Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

3oς προκριματικός Conference League: Άρης - Ντιναμό Κιέβου 1-0: Πρώτο βήμα για τα play offs!

3oς προκριματικός Conference League: Άρης - Ντιναμό Κιέβου 1-0: Πρώτο βήμα για τα play offs!

To πρώτο βήμα για να βρεθεί στα πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2010 έκανε ο Άρης επικρατώντας στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό του Conference League της Ντιναμό Κιέβου με 1-0.

Έτσι την άλλη βδομάδα πάει στο Βουκουρέστι με σκορ προς υπεράσπιση για να πάρει την πρόκριση.

Παρότι με μόνο μία προπόνηση με την νέα του ομάδα ο Μάρτιν Μοντόγια ήταν βασικός κι από τους καλύτερους στο κορυφαίο διάστημα των γηπεδούχων που πίεσαν στο ξεκίνημα ασφυκτικά αποδιοργανώνοντας τους Ουκρανούς (που αγωνίστηκαν ενώπιον 150 συμπατριωτών τους).

Φωτιά στην Αρκαδία στο Μετόχι της Μονής Παναγίας της Κανδήλας

 Φωτιά στην Αρκαδία στο Μετόχι της Μονής Παναγίας της Κανδήλας 

 

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας της Κανδήλας, στην Αρκαδία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο βρίσκονται 33 πυροσβέστες με 9 οχήματα και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Κοιμόσαστε με τις ώρες τα Σαββατοκύριακα; Δείτε πώς επηρεάζεται η υγεία του εντέρου

 sleeping 

Είναι το Σαββατοκύριακο τελικά μια καλή ευκαιρία για να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω; Αν και το συγκεκριμένο ζήτημα του ύπνου έχει αναλυθεί εκτενώς από πλήθος μελετών, μια πιο πρόσφατη από το King’s College του Λονδίνου έχει μια απάντηση που μάλλον θα απογοητεύσει όσους απολαμβάνουν τον ύπνο χωρίς μέτρο τις μέρες που δεν εργάζονται ή μπορούν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω, αποκαλύπτοντας μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακύπτουν, τα ασταθή μοτίβα του ύπνου από τις καθημερινές έως τα Σαββατοκύριακα μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν τα βλαβερά βακτήρια του εντέρου που συνδέονται με την παχυσαρκία, τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Πιο συγκεκριμένα, 90 λεπτά επιπλέον ύπνου είναι αρκετά για να διαταράξουν το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας, επηρεάζοντας μια σειρά από λειτουργίες από το ανοσοποιητικό έως το πεπτικό μας σύστημα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Πώς η τραγωδία στο Χέιζελ ανάγκασε τη Θάτσερ να καθαρίσει το βρετανικό ποδόσφαιρο: Τα 4+1 όπλα της

 Πώς η τραγωδία στο Χέιζελ ανάγκασε τη Θάτσερ να καθαρίσει το βρετανικό ποδόσφαιρο: Τα 4+1 όπλα της 

Ο Αριστείδης Δημητριάδης, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, ο Άλκης Καμπανός και πρόσφατα ο Μιχάλης Κατσουρής, είναι μερικά μόνο από τα θύματα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα, ενός φαινομένου που κατατρύχει την ελληνική κοινωνία και έρχεται αντιμέτωπο με την αδυναμία της πολιτείας να το διαχειριστεί.

Ο χουλιγκανισμός, βέβαια, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγριότητας της οπαδικής βίας αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία της δεκαετίας του 80′, τα γήπεδα της οποίας έχουν μετρήσει εκατοντάδες νεκρούς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Πελοπόννησο

 

Για την ασφαλέστερη κίνηση των αυτοκινήτων και για τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2023, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους, άνω των 3,5 τόνων, σε διάφορα τμήματα των κλειστών αυτοκινητοδρόμων.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών:

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, απ’ τις 4 έως και τις 10 το βράδυ και το Σάββατο 12 του μήνα, απ’ τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, για το ρεύμα εξόδου, στο δρόμο Α7 της Κεντρικής Πελοποννήσου, απ΄ τον ΑΚ Κορίνθου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Σπάρτης.

Στον δρόμο Α71, Λεύκτρο – Σπάρτη, από τον ΑΚ Λεύκτρου έως τον ΑΚ Σπάρτης.

Την Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023, απ’ τις 4 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ, για το ρεύμα εισόδου στον Α7, απ΄ τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Σπάρτης έως τον ΑΚ Κορίνθου, και στον δρόμο Α71, απ΄ τον ΑΚ Σπάρτης έως τον ΑΚ Λεύκτρου

Πυρκαγιά σε σκάφος στο Γύθειο

 Πυρκαγιά σε σκάφος στο Γύθειο Λακωνίας 

Πυρκαγιά σε ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Γυθείου κοντά στην ακτογραμμή.

Στην περιοχή (Βαθύ Γυθείου), μετέβησαν, άμεσα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. από τη θάλασσα.

Η πυρκαγιά στο σκάφος σβήστηκε, ενώ στη συνέχεια, η λέμβος ανελκύστηκε στην ακτή. Δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στην μία επιβαίνουσα, η οποία και μεταφέρθηκε, προληπτικά στο Κέντρο Υγείας του Γυθείου.

Προανάκριση διενεργείται απ’ το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο ο πατέρας του 29χρονου Μιχάλη, εξιτήριο για τη μητέρα του

  

Στην καρδιολογική κλινική του Θριασίου εισήχθη προληπτικά ο πατέρας του 29χρονου Μιχάλη που έχασε τη ζωή του έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια με τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΚ λόγω της έντονης συγκινισιακής φόρτισης ένιωσε αδιαθεσία, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη έχει λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο -Μπενάκειο» ΕΕΣ. Υπεβλήθη σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο που ολοκλήρωσε χωρίς ευρήματα, αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.