Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Επίδομα Παιδιού -Γ’ δόση: «Απαραίτητες κινήσεις» για να πληρωθείτε (ημερομηνία)


Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος παιδιού.
Η Γ’ δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου -όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.
Όσοι δεν υπέβαλαν  εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση, θα λάβουν σε
επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, αναδρομικά, το ποσό που δικαιούνται.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.
Σημείωση: Σε όλους η αίτηση γράφει «υποβληθείσα» είναι γιατί ως την τακτική επόμενη πληρωμή βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Εαν διαπιστώσετε ότι η αίτησή σας δεν έχει εκκαθαριστεί, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη φορολογική δήλωση ή με κάποιο από τα δικαιολογητικά.
Το επίδομα δεν είναι ακατάσχετο, παρά μόνο αν έχετε ορίσει ως ακατάσχετο το ποσό των 1.200 ευρώ στον λογαριασμό πίστωσής του. Αν ο λογαριασμός έχει συνδικαιούχους, πρέπει και οι συνδικαιούχοι να ορίσουν τον λογαριασμό αυτόν ως ακατάσχετο.
Σε περίπτωση που έχει προστεθεί νέο μέλος στην οικογένεια (γέννηση παιδιού), η διαδικασία είναι η εξής:
Αρχικά βγαίνει ΑΜΚΑ, μετά αν υπάρχει ενεργή αίτηση συμπληρώνεται με το νέο μέλος, εγκρίνεται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλονται οι δόσεις, αναλογικά.

aftodioikisi.gr