Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΜΗΣ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 30/12/2020

   

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 14.00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 18318/13.3.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11.3.2020), την  αριθμ. 40/31.3.2020 εγκύκλιο του  Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις  των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα  παρακάτω θέματα:

«Βροχή» τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων – Πάνω από 1.000 παραβάσεις τα Χριστούγεννα

 «Βροχή» τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων – Πάνω από 1.000 παραβάσεις τα Χριστούγεννα 

Περισσότερες από 1.000 παραβάσεις των μέτρων για τον κοροναϊό κατέγραψαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία) κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν την Παρασκευή.

Συνολικά διενεργήθηκαν  58.206 ελέγχους και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 335.450 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.861).

Οι κυριότερες παραβάσεις είναι η μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, η μη

Σεισμική δόνηση στην Γορτυνία

 

 Σεισμική δόνηση, αισθητή και στην Τρίπολη, σημειώθηκε στις 6.19 το απόγευμα στην ορεινή Αρκαδία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας,  ο σεισμός είχε μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το κέντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 11 χλμ. βόρεια, βορειοδυτικά της Δημητσάνας, στη Γορτυνία, με το εστιακό βάθος να είναι στα 10 χλμ.


Νικοπολίδης και Μήτρογλου οι Έλληνες ρέκορντμεν στο Champions League

 Νικοπολίδης και Μήτρογλου οι Έλληνες ρέκορντμεν στο Champions League (λίστες)  

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Κώστας Μήτρογλου φιγουράρουν από την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των καταλόγων του Champions League.

Η UEFA παρουσίασε ένα αφιέρωμα στους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ στο θεσμό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και της μετεξέλιξής του, του Champions League.

Κορονοϊός: Έφτασαν και στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια

Κορονοϊός: Έφτασαν και στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια 

Στην Κύπρο έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/12) η πρώτη παρτίδα εμβολίων για τη χώρα, την οποία παρέλαβε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου και ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ανέφερε: 

Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Πέθανε από κορωνοϊό ο Ηλίας Ατματζίδης – Μεγάλη μορφή του Μακεδονικού

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της «χρυσής» ομάδας του Μακεδονικού στη δεκαετία του ‘80, ο αμυντικός Ηλίας Ατματζίδης, έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων.

 

Ο Ατματζίδης ήταν 57 ετών και πέθανε, «χτυπημένος» από τον κορονοϊό.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Ο Ατματζίδης αποκτήθηκε από τον Ερμή Νεαπόλεως και αγωνίστηκε στον Μακεδονικό τόσο στη Β’ Εθνική όσο και στην ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Ήταν συμπαίκτης μεταξύ άλλων με τους Τερζανίδη, Δράμπη, Μπίκα και Κερμανίδη στη μεγάλη ομάδα του Μακεδονικού.

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Ξεκινά την Κυριακή η διαδικασία – Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι ( ονόματα).

 Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Ξεκινά την Κυριακή η διαδικασία - Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι 

Ξεκινούν στην Ελλάδα, αύριο Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί σε 5 Νοσοκομεία της Αττικής: στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο ΠΓΝ «Αττικόν», στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν οι συμβολικοί εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Γραμματέα του Μέρα25, της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων αυριανών εμβολιασμών

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - Μόνο 8 τα νέα κρουσματα σήμερα - στην Πελοπόννησο - Χωρίς νέα κρούσματα Κορινθία και Μεσσηνία.

 

  ν

Μόνον τέσσερα (4) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία προέρχονται  2 από την Π.Ε.  Λακωνίας και  από 1 στις Π.Ε. Αρκαδίας και Αργολίδας. Νέα κρούσματα δεν ανακοινώθηκαν από τις Π.Ε.  Κορινθίας και Μεσσηνίας. Επίσης άλλα 4 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα 26/12 κατεγράφησαν, συνολικά 8 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.235 ( 2.258 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο 26/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (3),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (-), Ηλείας (1), Αργολίδα (1) , Αρκαδία (1) και Λακωνία (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.520 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          672   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           640   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                457    (8)

Π.Ε. Αργολίδας          415    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            334   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           197   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 26/12: 46 νέοι θάνατοι, 262 νέα κρούσματα και 473 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς

 Κορωνοϊός - Ολλανδία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ η χώρα είναι σε καραντίνα 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής εντοπίζονται 53 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 53 ακόμα.

Γεωγραφική κατανομή των σημερινών 262 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 


Της Λέττας Καλαμαρά

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά κατασκοπείας της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ στην Ελλάδα, που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, μάλλον δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου. Εξάλλου κάθε Κράτος που μεριμνά για την ύπαρξη και εξάπλωσή του οφείλει να ενεργεί κατασκοπεία εις βάρος των κυρίων αντιπάλων του, ιδιαίτερα αν βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συνεργάτες.

Η ίδρυση και κυριαρχία της Τουρκίας αρχικά καθώς και η ...

Περισσόττερα στο   thedayaftergr.blogspot.com

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Αθ. Σαφάκας

 Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Πα... 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Σαφάκας και η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από το Α΄Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας, στις 3 το μεσημέρι. Με τη σύζυγό του Αφροδίτη απέκτησαν δύο παιδιά κι ευτύχησε να δει κι ένα εγγόνι.Είχε διατελέσει μέλος της Τριμελούς Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1981-1982 μαζί με τον φαρμακοποιό Λάμπη Ζαριφόπουλο και τον δικηγόρο Γιάννη Μαράτο.

Το αντίο του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα, ο οποίος είχε μακρά φιλία με τον εκλιπόντα

Σοκ στο Λουτράκι! Αυτοκτόνησε πασίγνωστος επιχειρηματίας και άφησε… οδηγίες για την κηδεία του

 Τραγωδία στο Λουτράκι: Αυτοκτόνησε και άφησε... οδηγίες για την κηδεία του 

Μια τραγική είδηση συντάραξε την τοπική  κοινωνία στο Λουτράκι – και όχι μόνο – σήμερα 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής βρέθηκε από την αστυνομία νεκρός, κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr ο νεαρός επιχειρηματίας έφυγε το

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες

 Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τις βραδινές ώρες σήμερα Σάββατο (26-12-2020) στα δυτικά. Την Κυριακή (27-12-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα (28-12-2020) θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ & ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

IMG 3866

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά την τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εορτάστηκε κι εφέτος η Γέννηση του Σωτήρος Χριστού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο και στην συνέχεια, και αφού μεσολάβησε εύλογο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Κατά την διάρκεια της Θ.

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ και μαγαζιά την Κυριακή -Δείτε το ωράριο

  

Εορταστικό ωράριο ισχύει και στα μαγαζιά που είναι ανοιχτά με click away αλλά και τα σούπερ μάρκετ και οι αγορές τροφίμων. Ανοιχτά θα είναι και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, καθώς είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 έως τις 21:00 και για όλες τις υπόλοιπες μέρες με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα κλείσουν στις 20:00.

Υπενθυμίζεται πως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, παρότι δεν προβλεπόταν, λόγω των έκτακτων συνθηκών και για να μην δημιουργείται συνωστισμός για την προμήθεια τροφίμων.

Τα καταστήματα λιανικής που λειτουργούν με click away μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 21:00.

Ολοκληρώθηκε η ηλέκτριση του υποβρύχιου καλωδίου που ενώνει Κρήτη με Πελοπόννησο

  

Ολοκληρώθηκε απ’ τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η ηλέκτριση του υποβρύχιου καλωδίου, που ενώνει την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, για την μεγαλύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος, παγκοσμίως.

Μάλιστα, η 24ωρη δοκιμαστική ηλέκτριση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως τονίζει

Πάμε για παράταση του lockdown – Πότε θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση

 
Μεγάλο ερώτημα παραμένει, αν στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει άρση του lockdown, αν θα ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία, κανονικά τα καταστήματα και η εστίαση.

Οι πρώτες αλλαγές στην καθημερινότητά μας θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο και την αρχή θα κάνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, υπάρχουν δύο εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

Τα σενάρια για τα σχολεία

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει για κυνήγι, ψάρεμα και καταστήματα – Δείτε το ΦΕΚ

 Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Τι αλλάζει για κυνήγι, ψάρεμα και καταστήματα 

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 202.
Θα επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα εντός της οικείας περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Κορωνοϊός: Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια – Ειδικά μέτρα ασφαλείας για τη φύλαξη τους – Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

  

Ειδικό σχέδιο με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και τη συμμετοχή άνω των 4.000 αστυνομικών έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), υπό τις οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη φύλαξη των εμβολίων του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα επικρατεί «κόκκινος συναγερμός» στην Αστυνομία για τη φύλαξη αλλά και την μεταφορά των αποθεματων των εμβολίων και έτσι δημιουργήθηκε το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πρόκειται για ένα αναλυτικό σχέδιο ασφάλειας, καταρτισμένο από την Ελληνική Αστυνομία, για την περιφρούρηση της αποθήκευσης και μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοιού προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της προμήθειας των εμβολίων και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού περιλαμβάνει τα εξής:

Ασπρόπυργος: Επεισόδια με μολότοφ μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών

  

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στον Ασπρόπυργο.
Μια ομάδα ατόμων που έχει συγκεντρωθεί στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα σε Δυτική Αττική και Κοζάνη.

Λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας).