Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επιδεινώνεται από απόψε ο καιρός - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

 'Εως και την Παρασκευή αναμένονται καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι!
- Η κακοκαιρία θα κρατήσει έως την Παρασκευή
- Χρήσιμες συμβουλές από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη:
Κακοκαιρία με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς αλλά και σε πεδινές παροχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Βελτίωση τη νύχτα στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 με 8 πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, για τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, αναχώρησε σήμερα για τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία.
Αύριο, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 11:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Προεδρικής  Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Ivanov.
Στις 15:00, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Γερουσίας κα Valentina Matviyenko.
Στις 17:00, θα επισκεφθεί το Ναό του Σωτήρος. 
Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στις 18:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Vladimir Putin.

[CHEVALIER ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ​Υ] 24 ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΕΣ..​.

Το Chevalier Web Radio (www.cwr-webradio.com/), έρχεται να δώσει κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο στα μουσικά μας ακούσματα. Θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση με πρόγραμμα που θα αναρτηθεί, θα έχει πολλές και διαφορετικές μουσικές ενότητες για όλες τις μουσικές προτιμήσεις – γούστα, ενώ θα υπάρχει συνεχής και ζωντανή μουσική παρουσία από εμάς και τους συνεργάτες μας, καθώς και άμεση δυνατότητα επικοινωνίας. Η μουσική μας φέρνει ποιό κοντά, δημιουργεί «κλίμα παρέας» και μας χαλαρώνει. Ακούστε μας από το γραφείο, το σπίτι, το κινητό, αλλά από όπου μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μας και πείτε μας τι σας αρέσει και τι θέλετε εμείς να κάνουμε για να περνάμε καλά, γιατί εμείς αγαπάμε με πάθος τη μουσική.
http://cwr-webradio.com/radio-schedule/

Γιάννης Μιχελάκης: Θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις και κομματικές ντιρεκτίβες

   Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη        δήλωση:

 «Η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, γιατί… “είχε άλλες υποχρεώσεις” και “δεν ήταν δουλειά του να το μελετήσει”, αποκαλύπτει θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις. Και προφανώς δεν ήταν η μόνη τέτοια περίπτωση.
Επιβεβαιώνει έτσι ότι πήραν μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να διαπραγματευτούν με την Τρόικα, αλλά και χωρίς καν να γνωρίζουν τι ενέκριναν στο Υπουργικό Συμβούλιο και τι ψήφιζαν στη Βουλή.  
Και, αφού προκάλεσαν αξεπέραστα αδιέξοδα στην οικονομία, αλλά και αβάσταχτες συνέπειες στην κοινωνία, έρχονται τώρα να πουν πως είχαν άλλες…σοβαρότερες δουλειές!!!».

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη           δήλωση:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.
Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές.
Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά  στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.
Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, “έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης”.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ε. Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού.
Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη  την κοινωνία».
 

Ν. Νικολάκου: Οι εντάξεις έργων κατά το τελευταίο εξάμηνο που εμείς έχουμε την ευθύνη αυξήθηκαν κατά 47,12% υπερβαίνοντας το 100%

Σε ερώτημα που τέθηκε στην κ. Νικολάκου Κωνσταντίνα από δημοσιογράφους, σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αρμόδια για την ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης απάντησε μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα σε αυτόν τον τόπο αποσπασματικά. Δεν μπορούμε να ξεχνούμε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης ήταν εκείνος που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την άθλια κατάσταση του προγράμματος, το οποίο και τελικώς παραλάβαμε, τον χαμηλό δείκτη εντάξεων και την ανωριμότητα των ενταχθέντων έργων. Και γι αυτόν τον λόγο, θέλαμε να έλθει η αρμοδιότητα σε εμάς από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και όχι έξι μήνες μετά. Ασφαλώς και σε έξι μήνες δεν μπορούν να γίνουν θαύματα. Ωστόσο, θαύματα έγιναν. Και αναφέρομαι σε δύο πράγματα, τα οποία δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους οι αναφορές του υπουργείου Οικονομικών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Το πρώτο είναι η αξιοσημείωτη ενίσχυση του πρώτου/ αρχικού σταδίου, που είναι οι εντάξεις. Χωρίς εντάξεις, ούτε συμβασιοποιήσεις μπορούμε να έχουμε ούτε ασφαλώς πληρωμές. Σε αυτόν τον πυλώνα, οι εντάξεις έργων κατά το τελευταίο εξάμηνο που εμείς έχουμε την ευθύνη αυξήθηκαν κατά 47,12% υπερβαίνοντας το 100%, και αυτό είναι το λεγόμενο “overbooking” στο οποίο συχνά αναφέρεται ο περιφερειάρχης. Το δεύτερο κορυφαίο ζήτημα για εμάς, ήταν ότι αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα μέναμε σταθεροί στην ποιότητα των εκτελούμενων έργων και στην αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Προγράμματος. Στη λογική αυτή απεντάξαμε ένα εξαιρετικά «αμαρτωλό» έργο, το γνωστό «Σκούρα- Πυρί», το οποίο είχε συμβασιοποιήσεις 14 εκατ. Ευρώ και δαπάνες 11 εκατ. Και αυτό ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και ασφαλώς να υπηρετούμε τη χρηστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Γιατί ναι μεν η εικόνα του δικού μας ΕΣΠΑ θα ήταν εξαιρετικά διαφορετική στους αριθμούς, αλλά από την άλλη πλευρά εμείς θα ήμασταν συνεχιστές μιας μη χρηστής πρακτικής, την οποία πολιτικά αποστρεφόμαστε. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τη λογική εκείνων που έρχονται  να ζητωκραυγάσουν κάθε φορά που πιστεύουν, βασιζόμενοι σε εσφαλμένα στοιχεία, ότι κάτι πηγαίνει λάθος και επιχαίρουν για την δήθεν καταστροφή του τόπου μας, απλά και μόνο για να ασκήσουν κριτική και αντιπολίτευση, με τη γνωστή τους εμμονή στη μιζέρια. Η συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε, μαζί με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες μας είναι εξαιρετικά τιτάνια και αυτό θα αποτυπωθεί σε όλα τα μεγέθη μέσα στο έτος που διανύουμε. Δυστυχώς, το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν εγκαταλελειμμένο – αυτή είναι η αλήθεια που ποτέ δεν αποκρύψαμε-, ουσιαστικά εκκινήσαμε από την αρχή και έχουμε κάνει αλματώδη βήματα. Η Πελοπόννησος αλλάζει, και αυτό θα συμβεί, είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι».

Π. Μπεγλίτης: Δεν είμαι αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις του PSI

«Η στρατηγική αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας που ακολουθεί η ΕΕ είναι αδιέξοδη στρατηγική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή "Σημειώσεις " με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Δεν είμαι αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων του PSI» σχολίασε ενώ σημείωσε ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας είναι προβλήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της κρίσης της Ευρωζώνης».

«Μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια ότι είμαι από τους λίγους πολιτικούς που έχουν και γνωρίζω τις λεπτομέρειές του» σχολίασε.

H Συνενετευξ​η toυ Πάνου Μπεγλίτη, ΕΔΩ

Tο βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό για την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης

Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. 



Parakato.gr

Συνέλαβαν τον Φυντανίδη

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, συνελήφθη σήμερα για χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους 300.000 ευρώ.
Ο επί πολλά χρόνια διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», την περίοδο της ακμής της ιστορικής εφημερίδας, βρέθηκε μετά από έλεγχο της ΔΥΟ Ψυχικού, να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ για τα οικονομικά έτη έως και το 2011, ενώ του είχαν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης αποχώρησε τα τελευταία χρόνια από την «Ελευθεροτυπία», μετά από κόντρα που είχε με την ιδιοκτήτρια και κόρη του Χρήστου Τεγόπουλου, Μάνια. Παρουσίαζε εκπομπή στη ΝΕΤ.

statesmen.gr

Η “άβολη” αλήθεια για τη χρεοκοπία

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Το παρασκήνιο του χθεσινού Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες, ήταν αρκούντως διδακτικό, στα όρια του αποκαλυπτικού για το τι πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.
Μερικές μόλις ώρες μετά την παραδοχή του Πολ Τόμσεν ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας έχουν διολισθήσει σε απρόσμενα αρνητικές ατραπούς μετά τη Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, δηλαδή επί ημερών της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία οι ίδιες οι Βρυξέλλες απαίτησαν, επέβαλαν και στηρίζουν, η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έδωσε νέα παράταση, περίπου 20 ημερών, στην οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI.
Μιας διαδικασίας που συνδέεται ευθέως με τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ. Δηλαδή για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Δηλαδή, για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Αθήνας, που μετά βεβαιότητας θα συμπαρασύρει συνολικά την ευρωζώνη, με διαστάσεις μιας νέας «Lehman Brothers».
Η… μη βιασύνη της Ευρώπης, κυρίως της Γερμανίας που ουσιαστικά επηρεάζει καταλυτικά τις εξελίξεις, αποδεικνύει ότι η διαχείριση του ελληνικού προβλήματος δεν είναι δημοσιονομική. Είναι βαθιά πολιτική. Εφόσον  η Ευρώπη εναγκαλιστεί την πολιτική απόφαση να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όσα hedge funds και αν αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις για το PSI, όσοι κερδοσκόποι κι αν προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν τα CDS, «αίμα» δεν πρόκειται να χυθεί.
Η Ευρώπη φαίνεται να έχει καταλήξει σε αυτή την πολιτική απόφαση. Να διατηρήσει την Ελλάδα στους κόλπους της ευρωζώνης. Όχι στη βάση κάποιας… φιλανθρωπικής προσέγγισης, αλλά επειδή, σε πείσμα των περισπούδαστων αναλύσεων ότι η Ευρώπη «είναι έτοιμη» να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας κατάρρευσης της Αθήνας, στην πραγματικότητα… δεν είναι. Ούτε πρόκειται να προετοιμαστεί ποτέ καταλλήλως.
Για τον πολύ απλό λόγο, ότι όπως έδειξε και η υπόθεση της «Lehman Brothers», κανείς δεν είναι… too big to fall. Και μετά την πτώση, ειδικά αν είναι εκκωφαντική, κανείς επίσης δεν μπορεί να προσμετρήσει τις ειδικές παραμέτρους και τις προεκτάσεις. Επειδή, όπως είχε ορθώς διαπιστώσει και ο Κάσοβιτς στο «Μίσος», σημασία δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση.

statesmen.gr

Η κοινωνία οδηγείται σε απόγνωση και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει αυτήν την εξέλιξη

 Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Το 1.000.000 φθάνουν εκείνοι που δεν έχουν δουλειά, ενώ περισσότεροι από 350.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι. Ανάμεσα σε όσους εργάζονται ακόμα, ένας στους τέσσερεις είναι ανασφάλιστος και 300.000 πρώην έμποροι και επιχειρηματίες αδυνατούν να καλύψουν τις οφειλές τους, χάνοντας την ασφαλιστική κάλυψη.Η κοινωνία οδηγείται σε απόγνωση και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει αυτήν την εξέλιξη, υλοποιώντας πολιτικές αποφόρτισης της κοινωνικής έντασης, όπως αυτές που πρότεινε η Δημοκρατική Συμμαχία: ένα έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στις 500.000 οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, έτσι ώστε να μην χρειαστεί άνθρωποι να χάσουν τα σπίτια τους».

Να προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η άρση των αντικινήτρωνκαι όχι το κόψιμο του 13ου & 14ου μισθού 

 Eπίσης ο κ. Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε: 
«Η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώνονται εδώ και μήνες, στους νεοπροσλαμβανομένους με μειωμένο ωράριο οι αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες βρέθηκαν στην ανεργία επειδή κλείνουν επιχειρήσεις. Για όλα αυτά δεν φταίει ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά τα αναρίθμητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Γι’ αυτό η προσπάθεια της κυβέρνησης, των κομμάτων που συγκυβερνούν αλλά και της τρόικα, πρέπει να μετακινηθεί από τις οριζόντιες περικοπές προς την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την άρση των αντικινήτρων που συνδέονται με βασικές λειτουργίες του κράτους και ανακόπτουν κάθε φιλόδοξη προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων».

Κώστας Κόλλιας: «Νίπτουν τας χείρας τους οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ»

Με αφορμή δηλώσεις Υπουργών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της διετίας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία ανεβαίνει τον Γολγοθά του Μνημονίου, οι υπαίτιοι και οι πρωτεργάτες του «Τιτανικού» είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε καταφεύγουν στις γνωστές τακτικές των απειλών. Κάποιοι δηλώνουν άγνοια για το έγκλημα, όπως ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε ότι δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις. Είπε ότι δεν ήταν δική του δουλειά, έχει όμως τώρα, εκ των υστέρων, τη γνώμη ότι συντάχθηκε πρόχειρα. Όμως ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν Υπουργός, είχε άποψη στο Υπουργικό Συμβούλιο και ψήφο στη Βουλή. Το θράσος της παραδοχής του δεν μειώνει τις ευθύνες του.
Ομοίως και ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ως Βουλευτής Επικρατείας ουδέποτε έχει τεθεί στην κρίση του εκλογικού σώματος, που αποδίδει στους πάντες την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας – στους Ευρωπαίους εταίρους, στην Κυβέρνηση Καραμανλή και γενικά σε νοοτροπίες της Μεταπολίτευσης. Θεωρεί όμως ότι στερείται σοβαρότητας η παραπομπή στη Βουλή της υπόθεσης για την αναπροσαρμογή του ελλείμματος το 2009, για διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του τέως πρωθυπουργού, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και των τότε υπουργών οικονομικών.
Σε αυτό συμφωνούν και ο κ. Χρυσοχοΐδης  και ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι όποιος πειράξει πολιτικά τον κ. Παπανδρέου θα προκαλέσει μακελειό στη χώρα. Οι εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της διόγκωσης του χρέους το 2009 έστειλαν αμελλητί το φάκελο στη Βουλή διότι στις μαρτυρικές καταθέσεις αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα. Αυτό είναι το χρέος τους σύμφωνα με το Σύνταγμα. Από εκεί κι έπειτα η Βουλή θα διερευνήσει και, εάν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν. Η απόδοση της δικαιοσύνης δεν μπορεί ποτέ να συνιστά «μακελειό», παρά μόνον ίσως για εκείνους που θίγεται η πολιτική τους ύπαρξη. 
Οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τελούν υπό το καθεστώς πανικού. Βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, διότι γνωρίζουν ότι, εάν δεν διαχωρίσουν την τύχη τους από την τύχη της Κυβέρνησης που υπηρέτησαν, δεν θα έχουν κανένα πολιτικό μέλλον. Από την άλλη όμως, εάν καταστρέψουν τελείως την εικόνα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μοιραία θα καταστρέψουν και τη δική τους.
Όμως αυτοί οι Υπουργοί, που υπηρέτησαν το Μνημόνιο, είτε συνειδητά, είτε από άγνοια και ανευθυνότητα, έφεραν την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο. Κάποιες συνέπειες των πράξεών τους δεν πρόκειται να αλλάξουν άμεσα. Η καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, η αύξηση του χρέους, η εξάρτηση από ξένους πιστωτές και ελεγκτές, είναι συνθήκες που θα συνοδεύουν τη χώρα για δεκαετίες.
Υπάρχουν όμως και πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. Οι συνθήκες εξαθλίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, μισθωτούς, συνταξιούχους, το τέλμα που προκαλεί η ύφεση, μπορούν να αλλάξουν. Η διαπραγμάτευση νέων όρων, η παράταση της αποπληρωμής των δανείων και του χρόνου προσαρμογής στις δεσμεύσεις, η ανάπτυξη, όλα αυτά μπορούν να βάλουν τη χώρα σε μια νέα πορεία ευημερίας. Διανύουμε ακόμα μία περίοδο όπου τα απόνερα του Μνημονίου ταράζουν την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σκηνικό. Όμως η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε μία δέσμευση με χρονικό και θεματικό ορίζοντα: κλείσιμο της νέας συμφωνίας και εκλογές μέχρι τις 8 Απριλίου. Η επόμενη μέρα απαιτεί άλλη πολιτική, άλλο πολιτικό σθένος, άλλους εθνικούς χειρισμούς και η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται εκεί, με ολοκληρωμένο, εναλλακτικό και υπεύθυνο σχέδιο διακυβέρνησης.»

Ποιό τραγούδι έχει γραφτεί στην Copacabana​???

Το “Πονηρό αστέρι” είναι μια δυνατή μπαλάντα η οποία έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην παραλία Copacabana!
Ένα τραγούδι που μπορεί να σε ταξιδέψει όπου και όποτε θες... σε στίχους του Νίκου Φωλινα.
Ο Πάνος Στράκαρης είναι ηθοποιός και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές παραστάσεις στο θέατρο καθώς και σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές.
Έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος και ασχολείται με το τραγούδι τα τελευταία 2 χρόνια δίνοντας live σε μουσικές σκηνές της Ελλάδας.




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ


"ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» Θεσσαλονίκη 20/01/2012
Θεσσ
/νίκη: Μοναστηρίου 225
Μενε
2310552719, 2310552713, 6985085012
μένη, 54628, τηλ: 2310552207,
τηλεο
μοιότυπο: 2310552209 Αρ. Πρωτ. 3
ιστοσελίδα
 
ηλ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέσα στὰ πλαίσια τῶν στόχων του
«
, ὅπως εἶναι ἡ βαθύτερη γνώση, ἡ βίωση, ἡ προάσπιση καὶ ἡ προβολὴ τῶν πνευματικῶν ἀξιῶν ποὺ συνθέτουν τὴν ταυτότητά μας καὶ χαρακτηρίζουν τὴν ἰδιοπροσωπία μας ὡς Ὀρθόδοξων Ἑλλήνων, τὸ Σωματεῖο «Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη» πραγματοποιεῖ στὸ ἐργατικὸ κέντρο τῆς Κορίνθου (τὴν Κυριακὴ 29 Ἰανουαρίου 2012, στὶς 12 τὸ μεσημέρι), ἀνοιχτὴ ἐκδήλωση-μιλία μὲ θέμα:Ὁ λόγος τῶν τριῶν Ἱεραρχῶν στὴ σύγχρονη πνευματικὴ κρίση».
Τὸ θέ
μα αὐτὸ θὰ διαπραγματευτοῦν δύο διακεκριμένοι ὁμιλητές: ἡ ὁμότιμη καθηγήτρια τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν Μαντουβάλου Μαρία καὶ ὁ πολιτικὸς ἐπιστήμονας καὶ συνεργάτης τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης Χολέβας Κωνσταντῖνος.
Καὶ οἱ δύο ὁ
μιλητὲς τονίζουν μὲ τὸν ἐπίκαιρο ὅσο καὶ μαχητικὸ λόγο τους: τὴ μακραίωνη, πολυκύμαντη καὶ ἐξόχως διδακτικὴ ἱστορία μας, τὸν θεσμὸ τῆς οἰκογένειας, ποὺ ἀποτελεῖ τὸ κύτταρο τοῦ κοινωνικοῦ σώματος καὶ τὴν «κατοἶκον Ἐκκλησίαν», τὴν ἀπαράμιλλη ἑλληνικὴ γλώσσα, τὴν ἑλληνορθόδοξη παράδοσή μας.
Ἑνωμένη Ρωμηοσύνηεἶναι μία κοινὴ προσπάθεια μελέτης καὶ προβολῆς τῶν πνευματικῶν μας ἀξιῶν μὲ νόμιμο καὶ δημοκρατικὸ τρόπο χρησιμοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο ἐπικοινωνίας.
Ἑνωμένη Ρωμηοσύνηδὲν εἶναι ἕνα νέο ἰδεολογικὸ ρεῦμα οὔτε ἕνα διαφορετικὸ κοινωνικὸ σύστημα ἢ μία ὀργάνωση κοινωνική, πολιτική, θρησκευτική.
Οἱ ἐκδηλώσεις ποὺ ὀργανώνονται
μὲ τὴ φροντίδα καὶ τὸν ζῆλο τῶν ἁπανταχοῦ τῆς ἑλληνικῆς ἐπικράτειας μελῶν καὶ συνεργατῶν τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης θέλουν νὰ προσφέρουν ἐλπίδα, ἰδανικὰ καὶ ὅραμα στοὺς Νεοέλληνες, μέσα ἀπὸ τὴν παιδεία, τὴ σωστὴ ἐνημέρωση καὶ τὴν προβολὴ ὑγιῶν προτύπων.
Για το Δ
. Σ.
Ο Πρόεδρος
Τ
Παπαδόπουλος Θεόφιλος
.Σ.Υ
. ταχ.: contact@enromiosini.gr
: http://www.enromiosini.gr/

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 19 Παράρτημα «Ορεινής Κορινθίας» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας


Ο καρκίνος αποτελεί  μια από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας στο δυτικό κόσμο κι όμως η ενημέρωση και η πρόληψη ενάντια στον καρκίνο υπολείπεται σημαντικά. Αυτό το κενό ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και δράσης έρχεται να καλύψει το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Φενεό που μετρά 6 χρόνια ζωής αλλά φιλοδοξεί να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στην “επάρατη νόσο”, που αν διαγνωστεί εγκαίρως δεν είναι καθόλου επάρατη...
Το κακό όμως είναι ότι συνήθως η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας, όπου πλέον λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλοί τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν πλήρως, ειδικά εάν η θεραπεία αρχίσει νωρίς.
Για να αρχίσει όμως νωρίς, θα πρέπει να λειτουργήσουν δύο σημαντικοί παράγοντες: Η ενημέρωση των πολιτών στα ογκολογικά θέματα και η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου με τακτικές ιατρικές εξετάσεις.
Μαζί με την φροντίδα με την φιλοξενία ασθενών με καρκίνο σε αποθεραπεία, αυτοί οι δύο παράγοντες αποτελούν την κύρια καταστατική υποχρέωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1958.
Πρόκειται για κοινωφελές σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδιωτικού Δικαίου με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ από τις αρχές του 2005 λειτουργεί παράρτημα και στην Ορεινή Κορινθία, με έδρα το Μεσινό Φενεού Κορινθίας.
Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος είναι ο Λαλιώτης Ιωάννης  οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του εγχειρήματος αλλά και την πίστη του ότι η προσπάθεια αυτή θα αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία ώστε να μπορέσει να αποδώσει καρπούς.
“Αν θέλαμε να συμπυκνώσουμε τον κύριο στόχο του παραρτήματος σε μια λέξη”, μας είπε, “αυτή θα ήταν η λέξη πρόληψη”, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απαραίτητη βαρύτητα που έχει η έγκαιρη διάγνωση στην αντιμετώπιση της ασθένειας.
Για αυτό το σκοπό, το παράρτημα πρόκειται να “εκμεταλλευτεί” το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης, που λειτουργεί στο Ειδικό Κέντρο Φροντίδας -Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο στην Παιανία, το οποίο και ανήκει στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.
Στο κέντρο αυτό μπορούν να γίνουν εξετάσεις για καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας ενώ λειτουργεί και τμήμα γενετικής για προληπτικό έλεγχο των ατόμων με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου.
Εκτός όμως από την πρόληψη σημαντικό ρόλο παίζει, όπως προείπαμε, και η ενημέρωση και προς αυτό το σκοπό το παράρτημα θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση: Ομιλίες, ημερίδες, ενημερωτικές δράσεις, εγγραφή νέων μελών, δημιουργία δικτύου εθελοντών και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μερικά μόνο από τα σχέδια που βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ενεργειακό μπάχαλο - Ανακλήθηκε η άδεια από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

 
200.000 πολίτες και εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τη ΔΕΗ και ηλεκτροδοτούνται από τις δύο εταιρίες ηλεκτρισμού Energa και Hellas Power.
Με ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας ENERGA και HELLAS POWER από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Συνεπώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι εταιρείες αυτές ENERGA και HELLAS POWER, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Κατόπιν τούτου, οι πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους.

'Αμεσα, με ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ΑΕ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, θα ενημερώσει σχετικά τους παραπάνω πελάτες.

Οι αρμόδιοι πάντως προτείνουν οι πολίτες να μην περιμένουν την ειδοποίηση και να σπεύσουν να κάνουν την αίτηση.
Διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανέναν.

Οι δύο εταιρείες σύμφωνα με την ΡΑΕ δεν έχουν καταβάλει δόση ύψους 27 εκατ. ευρώ που είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον διαχειριστή (ΔΕΣΜΗΕ).

Η Worldwide Energy Limited, στην οποία ανήκουν οι δύο εταιρείες, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι δεν πλήρωσε τη δόση λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών και υπογραμμίζει πως οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει εδώ και καιρό καταγγελίες στη ΡΑΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας και Ανταγωνισμού, καθώς και αγωγές και μηνύσεις κατά της διοίκησης του ΔΕΣΜΗΕ για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Ακόμα υποστηρίζουν ότι οι συνολικές οφειλές των ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ προς αυτές ανέρχονται στα 207 εκατ. ευρώ.



 Parakato.gr

Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπηχιώτικων

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπηχιώτικων στη νέα έδρα του Συλλόγου, στο Δημοτικό Σχολείο στο Στόμι.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!!!

Το Δ.Σ

Είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός;

Mε τον ΡΩΜΥΛΟ ΚΟΜΝΗΝΟ*

Ακούγοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η απογοήτευση, η θλίψη και η οργή, έδιναν σκληρή μάχη μεταξύ τους, για το ποιο συναίσθημα θα επικρατούσε.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος υπηρέτησε σε αυτό το πόστο δυο πρωθυπουργούς μέσα σε δυο χρόνια, βάλλοντας πλέον πανταχόθεν κατά του πρώτου, που παραμένει και πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκει και ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχολίασε με επιδοκιμαστικό τρόπο την ομιλία του Κώστα Σημίτη στο Βερολίνο.
Πάντοτε άλλοτε ο κάποτε εξολοθρευτής της «17 Νοέμβρη», επεδίωκε να λειτουργήσει ως πολιτικός διάδοχος του Κώστα Σημίτη, και να καταγραφεί στο υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας ως ο πλέον άξιος συνεχιστής της κληρονομιάς του εκσυγχρονισμού.
Στην παραπάνω σπουδή του ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπέπεσε σε ολίσθημα, αντίστοιχης σφοδρότητας με την αποστροφή Λοβέρδου περί… μακελειού. Υποστήριξε λοιπόν ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, επειδή είχε άλλες υποχρεώσεις και καθήκοντα. Ως τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε να αντιμετωπίσει το έγκλημα. Όπως σχολίασε λοιπόν, δεν ήταν δική του δουλειά να μελετήσει το Μνημόνιο.
Η δημόσια παραδοχή Χρυσοχοϊδη είναι ενδεικτική της προσέγγισης με την οποία κυβερνάται σήμερα η Ελλάδα. Και εξηγεί επαρκώς και πλήρως, τον πυρήνα των αιτιών που μας οδήγησαν στον γκρεμό.
Δείχνει ωστόσο και κάτι ακόμη: Ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν ζύγισε σωστά τις διαστάσεις του πολιτικού εγκλήματος το οποίο διαπράχθηκε με το Μνημόνιο. Και στο οποίο, είχε και ο ίδιος ενεργό συμμετοχή, έστω και με την παθητική αποδοχή του Μνημονίου, και την υπογραφή του κάτω από μια δανειακή σύμβαση που δέσμευσε την Ελλάδα δια βίου, χωρίς καν να έχει διαβάσει τι είναι αυτό που υπογράφει.
Το ερώτημα που προκύπτει, είναι εύλογο: Είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης, μετά από αυτή την ομολογία; Και αν παραμένει, μήπως η τρόικα θα έπρεπε να ασχοληθεί και να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αντί να επιβάλλει διαρκώς φόρους και περικοπές;

statesmen.gr

* Ο Ρωμύλος Κομνηνός είναι πολιτικός επιστήμονας, και επικοινωνιολόγος

Το PSI αναβάλλεται για του… Αγίου Βαλεντίνου

Tου Μάνου Οικονομίδη

Μπορεί να είναι μια ήπειρος σε βαθιά, πολυεπίπεδη και σύνθετη κρίση, η Ευρώπη ωστόσο παραμένει βαθιά ερωτική. Όπως το φως που εκπέμπει το Παρίσι, ο ιστορικός μυστικισμός της Ρώμης, η μουντή αισιοδοξία του Λονδίνου, η μελαγχολία μιας Αθήνας που μοιάζει να έχει ξεμείνει στο ένδοξο… προχθές.
Προς επίρρωση των παραπάνω, το αποψινό Eurogroup δεν κατέληξε σε ουσιαστική εξέλιξη για το PSI. Η συζήτηση, μας λένε ότι, ήταν εποικοδομητική. Περισσότερα μαθαίνουμε από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και από διαρροές των εμπλεκόμενων μερών, πλην… της Ελλάδας.
Το βέβαιο είναι ότι μας προέκυψε ημερομηνία. Περίπου δεσμευτική, με μορφή τελεσιγράφου: Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχει κατατεθεί η οριστική και ολοκληρωμένη πρόταση για το περιεχόμενο και τους επιμέρους όρους της συμφωνίας για την απομείωση των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες πιστωτές.
Θα έχει μεσολαβήσει φυσικά η Σύνοδος Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου, εκεί όπου θα πρέπει μετά βεβαιότητας να αναμένουμε νέα εκβιαστικά διλήμματα προς τον ιδιωτικό τομέα, από την πλευρά της Γερμανίας. Αν μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, και το Βερολίνο συνεχίζει να ξορκίζει ως απευκταία εξέλιξη τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ισχύσει η καταληκτική ημερομηνία της 13ης Φεβρουαρίου, η επομένη, δηλαδή η 14η Φεβρουαρίου, θα είναι μια καινούρια μέρα για την Ελλάδα. Μια «κουρεμένη» χώρα, θα γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων, την καθολικής προέλευσης γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ερωτευμένοι… Εμείς και οι πιστωτές μας.

statesmen.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ-ΕΣΠΑ: ΟΔΗΓΟΙ & ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ


Με τέσσερις ταχύτητες, ισάριθμες αλλά όχι και ταυτόσημες με τις περιφέρειές τους, «έτρεξαν» οι αιρετοί περιφερειάρχες στην κούρσα του ΕΣΠΑ το τελευταίο εξάμηνο (από τότε, δηλαδή, που ανέλαβαν επίσημα τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα-ΠΕΠ). Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών που έκανε η aftodioikisi.gr για τα 13 ΠΕΠ της χώρας ως συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ αναφορικά με τη θέση των 13 περιφερειών στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ (2007-2013).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύγκριση των στοιχείων της 30.6.2011 και της 31.12.2011 που έχει στη διάθεση της η aftodioikisi.gr και μετά τη σχετική επεξεργασία προκύπτει ότι το τελευταίο εξάμηνο οι αιρετοί περιφερειάρχες - «μικροί πρωθυπουργοί» μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες σε σχέση με την απορρόφηση των  κονδυλίων του ΕΣΠΑ το β΄ εξάμηνο του 2011, οπότε και ανέλαβαν επίσημα τα 13 ΠΕΠ:

οι λέξεις της εβδομάδας: τσιγάρο, πούρο, τραμπούκος

στο νέο e-magazine Καλειδοσκόπιο - ένθετο του 24grammata.com-
(επίσημη έναρξη την επόμενη εβδομάδα)*

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
1. Έχουμε λέξεις των Μάγια στο καθημερινό μας λεξιλόγιο;
Απάντηση:
μπορεί η προφητεία των Μάγια να είναι μακριά από τη ζωή του κάθε λογικού ανθρώπου, αλλά λέξεις των Μάγια έχουν ενταχθεί στην καθημερινή μας ζωή. Μία από αυτές είναι το “τσιγάρο”...για τη συνέχεια κλικ εδώ

2. Ποια σχέση μπορεί να έχει το πούρο και πουριτανός; για την απάντηση κλικ εδώ

3. Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα πούρα και τον τραμπούκο; για την απάντηση κλικ εδώ
* Αυτά και άλλα πολλά θα σας γράφουμε από την επόμενη εβδομάδα στο νέο e-magazine Καλειδοσκόπιο. Η πρώτη μονογραφία είναι αφιερωμένη στον Καπνό και αναζητάμε την επιρροή του Καπνού στην Τέχνη, τη Γλώσσα, την Ιστορία και, σαφέστατα, τις επιπτώσεις στην Υγεία των Ελλήνων (20 πρωτοεκδιδόμενες μελέτες). Αρχισυνταξία: Απόστολος Θηβαίος. Παράλληλη έκδοση του 24grammata.com . Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Μακελειό; Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δηλαδή, για να καταλάβουμε: Τι εννοεί ο κ. Λοβέρδος όταν λέει ότι θα γίνει «μακελειό» αν πειραχθεί ο Γ. Παπανδρέου που «πείραξε» τα στατιστικά στοιχεία του 2009;

Μήπως ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος επειδή θα ζητηθούν ευθύνες από όσους έλαβαν μέρος στην εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας, στην οποία εντάσσεται και η δράση της ΕΛΣΤΑΤ και η οποία οδήγησε στον διεθνή οικονομικό έλεγχο;

Θέλει δηλαδή να μας πει ότι οι Έλληνες θα σκοτωθούν μεταξύ τους και θα προκληθούν κοινωνικές αναταραχές επειδή οι μισοί θα θέλουν να υπερασπιστούν τον κ. Παπανδρέου και οι άλλοι μισοί να τιμωρηθεί για όλες τις πράξεις και τις παραλείψεις του;

Πιστεύει στ’ αλήθεια ο κ. Λοβέρδος ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που θα έπαιρνε μέρος σε μια τέτοια σύρραξη;

Πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που θα κουνούσε ακόμη και το μικρό του δαχτυλάκι για να υπερασπιστεί τον κ. Παπανδρέου;

Θα ασχοληθεί κανείς με το ξέπλυμα χρήματος μέσω των δελτίων του ΟΠΑΠ και τα οργανωμένα κυκλώματα διαφθοράς στις εφορίες;

1.    Τα 2032 κερδισμένα δελτία Καραμπέρη, αξίας 5,5 εκ. ευρώ, εμφανίζονται στον τύπο να έχουν εκδοθεί σε δεκάδες πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανά την Ελλάδα. Σκοπεύει η διοίκηση του ΟΠΑΠ και το υπουργείο Οικονομικών, να ασχοληθούν με τις ευθύνες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πλευράς συνεργατών του ΟΠΑΠ (ποιοι και γιατί πούλησαν τα συγκεκριμένα δελτία); Θα το εξετάσει αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη και θα δεήσει να ασχοληθεί με το θέμα η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες;
2.    Η συμμετοχή στο κύκλωμα δύο στελεχών του υπουργείου Οικονομικών (ο ένας κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη), αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι τα 100.000 τουλάχιστον λαδώματα που γίνονται ετησίως στις εφορίες είναι έργο οργανωμένων κυκλωμάτων διαφθοράς που δρουν στο υπουργείο Οικονομικών. Σκοπεύει να ασχοληθεί με το πρόβλημα ο υπουργός Οικονομικών ή θα συνεχίσει να παριστάνει ότι πρόκειται για μεμονωμένες συμπεριφορές; Θα δώσει η κυβέρνηση τα μέσα στους οικονομικούς εισαγγελείς να το ερευνήσουν αυτοί ή θα συνεχίσει να προσπαθεί (με διάφορους τρόπους) να απαλλαγεί από αυτούς; Γιατί τηρούν αιδήμονα σιωπή για το θέμα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και η αριστερά;
3.    Γιατί η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν προχωρεί στη θέσπιση επωνύμων δελτίων στον ΟΠΑΠ για να σταματήσει τουλάχιστον το νέο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως είχα ζητήσει με αφορμή άλλη υπόθεση ξεπλύματος, από τον περασμένο Οκτώβριο; Γιατί δεν υφίστανται έκτακτο φορολογικό έλεγχο όσοι δημόσιοι λειτουργοί και άλλοι παράγοντες του δημοσίου βίου έχουν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες με δελτία του ΟΠΑΠ και κέρδη από τυχερά παιχνίδια; Τι εμποδίζει την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις αυτές;

Skylakakis.gr

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΛΕΖΟ-ΘΕΟΔ​ΩΡΑΚΗ-ΚΑΣΙ​ΜΑΤΗ

Πρωτοβουλία  εξαγγέλλουν αύριο Τετάρτη , ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, για την συγκρότηση  Παλλαϊκού Κινήματος  Αλληλεγγύης και Αντίστασης,  ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη,(Πειραιώς 206).

   Τηλέφωνα επικοινωνίας
   Ιωάννα Κολοβού τηλ. 6977918816
   Γιώργος Παπαπέτρου τηλ. 6946743678

Την άποψη του Αντώνη Σαμαρά λόγω εντοπιότητας και των αρχηγών των κομμάτων ζητά ο Περιφερειάρχης για την έγκριση επένδυσης 250 εκ Ευρώ στην Μεσσηνία


Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη σχετικά με την επένδυση για το Λιγνιτορυχείο στην περιοχή της Πύλου σύμφωνα με την οποία: Πρώτον, η συζήτηση για το θέμα θα γίνει εντός των προβλεπομένων διαδικασιών μετά από εισήγηση της υπηρεσίας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις προτάσεις των Δήμων  και των φορέων προκειμένου να γίνει αποδεκτή ή να απορριφθεί. Δεύτερον, θα ζητηθεί η άποψη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί ανεξάρτητη αρχή με την οποία υπάρχει συνεργασία για τα θέματα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας, αλλά και του Τμήματος Μεταλλείων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δική τους άποψη. Τρίτον, επειδή το θέμα αυτό άπτεται ζητημάτων εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τη δική τους άποψη. "Ιδίως για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός", ο κ. Τατούλης τόνισε ότι λόγω της γνώσης του για το ζήτημα, σε περίπτωση που αποφανθεί αρνητικά θα προσυπογράψει την απόφασή του. Αν αντίθετα αποφανθεί θετικά το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

Κοροϊδεύουν αισχρά

Τα έγγραφα που βρέθηκαν στο τραπέζι του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, και έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, δεν ξεμπροστιάζουν μόνο την υποκρισία και δολιότητα των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτουν και τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης και των βιομηχάνων σε βάρος των εργαζομένων. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει: Είναι δική της η νομοθετική πρόταση για την αναστολή όλων των κλαδικών, εθνικών και τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων; Αν όχι, ποιος την επεξεργάστηκε; Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και οι συνδικαλιστές τους κοροϊδεύουν τους εργάτες αισχρά. Ενώ έχουν συμφωνήσει και μαζί προωθούν αυτά τα μέτρα, που αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων, «πουλούν» τάχα αντίσταση στην τρόικα λέγοντας πως αυτή τα απαιτεί. Κανείς δεν πρέπει να παγιδευτεί απ' τα τεχνάσματα, τις απάτες και τα διλήμματά τους: Μισθολογικό και μη μισθολογικό «κόστος», κατάργηση ή μείωση του 13ου - 14ου μισθού, κατάργηση ή αναστολή των Συλλογικών Συμβάσεων κ.ά. Η εργατική τάξη πρέπει να γίνει μια γροθιά, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ. Η ταξική πάλη έχει θυσίες, όμως η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση.

arisval

Συνέντευξη του Πάνου Μπεγλίτη στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη Δημοσιογρά​φο Νόνη Καραγιάννη για το θέμα του πορίσματος Πεπόνη

Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη Δημοσιογρά​φο Νόνη Καραγιάννη παρεχώρησε ,ο εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ κ Βουλευτή Κορινθίας κ Πάνος Μπεγλίτης
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον κ. Πάνο Μπεγλίτη τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
                        Καλημέρα σας κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα κα Καραγιάννη. Καλή εβδομάδα.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Να είστε καλά. Να συζητήσουμε το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει, έχει δημιουργήσει και εντάσεις στο πολιτικό σύστημα, το θέμα του πορίσματος Πεπόνη, θα το έχετε ακούσει βεβαίως από την Παρασκευή με θέμα τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τεχνητή διόγκωση και προσδιορισμό ελλιπή του ελλείμματος για το 2009, διερεύνηση λοιπόν τυχόν ποινικών ευθυνών για τον πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου και για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
                        Αυτό διαβιβάζεται στη Βουλή και υπήρξε μια αντίδραση από την πλευρά σας κ. Μπεγλίτη. Μιλήσατε για οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και αναρωτιέμαι από πού προκύπτει το «οργανωμένη».
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αντικειμενικά, η υπόθεση αυτή  δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χώρα σε μια περίοδο εξαιρετικά ευαίσθητη, με σκληρές διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI και της δανειακής σύμβασης. Ουσιαστικά, υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου και ποινικοποιεί πολιτικές αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Σε ποιο κομμάτι, αν μου επιτρέπετε; Γιατί δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να ξέρουμε τι λέει το πόρισμα. Σε ποιο κομμάτι ποινικοποιεί πολιτικές αποφάσεις;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ' αρχήν, όλες οι πολιτικές αποφάσεις της τελευταίας διετίας, για τη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, είναι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.  Ηταν οι συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς μας εταίρους, με την τρόικα και, κυρίως, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Αν μου επιτρέπετε, σ’ αυτό το σημείο είναι προφανές ότι πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις που έλαβε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο. Αν δεν κάνω λάθος όμως, το πόρισμα των δυο Οικονομικών Εισαγγελέων, επιχειρεί να διερευνήσει τυχόν ευθύνες, πρωθύστερα. Δηλαδή πριν φτάσουν ορισμένα ζητήματα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι δεν είναι;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Γεννά τεράστια ερωτηματικά αυτή η προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, μια μέρα μετά την, για δεύτερη φορά, αρχειοθέτηση των λεγόμενων καταγγελιών και οχλήσεων στις οποίες αναφέρθηκαν οι δυο Οικονομικοί Εισαγγελείς. Πολύ περισσότερο, υπάρχουν και πολλά άλλα ερωτηματικά, όταν, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν τηρήθηκε και ο νόμος περί ποινικής ευθύνης υπουργών, αλλά και η σχετική συνταγματική πρόνοια.
                        Από τη στιγμή που ο αρμόδιος Οικονομικός Εισαγγελέας διαπιστώνει ότι γίνεται αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο, έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να στείλει τη σχετική δικογραφία, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης, στη Βουλή. Έμεινε για πάρα πολύ καιρό σε εκκρεμότητα αυτή η υπόθεση. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο θυμίζω. Και ξαφνικά, μια ημέρα μετά την, για δεύτερη φορά, το τονίζω, αρχειοθέτηση των καταγγελιών του, εμφανίζεται και στέλνει τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γεννώνται πολλά ερωτηματικά. Εγώ μένω όμως μόνο στο πολιτικό κομμάτι, στις πολιτικές πτυχές αυτής της υπόθεσης...

Ολή την συνέντευξη του κ. Μπεγλίτη στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη Δημοσιογρά​φο Νόνη Καραγιάννη μπορειται να την παρακολουθήσετε ηχητικά ΕΔΩ