Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πρόσληψη 55.000 ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Τη φόρα της καλπάζουσας ανεργίας επιχειρεί να σταματήσει η κυβέρνηση δημιουργώντας στρατιές από πενταμηνίτες εργάτες στους δήμους.
Όπως αναφέρει η
Ελευθεροτυπία, μετά το πρότζεκτ «προσλήψεις ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έρχεται στην επιφάνεια νέο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Και ενώ μέσω των ΜΚΟ προγραμματίζεται η πρόσληψη 55.000 ατόμων με βασικό «προσόν» την ανεργία και μεροκάματο 25 ευρώ, στο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εδράζεται σε παλαιότερη πρόταση του υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου οι προσλήψεις θα αφορούν τον τομέα της Αυτεπιστασίας (οικοδομικής φύσεως έργα) και μπορεί να αφορούν έως και 100.000 άτομα σε βάθος τριετίας!

Το πρόγραμμα θα στηρίζεται σε 3ετή σχεδιασμό με συνολικό προϋπολογισμό 3 δισ. ευρώ και συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ οι ηνιαίες αποδοχές των εργατών αυτών θα είναι ίσως ελαφρά υψηλότερες εκείνων που θα προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ (625 ευρώ) ενώ θα υπάρχει ανώτατο ετήσιο όριο απασχόλησης τα 135 ημερομίσθια. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και θα απασχοληθούν κυρίως οικοδόμοι και εργάτες, κλάδοι που έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προσλαμβανόμενοι θα επιλέγονται πιθανότατα εκτός ΑΣΕΠ με το σκεπτικό ότι πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα χωρίς όμως να αποκλείεται να γίνεται και μέσω του ΑΣΕΠ αλλά με ταχύτερες δαιδικασίες.





star.gr