Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα, δεν θα γίνει… γεροντοκόρη



ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ*

Όπως… κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, η Δημοκρατία μας περνάει σήμερα τη δύσκολη και συναισθηματικά επώδυνη φάση του «λίγο πριν τα 40». Πέρασαν κιόλας 37 χρόνια από το βράδυ που εκείνος ο Σερραίος πολιτικός, με την όχι και τόσο καθαρή άρθρωση, αλλά τα τεράστια αποθέματα ηγετικής προσωπικότητας, γύρισε από το Παρίσι με το αεροπλάνο που του παραχώρησε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, αναλαμβάνοντας μια αποστολή αυτοκτονίας: Να συμμαζέψει τη γενική διάλυση που είχε προκύψει, μετά από μια επταετή δικτατορία, και μπροστά σε ζωτικής σημασίας εθνικό κίνδυνο, λόγω της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο.
«Boys, pray for me», ήταν τα λόγια του Χάρι Τρούμαν, όταν αναλάμβανε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Αυτά τα λόγια θυμήθηκε και επικαλέστηκε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, λίγο πριν αναχωρήσει από την Πόλη του Φωτός, για μια χώρα βυθισμένη σε βαθύ σκοτάδι.
Κι όμως, ο Καραμανλής τα κατάφερε. Η δικτατορία παρέδωσε τα όπλα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Η Ελλάδα απέκτησε σύγχρονο Σύνταγμα και Προεδρευόμενη Δημοκρατία, με τον θεσμό της Συνταγματικής Μοναρχίας να… ξεμένει στο Λονδίνο, εκεί όπου παρέμεινε ο τέως βασιλιάς. Το Κομμουνιστικό Κόμμα νομιμοποιήθηκε, η πολιτική ζωή εκσυγχρονίστηκε και ανέχτηκε τον ιδεολογικό πλουραλισμό. Και βέβαια, η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ, σε πείσμα της υστερίας των τότε υπερασπιστών της εθνικής απομόνωσης και αποξένωσης. Όσων ήθελαν… να μείνουμε στο βουνό.
Στην πραγματικότητα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κλήθηκε να διαδραματίσει έναν ρόλο Ιωάννη Καποδίστρια: Να φτιάξει κράτος από το μηδέν, ή, ακόμη χειρότερα από το… κάτω από το μηδέν. Και τα κατάφερε, επειδή είχε διδαχθεί πολλά από τα λάθη του παρελθόντος.
Μόνο που έμελλε και εκείνος να έχει την τύχη του Καποδίστρια. Δεν δολοφόνησαν τον ίδιο, αλλά την πολιτική κληρονομιά του. Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, την οποία οραματίστηκε και εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν είχε καμία σχέση με το… υβρίδιο παιδικής χαράς στο οποίο ζούμε σήμερα, και λίγο έλειψε να κηρύξει στάση πληρωμών, συμπαρασύροντας στην κατάρρευση ολόκληρη την Ευρώπη.
Την Ευρώπη που μας δέχτηκε τότε στη φιλόξενη αγκαλιά της, μας ενίσχυσε με δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις, και εμείς, ως γνήσιοι… κουτοπόνηροι, θέλαμε να την εκβιάσουμε με τη δική της χρεοκοπία, για να μην πληρώνουμε τον λογαριασμό της εθνικής «ονείρωξης».
Δυστυχώς, ο Εθνάρχης δεν κατάφερε να εμπεδώσει στο πολιτικό σύστημα που ο ίδιος επέτρεψε να διαμορφωθεί, το δικό του υψηλό και απαράμιλλο αίσθημα εθνικής ευθύνης, ανιδιοτέλειας, προσφοράς στον τόπο και οράματος.
Υπάρχουν και σήμερα ακραίες φωνές, που θα προτιμούσαν, αντί να μείνουμε εντός της Ευρώπης και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη τύχη για την Ελλάδα, μέσα σε μια πολιτικά Ενωμένη Ευρώπη, να… πάρουμε τα βουνά. Και να ατενίζουμε το μέλλον, με τη δραχμούλα, τα στρεβλωτικά συμπλέγματα και τον απομονωτισμό μας. Στο βουνό να πάτε μόνοι σας, κύριοι. Η… δεσποινίς ετών 37, που έγινε πλέον η Δημοκρατία μας, θέλει να ξεπεράσει την κρίση των 40. Και να μην την καταντήσετε… γεροντοκόρη.

*Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ιστοριοδίφης          

statesmen.gr 

Η ΕΡΤ αρχίζει να εκπέμπει ψηφιακά στην Κορινθία από το Καμάρι .


Στις 30 Ιουλίου η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα αρχίσει να εκπέμπει ψηφιακά τα δύο μπουκέτα της και στην Κορινθία από το κέντρο εκπομπής Καμαρίου Ξυλόκαστρου.

Η μετάδοση θα γίνεται από το δίαυλο 55 (746 MHz) με τα κανάλια ΝΕΤ, ΕΡΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD και τα πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα, «ΝΕΤ 105,8», «Δεύτερο», «Τρίτο», «ΕΡΑ Σπορ» και «Kosmos», ενώ από το δίαυλο 61 θα μεταδίδεται το έτερο μπουκέτο: Βουλή Τηλεόραση, Σινεσπόρ+, Πρίσμα+ και PIKSat.

Η ψηφιακή μετάδοση από το συγκεκριμένο κέντρο θα καλύπτει τον Νομό Κορινθίας και τις παραλιακές περιοχές του Κορινθιακού κόλπου (νότια Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το Αίγιο).

Οσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ψηφιακά το σήμα της ΕΡΤ θα πρέπει να διαθέτουν αποκωδικοποιητές mpeg-4 ή να τους έχουν ενσωματωμένους στις τηλεοπτικές συσκευές τους και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουν επανασυντονισμό.

Η αναλογική μετάδοση της ΕΤ1 από το κέντρο εκπομπής Καμαρίου Ξυλόκαστρου θα διακοπεί πλήρως όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενώ της ΝΕΤ θα μεταφερθεί στο δίαυλο 41 (634 MHz) στη θέση της ΕΤ1, με την ΕΤ3 να παραμένει στο δίαυλο 56 (754 MHz).

Οι αναλογικές μεταδόσεις, πάντως, ΝΕΤ και ΕΤ3 από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής θα συνεχιστούν για τρεις μήνες και μετά θα διακοπούν.

Νέα διοίκηση στον Ολυμπιακό Λουτρακίου

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Λουτρακίου, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 18ης Ιουλίου 2011.
Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ανδρέας Μελέτης, με αντιπροέδρους τους Βαγ. Μητρογιάννης και Τάσος Νάνης, γενική γραμματέας η Μαρία Μίχα και ειδικός γραμματέας το Κοσμάς Θυμής. Ταμίας εκλέχτηκε ο Ηλ. Σπανός, γενικός αρχηγός ο Κ. Τσόγκας και μέλη οι Άλκης Μπασαράς και Αν. Κανελλόπουλος.
Το νέο Δ.Σ., ευχαριστεί όλα τα μέλη του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στις εκλογές και την εμπιστοσύνη που αυτά εξέφρασαν δίνοντας την ψήφο τους. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους για μια αξιόλογη και αξιοπρεπή πορεία.

«Η 24η Ιουλίου πρέπει να αποτελεί μια ημέρα ελπίδας για τον Ελληνισμό»



Δελτίο Τύπου με αφορμή την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας


                    Αθήνα, 24 Ιουλίου 2011

Τη σημερινή ημέρα συμπληρώνονται 37 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα, μέσα ίσως στο πιο απαισιόδοξο κοινωνικό περιβάλλον που έχει γνωρίσει ο τόπος από τότε.  
Όμως, η χώρα μας έχει μάθει να δοκιμάζεται. Πριν 37 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο και κατάφερε να δώσει σε μια ολόκληρη γενιά όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία και κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να βγει ξανά στο προσκήνιο των εξελίξεων.  Ότι ακριβώς έχει ανάγκη η χώρα μας, και σήμερα.
Ως νέα γενιά, ως νέοι άνθρωποι, που καθημερινά βλέπουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας να βάλλεται συνεχώς, ζητάμε το αυτονόητο. Ένα όραμα για μια διαφορετική Ελλάδα. Για μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα τους προσφέρει την ελπίδα.
Αυτό λοιπόν, είναι το σύγχρονο διακύβευμα. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα από όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Αυτή, είναι και η δική μας θέληση. Στην πράξη και όχι στα λόγια.
Γι αυτό το λόγο την προσεχή Τρίτη , στις 19.00 στα κεντρικά μας γραφεία Μεσογείων 15, θα παρουσιάσουμε μία δέσμη προτάσεων που προήλθε μέσα από μια Δημόσια διαβούλευση, για την διαφάνεια, το πολιτικό χρήμα και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στην εποχή μας.
Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα απαιτητικό, που έχει ανάγκη την συμμετοχή και το Δημόσιο διάλογο για να μπορεί να λειτουργεί όπως την οραματίστηκαν 37 χρόνια πριν . Με δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία.


Εξαφάνιση – μυστήριο 52χρονου τραπεζικού υπαλλήλου στη Λυγιά από την Τρίτη. Έφυγε με τη θέλησή του ή όχι; Τον αναζητεί ο αδερφός του.

Μια εξαφάνιση – μυστήριο απασχολεί έντονα και προκαλεί αρκετές συζητήσεις στο Δερβένι και την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες 3 μέρες. Πρόκειται για έναν 52χρονο τραπεζικό υπάλληλο, από την Λυγιά , του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από την περασμένη Τρίτη στις 6:00 το πρωί και η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην αστυνομία Ξυλοκάστρου χθες στις 1:45 το μεσημέρι. Σε κακή κατάσταση ο αδερφός του 52χρονου πήγε χθες στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και ανέφερε ότι ο αδερφός του Ν.Α. γεννημένος στις 24/11/59 στην Αθήνα, κάτοικος Λυγιάς έχει εξαφανιστεί εδώ και 3 μέρες. Έχει ύψος 1,70, είναι εύσωμος, με γκρίζα μαλλιά και καστανά μάτια. Η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό και το μετέφερε αρμοδίως σε όλες τις υπηρεσίες των αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας συνοδευόμενο από φωτογραφία του, ώστε αν τυχόν υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους να ενημερώσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και την αστυνομία Ξυλοκάστρου και αυτή με τη σειρά της τους συγγενείς του…
 Πολλά είναι αυτά που κυκλοφορούν στη μικρή κοινωνία της Λυγιάς για τα αίτια που οδήγησαν τον 52χρονο να εξαφανιστεί από την περιοχή, ενώ κάποιοι αναρωτιούνται μήπως αυτό δεν έγινε με τη θέλησή του. Το τελευταίο πάντως θεωρείται ακραίο σενάριο και κανείς δεν θα ήθελε να πιστέψει και να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι συνηγορούν με την άποψη ότι έφυγε οικειοθελώς και ακούγεται ότι ο λόγος είναι κάποια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τον είχαν φέρει σε απόγνωση και απελπισία. Ενώ πιθανός τόπος διαφυγής θεωρείται πως είναι η Αθήνα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι συνηθισμένο, απλά οι περισσότεροι που φεύγουν από την περιοχή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, το κάνουν εν γνώσει των συγγενών τους, κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του 52χρονου κι αυτό είναι που απασχολεί έντονα τους δικούς του ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτή τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν προβλήματα –κυρίως οικονομικά-, αλλά καλό θα είναι ο 52χρονος να επικοινωνήσει με κάποιον συγγενή του και να αναφέρει μόνο ότι είναι καλά για να μην ανησυχούν. Τα υπόλοιπα είναι προσωπική του επιλογή…

Φυλακή και «εξορία» στις ποινές για τη γηπεδική βία - Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού, των στημένων ματς και του ντόπινγκ

 Φυλακή και «εξορία» στις ποινές για τη γηπεδική βία
ΜΕΤΑ ΤΙΣ (ΠΡΩΤΕΣ) αθλητικές δίκες για τις δωροδοκίες και τα στημένα ματς, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού φιλοδοξεί να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα των γηπέδων, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανεξέλεγκτη οπαδική βία. Πολλές από τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου είναι σκληρές για τους κατ΄ επάγγελμα ή κατ΄ εξακολούθηση ταραξίες των γηπέδων, αλλά και για τις αθλητικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους (παρέχοντας εισιτήρια, διευκολύνσεις στις εκτός έδρας μετακινήσεις κτλ.) ή έστω τους ανέχονται. Επίσης, προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπλεκομένους σε στήσιμο αγώνων, δωροδοκίες κτλ., καθώς και για το κακούργημα του ντόπινγκ.

Ο Μπάμπης Τσέρτος στο Ξυλόκαστρο

Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ναταλία Κάντζια (σοπράνο), ο Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος)..."Με Μαντολίνα και Κιθάρες" της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων (Μαντολινάτας) ΑΤΤΙΚΑ
στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασ. Γεωργιάδης", Ξυλόκαστρο

Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Στο πρόγραμμα "Με μαντολίνα και κιθάρες" η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΑΤΤΙΚΑ» μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στη λεκάνη της Μεσογείου, με αναφορές σε Γαλλικά, Ισπανικά και Ελληνικά έντεχνα τραγούδια με μελωδίες των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών Κ. Γιαννίδη, Ν. Χατζηαποστόλου, Μ. Σουγιούλ, Ν. Γούναρη, Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη.
Η Ορχήστρα «ΑΤΤΙΚΑ» συμπράττει με τη Ναταλία Κάντζια, το Γιάννη Χριστόπουλο και με τον μοναδικό στο είδος του Μπάμπη Τσέρτο επιτυγχάνοντας μια μουσική συνεύρεση που αποδεικνύει περίτρανα ότι στη μουσική δεν υπάρχουν σύνορα.

Είσοδος 12 ευρώ

3,6 Ρίχτερ "ταρακούνησαν" πριν λίγο την Πάτρα

3,6 Ρίχτερ ήταν ο σεσισμός που εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σήμερα στις 10:01  και έγινε αισθητός στην Πάτρα. Είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 1 χιλιόμετρο δυτικά του Ρίου. Το στιακό του βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα.

37 χρόνια δημοκρατίας - Το χρονικό της 24ης Ιουλίου 1974


Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 1974, ο χουντικός «πρόεδρος της Δημοκρατίας Στρατηγός Φαίδωνας Γκιζίκης κάλεσε στο γραφείο του, τους πιο επιφανείς πολιτικούς των δυο παρατάξεων για να αναζητηθεί το καταλληλότερο πρόσωπο που θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, το οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσει άμεσα και την Κυπριακή κρίση.

Η αρχική πρόταση των πολιτικών περιελάμβανε την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ του Γεωργίου Μαύρου και του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, προκειμένου να σχηματίσουν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Μετά, όμως, από παρέμβαση του...Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα, άρχισε να συζητείται και το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, που παρέμενε αυτοεξόριστος στο Παρίσι από το 1963.

Πράγματι, ο Φαίδων Γκιζίκης κάλεσε στο τηλέφωνο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και του ζήτησε να έλθει στην Ελλάδα και να σχηματίσει άμεσα νέα Εθνική Κυβέρνηση. Ο Κων. Καραμανλής, αφού έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις που έκρινε αναγκαίες για την απρόσκοπτη τέλεση του έργου του, αποφάσισε να επανέλθει στην Ελλάδα.



Στις 2.05 τη νύχτα, της 23ης προς την 24η Ιουλίου 1974, το προσωπικό αεροπλάνο του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντε Εστέν, που μετέφερε στην Ελλάδα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Πατώντας τα πόδια του στην Ελλάδα, ύστερα από 11 χρόνια, απηύθυνε στον ελληνικό λαό τον ακόλουθο χαιρετισμό: «Είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω εις την πατρίδα. Ήλθα δια να συμβάλω με όσας δυνάμεις διαθέτω στην αποκατάστασιν της ομαλότητος και της Δημοκρατίας [...] Είμαι βέβαιος ότι όλαι αι εθνικές δυνάμεις του τόπου θα καταστήσουν το όραμα της αναγεννήσεως της Ελλάδος πραγματικότητα».


Στις 3.10΄ ο Κ. Καραμανλής φθάνει στο γραφείο του Στρατηγού Γκιζίκη στη Βουλή και με την παρουσία του συνεχίζεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κατά τη διάρκειά της, ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν μπορούσε να ορκιστεί αμέσως Πρωθυπουργός, προτού ενημερωθεί εκτενώς για την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Όμως, μετά από πίεση του Γκιζίκη και των άλλων στρατιωτικών που πήραν μέρος στη σύσκεψη, οι οποίοι του επισήμαναν τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της παρατεταμένης πολιτικής κρίσης, ο Καραμανλής δέχθηκε να ορκιστεί μόνος ως Πρωθυπουργός, χωρίς Κυβέρνηση. Έτσι, στις 4.15΄ το πρωί της 24ης Ιουλίου 1974, ο Κ. Καραμανλής ορκίζεται Πρωθυπουργός από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ.




newsit.gr

«Έφυγε» ο Νώε Παρλαβάντζας

Η οικογένεια της ΕΡΤ, η Φωνή της Ελλάδας και η ομογένεια, θρηνούν την απώλεια του συναδέλφου Νώε Παρλαβάντζα, ο οποίος έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο Νώε Παρλαβάντζας, πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, έγινε γνωστός μέσα από την καθημερινή ενημερωτική ομογενειακή εκπομπή της "Φωνής της Ελλάδας", "Δίκτυο χωρίς Σύνορα". Η πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου, κατόπιν επιθυμίας του, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 στις 17.00 το απόγευμα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, στην αίθουσα πολιτικών εκδηλώσεων. Στη μνήμη του, όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα για τη ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (αριθ. λογαριασμού 111/296006-04)
Την απώλεια του δημοσιογράφου, Νώε Παρλαβάντζα, που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, έπειτα από μία άνιση και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο, θρηνούν η οικογένεια της ΕΡΤ, η «Φωνή της Ελλάδας» (ΕΡΑ-5) και η ομογένεια.
«Ο Νώε Παρλαβάντζας, ο ανιδιοτελής και ακούραστος σκαπανέας της δημοσιογραφικής έρευνας, ο φίλος, ο συνάδελφος, ο δάσκαλος, θα ζει πάντα στη μνήμη μας και την καρδιά μας», επισημαίνεται-μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση της διεύθυνσης της «Φωνής της Ελλάδας».
Πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, γεννημένος στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1957, ο Νώε Παρλαβάντζας αγαπήθηκε από την ομογένεια, στα πέρατα της γης, μέσα από την καθημερινή ενημερωτική ομογενειακή εκπομπή της «Φωνής της Ελλάδας», «Δίκτυο χωρίς Σύνορα». Ειδικεύτηκε σε θέματα, που αφορούν την ελληνική Διασπορά, τα οποία προσέγγιζε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Aσχολήθηκε, ευρύτερα, με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και με ζητήματα της πολιτισμικής ενσωμάτωσης και της πολιτιστικής διαχείρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέσα από τη «Φωνή της Ελλάδας», ο Νώε έχει συγκροτήσει ένα φιλόδοξο- αναπτυξιακό επικοινωνιακό μοντέλο ενημέρωσης για θέματα και αφιερώματα στην ομογένεια και στις ευρύτερες ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές διεθνείς σχέσεις, σε όλα τα επίπεδα (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά).
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτισμικές Σπουδές στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και Φραγκφούρτης της Γερμανίας. Γνώριζε άπταιστα γερμανικά και μέσα από τη δημοσιογραφική του έρευνα έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αλληλογνωριμία Ελλήνων, που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, αλλά και των Γερμανών φιλελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Η ευρύτερη επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει, επίσης, τηλεοπτικές παραγωγές στο δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ, ντοκιμαντέρ και αρθρογραφία σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Είχε συνεργαστεί και με το γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ZDF στην παραγωγή ντοκιμαντέρ, ενώ από το 1990 έως το 2005 ήταν υπεύθυνος πολλών διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σε ανακοίνωσή τους η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Α.Ε. εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του Νώε Παρλαβάντζα. "Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Α.Ε. εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του δημοσιογράφου Νώε Παρλαβάντζα.Οι συνάδελφοί του στη «Φωνή της Ελλάδας» θα θυμούνται πάντοτε με αγάπη τον προσηνή φίλο, τον ανιδιοτελή συνεργάτη και τον ακούραστο δάσκαλο.Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει συγκίνηση και στην Ομογένεια, την οποία αγάπησε και υπηρέτησε επί δεκαετίες, μέσα από τις εκπομπές του".
Καλό ταξίδι Νώε.
Πηγή: ΝΕΤ FM

Από τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων αποκλεισμός του Προαστιακού και κατάληψη της εταιρίας χημικών Soussaki Logisticsδιαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή, στοΣουσάκι, αποθηκών χιλιάδων τόνων τοξικών ουσιών .

Με επιτυχία εκτελέστηκε το σχέδιο κατάληψης της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων από τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται πλέον στους δρόμους... διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή, στην περιοχή Σουσάκι, αποθηκών χιλιάδων τόνων τοξικών ουσιών .

Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων, με την οργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, ακολουθώντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο κατάφεραν να εφαρμόσουν την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της περασμένης Κυριακής και να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.

Η πράξη τους αυτή σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να πάψουν να ανέχονται να ορίζεται το μέλλον τους από τα συμφέροντα των βιομηχάνων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες τους. Το μήνυμά προς την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη και την εταιρία χημικών πρέπει να παρελήφθη και ελπίζουμε να κατανόησαν πως ο μόνος δρόμος για αυτούς είναι να δηλώσουν δημόσια πως εγκαταλείπουν για πάντα τα αντικοινωνικά σχέδιά τους.

Με εξαίρεση έναν-δυο θερμοκέφαλους αυτοκινητιστές που αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία, οι περισσότεροι κατανόησαν την απόγνωση και το δίκαιο των κατοίκων, περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Τα επόμενα βήματα, όπως τα έχει αποφασίσει η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, είναι ο αποκλεισμός του Προαστιακού (την Κυριακή 24/7 το πρωί) και η κατάληψη της εταιρίας χημικών Soussaki Logistics.

Ο αγώνας αυτός, όσο κι αν διαρκέσει, θα τελειώσει με την νίκη της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα τους περάσει αυτή τη φορά. Ο λαός με την πάλη του θα τους δώσει την απάντησή του.

ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ.

Η Επιτροπή Αγώνα του
Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων