Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Θανάσης Δαβάκης: εξαιτίας της έλλειψης προγραμματισμού και της αναβλητικότητας εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 7,1% στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας  κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την επισκεψιμότητα στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της πατρίδας μας για το 2010, δίνουν μια ανάγλυφη, χαρακτηριστική εικόνα για τα αποτελέσματα των έως σήμερα χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Με τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους να ανοιγοκλείνουν εξαιτίας της έλλειψης προγραμματισμού και της αναβλητικότητας εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 7,1% στους Αρχαιολογικούς Χώρους.
Είναι φανερό ότι ενώ η πολιτιστική μας κληρονομιά εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο των ξένων επισκεπτών, όσο και των Ελλήνων, αυτό δεν έχει εκτιμηθεί ανάλογα από το ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Η πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργού κ. Γερουλάνου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το «Πρόγραμμα αναβάθμισης Υπηρεσιών Επισκεπτών στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία» αποτελεί μια επανάληψη των ήδη εξαγγελθέντων από πέρυσι το Νοέμβριο και το ΥΠΠΟΤ δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ουσιαστική ενέργεια βελτίωσης.
Ας αφήσει τα λόγια ο κύριος Υπουργός και ας περάσει στα έργα».