Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Γιάννης Μιχελάκης: Θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις και κομματικές ντιρεκτίβες

   Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη        δήλωση:

 «Η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, γιατί… “είχε άλλες υποχρεώσεις” και “δεν ήταν δουλειά του να το μελετήσει”, αποκαλύπτει θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις. Και προφανώς δεν ήταν η μόνη τέτοια περίπτωση.
Επιβεβαιώνει έτσι ότι πήραν μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να διαπραγματευτούν με την Τρόικα, αλλά και χωρίς καν να γνωρίζουν τι ενέκριναν στο Υπουργικό Συμβούλιο και τι ψήφιζαν στη Βουλή.  
Και, αφού προκάλεσαν αξεπέραστα αδιέξοδα στην οικονομία, αλλά και αβάσταχτες συνέπειες στην κοινωνία, έρχονται τώρα να πουν πως είχαν άλλες…σοβαρότερες δουλειές!!!».

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη           δήλωση:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.
Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές.
Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά  στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.
Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, “έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης”.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ε. Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού.
Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη  την κοινωνία».