Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μαζική έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο

Από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα είναι αυξημένη, ενώ επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στην λήψη έκτακτων μέτρων τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και τους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς επίσης στους δρόμους που οδηγούν σε λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων και αεροδρόμια.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους τις ώρες της μεγάλης εξόδου. Το μέτρο της απαγόρευσης θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα το απόγευμα στα ρεύματα εξόδου από τις 4 έως τις 10 το βράδυ και τη Δευτέρα στα ρεύματα εισόδου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.
Το ίδιο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή την Παρασκευή 19 Αυγούστου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και την Κυριακή 21 Αυγούστου από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.
Επίσης, επειδή παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην πρωτεύουσα τις μέρες των μεγάλων εξόδων που οι δρόμοι είναι άδειοι, η τροχαία ανακοίνωσε ότι μέρα και νύχτα θα υπάρχουν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως υπερβολικής ταχύτητας, οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραβίασης σηματοδοτών κ.λπ.
Κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου ο ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Σε ο,τι αφορά στα λεωφορεία, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα ισχύσει το πρόγραμμα δρομολογίων της Κυριακής ενώ την Τρίτη, 16 Αυγούστου, θα ισχύσει το πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου. Στα τρόλεϊ, στις 15 Αυγούστου, θα ισχύσει το πρόγραμμα της Κυριακής. Τις υπόλοιπες μέρες ισχύει το συνηθισμένο πρόγραμμα. Στο Μετρό, αραιώνει η συχνότητα διέλευσης των συρμών για όλη την εβδομάδα από 15/ 8 μέχρι 21/ 8 ως εξής: Από τις 5.30 -00.20 κάθε 10 λεπτά. Παρασκευή και Σάββατο τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια, από τις 00.20 έως τις 02.20, θα εκτελούνται κάθε 15 λεπτά.
Στον ΗΣΑΠ δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Στο Τραμ στις 15 και 16 Αυγούστου, η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 30 λεπτά.

Σύμμαχος ο καιρός
Αίθριος θα είναι ο καιρος ο τριήμερο της Παναγίας και σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.


Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως από 3 μέχρι 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι εντάσεως 7 - 8 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή και την Δευτέρα και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.