Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Άρης Σπηλιωτόπουλος...Η Υπουργός Παιδείας αδυνατεί, ακόμα και σήμερα, να δώσει μια πειστική απάντηση στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σχετικά με τα βιβλία


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Υπουργός Παιδείας αδυνατεί, ακόμα και σήμερα, να δώσει μια πειστική απάντηση στα όσα τραγελαφικά  συμβαίνουν σχετικά με τα βιβλία και τις ανακοινώσεις που βγαίνουν μέσα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη τι συμβαίνει  μέσα στο Υπουργείο! Από τη μια οι αντιφατικές απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων με τη δημόσια συγγνώμη της  Υπουργού  χωρίς αιτιολογία, από την άλλη η συνέντευξη του ΟΕΔΒ που προκαλεί πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων και τέλος η πρόσφατη ανακοίνωση των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας  που κυκλοφόρησε μέσα στο ίδιο το Υπουργείο, απαιτούν εδώ και τώρα συγκεκριμένες απαντήσεις».

-------------
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την παρακάτω δήλωση:



«Η επίθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστών, με στόχο τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών σ’ ό,τι αφορά τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή των σχολικών βιβλίων.

Τα γεγονότα, όμως, βοούν.

Ο φάκελος του σχετικού διαγωνισμού στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με καθυστέρηση έξι μηνών.

Η ηγεσία του υπουργείου αδράνησε προκλητικά, οδήγησε σε αδιέξοδο τη διαδικασία παραγωγής βιβλίων και κατέληξε σε απευθείας ανάθεση.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν θα παραλάβουν, παρά μετά από μήνες, τα βιβλία τους. Θα τα αναπληρώσουν με φωτοτυπίες, γεγονός που θα αυξήσει τη δημόσια δαπάνη. Και, παράλληλα, θα έχει ως συνέπεια νέα αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών και ζητά από τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή αποτυχία να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος».