίζοντάς τον  ελαφρά, ζητώντας να τους αποκαλύψει πού κρύβει χρήματα. Ο άνδρας είχε πουλήσει πρόσφατα κάποια κτήματα και ίσως οι ληστές να γνώριζαν ότι είχε κρατήσει τα λεφτά στο σπίτι... Τελικά οι δράστες κατάφεραν να βρουν τα λεφτά και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο,πλουσιότεροι κατά 30.000 ευρώ, και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που αφαίρεσαν από το σπίτι των παθόντων.
Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί, ενώ κλήθηκε και Ιατροδικαστής.
Τις Αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Ο Βασίλης Νανόπουλος με 67,25% θριαμβευτής των εκλογών για το Εμορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κορινθίας

Σε πραγματικό θρίαμβο για τον συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας από ότι δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα.
Το τελικό ποσοστό του συνδυασμού «Έργο & Προοπτική» με επικεφαλής τον Βασίλη Νανόπουλο έλαβε το 67,25% επί του συνόλου και καταλαμβάνει 15 από τις 21 έδρες του επιμελητηρίου .
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του επιμελητηρίου Κορινθίας:
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ψηφίσαντες 108 , «Έργο & Προοπτική» 81 , ποσοστό 75% ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ: ψήφισαντες 1073 , «Έργο & Προοπτική» 772 , ποσοστό 72% ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ: ψηφίσαντες 791 , «Έργο & Προοπτική» 514 , ποσοστό 65% ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ψηφίσαντες 831 , «Έργο & Προοπτική» 518 , ποσοστό 62,3%

Ποιοι εκλέγονται ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ (6 έδρες, 4-2) έτσι εκλέγονται
 από τον συνδυασμό «Έργο & Προοπτική»
1. Βασίλης Νανόπουλος ως επικεφαλής συνδυασμού
2. Σωτήρης Κουκουλάκης 181
3. Κυριάκος Λέκκας 108
4. Γιώργος Κουτσοδήμος 93
από τον συνδυασμό «Κορινθιακή Ανάπτυξη»
1. Κώστας Μάρρας
2. Ανδρέας Σιάχος

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (8 έδρες, 6-2)
 από τον συνδυασμό «Έργο & Προοπτική»
1. Γιώργος Δαλαμαρίνης 228
2. Σωτήρης Σπηλιωτακάρας 207
3. Μαρίνα Ταουξίδη 140
4. Δημήτρης Σουφρίλας 131
5. Δήμος Λάσκας 110
6. Ανδρέας Μπασδέλης 104
από τον συνδυασμό «Κορινθιακή Ανάπτυξη»
1. Ανδρέας Καλαντζής
2. Γεώργιος Καμπίτης


ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (6 έδρες, 4-2)
Από τον συνδυασμό «Έργο & Προοπτική»
1. Παναγιώτης Λουζιώτης 135
2. Βλάσσιος Τσιώτος 129
3. Θανάσης Γκιόκας 120
4. Χρήστος Γούλας 82
από τον συνδυασμό «Κορινθιακή Ανάπτυξη»
1. Βλάσσης Μπισμπίκης ως επικεφαλής συνδυασμού
2. Τάσος Μαρίνης

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (1 έδρα, 1-0)
Από τον συνδυασμό «Έργο & Προοπτική» 1. Παναγιώτης Μάρκελλος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος μετά την χθεσινή συντριπτική νίκη του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ θερμά τους κορίνθιους επιχειρηματίες και επαγγελματίες για την αναγνώριση και εμπιστοσύνη τους προς το συνδυασμό μας έργο και προοπτική . Ευχαριστώ θερμά τους υποψήφιους του συνδυασμού μας ,όσους εξελέγησαν και όσους δεν εξελέγησαν, για την τιμή που μου έκαναν να με έχουν επικεφαλής της προσπάθειας που δεν τελειώνει με τις εκλογές . Τέλος ευχαριστώ θερμά και όλους όσους βοήθησαν στην εκλογική αυτή προσπάθεια όσο μπορούσαν. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο της δεύτερης θητείας μας και κοντά στους επιχειρηματίες που μας χρειάζονται. Θα επιδιώξουμε επίσης στενή συνεργασία με την μειοψηφία στο ΔΣ για το καλό των μελών μας . Το ποσοστό 67,25 % των ψήφων που μας έδωσαν τα μέλη του επιμελητηρίου είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη και θα την τιμήσουμε ανάλογα οι συνεργάτες μου και εγώ. Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει 15 από τις 21 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο . Είχαμε αύξηση σε σχέση με την πρώτη θητεία μας , σε ποσοστό ψήφων περίπου 13 % και σε έδρες 15% . Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν καλή και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.803. Η περιοχή της δυτικής Κορινθίας μας έδωσε σταθερά ποσοστά γύρω στο 75%. Οι πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι είναι στο εμπορικό τμήμα ο Γιώργος Δαλαμαρίνης ,στο τμήμα μεταποίησης ο Σωτήρης Κουκουλάκης, στο τμήμα μεταφορών ο Νότης Μάρκελλος και στο τμήμα υπηρεσιών ο Τάκης Λουζιώτης. Αναλυτικά τα εκλογικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα .
Βασιλης Νανόπουλος Πρόεδρος επιμελητηρίου Κορινθίας»

O Θανάσης Παπαχρηστόπουλος υποψήφιος στην Κορινθία με την Νέα Δημοκρατία

Ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια της Κορινθίας.
Ο αλτρουϊστής γιατρός είναι μία ξεχωριστή πολιτική περίπτωση και η υποψηφιότητα του σηματοδοτεί εκτός απο την ποιότητα στο ψηφοδέλτιο και την επανασύνδεση του κόμματος με την μαχόμενη κοινωνία. Ενας ξεχωριστός άνθρωπος που φέρνει στην Κορινθία ένα διαφορετικό αέρα και δίνει νόημα στην ουσία της πολιτικής.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ;

Γεννήθηκε στο Μελίσσι Κορινθίας με καταγωγή από το Πανόραμα του Φενεού Κορινθίας. Στο Μελίσσι τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και συνέχισε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Κιάτο. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
Μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μέχρι σήμερα διαμένει στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης.

Κώστας Κόλλιας: «Πολύτιμος και σταθερός σύμμαχος για τους αμπελοκαλλιεργητές η ΕΑΣ Νεμέας»


Με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας, σύμφωνα με την οποία οι παραγωγοί που παρέδωσαν κορινθιακή σταφίδα στην ΕΑΣ θα πληρωθούν με 1,31 ευρώ το κιλό, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Οι αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας βρήκαν για μια ακόμα φορά ένα φερέγγυο και ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής τους. Οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις και οι εντατικές προσπάθειες για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής έδωσε φέτος στην Οργάνωση τη δυνατότητα να αγοράσει την κορινθιακή σταφίδα με 1,31 € το κιλό, τιμή αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.
Θέλω να επισημάνω ότι η ΕΑΣ Νεμέας διέγνωσε σωστά και έγκαιρα την αγορά, συνυπολόγισε τις επιπτώσεις των μηδενικών αποθεμάτων και της χαμηλής παραγωγής στο επίπεδο της ζήτησης και απηύθυνε έκκληση στους παραγωγούς να μην βιαστούν να διαθέσουν το προϊόν τους, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερες τιμές. Αυτή η πρακτική απέδωσε και θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι οι αμπελοκαλλιεργητές μας θα μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα.
Τονίζω ότι, έπειτα από τις φετινές καταστροφές από την επιδημία του περονόσπορου, την καθυστέρηση των αποζημιώσεων για ζημιές προηγούμενων ετών, την αμφίβολη, ως προς το χρόνο και το ύψος, καταβολή των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο και, βεβαίως, τη γενικευμένη οικονομική κρίση, οι αμπελοκαλλιεργητές χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση.
Είναι αυτονόητο ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας δεν μπορεί να επωμισθεί όλο το βάρος της οικονομικής στήριξης των αγροτών μας. Η πολιτεία έχει ύψιστο καθήκον να συνδράμει τους αμπελοκαλλιεργητές με θεσμικές παρεμβάσεις. Δυστυχώς τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και του Υπουργείο προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο νόμος για τους συνεταιρισμούς απειλεί τις υγιείς ΕΑΣ αντί να τις ενισχύει. Ο νόμος για τον ΕΛΓΑ έβαλε ταφόπλακα στο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Επιβάρυνε τους αγρότες με το χαράτσι της εισφοράς, χωρίς να εγγυάται αποζημιώσεις.
Μάλιστα πληροφορίες για τα  οικονομικά στοιχεία του ΕΛΓΑ λένε ότι ο οργανισμός θα έχει του χρόνου πλαφόν περίπου 113 εκατομμυρίων ευρώ στις αποζημιώσεις. Οι ανάγκες βεβαίως είναι πολλαπλάσιες, η απουσία ουσιαστικής κρατικής ενίσχυσης περιορίζει δραστικά την ικανότητα του ΕΛΓΑ να ανακουφίσει τους πληγέντες και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που αναμέναμε: οριζόντια περικοπή των αποζημιώσεων. Θυμίζω τη μεγάλη αδικία με τις αποζημιώσεις του 2009, που οδήγησε τους αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας στα δικαστήρια διεκδικώντας τις αποζημιώσεις που εντελώς παράνομα απέρριψε ο ΕΛΓΑ και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούν. Και βεβαίως ακόμα περιμένουμε εξηγήσεις για τα «ήξεις αφήξεις» του Υπουργείου για τις αποζημιώσεις από τον περονόσπορο.
Η έμπρακτη στήριξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας δίνει παράταση ζωής στους αμπελοκαλλιεργητές μας και στον πολύπαθο κορινθιακό αμπελώνα. Πλην όμως, τα έσοδα από την παραγωγή μετά βίας καλύπτουν τα αστρονομικά έξοδα καλλιέργειας και το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο από την ακρίβεια, τις περικοπές στα εισοδήματα και τους βαρύτατους φόρους. Η συνδρομή της πολιτείας επείγει, πρέπει να είναι άμεση και πολυεπίπεδη. Η χώρα χρειάζεται ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να υπερασπιστεί τον αγροτικό τομέα με κάθε κόστος και να αναδείξει τον Έλληνα παραγωγό στο επίκεντρο μιας νέας παραγωγικής και οικονομικής βάσης.»

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2011 από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου



Κυρίες και Κύριοι,

            Σε τέτοιες συνθήκες σοβαρής κρίσης, οι πολιτικοί έχουν την τάση, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς, να λένε διάφορους «ευφημισμούς»: Να περιγράφουν μια σκοτεινή πραγματικότητα με ρόδινα χρώματα, ή να απευθύνονται στο ακροατήριό τους, σαν να μη βλέπουν το γκρίζο σκηνικό γύρω τους.
Αυτό το κάνουν, είτε γιατί οι ίδιοι συχνά δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είτε γιατί δεν θέλουν να παραδεχθούν τι συμβαίνει, είτε γιατί δεν θέλουν να απολογηθούν για όλα αυτά που συμβαίνουν…
            Εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτή την «πεπατημένη».
  Ούτε όμως θα σας περιγράψω την άσχημη πραγματικότητα, που είμαι βέβαιος ότι εσείς τη ζείτε καθημερινά και τη ξέρετε καλύτερα απ’ όλους.

Η Δημοκρατική Συμμαχία για την «Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού»

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Η 5η Δεκεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού» προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλους την αξία και τη χρησιμότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς του ανθρώπου στην κοινωνία.Οι Έλληνες περίτρανα αποδείξαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στους Special Olympics του 2011, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις παγκόσμιων διοργανώσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων, τη βαθιά μας πίστη στην εθελοντική συμμετοχή. Ενωμένοι, πετύχαμε τιτάνια κατορθώματα με μοναδικό γνώμονα τη σταθερή μας πίστη στις αξίες της αφιλοκερδούς προσφοράς και της συλλογικής προσπάθειας. Σήμερα, την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται και οι πολίτες βιώνουν δύσκολες στιγμές εξαιτίας της φτώχειας που βαθαίνει, των αιματηρών συγκρούσεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και της συχνής καταπάτησης κάθε σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ξεχωριστή αξία.Αποτελεί υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, να υιοθετήσει μορφές κοινωνικής προσφοράς, ως νοοτροπία, στάση ζωής και αντίληψης, προκειμένου η κινηματική έκφραση που σταδιακά αποκτά ο εθελοντισμός να μετουσιωθεί σε αγνή δράση αλληλοβοήθειας και κοινωνικής μέριμνας.   Η Δημοκρατική Συμμαχία, στηρίζει κάθε εθελοντική δράση και παρέμβαση, θεωρώντας πως αποτελεί πηγή ανάδειξης υγιών δυνάμεων συνεργασίας από την κοινωνία, βασικό μοχλό άρσης των ανισοτήτων και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και κινητήριο δύναμη για την ομαλή λειτουργία μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης πολιτείας.  ¶λλωστε, η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει: «Οι άνθρωποι, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο». Ενώνοντας τη δύναμη καθενός και καθεμίας ξεχωριστά, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα, που θα βασίζεται στη συλλογικότητα, τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:   
«Οι 60.000 επιχειρήσεις του εμπορίου που έχουν βάλει λουκέτο από το 2009 μέχρι σήμερα και άλλες τόσες που προβλέπεται ότι θα κλείσουν μέσα στο 2012, σημαίνουν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης χαμένες. Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά και επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της υπερφορολόγησης στραγγαλίζει την αγορά, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην ύφεση την ελληνική οικονομία.Ο πρωθυπουργός, πρέπει άμεσα  να αλλάξει την εσφαλμένη πολιτική που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απαιτείται να υλοποιήσει πολιτικές προώθησης σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, για την αποτελεσματική μείωση των κρατικών δαπανών και τον περιορισμό της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία καθώς επίσης και να υιοθετήσει προτάσεις, όπως αυτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας για συμψηφισμό του ΦΠΑ των επιχειρήσεων μεταξύ κράτους και ιδιωτών, για να μην γονατίσουν και οι ελάχιστες υγιείς επιχειρήσεις».  

                                                                                                   

H απόφαση του Δικαστηρίου τη Χάγης -

Η απόφαση:

Μια ώρα και κάτι κράτησε η ανάγνωση του σκεπτικού και της απόφασης του Διεθνής Δικαστηρίου της Χάγης για τη διαφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ όσον αφορά στο ελληνικό βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008.

Το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ), το κεντρικό δικαιοδοτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, δημοσίευσε σήμερα την Απόφασή του για την υπόθεση που αφορά την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας).

Σε παράκρουση η Ευρώπη, σε νευρικό κλονισμό το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Να γιατί δεν έκαναν τίποτε!

Απόδειξη ότι οι κυβερνώντες δεν είχαν στο νου τους την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, αλλά τις «εύκολες λύσεις», είναι και το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Η φωτογραφία από την Πάτρα, όπου η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο που ο πρωθυπουργός αποκάλεσε «αναγκαίο για την δημοσιονομική εξυγίανση»…
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Η απόδειξη ότι η τριανδρία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου δεν έκανε τίποτε για να υπερασπιστεί τη χώρα – με τους δύο πρώτους μάλιστα να την συκοφαντούν συστηματικά – βρίσκεται στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

Εκεί βρίσκεται και η απόδειξη πως την χώρα δεν υπερασπίστηκε και ο κ. Λ. Παπαδήμος, ο οποίος απλώς ανέλαβε να εφαρμόσει αποφάσεις, ενώ από τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μόνο που προκύπτει είναι τελεσίγραφα – είτε για τις έγγραφες δεσμεύσεις, είτε για την εφαρμογή αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην της Ελλάδας και από τις οποίες τώρα εξαρτάται η έβδομη (και πρώτη του νέου δανείου) δόση.

Πού είναι οι ιδέες σας, κ. πρωθυπουργέ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά πιστεύει κανείς ότι αυτός ο στραγγαλισμός της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας εσόδων;

Υπάρχει – επί του πλανήτου – οικονομολόγος, τεχνοκράτης, ειδήμων, που θεωρεί ότι μια χώρα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει όταν κάθε μέτρο, κάθε ενέργεια, ακόμη και κάθε σκέψη οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση;

Πιστεύει κανείς ότι με τα χαράτσια λύνεται κανένα πρόβλημα;

Όχι, κανένας στον κόσμο δεν πιστεύει κάτι τέτοιο – ούτε η τρόικα.

Το πιστεύει, όμως, ο νέος πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ «αναγκαίο μέτρο για την δημοσιονομική εξυγίανση»!

Ώστε αυτό είναι η… δημοσιονομική εξυγίανση; Και τι ακριβώς εξυγιαίνεται με τους φόρους επί φόρων;

Θέλουν τους δάσκαλους... ρουφιάνους. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


                                             Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ

Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου

Το υπουργείο παιδείας της Τουρκίας με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία ζητά να ενημερώνεται για όλα όσα συμβαίνουν στις τάξεις. 
Οι διευθυντές των Σχολείων με ειδικό κωδικό θα ενημερώνουν μέσω Internet το υπουργείο για τυχόν διαπληκτισμούς που συμβαίνουν μεταξύ μαθητών, τα ονόματα εκείνων που καθυστερούν να πάνε στις τάξεις τους και γενικά για όλα τα καθημερινά μικροπράγματα που συμβαίνουν.
Επίσημη δικαιολογία είναι η εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων και η απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων, με την απομόνωση των ενοχλητικών στοιχείων.
Φυσικά οι καθηγητές και οι δάσκαλοι είναι ανάστατοι, γιατί φοβούνται ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν τα κουτσομπολιά, τα ατομικά συμφέροντα, αλλά και ο έλεγχος της πολιτικής ταυτότητας του καθενός.
Στη «δημοκρατική, ευρωπαϊκή» Τουρκία η «ρουφιανιά» γίνεται καθήκον των εκπαιδευτικών που κατέχουν τον βαθμό του διευθυντή!

elzoni.gr

Μήνυμα του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη


Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι πολιτικές που διευρύνουν την κοινωνική ανισότητα και πυροδοτούν την κοινωνική αδικία είναι οι αιτίες που γεννούν την διευρυνόμενη νέα φτώχεια.
 Η έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιβάλλει δίκαιη αναδιανομή και του πλούτου αλλά και των βαρών αποτελεί την κύρια αιτία των δεινών.
Η αντιβίωση απέναντι σε αυτά τα επαχθή φαινόμενα είναι η ύπαρξη μιας εναλλακτικής, ισόρροπης οικονομικά και κοινωνικά πρότασης που θα φέρει στην πολιτική εξουσία δυνάμεις που διαθέτουν έμπνευση, φαντασία, δημιουργικότητα, βούληση σύγκρουσης με ό,τι μας βολεύει και μας αγκυροβολεί.
 Οι δυνάμεις που επιθυμούν και επιχειρούν να μετατρέψουν τον πολίτη σε “ζόμπι” του καναπέ, σε θεατή των εξελίξεων, σε υπήκοο και υπάκουο πρέπει να αναχαιτιστούν από την δύναμη της αλληλεγγύης που καλεί όλους μας να μετατραπούμε  σε ενεργούς εθελοντές υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς μας.
Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αιτία της ανέχειας και της φτώχειας δεν είναι η ανικανότητα του καθένα αλλά η ενδημούσα κοινωνική αδικία».