Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Συνεχίζει με επιτυχία την περιοδεία του στην Κορινθία ο Κώστας Κόλλιας - Απόψε στη Λυγιά

Το χωριό Μάννα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην ορεινή Κορινθία. Ο κ. Κόλλιας μίλησε στους πολυάριθμους συγκεντρωμένους  και συζήτησε μαζί τους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, κυρίως στον αγροτικό τομέα. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι για να ξεφύγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης χρειάζεται ανάπτυξη. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη να επενδύσουμε στον αγροτικό τομέα, να αυξήσουμε την παραγωγή, να βελτιώσουμε την ποιότητα και να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας. Χαίρομαι διότι διαπίστωσα ότι οι κάτοικοι της Μάννας γνωρίζουν τόσο τις πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις μας για τα αγροτικά θέματα, καθώς και τις προτάσεις μας για τη μελλοντική αγροτική μας πολιτική.
 Ιδιαίτερη όμως ικανοποίηση μου έδωσε το γεγονός ότι οι αγρότες αυτής της ορεινής περιοχής, με όλες τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, έχουν σχέδιο, όραμα και συγκεκριμένη εικόνα για το τι χρειάζεται το χωριό τους για να αναπτυχθεί. Κουβεντιάσαμε την προοπτική κατοχύρωσης των μήλων που παράγονται στην περιοχή ως προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία ή και με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη. Αυτό θα δώσει υψηλή προστιθέμενη αξία σε ένα άριστης ποιότητας προϊόν, με μοναδικά χαρακτηριστικά και θα δώσει κίνητρα στους αγρότες της περιοχής να επικεντρωθούν στην παραγωγή του.
Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πιστέψε αρκετά στις αναπτυξιακές προοπτικές που διαθέτει ο αγροτικός τομέας. Η Μάννα αποτελεί εξαίρεση: εκεί γνωρίζουν ότι ένα προϊόν φαινομενικά κοινό, μπορεί με την κατάλληλη προώθηση, να μετατραπεί σε μείζον εξαγώγιμο αγαθό, που θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα φέρει πλούτο στην ορεινή Κορινθία. Καταγράφω τις προτάσεις των συμπολιτών μου και θέλω να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες προτάσεις, αναπτυξιακές και ρεαλιστικές, θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να υλοποιηθούν.»